05 אוגוסט 2011, 13:56
05 אוגוסט 2011, 16:38
אבי כתב:עלות דרישותיהם הראשוניות של יושבי האוהלים ממריאה, על-פי חישובי האוצר, עד לכ-57 מיליארד שקל. כסף קטן. פיצי. עלות חוק חינוך חובה חינם מגיל אפס - 12 מיליארד שקל; עלות בינוי חד פעמית של גנים - 10 מיליארד שקל; תוספת תקני שוטרים וכבאים - מיליארד שקל; חידוש מאגר הדיור הציבורי - 24 מיליארד שקל; הקטנת מספר התלמידים בכיתה ל-21 - 7.5 מיליארד שקל; קבלת כל דרישותיה של ההסתדרות הרפואית - 2.5 מיליארד שקל. אבל רגע אחד לפני יישום ההצעות הנבונות והיצירתיות האלו, כדאי להתעכב על שני שני כשלים מהותיים.
הראשון: המדינה, זה אנחנו. במילים אחרות, כדי לממן את ההוצאות הכבדות יש צורך בהכבדה משמעותית מאוד של עול המיסים. משק הבית הממוצע הנהנה כיום מהכנסת נטו של 95,324 שקל. הוא ייאלץ לשאת בהכבדת מסים בגובה של כ-27,142 שקלים למשק בית לשנה - "ביס" עצום, שיגרע לא פחות מ-28 אחוז מהנטו שהותירה בידיו המדינה. השני: משמעותי לא פחות, אך סמוי מעין, הוא האופן בו מנוהלים אותם כספים - אותו פער בלתי נתפס בין יעדיו המוצהרים של המגזר הציבורי, למטרה האמיתית שלו: ייצור ושימור מקומות עבודה מיותרים.
http://www.nrg.co.il/app/index.php?do=b ... b1&id=2709
05 אוגוסט 2011, 18:20
05 אוגוסט 2011, 20:51
06 אוגוסט 2011, 18:04
הקרקע בשלה למהפיכה של ממש, הפיכת ישראל למדינת רווחה מערב אירופאית.
הליברטריאניסטים נבלהים אז הם צועקים "קומוניסטים" או "סוציאליסטים.
פירוק של מפעלים שיושבים כמו אבן על הגחון של העם כמו ההתנחלויות והחרדים.
06 אוגוסט 2011, 20:35
מאיזה סיבה אתה מתנגד למכירה בזול של קרקעות מדינה? אתה מעדיף שימכרו את הקרקע ביוקר לקבלנים ואז אותם קבלנים יגלגלו את עלויות הקניה אל רוכשי הדירות?
07 אוגוסט 2011, 13:32
אפשר לחשוב שהקבלנים לא מגלגלים עלויות גם ככה על רוכשי הדירות. המחירים שהם דורשים הם בכל מקרה מופקעים.
07 אוגוסט 2011, 15:44
08 אוגוסט 2011, 07:56
08 אוגוסט 2011, 09:30
felix_r כתב:מצידי שניכם יכולים להתווכח עוד שנה, אבל מי שיזם את כל המחאה הזאת פוגע בצורה חריפה מאוד בבטחון ישראל ובעתיד כולנו.
איך? פשוט מאוד. בספטמבר הפלסטינאים מתכננים להחריז על מדינה עצמאית, ובמקום שהממשלה תתכונן לזה ותפתח תוכנית פעולה, היא צריכה להתעסק בשטויות האלה. בושה וחרפה.
08 אוגוסט 2011, 10:11
yiffy כתב:felix_r כתב:מצידי שניכם יכולים להתווכח עוד שנה, אבל מי שיזם את כל המחאה הזאת פוגע בצורה חריפה מאוד בבטחון ישראל ובעתיד כולנו.
איך? פשוט מאוד. בספטמבר הפלסטינאים מתכננים להחריז על מדינה עצמאית, ובמקום שהממשלה תתכונן לזה ותפתח תוכנית פעולה, היא צריכה להתעסק בשטויות האלה. בושה וחרפה.
ומה בדיוק עניין שמיטה להר סיני?
מדינה אמורה להיות מסוגלת להתמודד עם מספר סוגיות במקביל. אפשר באותה מידה להגיד שיש פצצה איראנית בדרך אז בוא נעצור את החיים שלנו, או לחלופין להסביר בעדינות לחגורה הגעשית ליד קפריסין שממש לא מתאים לנו עכשיו רעידת אדמה.
משרדי הממשלה שיעסקו באירועי ספטמבר יותר מכולם הם החוץ והביטחון, ושניהם לא מושפעים יותר מדי מגל המחאה הנוכחי. אגב - לפעמים יש אירועים ביטחוניים ובמקביל התפרעויות ומחאה של פעילי ימין ויש"ע בשטחים עצמם. לא ראיתי אף אחד בא אליהם בטענות שהם מסכנים את ביטחון ישראל.
08 אוגוסט 2011, 12:41
08 אוגוסט 2011, 13:14
גם הזיקה בין מצבה החברתי-כלכלי של ישראל לחוסנה הביטחוני נבדקה בסקר. חודש לפני ההכרזה הצפויה על מדינה פלסטינית ועל רקע אי-היציבות במזרח התיכון נשאלו הנסקרים "האם מצבה הביטחוני של ישראל ויכולת ההרתעה שלה נפגעו כתוצאה מהפגנות הענק נגד הממשלה?". רוב משמעותי ביותר (75%) חושב כי ההפגנות לא פגעו ביכולת ההרתעה של מדינת ישראל. 13% אף מאמינים כי הפגנות הענק שיפרו את מצבה הביטחוני של המדינה. רק 11% מהמשיבים חוששים כי המחאה העצומה פגעה ביכולת ההרתעה של ישראל מול מדינות ערב. תשובה חד משמעית זו ניתנת לפירוש כי הציבור המוחה רואה בדמוקרטיה ובזכותו להביע דעתו ערך חשוב שאינו עומד בסתירה לביטחון המדינה.
08 אוגוסט 2011, 15:08
פליקס,
זאת דעה של ילד קטן? אתה יכול להיות שכל שר וח"כ בכנסת, יהיה באיזו מפלגה אשר יהיה, מנסה לקדם ביתר שאת את האג'נדה שלו בחקיקה/ראיונות בתקשורת/הצעות חוק וכו' תוך כדי ידיעה על ספטמבר. דוגמא לכך היא הצעת החוק שהזכיר מיכאל לגבי הפגיעה במעמד ערביי ישראל בחוק, או הניסיון של ישראל ביתינו להעביר חוקי אנטי-שמאל מתלהמים תוך כדי שהם אמורים "לסייע" להיערכות הלאומית (די ברור שכשאבו-מאזן הולך בספטמבר לאו"ם הדבר האחרון שהוא חושב עליו זה אם מותר לבצע חרם צרכנים בישראל או לא).
08 אוגוסט 2011, 15:43
felix_r כתב:פליקס,
זאת דעה של ילד קטן? אתה יכול להיות שכל שר וח"כ בכנסת, יהיה באיזו מפלגה אשר יהיה, מנסה לקדם ביתר שאת את האג'נדה שלו בחקיקה/ראיונות בתקשורת/הצעות חוק וכו' תוך כדי ידיעה על ספטמבר. דוגמא לכך היא הצעת החוק שהזכיר מיכאל לגבי הפגיעה במעמד ערביי ישראל בחוק, או הניסיון של ישראל ביתינו להעביר חוקי אנטי-שמאל מתלהמים תוך כדי שהם אמורים "לסייע" להיערכות הלאומית (די ברור שכשאבו-מאזן הולך בספטמבר לאו"ם הדבר האחרון שהוא חושב עליו זה אם מותר לבצע חרם צרכנים בישראל או לא).
כן. אני חושב, שאתה מציג פה דעה של ילד קטן.
מה, אתה לא מבין, שכאשר כל התקשורת מתעסקת בזה כל היום (ד"א משקרת לגבי מספר המפגינים) ומחממת בכוונה תחילה את דעת הקהל במדינה נגד הממשלה, זה מפריע לממשלה לעסוק בעניינים חשובים יותר? הרי אצל השמאל הכל צריך לקרות עכשיו: שלום עכשיו, דירות עכשיו וכו. הרי אם נתניהו יתעסק באירועי ספטמבר הקרב ובא, התקשורת ישר תצעק שביבי מזלזל בעם ולא מביא למוחאים פתרונות קסם.
08 אוגוסט 2011, 16:41
08 אוגוסט 2011, 17:29
felix_r כתב:סקר? נו באמת. ספר את זה לשמעון פרס. עד היום הוא מחכה להיות ראש הממשלה כפי שהובטח לו בסקר.
אם למדת כלכלה, אז בטוח גם למדת סטטיסטיקה, ואתה אמור להבין כמה שווה סקר כזה.
אז אתם רוצים את זה ואת זה, וגם את זה. יופי. אבל מה נעשה שיש סדרי עדיפויות אחרים למדינה. בגיל שלך צריך כבר להבין, שלא הכל בעולם מסתובב סביב "אני רוצה".
08 אוגוסט 2011, 17:49
yiffy כתב:felix_r כתב:סקר? נו באמת. ספר את זה לשמעון פרס. עד היום הוא מחכה להיות ראש הממשלה כפי שהובטח לו בסקר.
אם למדת כלכלה, אז בטוח גם למדת סטטיסטיקה, ואתה אמור להבין כמה שווה סקר כזה.
אז אתם רוצים את זה ואת זה, וגם את זה. יופי. אבל מה נעשה שיש סדרי עדיפויות אחרים למדינה. בגיל שלך צריך כבר להבין, שלא הכל בעולם מסתובב סביב "אני רוצה".
אכן למדתי סטטיסטיקה. ה"ניצחון" שהסקרים הבטיחו לפרס היה בטווח הטעות של סקרים. לעומתם, בסקר זה ההסתברות לטעות צריכה להיות משהו כמו אחוז וחצי (באמת שאין לי כוח לשלוף את המחברת מסמסטר א' בשביל החישוב המדויק).
אני משתדל לנהל שיחה לפי "אני מאמין" ולא לפי "אני רוצה". ובכל מקרה, אם נלך לפי שיטתך אז זה יותר "אנחנו רוצים" מאשר "אני רוצה", ואין כל בעיה עם סדרי עדיפויות. יש כמה דברים שאפשר להפחית בהם על מנת לקבל את הדרישות של העם, וציינתי אותם בהתכתבות עם אבי (התנחלויות, חרדים, הקלות מס לעשירים ולחברות וכו'). עד כמה העם יחליט לשנות את סדרי העדיפויות הללו לטובת דרישות הצדק החברתי נדע רק בבחירות הקרובות, אבל בינתיים קל להבין לאן הרוח נושבת.
08 אוגוסט 2011, 18:03
אבל אם תנסה להזכר לפחות באדם אחד מהרחוב, שהתבטא נגד ההפגנות בטלויזיה, ולא תצליח לזכור אף אחד כזה, אתה כבר תבין לבד עד כמה הטלויזיה בישראל היא אובייקטיבית
09 אוגוסט 2011, 10:58