חם, מתחמם, לוהט - איראן מרכיבה, ארה"ב מאיימת, ישראל מתארגנת

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חם, מתחמם, לוהט - איראן מרכיבה, ארה"ב מאיימת, ישראל מתאר

הודעהעל ידי Mta_atic » 19 אוגוסט 2012, 15:31

MTA2311 כתב:1. מה שקורה בסוריה, זאת מלחמת אזרחים ולא טבח.
2. ארצות הברית(וכמובן גם אנחנו), לא בטוחים כרגע מי יתפוס את השלטון אחרי אסד( מסתובבים שם עכשיו המון חברה דומיננטים מהג'יהאד העולמי וכו'), ולכן פעולה צבאית, לא בהכרח תהיה צעד חכם.

לגבי 1 - אין סתירה בין השניים. טבח יכול להתבצע גם במהלך מלחמת אזרחים (ע"ע רואנדה).
מה שקורה בסוריה הוא טבח ויש מי שימצא בזה גם אלמנטים של רצח עם.
נערך לאחרונה על ידי Mta_atic בתאריך 19 אוגוסט 2012, 15:32, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי Dperk » 19 אוגוסט 2012, 15:32

yiffy- זה מה שאמרו הרפובליקנים, אבל המחנה של אובאמה לחץ לקבל את ההחלטה ה"נכונה מבחינה מוסרית" ולסייע למורדים כנגד הרודן הנורא שטובח בבני עמו. וחוץ מזה, זה שאובמה דמוקרטי ולא רפובליקני, לא אומר שאין בעלי הון שהוא קשוב אליהם.

יכול להיות, אבל אובמה באמת היה רוצה לסיים את מעשי הזוועה הוא היה יכול לנסות לגבש קואליציה ולהסיר את ההתנגדות של רוסיה וסין, או לגרום למחאה חריפה מאוד כנגדם. כרגע פשוט נראה שזה לא מעניין אותו יותר מדי.

בנוגע לפסקה האחרונה אני די מסכים איתך, חוץ מההבנה של אובמה עד כמה חשוב למנוע גרעין מאיראן, אבל ישנו גם העניין של היתר לישראל לפעול בעצמה כאשר נראה לה שפעולה כזאת היא צורך קיומי. התרשמתי שאובמה מתנגד לאפשרות הזו מסיבות מוסריות ומחוסר רצון להסתכן בהבערה של המזרח התיכון, שעשויה לגרור גם את ארצות הברית למלחמה. ואילו רומני לדעתי יהיה הרבה יותר פתוח בנושא זה.

אור - 1. זה נותן אישור לאסד לשלוח חיילים לטבוח ולהתעלל באוכלוסיה אזרחית? יש מחלוקת על כך שמתבצעים בסוריה פשעי מלחמה מצד אסד וצבאו? על כך שאסד הוא רודן דיקטטורי השולט בעם שאינו רוצה בו? בעיניי התערבות בסוריה שקולה להתערבות ביוגוסלביה או ברואנדה.

2. יכול להיות, אבל אותו דבר לא היה נכון גם ללוב?
Dperk

הודעהעל ידי yiffy » 19 אוגוסט 2012, 15:42

Dperk כתב:yiffy- זה מה שאמרו הרפובליקנים, אבל המחנה של אובאמה לחץ לקבל את ההחלטה ה"נכונה מבחינה מוסרית" ולסייע למורדים כנגד הרודן הנורא שטובח בבני עמו. וחוץ מזה, זה שאובמה דמוקרטי ולא רפובליקני, לא אומר שאין בעלי הון שהוא קשוב אליהם.

יכול להיות, אבל אובמה באמת היה רוצה לסיים את מעשי הזוועה הוא היה יכול לנסות לגבש קואליציה ולהסיר את ההתנגדות של רוסיה וסין, או לגרום למחאה חריפה מאוד כנגדם. כרגע פשוט נראה שזה לא מעניין אותו יותר מדי.

בנוגע לפסקה האחרונה אני די מסכים איתך, חוץ מההבנה של אובמה עד כמה חשוב למנוע גרעין מאיראן, אבל ישנו גם העניין של היתר לישראל לפעול בעצמה כאשר נראה לה שפעולה כזאת היא צורך קיומי. התרשמתי שאובמה מתנגד לאפשרות הזו מסיבות מוסריות ומחוסר רצון להסתכן בהבערה של המזרח התיכון, שעשויה לגרור גם את ארצות הברית למלחמה. ואילו רומני לדעתי יהיה הרבה יותר פתוח בנושא זה.

אור - 1. זה נותן אישור לאסד לשלוח חיילים לטבוח ולהתעלל באוכלוסיה אזרחית? יש מחלוקת על כך שמתבצעים בסוריה פשעי מלחמה מצד אסד וצבאו? על כך שאסד הוא רודן דיקטטורי השולט בעם שאינו רוצה בו? בעיניי התערבות בסוריה שקולה להתערבות ביוגוסלביה או ברואנדה.

1. אני ממש לא מתכוון לרמוז שלאובמה אין קשר לאינטרסים. להיפך - אני לא חושב שהייתה פעולה אחת משמעותית שהוא נקט בה שלא היו קשורים אליה גם אינטרסים (כמו כל נשיא אחר). מה שכן, אני חושב שבמרבית המקרים האינטרס והתוצאה הרצויה והראוייה היו מגולמים באותה מדיניות.
2. סוריה הייתה נושא חם מאוד בכל השנה הזאת. היה לחץ עצום על רוסיה וסין בעידוד של ארה"ב וזה לא שינה. אני האחרון שיצדיק העלמת עין על מה שקורה בסוריה אבל מבחינה דיפלומטית זה מבוי סתום שאין ממנו יציאה עד שסוריה תחליט בעצמה שהיא יורדת מהעסק. אולי עכשיו, עם התדרדרות סיכוייו של אסד לשרוד, יהיו תמורות בעניין.
3. אני, בניגוד אליך, חושב שגם אם אובמה התנגד בהתחלה לתקיפה באיראן וגם אם לא, בשלב הזה הוא מבין שאין דרך אמיתית להניא את ישראל מהתקיפה. מה שיפה בויכוח הזה בינינו הוא שעוד כמה חודשים יהיה קצת יותר קל לדעת מי העריך נכון.

שאלתי שאלה מקודם ולא קיבלתי תשובה מאף אחד. מישהו כאן באמת נערך ליום שאחרי ולחודשים שאחרי ברמה האישית? אני מרגיש שאף אחד לא באמת חושב על הדברים הללו ונערך בצורה אחראית ורצינית. אולי אנשים בעלי אמצעים כבר מתכננים את נתיב המילוט שלהם, אבל לרובנו המכריע שיישאר כאן כדאי שתהיה תוכנית (מעבר להישמעות להוראות פיקוד העורף), לא כך?
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אוגוסט 2012, 15:58

Mta_atic כתב:
2. ארצות הברית(וכמובן גם אנחנו), לא בטוחים כרגע מי יתפוס את השלטון אחרי אסד( מסתובבים שם עכשיו המון חברה דומיננטים מהג'יהאד העולמי וכו'), ולכן פעולה צבאית, לא בהכרח תהיה צעד חכם.

לגבי 1 - אין סתירה בין השניים. טבח יכול להתבצע גם במהלך מלחמת אזרחים (ע"ע רואנדה).

טבח יכול להתבצע גם במלחמה בין שתי מדינות, מלחמת עולם וכו'. so? בתחילת האירועים בסוריה היה אפשר לחשוב שמדובר בטבח או רצח עם, אבל כיום הנחת העבודה המקובלת על רוב המומחים(לפחות בצהל), היא שבסוריה מתחוללת מלחמת אזרחים, שבה שני הצדדים מבצעים פשעים נגד האנושות. הדיווחים שאתה רואה בתקשורת, מופצים רק על ידי האופוזיציה, ולא מעט פעמים המספרים מנופחים ותמונת המצב מעוותת. אולי אם היית יודע אילו גורמים נלחמים באסד, לא היית ממהר לקפוץ להגנתם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אוגוסט 2012, 16:04

Dperk כתב:yiffy- זה מה שאמרו הרפובליקנים, אבל המחנה של אובאמה לחץ לקבל את ההחלטה ה"נכונה מבחינה מוסרית" ולסייע למורדים כנגד הרודן הנורא שטובח בבני עמו. וחוץ מזה, זה שאובמה דמוקרטי ולא רפובליקני, לא אומר שאין בעלי הון שהוא קשוב אליהם.

אני ממש לא הסנגור של אסד, ותתפלא, אני גם לא מחבב אותו במיוחד. בסך הכל ציינתי את העובדה, שגם האופוזיציה מבצעת לא מעט פעולות נוראיות, ואני יכול אפילו להגיד שכבר ממש לא בטוח מי מבין הצדדים "מנצח" במאבק הזה.
בנוגע ללוב, המצב שם היה שונה לגמרי. צריך להבין שבכל מדינה מוסלמית היום עולים כוחות של ג'יהאד עולמי (מכל מיני סיבות), אבל בסוריה המצב הרבה יותר מדאיג. קיימים שם יותר תאים של אל קאעידה מאשר עלוואים, ואותי זה מפחיד בטירוף. וזה כשעוד לא דיברנו על חזבאללה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Dperk » 19 אוגוסט 2012, 16:14

yiffy כתב:

1. אני ממש לא מתכוון לרמוז שלאובמה אין קשר לאינטרסים. להיפך - אני לא חושב שהייתה פעולה אחת משמעותית שהוא נקט בה שלא היו קשורים אליה גם אינטרסים (כמו כל נשיא אחר). מה שכן, אני חושב שבמרבית המקרים האינטרס והתוצאה הרצויה והראוייה היו מגולמים באותה מדיניות.
2. סוריה הייתה נושא חם מאוד בכל השנה הזאת. היה לחץ עצום על רוסיה וסין בעידוד של ארה"ב וזה לא שינה. אני האחרון שיצדיק העלמת עין על מה שקורה בסוריה אבל מבחינה דיפלומטית זה מבוי סתום שאין ממנו יציאה עד שסוריה תחליט בעצמה שהיא יורדת מהעסק. אולי עכשיו, עם התדרדרות סיכוייו של אסד לשרוד, יהיו תמורות בעניין.
3. אני, בניגוד אליך, חושב שגם אם אובמה התנגד בהתחלה לתקיפה באיראן וגם אם לא, בשלב הזה הוא מבין שאין דרך אמיתית להניא את ישראל מהתקיפה. מה שיפה בויכוח הזה בינינו הוא שעוד כמה חודשים יהיה קצת יותר קל לדעת מי העריך נכון.

שאלתי שאלה מקודם ולא קיבלתי תשובה מאף אחד. מישהו כאן באמת נערך ליום שאחרי ולחודשים שאחרי ברמה האישית? אני מרגיש שאף אחד לא באמת חושב על הדברים הללו ונערך בצורה אחראית ורצינית. אולי אנשים בעלי אמצעים כבר מתכננים את נתיב המילוט שלהם, אבל לרובנו המכריע שיישאר כאן כדאי שתהיה תוכנית (מעבר להישמעות להוראות פיקוד העורף), לא כך?

המדיניות שלו מול איראן משקפת את התוצאה הרצויה והראויה? אני לא בטוח. המדיניות שלו מול צפון קוריאה בוודאי שלא. אני לא בטוח שגם במקרה עיראק.

אני לא לגמרי בטוח שזה מבוי סתום, אבל שיהיה.

אני חושב שאובמה עדיין מאמין שסנקציות הן הדרך לעצור את תוכנית הגרעין האיראנית, ושיכול להיות שהוא יהיה מוכן להרחיק לכת מאוד כדי להניא את ישראל מתקיפה. אם ככה אז פשוט נחכה ונראה :)

אנחנו עם בעל נטייה להדחיק ולהאמין ש"יהיה בסדר". מה אני יכול לעשות ברמה האישית? אני לא יכול לצאת לחו"ל, בטח לא באמצע שנת הלימודים האקדמית, המקלט בבניין במצב מחריד, אין לנו ממ"ד ודיברתי עם אמא שלי ואין לה שום כוונה לאגור מזון חחח. אני מניח שאני פשוט אמשיך בשיגרת החיים הרגילה, אולי עם גישה טיפה יותר פטאליסטית :)
Dperk

הודעהעל ידי felix_r » 19 אוגוסט 2012, 16:22

MTA2311 כתב:
Mta_atic כתב:

טבח יכול להתבצע גם במלחמה בין שתי מדינות, מלחמת עולם וכו'. so? בתחילת האירועים בסוריה היה אפשר לחשוב שמדובר בטבח או רצח עם, אבל כיום הנחת העבודה המקובלת על רוב המומחים(לפחות בצהל), היא שבסוריה מתחוללת מלחמת אזרחים, שבה שני הצדדים מבצעים פשעים נגד האנושות. הדיווחים שאתה רואה בתקשורת, מופצים רק על ידי האופוזיציה, ולא מעט פעמים המספרים מנופחים ותמונת המצב מעוותת. אולי אם היית יודע אילו גורמים נלחמים באסד, לא היית ממהר לקפוץ להגנתם.

צודק בהחלט.

לדעתי, העמדה של רוסיה (בלי קשר לסיבותיה), שלא נותנת למדינות המערב להתערב בסוריה, היא דווקא טובה לנו.
זה לא שאסד טוב לישראל, פשוט במדינות ערב במקום שילטון אוטוקראטי בדרך כלל מגיע שלטון מוסלמי קיצוני.

האמריקאים, וזה לא קשור אם זה נשיא רפובליקאי או דמוקראטי, לא מבינים דבר וחצי דבר בתרבות האיסלאם בכלל ובנעשה באיזור בפרט, ולכן כל התערבות שלהם באיזור בדרך כלל גורמת רק לתוצאות שליליות במקרה הטוב ונזק בלתי הפיך במקרה הרע.

ארה"ב היא האשמה הישירה בעליית איראן. לפני שארה"ב פירקה את עיראק, שתי המדינות האלה (עיראק ואיראן) היו נלחמות אחת בשניה, וכך היה נשמר סטאטוס-קואו שלא נתן לאף אחת מהן להתחזק יתר על המידה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

Re: חם, מתחמם, לוהט - איראן מרכיבה, ארה"ב מאיימת, ישראל מחאר

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 19 אוגוסט 2012, 17:21

MTA2311 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
felix_r כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
felix_r כתב:אני רוצה להזכיר, שארה"ב גם הבטיחה בזמנו לדרום קוריאה (בדיוק כמו שהיא מבטיחה לישראל), שהיא לא תתן לצפון קוריאה להפוך לבעלת נשק גרעיני. אז הבטיחה.

לצערי, אין אנו יכולים לסמוך על אף אחד בעניין הזה. גם לא על ארה"ב. אנחנו חייבים לטפל בזה בעצמנו, גם אם יהיו לכך השלחות קשות.

אבל הנקודה היא שאנחנו לא יכולים למנוע אירן גרענית.
המקסימום שאנחנו מסוגלים (לפחות לפי הערכות), זה להגיע למצב של דחיה של שנה אחת בלבד בתכונית וגם זה, אם התקיפה תעמוד בכל מטרותיה.

אם ישראל באמת היתה מסוגלת להכות באירן מהלומה שגם תשמיד סופית את תוכנית הגרעין וגם תמנע מהאירנים (או לפחות תקשה עליהם) להגיב, אז מתקפה ישראלית באמת היתה יכולה להיות אופציה טובה, אבל כנראה שזה לא המצב.

למה לא? יכולנו למנוע מעיראק. אז נכון, כמה שמושכים את העניין יותר, ככה יהיה קשה יותר, לכן לא צריך להתמעמע.

הסיפור עם עיראק שונה לחלוטין במהותו.
עיראק ניסתה להעשיר אורניום רק באמצעות כורים אטומיים ולא באמצעות צנטריפוגות, כמו שאיראן מנסה לעשות. הכור העיראקי היה למעשה המתקן הגרעני היחיד של עיראק, וחיסלו היוה בפועל את חיסול התכונית העיראקית.

איראן כאמור, בחרה להעשיר אורניום באמצעות צנטרפוגות, גישה הגורמת לפיזור של מתקני הגרעין. אם אחד מהם יושמד (או אפילו עם כמה יושמדו), התהליך רק יעצר לזמן מה, אבל לא יחוסל ויפסק, שהרי יהיו עוד מתקני גרעין פעלים (כמודמני, יש משהו כמו 70 מתקני גרעין פעילים באירן).

אגב, בזמנם, המתנגדים לתקיפה בעיראק גרסו שאם ישראל תפציץ את הכור האיראני, אז בפעם הבאה שמדינת אוייב תנסה לפתח נשק גרעיני, היא תבחר בגישה שתדגול בפיזור מתקני הגרעין.

תגיד, מאיפה אתה מביא את השטויות האלה בכל הודעה? קודם כל, בכור גרעיני, לא מעשירים אורניום, התהליך שם הוא שונה לגמרי. דבר שני, 70 מתקני גרעין פעילים????? לקרוא לזה שטויות זה understatement of the year

קודם כל, אמליץ בחום לכתוב יפה.

דבר שני, פורסם בעבר שיש באיראן כמה וכמה מתקנים גרעיניים (כולל מתקנים סודיים) וזאת היא אחת הסיבות המרכזיות מדוע לא ניתן לחסל את תכונית הגרעין האירנית.
אם תהיה מתקפה ישראלית, היא תתמקד במספר בודד של מתקנים ולא בכולם.

בכל אופן, הגישה שבה בחרה אירן לפתח נשק גרעיני שונה לחלוטין מזו שבחרה עיראק בזמנו. אין שום אנלוגיה בין המקרים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אוגוסט 2012, 18:16

ביבי שקרן, אבל כל פרסום בתקשורת, הוא נתון שניתן להסתמך עליו?
אז נכון, יש יותר ממתקן גרעין אחד, אבל המתקנים קשורים זה לזה, ופגיעה באתרים מרכזיים תביא לפגיעה גדולה בכל התהליך.
לא שמעתי שמישהו אומר שלהתקיף באיראן, לא יהיה יותר קשה ממה שעשינו ב81, וגם לא שמעתי שמישהו אומר שצריך לתקוף עכשיו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 19 אוגוסט 2012, 20:08

אני חושב שחלק נכבד מעניין התקיפה זה ספין שמטרו להסיח את דעת הציבור מכל מיני זוטות כגון העלאת מחיר הדלק(שוב) העלאת מחירי מוצרי בסיס כמו חלב, ביצים ועוף או העלאת מחיר הלחם. כל עוד עיקר הדיון הציבורי מתעסק בזה ולא בממשלה שעושקת את אזרחיה נמנעת מחאה חברתית בסגנון מה שהיה בשנה שעברה.
שחף

הודעהעל ידי Dperk » 19 אוגוסט 2012, 20:12

שחף כתב:אני חושב שחלק נכבד מעניין התקיפה זה ספין שמטרו להסיח את דעת הציבור מכל מיני זוטות כגון העלאת מחיר הדלק(שוב) העלאת מחירי מוצרי בסיס כמו חלב, ביצים ועוף או העלאת מחיר הלחם. כל עוד עיקר הדיון הציבורי מתעסק בזה ולא בממשלה שעושקת את אזרחיה נמנעת מחאה חברתית בסגנון מה שהיה בשנה שעברה.

אתה אומר שהאיום האיראני הוא ספין של ביבי? וגם הטרור מעזה ומחצי האי סיני? ומה עם המסתננים?
Dperk

הודעהעל ידי שחף » 19 אוגוסט 2012, 20:24

האיום האיראני הוא ממש לא ספין של ביבי. ה"תחזיקו אותנו אנחנו הולכים לתקוף" לדעתי כן. זה מקרי שכל הגזירות הכלכליות כולל העלאת המע'''מ הגיעו דווקא עכשיו? לדעתי ממש לא.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 19 אוגוסט 2012, 20:37

שחף כתב:אני חושב שחלק נכבד מעניין התקיפה זה ספין שמטרו להסיח את דעת הציבור מכל מיני זוטות כגון העלאת מחיר הדלק(שוב) העלאת מחירי מוצרי בסיס כמו חלב, ביצים ועוף או העלאת מחיר הלחם. כל עוד עיקר הדיון הציבורי מתעסק בזה ולא בממשלה שעושקת את אזרחיה נמנעת מחאה חברתית בסגנון מה שהיה בשנה שעברה.

כמובן. הרי מחיר הדלק הוא אין סוף חשוב יותר מאיום להשמיד אותך עם פצצה גרעינית.

כוחה של פרופוגאנדה הוא בלתי ישוער!
כמו שכבר הוכח בעבר על ידי הבולשביקים והנאצים, לא משנה עד כמה הזוי מה שאתה אומר, אם תחזור עליו מספיק פעמים, האנשים יאמינו.

:duh :duh :duh :duh :duh :duh :duh

עצוב, עצוב, עצוב... איך אנשים אינטליגנטיים בסך הכל אוכלים את הלוקשים המפגרים האלה של התקשורת השמאלנית הפושעת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי שחף » 19 אוגוסט 2012, 20:46

פליקס, אתה מאמין שישראל תתקוף? אני לא. אין לזה שום קשר לעיתונות שמאלנית. פשוט היגיון. נוח להסיט את הדיון הציבורי לשם כשמעלים מיסים ומטילים עוד כל מיני גזירות. אתה באמת חושב שאם הייתה מתקבלת החלטה לתקוף בסתיו זה היה יוצא לתקשורת? יש צנזורה. YNET הוציאו כתבה שלמה שמתארת כביכול איזה קישקוש של בלוגר עלום שם ש"קצין" הדליף לו את תוכניות התקיפה ואנשים עדיין מאמינים לכל מיני עיתונאים ומקורבים שמדליפים להם מה שרוצים שהם יכתבו. ולא, אני לא בעד כל מיני שמאלנים כמו עמוס עוז וכל מיני כאלו שמכינים עצומות דביליות נגד תקיפה.
שחף

הודעהעל ידי felix_r » 19 אוגוסט 2012, 20:57

שחף כתב:פליקס, אתה מאמין שישראל תתקוף? אני לא. אין לזה שום קשר לעיתונות שמאלנית. פשוט היגיון. נוח להסיט את הדיון הציבורי לשם כשמעלים מיסים ומטילים עוד כל מיני גזירות. אתה באמת חושב שאם הייתה מתקבלת החלטה לתקוף בסתיו זה היה יוצא לתקשורת? יש צנזורה. YNET הוציאו כתבה שלמה שמתארת כביכול איזה קישקוש של בלוגר עלום שם ש"קצין" הדליף לו את תוכניות התקיפה ואנשים עדיין מאמינים לכל מיני עיתונאים ומקורבים.

אני לא יודע אם ישראל תתקוף או לא, אבל:

1) מי שמסיט את הדיון הציבורי היא הפאקינג תקשורת עצמה !!!!! מי מדבר כל היום על הנושא? ביבי או אולי הזבלים האלה שהורסים את המדינה???

2) באמת הגיע הזמן שיאשימו את נתניהו בהתחממות הגלובאלית. כי הרי בכל שאר הצרות כבר האשימו אותו. תגיד לי, אתה קורא קצת על מה שמתרחש מחוץ למדינה המעפאנה הזאת? אתה לא שמעת שיש בצורת בחצי ממדינות העולם ובגלל זה כבר התחילו לעלות המחירים על המזון בכל העולם?

3) מחיר הדלק עולה? צפוי מאוד לכל מי שקצת, ממש קצת מודע למה שקורה בעולם!
א) סאנקציות על איראן (אחת מספקיות הנפט הגדולות בעולם)
ב) בגלל הבצורת בארה"ב מחיר התירס (ממנו עושים דלק אלטרנטיבי) עלה כמעט ב 50%.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 20 אוגוסט 2012, 19:51

הללויה! נמצא צדיק אחד בסדום:
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/396/ ... =479&loc=9
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 20 אוגוסט 2012, 20:03

כבוד! :worship :worship :worship

http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/396/ ... =404&loc=2

משום מה לא כתבו על זה ב"וואלה!".
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 20 אוגוסט 2012, 20:06, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Dperk » 20 אוגוסט 2012, 20:03

זה לא ההוא שהיה במחוברים? שעישן מריחואנה באוטו וכל הזמן בכה שאשתו עושה ממנו סמרטוט?
Dperk

הודעהעל ידי felix_r » 20 אוגוסט 2012, 20:08

Dperk כתב:זה לא ההוא שהיה במחוברים? שעישן מריחואנה באוטו וכל הזמן בכה שאשתו עושה ממנו סמרטוט?

לא יודע. לא רואה תכניות מהסוג הזה.
מה שאני יודע, זה ששי גולדן הוא סגן העורך של מעריב
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 20 אוגוסט 2012, 20:10, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 20 אוגוסט 2012, 20:09

Dperk כתב:זה לא ההוא שהיה במחוברים? שעישן מריחואנה באוטו וכל הזמן בכה שאשתו עושה ממנו סמרטוט?

אתה לא חושב על רן שריג?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־11 אורחים