עולם הטניס2 - עונת 2013 יצאה לדרך

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: עולם הטניס2 - סלאם מס' 17 של המאסטרו!!

הודעהעל ידי jol9 » 08 ספטמבר 2012, 21:11

המשחק הופסק עקב התראות לסופת טורנדו (!!!).
פרר פתח נהדר ומוליך 5-2 עם הגשה. ההפסקה הזאת תפסה אותו בזמן גרוע מאוד, למרות שאת הסט הזה הוא חייב לקחת.

מחר המשחק ייחודש בבוקר ואח"כ יהיה גמר נשים. גמר הגברים יתקיים ביום שני.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 ספטמבר 2012, 09:34

jol9 כתב:אולי, אבל עובדה שזה לא קרה. ברדיץ' לא ניצח את נדאל באוסטרליה וגם לא את מארי בארה"ב. זה לא שהוא הפסיד בטעות או במקרה.
היו שם שני סטים בהם לקח 3 משחקונים, וגם ברביעי הוא היה בדרך לחטוף בראש.

אני לא ממש מסכים לגבי מה שכתבת על הבקהנד. ברור שבלי פורהנד טוב, אין לך מה לעשות, אבל הטניס של הגברים בעידן הזה הוא די פשוט במובן של מה צריך לעשות
בתאוריה - אתה צריך להיות מסוגל לנצח את נדאל ואת פדרר.
את נדאל לא תנצח בלי בקהנד טוב (אם אתה ימני), ועובדה שהניצחון האחרון של האליל שלך על רפא בסלאם היה אי שם לפני 5 שנים.
את פדרר לא תנצח בלי שאתה מסוגל להחזיר עמוק משני הצדדים.

בעצם הסלאם הזה הוא כבר סוג של היסטוריה קטנה, כי אני לא זוכר מתי היה הסלאם האחרון שבו הזוכה לא היה צריך לעבור את נדאל או את פדרר וזה יקרה בטורניר הזה.

בכל אופן, בשביל להיות טניסאי טוב באמת אפשר להסתפק בסרב אדיר, או פורהנד אדיר או תנועה מעולה על המגרש, אבל בשביל לזכות במשהו חשוב באמת,
אתה חייב את הבקהנד ברמה הכי גבוה בעולם ואולי בהיסטוריה, ועדיין זה עלול שלא להספיק (כמו במקרה של מארי עד עכשיו).

יוני, העובדות מדברות בעד עצמן. בטופ 20 יש אולי 4 שחקנים( כולל מארי ונובאק) שהבק הנד הוא החבטה הטובה שלהם.
למרות שלנובאק יש את הבק הנד הכי טוב בעולם היום, הוא עדיין לא מצליח לנצח את פדרר ברוב המשחקים בינם. בק הנד טוב הוא רק תוספת, מאוד קשה לבנות עליו קריירה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2012, 12:44

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אולי, אבל עובדה שזה לא קרה. ברדיץ' לא ניצח את נדאל באוסטרליה וגם לא את מארי בארה"ב. זה לא שהוא הפסיד בטעות או במקרה.
היו שם שני סטים בהם לקח 3 משחקונים, וגם ברביעי הוא היה בדרך לחטוף בראש.

אני לא ממש מסכים לגבי מה שכתבת על הבקהנד. ברור שבלי פורהנד טוב, אין לך מה לעשות, אבל הטניס של הגברים בעידן הזה הוא די פשוט במובן של מה צריך לעשות
בתאוריה - אתה צריך להיות מסוגל לנצח את נדאל ואת פדרר.
את נדאל לא תנצח בלי בקהנד טוב (אם אתה ימני), ועובדה שהניצחון האחרון של האליל שלך על רפא בסלאם היה אי שם לפני 5 שנים.
את פדרר לא תנצח בלי שאתה מסוגל להחזיר עמוק משני הצדדים.

בעצם הסלאם הזה הוא כבר סוג של היסטוריה קטנה, כי אני לא זוכר מתי היה הסלאם האחרון שבו הזוכה לא היה צריך לעבור את נדאל או את פדרר וזה יקרה בטורניר הזה.

בכל אופן, בשביל להיות טניסאי טוב באמת אפשר להסתפק בסרב אדיר, או פורהנד אדיר או תנועה מעולה על המגרש, אבל בשביל לזכות במשהו חשוב באמת,
אתה חייב את הבקהנד ברמה הכי גבוה בעולם ואולי בהיסטוריה, ועדיין זה עלול שלא להספיק (כמו במקרה של מארי עד עכשיו).

יוני, העובדות מדברות בעד עצמן. בטופ 20 יש אולי 4 שחקנים( כולל מארי ונובאק) שהבק הנד הוא החבטה הטובה שלהם.
למרות שלנובאק יש את הבק הנד הכי טוב בעולם היום, הוא עדיין לא מצליח לנצח את פדרר ברוב המשחקים בינם. בק הנד טוב הוא רק תוספת, מאוד קשה לבנות עליו קריירה.

לא הבנת אותי נכון כנראה. לא אמרתי שהבקהנד לבד יכול להיות כלי נשק מספיק חזק בשביל להיות בטופ, אלא שבשביל לזכות בתארים גדולים אתה חייב שיהיה לך בקהנד
חזק. פדרר הוא אולי היחיד שעושה את זה עם בקהנד לא הכי טוב שאפשר, למרות שהוא עדיין כנראה בטופ 10 בעולם בתחום הזה.

בכל מקרה, כשאתה ימני שמתמודד מול נדאל, אתה לא תנצח אותו ללא בקהנד מושלם, אלא אם כן הוא לא כשיר. אלה פחות או יותר העובדות והמציאות של הסלאמים
ב5-6 השנים האחרונות.

דווקא הסרב שפעם היה כלי נשק עיקרי ומרכזי אצל מרבית זוכי הסלאמים (פרט לחימר), הפך להיות למשני יותר, בגלל האיכות הגבוה של המחזירים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 09 ספטמבר 2012, 20:19

תיכף מתחיל גמר הנשים.
מחר מארי נגד נובאק בגמר משלהם (נדמה לי השני במספר בסלאמים). האם הגיע זמנו של הבריטי לעשות את זה? יכול להיות נחמד לראות חלוקה שווה
של סלאמים בין ארבעת המופלאים.

ד"א זוהי השנה השלישית ברציפות בה הסלאמים נשארים בידי הרביעייה (או השלישיה) המובילה. מ2010 לרפא יש חמישה, לפדרר שניים ולנובאק ארבעה סלאמים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 10 ספטמבר 2012, 05:21

היה אחלה גמר. בניגוד למשחקים הקודמים נגד סרינה בהם הובסה, אזרנקה נראתה מצוין ונתנה אולי משחק הכי טובה שלה השנה. אפילו הגישה כבר לניצחון, אבל גם זה לא הספיק.
סלאם מספר 15 לסרינה, 3 פחות מנברטילובה ואוורט, ו7 משטפי (המלכה) גראף.

לא יודע בעד מי להיות בגמר הגברים, שניהם מעצבנים. אולי עדיף שמארי סוף סוף יוריד את הקינג קונג מהגב. די מגיע לו אחרי העונה הזאת.

אגב, לא הגיע זמן שיבנו גג בUS אופן? כבר כמה וכמה שנים הגמר נדחה ליום שני בגל מזג האוויר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2012, 06:43

misha כתב:היה אחלה גמר. בניגוד למשחקים הקודמים נגד סרינה בהם הובסה, אזרנקה נראתה מצוין ונתנה אולי משחק הכי טובה שלה השנה. אפילו הגישה כבר לניצחון, אבל גם זה לא הספיק.
סלאם מספר 15 לסרינה, 3 פחות מנברטילובה ואוורט, ו7 משטפי (המלכה) גראף.

לא יודע בעד מי להיות בגמר הגברים, שניהם מעצבנים. אולי עדיף שמארי סוף סוף יוריד את הקינג קונג מהגב. די מגיע לו אחרי העונה הזאת.

אגב, לא הגיע זמן שיבנו גג בUS אופן? כבר כמה וכמה שנים הגמר נדחה ליום שני בגל מזג האוויר.

ראיתי חלק מהמשחק, ובאמת הטניס שם זה משהו מטורף. עוצמת החבטות, הדיוק, כיסוי המגרש, ברמה שלא נראתה בטניס הנשים לדעתי.

פעם ראיתי באיזשהו פורום טניס אמירות מזלזלות מהסוג של גם ילד ישראלי בן 16 שמדורג בטופם 5 בארץ לגיל שלו, מנצח את סרינה (שהייתה
אז בשיאה). אני כמובן חושב שאלה שטויות. הבנות האלה יכולות להתמודד מול לא מעט גברים, גם כאלה שממוקמים במאייה הראשונה.
העוצמות שלהן פשוט מטורפות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 10 ספטמבר 2012, 06:57

ברור ששטויות. סרינה מפלצת מבחינה פיזית ויכולה לנצח לא מעט גברים. היא נמצאת בכושר אדיר לאחרונה ונראה שהראש לה חזר להיות 100 אחוז בטניס בניגוד לכמה שנים בהן היא זלזלה והתרכזה בעיסוקים אחרים.
אחרי המחלה היא גם הורידה במשקל. כבר בת 31 אבל יש לה עוד כמה וכמה שנים בטופ. לא אופתע אם היא תתקרב לשיא של שטפי.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2012, 20:02

ברוח התרומות של ערוץ 2, האם מישהו מוכן לתרום לאנדי מארי 40 ש"ח לתספורת?
אם יזכה היום, אז יהיה הזוכה הכי לא מסוגנן בתואר GS בעידן הפתוח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 ספטמבר 2012, 20:20

בינתיים גמר די מביך של שניהם. איפה רפא-רוג'ר איפה... היו טוחנים אחד לשני את הצורה מהרגע הראשון.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 10 ספטמבר 2012, 20:43

מתחיל להשתפר קצת אבל אני מאשים את הרוח. לא קל לשחק בתנאים כאלה.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yiffy » 10 ספטמבר 2012, 21:25

מארי לוקח את הראשונה!
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 10 ספטמבר 2012, 22:26

עד שנובאק חזר למערכה מפיגור של 2 שבירות, הוא הרס הכל שנייה לפני הטייברייק עם כמה חבטות רשלניות. מארי בדרך לזכייה.
תמונה תמונה

~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2012, 05:15

ברכות לאנדי מארי על הזכיה הראשונה בתואר גראנד סלאם ועלייה למקום השלישי בדירוג.
בהחלט מגיע לו.
כל תארי הGS חולקו שווה בשווה בין הFAB4. מבחינתי דירוג הסלאמיסטים השנה הוא נובאק עם זכיה ושני גמרים, מארי עם זכיה, גמר וחצי, רפא עם זכיה וגמר ורוג'ר
עם זכיה ושני חצאים.

אני מאמין שבשנה הבאה הפער בין הרביעייה הראשונה יהיה קטן, כשלכל אחד יש סיכוי להוביל (בהנחה ורפא יהיה כשיר).
הימור נוסף הוא שחלוקה כזאת מאוזנת לא תהיה בשנה הבאה.

נא לשנות את שם הת'רד
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2012, 05:58

מזל טוב גדול למארי.
דירוג ה-GS שלי להשנה הוא הנ"ל: ראשונים רוג'ר ונולה, שהיו צריכים לנצח שניים מהרביעייה הבולטת בשביל לזכות בסלאם. אחריהם מארי ונדאל, שהיו צריכים לנצח רק אחד מהגדולים בדרך לתואר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2012, 08:29

yiffy כתב:מזל טוב גדול למארי.
דירוג ה-GS שלי להשנה הוא הנ"ל: ראשונים רוג'ר ונולה, שהיו צריכים לנצח שניים מהרביעייה הבולטת בשביל לזכות בסלאם. אחריהם מארי ונדאל, שהיו צריכים לנצח רק אחד מהגדולים בדרך לתואר.

זה בעייתי הדירוג הזה. צריכים להיות אובייקטיביים ואובייקטיביות היא לפי ההישגים.
זה כמו שלא נחשיב לרוג'ר חלק מהסלאמים שלו כי הם הושגו מול בגדאטיס, פיליפוסיס ורודיק...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2012, 09:03

jol9 כתב:
yiffy כתב:מזל טוב גדול למארי.

זה בעייתי הדירוג הזה. צריכים להיות אובייקטיביים ואובייקטיביות היא לפי ההישגים.
זה כמו שלא נחשיב לרוג'ר חלק מהסלאמים שלו כי הם הושגו מול בגדאטיס, פיליפוסיס ורודיק...

אובייקטיבית הם תיקו. נקודה.
לא זכור לי שסופרים לשחקנים חצאי גמרים וגם גמרים מעטים יודעים להגיד. אתה הצעת מדד אחד ואני מדד אחר. הרי יש שאלה בכלל שאם פדרר היה מקבל את פרר בחצי הגמר של ה-RG הוא היה מגיע לגמר? בעיני המדד של ניצחונות בין ה-4 שחלקו ביניהם את ארבעת התארים השנה הוא המשמעותי ביותר.

אם כבר אתה מדבר על מדד אובייקטיבי, אשר להוסיף ל-GSים השנה את המאסטרסים: פדרר 3, נדאל 2, נולה 2, מארי 0. יש גם את האולימפיאדה: מארי זהב, פדרר כסף ודל פוטרו ארד.

כמו שכתבתי קודם, אני חושב שסיום העונה יהיה משמעותי ביותר. סיום במקומות 1-2 הוא חשוב, בעיקר אם רפא עדיין לא יהיה בכושר שיא באוסטרליה, והקרב עליהם פתוח לחלוטין בין השלושה הראשונים. אני מקווה שפדרר יגיע מעודד לשנגחאי וישחק כדי לנצח כי אח"כ מתחילה תקופה בה הוא מגן על הרבה מאוד נקודות.
yiffy
חבר כבוד

Re: עולם הטניס2 - מארי שבר את מעגל הלוזריות

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2012, 10:22

רפא לא רלוונטי בזמן הקרוב. אולי אולי הוא יחזור לקראת הWTF, וגם זה בסימן שאלה גדול.
ככה שלאוסטרליה הוא בכל מקרה יגיע מדורג 4 לכל היותר (אני מקווה שלא 5).

בעיקרון אחרי הUO יש ירידה די ברורה מבחינת העניין, הרצון והמוכנות להשקיע. זה זמן טוב לכל המזנבים לזכות בתארים משמעותיים.
לא חושב שפדרר ישקיע יותר מדי בטורנירים שלפני הWTF, כי הוא את שלו עשה השנה, והוא לא מגיע לסיום העונה עם מטרה מיוחדת כלשהי.

לדעתי גם נובאק וגם מארי יורידו גז. עוד תואר מאסטרס לא ישנה להם. אולי ברדיץ', פרר וטסונגה ינסו לשפר עמדות לקראת ההמשך, במיוחד בידיעה
שרפא עלול להיות מדורג אחריהם באוסטרליה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2012, 11:48

jol9 כתב:רפא לא רלוונטי בזמן הקרוב. אולי אולי הוא יחזור לקראת הWTF, וגם זה בסימן שאלה גדול.

בעיקרון אחרי הUO יש ירידה די ברורה מבחינת העניין, הרצון והמוכנות להשקיע. זה זמן טוב לכל המזנבים לזכות בתארים משמעותיים.
לא חושב שפדרר ישקיע יותר מדי בטורנירים שלפני הWTF, כי הוא את שלו עשה השנה, והוא לא מגיע לסיום העונה עם מטרה מיוחדת כלשהי.

לדעתי גם נובאק וגם מארי יורידו גז. עוד תואר מאסטרס לא ישנה להם. אולי ברדיץ', פרר וטסונגה ינסו לשפר עמדות לקראת ההמשך, במיוחד בידיעה

רפא בכל מקרה לא יהיה מדורג אחרי אף אחד מהם. הוא רחוק שנות אור מהם בניקוד ואפילו פרר שבמקום החמישי לא ממש יכול לעקוף אותו השנה, אלא אם הוא יזכה ב-WTF ובעוד טורניר.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2012, 12:45

yiffy כתב:
jol9 כתב:רפא לא רלוונטי בזמן הקרוב. אולי אולי הוא יחזור לקראת הWTF, וגם זה בסימן שאלה גדול.

רפא בכל מקרה לא יהיה מדורג אחרי אף אחד מהם. הוא רחוק שנות אור מהם בניקוד ואפילו פרר שבמקום החמישי לא ממש יכול לעקוף אותו השנה, אלא אם הוא יזכה ב-WTF ובעוד טורניר.

האמת שזה נכון. פרר יכול, אבל אני לא יודע אם יש לו את האנרגיות. הוא נתן שנה מדהימה בסלאמים.
תכלס, זה החלק הכי משעמם בעונה, ומזל שמכבי חוזרים לעניינים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 11 ספטמבר 2012, 15:12

דבר אחד שאף פעם לא יחסר לפרר זה אנרגיות. יחד עם זאת, גם אם פדרר עייף מהשנה הזו, הוא מעולם לא הפסיד לפרר ולא נראה לי שהוא מתכוון להתחיל עכשיו אז כל עוד הוא נופל אצלו בהגרלה רפא מסודר.
די מדהים מה שקורה עכשיו בפסגת הטניס העולמי. 4 שחקנים נפלאים שמשחקים מצוין על כל סוגי המשטחים (עם חוזקות וחולשות קלות) ונותנים מאצ'-אפ מצוין זה לזה.
yiffy
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד