ת'רד מגפת הקורונה V3 - ''תעשו חיים'' ב. נתניהו

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ת'רד מגפת הקורונה V3 - מדינה במשבר

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 ספטמבר 2020, 23:26

MTA2311 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:לא הבנתי. מתי זה נכנס לתוקף?
שישי הבא (ערב החג בעצם)

אחרי שאבא חוזר מהטיול החשוב נורא לארצות הברית במטוס פרטי כמובן, כי הקורונה תחכה
לרגע לא חשבתי שהפסיכולוגית הפילנתרופית תתערבב עם פשוטי העם
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

Re: ת'רד מגפת הקורונה V3 - מדינה במשבר

הודעהעל ידי שמואל1 » 10 ספטמבר 2020, 23:50

ההודעה הרשמית של קבינט הקורונה:

*הודעה משותפת*
*משרד ראש הממשלה ומשרד הבריאות*
*קבינט הקורונה אישר הערב (חמישי) את המלצת משרד הבריאות וראש "מגן ישראל" פרופ' רוני גמזו לתוכנית תלת שלבית ארוכת טווח להורדת נתוני התחלואה בישראל.*

*ההחלטה תובא לאישור הממשלה ביום ראשון הקרוב. הממשלה תקבע את המועדים לכניסה לתוקף של השלבים השונים, תוך תשומת לב לכך שכניסה לתוקף של השלבים השני והשלישי תהיה כפופה לעמידה ביעדים של השלבים הקודמים להם.*

תקנות מפורטות יובאו לאישור סופי של הממשלה לאחר אישור ההחלטה העקרונית ביום א׳.

*השלב הראשון: סגר*

פעולות שיתבצעו:
1. הגבלות תנועה של 500 מטר ממקום המגורים.
2. סגירת מערכת חינוך, למעט חינוך מיוחד (כיתות ה' ומעלה לימוד מרחוק לאורך החגים).
3. סגירת פעילות המגזר הפרטי והציבורי (עבודה מהבית ככל הניתן), למעט עבודות חיוניות, מרכולים, בתי מרקחת ועסקים חיוניים.
4. תפילות במרחב הציבורי בהתאם למתווה שיוסכם.
5. סגירה מלאה של מסעדות (למעט שירות משלוחים), פנאי ובילויים, עסקים ומסחר ותיירות פנים.

*השלב השני: ריסון מהודק*

פעולות שיתבצעו:
1. הגבלת מעבר בין ערים.
2. הגבלת התקהלויות לאורך כל התקופה על פי מגבלות הצבע האדום ברמזור.
3. סגירה מלאה של מסעדות, פנאי, בילויים, קניונים, תיירות פנים, מסחר ועסקים מקבלי קהל.
4. סגירת מערכת החינוך, למעט חינוך מיוחד, לאורך כל התקופה, מלבד למידה מרחוק לכיתות ה' ומעלה. חידוש הלימודים לאחר סוכות ייבחן בהערכת מצב מיוחדת.
5. מגזר ציבורי במתכונת חירום.
6. מגזר פרטי – עבודה בהיקף 30%-50% במקומות ללא קבלת קהל (משרדים, מפעלים וכו') – עבודה מהבית לכל מי שיכול.

*השלב השלישי: תכנית הרמזור*

מעבר לפעילות בהתאם לתוכנית הרמזור בסיום שני השלבים הראשונים.

*הערות:*
• מעבר משלב לשלב ייעשה לאחר הערכת מצב ובכפוף לכך שתמונת המצב תצביע על מגמה מתמשכת מובהקת של ירידה בתחלואה (ע"פ קריטריונים שיסוכמו ע"י הממונה הלאומי למאבק בקורונה עד ליום 13.9.20).

• פעילות התחבורה הציבורית תותאם להיקף הפעילות במשק, בהתאם למתכונת שהונהגה ע"י משרד התחבורה בתקופת ההגבלות במרס-אפריל 2020.

• משרד האוצר יפעל יחד עם משרד רה״מ וראש המועצה הלאומית לכלכלה לגיבוש רשת ביטחון כלכלית לבעלי עסקים ולאזרחים הצפויים להיפגע כלכלית כתוצאה מההחלטה הנ"ל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

Re: ת'רד מגפת הקורונה V3 - הולכים לסגר מלא

הודעהעל ידי Shay_uzan » 11 ספטמבר 2020, 00:13

A.Parker כתב:איזה יופי שכולנו צריכים לסבול בגלל אנשים שזורקים על ההנחיות וניהול כושל של הממשלה
ועל זה נאמר ממשלה אכלה בוסר ושיני אזרחים תקהינה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Shay_uzan » 11 ספטמבר 2020, 00:15

תראו איזה קטע! יום אחרי שאישרו את התוכנית של גמזו אנחנו נכנסים לסגר!!! הכל באשמתו ובאשמת התוכנית שלו!!!

עד שהתוכנית אושרה במדינה הזאת אז היא לא רלוונטית
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Shay_uzan

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 ספטמבר 2020, 10:37

מסכה מתחרה עם חורים בגודל של בולען

עכשיו באמת ראיתי הכל
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 ספטמבר 2020, 11:33

יצא לי להסתובב בארץ בימים האחרונים במספר מקומות.
בואו נגיד שאני מבין מדוע יש 4000 נדבקים כל יום. אנשים שמים פס על כל, אבל כל ההנחיות. החל מפרטיים ועד לבעלי עסקים. הכל קומבינות ול"מראית עין".
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 11 ספטמבר 2020, 12:06

שמואל1 כתב:יצא לי להסתובב בארץ בימים האחרונים במספר מקומות.
בואו נגיד שאני מבין מדוע יש 4000 נדבקים כל יום. אנשים שמים פס על כל, אבל כל ההנחיות. החל מפרטיים ועד לבעלי עסקים. הכל קומבינות ול"מראית עין".

נכון, ואף יותר מזה. גם אלה שממש הקפידו בהתחלה, כבר התחילו לזייף.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי my man » 11 ספטמבר 2020, 12:38

ההתנהלות במדינה בשבועות האחרונים היא כאילו אין בכלל הגבלות..זה ניכר לעין כל!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 ספטמבר 2020, 12:39

רק הציבור אשם!!!!!!!! עושים לביבי דווקא!!!!!!!!!!
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 11 ספטמבר 2020, 12:44

MTA2311 כתב:רק הציבור אשם!!!!!!!! עושים לביבי דווקא!!!!!!!!!!

מה קשור? אם זה בהפניה אליי אז אני הראשון שיאשים את הממשלה שהגענו למחדל הזה...

אין הסברה אין אכיפה אין שקיפות אין דוגמא אישית ואני יכול להמשיך - כל זה רק בשלוף..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי שמואל1 » 11 ספטמבר 2020, 12:57

MTA2311 כתב:רק הציבור אשם!!!!!!!! עושים לביבי דווקא!!!!!!!!!!

זה שילוב של שני הדברים. הציבור לא ממושמע גם בגלל התנהלות הממשלה. אבל אי אפשר להסיר לגמרי את האחריות מהציבור.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 ספטמבר 2020, 13:10

אפשר להוריד את האחריות מהציבור. קודם כל, הדברים שאתם רואים בעיניים שלכם חסרי חשיבות בתמונה הכוללת. אני לדוגמה אף פעם לא ראיתי אדם בלי מסכה בחלל סגור. אתה כן ראית. מה זה אומר? כלום. לתצפית של אדם ספציפי אין שום משמעות.

דבר שני, הממשלה הכל כך גרועה וחסרת היכולת הזאת, ובראשה ראש הממשלה הכל כך גרוע וחסר יכולת הזה, התנהלו בצורה שהורידה את אמון הציבור לאפס. למה שמישהו יקשיב להנחיות כשהם לא? למה שמישהו יקשיב להנחיות כשבמשך חודשיים המספרים עולים ואין שוב תגובה ממשלתית?

אם הציבור היה גוף אוטונומי עם יכולת להתנהל עצמאית בלי הכוונה ובלי גוף מתכלל לא היינו צריכים ממשלות בעולם. זה לא המצב.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי my man » 11 ספטמבר 2020, 14:13

MTA2311 כתב:דבר שני, הממשלה הכל כך גרועה וחסרת היכולת הזאת, ובראשה ראש הממשלה הכל כך גרוע וחסר יכולת הזה, התנהלו בצורה שהורידה את אמון הציבור לאפס. למה שמישהו יקשיב להנחיות כשהם לא? למה שמישהו יקשיב להנחיות כשבמשך חודשיים המספרים עולים ואין שוב תגובה ממשלתית?

זה
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי A.Parker » 11 ספטמבר 2020, 14:31

זה שההתנהלות של הממשלה חרא לא אומר שלאנשים לא צריכה להיות מוטיבציה לשמור על עצמם מהמחלה (אני לא מדבר אפילו על אחריות והקרבה לאחרים, נטו לעצמם)
A.Parker

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2020, 14:43

אפשר לעשות טבלת מצבים:

התנהלות ממשלתית מושלמת, התנהגות ציבור - מושלמת : אין קורונה
התנהלות ממשלתית גרועה, התנהגות ציבור - מושלמת : אין קורונה
התנהלות ממשלתית מושלמת, התנהגות ציבור - גרועה : יש קורונה
התנהלות ממשלתית גרועה, התנהגות ציבור - גרועה : יש קורונה

זאת כמובן הערכה שלי בלבד ולא משהו מדעי, אבל ממשלה לא מפיצה את הנגיף. הציבור עושה את זה.

אני חושב שאפשר לראות את הממשלה אשמה כשהציבור לא מודע לזה שהוא מפיץ את המחלה.
אבל כשהציבור מודע גם מודע, ועדיין לא שומר על ההנחיות, אז כן, גם הוא אשם.

אני רואה את אחריות הממשלה יותר בהקשר הכלכלי והעכיפתי, ואני מסכים שבשני הפרמטרים האלה זה לא טוב.

דעתי על הסגר הקרב ובא היא מאוד שלילית, למרות שהשיקולים מובנים לי.

ליבי על העצמאיים שהתחילו במחאה צודקת אבל איבדו אותה לטובת אנרכיסטי בלפור ועכשיו הם שוב
יהיו אלה שיספגו את מרב הנזק כתוצאה מהסגר, בין השאר תודות לאותן מסיבות הדבקה המוניות.

וכן, האחריות על המצב בסופו של דבר, למרות ההתנהגות של הציבור, היא על המנהיגים ובראשם על נתניהו. אי אפשר לברוח מזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2020, 14:47

אורי,
מילה על בתי הספר (היסודיים)...

אצלנו זה נראה ממש גרוע. לא יודע מה נעשה ואיך, אבל בפועל לומדים 5 ימים בשבוע, 5 שעות כל יום.
סהכ 25 ש״ש.
בכתה של רומי (ג): חשבון - 3, אנגלית - 3, שפה על כל נגזרותיה -6 וכל השאר כל מיני ספורט, מולדת, אמנות וכד׳.
נראית לי חלוקה הזויה לחלוטין. מה הילדים אמורים ללמוד ככה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי A.Parker » 11 ספטמבר 2020, 14:49

jol9 כתב:אפשר לעשות טבלת מצבים:

התנהלות ממשלתית מושלמת, התנהגות ציבור - מושלמת : אין קורונה
התנהלות ממשלתית גרועה, התנהגות ציבור - מושלמת : אין קורונה
התנהלות ממשלתית מושלמת, התנהגות ציבור - גרועה : יש קורונה
התנהלות ממשלתית גרועה, התנהגות ציבור - גרועה : יש קורונה

זאת כמובן הערכה שלי בלבד ולא משהו מדעי, אבל ממשלה לא מפיצה את הנגיף. הציבור עושה את זה.

אני חושב שאפשר לראות את הממשלה אשמה כשהציבור לא מודע לזה שהוא מפיץ את המחלה.
אבל כשהציבור מודע גם מודע, ועדיין לא שומר על ההנחיות, אז כן, גם הוא אשם.

אני רואה את אחריות הממשלה יותר בהקשר הכלכלי והעכיפתי, ואני מסכים שבשני הפרמטרים האלה זה לא טוב.

דעתי על הסגר הקרב ובא היא מאוד שלילית, למרות שהשיקולים מובנים לי.

ליבי על העצמאיים שהתחילו במחאה צודקת אבל איבדו אותה לטובת אנרכיסטי בלפור ועכשיו הם שוב
יהיו אלה שיספגו את מרב הנזק כתוצאה מהסגר, בין השאר תודות לאותן מסיבות הדבקה המוניות.

וכן, האחריות על המצב בסופו של דבר, למרות ההתנהגות של הציבור, היא על המנהיגים ובראשם על נתניהו. אי אפשר לברוח מזה.

ממש, אבל ממש, לא. הבנו כבר מזמן שהקורונה היא לא רק משבר בריאותי, ובלי התנהלות נורמלית של הממשלה הרבה מאוד תחומים קורסים ויקרסו. שני הצדדים צריכים לפעול יחד על מנת שנעבור את התקופה הזאת בשלום, אבל זה לא קורה, ורוב האחריות היא על הממשלה שמתנהלת בצורה בזיונית.

אגב, זוכר שאמרתי לך כבר לפני כמה חודשים שכולנו נאלץ להיכנס לסגר/שיהיו פה הרבה מתים ותחלואה גבוהה בגלל שכל המשק נפתח וזה מטומטם מאוד?
אז בבקשה, זה קורה (אפילו שני התרחישים). כמובן שהכתובת היתה על הקיר, אבל "אנחנו לא יכולים לדעת ולבקר את ההתנהלות כי אנחנו לא מבינים בזה".
A.Parker

הודעהעל ידי my man » 11 ספטמבר 2020, 15:34

jol9 כתב:אורי,

אצלנו זה נראה ממש גרוע. לא יודע מה נעשה ואיך, אבל בפועל לומדים 5 ימים בשבוע, 5 שעות כל יום.
סהכ 25 ש״ש.
בכתה של רומי (ג): חשבון - 3, אנגלית - 3, שפה על כל נגזרותיה -6 וכל השאר כל מיני ספורט, מולדת, אמנות וכד׳.

איך שאני רואה את זה - היחס(של משרד החינוך עצמו, כן?) לבתי הספר מאז תחילת הקורונה הוא כבייביסיטר לכל דבר..
רק דואגים שההורים יוכלו ללכת לעבוד באיזושהי צורה.
הקפסולות זה בדיחה עצובה(ראית את השיר של ארץ נהדרת לפתיחת שנה? אז זה!)
כתוצאה מכך ומההבנה שזה פשוט לא עבד בסגר הקודם זה נראה שלא תהיה למידה כלל בסגר הקרוב בכיתות א-ד..שזה בעיניי קצת הזוי..פשוט ויתרו עליהם.

עם זאת אין פה שום מילה על המורים עצמם שעובדים מאד קשה להתאים את עצמם למציאות משתנה (גם אם חלקם לא עושים זאת בצורה הטובה ביותר(ויכול להיות שאני עדין))

אני יכול להגיד לך שבכיתות י' ומעלה זה לא המצב ולו בגלל ההספקים שחייבים להגיע אליהם בגלל הבגרויות..ופה לדעתי יש עבודה טובה מאד ויש פה בפורום תלמיד או שניים שיעידו שהם הצליחו להגיע לבגרויות בצורה טובה על אף כל הקושי. התלמידים שלי הגיעו בצורה מעולה לבגרויות בגלל ההתאמות שנעשו על ידי ההנהלה והמורים(שוב, שום דבר מלמעלה)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי jol9 » 11 ספטמבר 2020, 15:37

לא הבנתי על מה כתבת ממש אבל ממש לא, כשאמרת פחות או יותר אחד לאחד את מה שאני אמרתי.

לגבי החלק השני - תבקר כמה שאתה רוצה. יש מליון קולות כאלה ומליון כאלה, פרופסורים מכאן ומשם כולם לפעמים צודקים ולפעמים טועים. אין איזו אמת אחת שמישהו יודע והאחרים לא. זה המצב לצערי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 11 ספטמבר 2020, 15:38

my man כתב:
jol9 כתב:אורי,

סהכ 25 ש״ש.

איך שאני רואה את זה - היחס(של משרד החינוך עצמו, כן?) לבתי הספר מאז תחילת הקורונה הוא כבייביסיטר לכל דבר..
רק דואגים שההורים יוכלו ללכת לעבוד באיזושהי צורה.
הקפסולות זה בדיחה עצובה(ראית את השיר של ארץ נהדרת לפתיחת שנה? אז זה!)
כתוצאה מכך ומההבנה שזה פשוט לא עבד בסגר הקודם זה נראה שלא תהיה למידה כלל בסגר הקרוב בכיתות א-ד..שזה בעיניי קצת הזוי..פשוט ויתרו עליהם.

עם זאת אין פה שום מילה על המורים עצמם שעובדים מאד קשה להתאים את עצמם למציאות משתנה (גם אם חלקם לא עושים זאת בצורה הטובה ביותר(ויכול להיות שאני עדין))

אני יכול להגיד לך שבכיתות י' ומעלה זה לא המצב ולו בגלל ההספקים שחייבים להגיע אליהם בגלל הבגרויות..ופה לדעתי יש עבודה טובה מאד ויש פה בפורום תלמיד או שניים שיעידו שהם הצליחו להגיע לבגרויות בצורה טובה על אף כל הקושי. התלמידים שלי הגיעו בצורה מעולה לבגרויות בגלל ההתאמות שנעשו על ידי ההנהלה והמורים(שוב, שום דבר מלמעלה)

כמה זמן היה לתכנן את זה? חצי שנה?

אני באמת מיואש. עד הסיפור הזה הממשלות של ביבי אולי לא ניהלו את הדברים כמו שהייתי רוצה, אבל לפחות היה ניהול. העסק הזה פשוט לא מנוהל בשום צורה, וזה מפחיד. אשכרה תחושה של כל אדם לעצמו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־4 אורחים