מרכיבים ממשלה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

מרכיבים ממשלה

הודעהעל ידי jol9 » 03 פברואר 2013, 09:45

נכון שיש כמה שרשורים שעוסקים בעניינים הפוליטיים, אבל נראה לי שהנושא הזה ראוי לשרשור משלו.

אז מה על הפרק?
- איך תראה הקואליציה
- מה יהיו קווי היסוד
- על מה יושם הדגש (מו"מ, אירן, שוויון בנטל,...)
- מה יהיו התפקידים הבכירים
...

רציתי לעלות את נקודת השוויון בנטל.
לדעתי כל הדיונים שאני שומע בזמן האחרון, קצת בורחים מהעניין החשוב.
הבעיה שלי (ונראה של רוב אנשי מעמד הביניים) היא לא שהחרדים לא מתגייסים, אלא שאנחנו אלה שצריכים לממן את העניינים
שלהם, בעוד אם אני ארצה ללכת ללמוד, אף אחד לא יממן לי שום דבר, וזה למרות שאני כן הייתי בצבא.

לדעתי הדבר החשוב והמרכזי שצריך לעשות בשביל ליצור כאן שוויון בנטל, הוא לטפל בסוגיה הזאת.
רוצים ללמוד? סבבה. תממנו את הלימודים שלכם מהכיס שלכם, ואל תצפו שאנחנו נממן אותכם.
כמובן שזה צריך להיות הדרגתי, אבל לדעתי זה הכיוון הנכון ללכת אליו, כי זה שאיזה חרדי יבוא ויעשה צבא כמשגיח כשרות, לא יישפר
לי את החיים בשום צורה.
לעומת זאת, אם חלק מהכסף שאני משלם למדינה, יילך על דברים שחשובים לי כמו הגדלת סל התרופות, הגדלת קצבת זקנה, הקלות מס כאלה ואחרות,
שיפורים במערכת הכבישים, הורדת מחירי המזון והצריכה, אז זה באמת יעשה שינוי גדול מאוד.

שמעתי גם הצעות אחרות בתקשורת, בהן מדברים על הטלת סנקציות על המשתמטים מהצבא. זאת גם אפשרות, אם כי שוב, זה פחות ישנה
לנו את החיים, ויותר להם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

Re: מרכיבים ממשלה

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 פברואר 2013, 18:44

מי שמצמצם את עניין השוויון בנטל לסוגיית הגיוס בלבד, הוא יאיר לפיד. כמו שכבר אמרתי, גיוס החרדים הוא פופוליזם, וכנראה שיאיר הוא פופוליסט לא קטן.

הצבא כמו שהוא נראה עכשיו, לא יכול לאכלס כמות גדולה של חרדים. ובשביל שהוא יוכל, יהיה צריך להשקיע הרבה כסף, שיבוא מהכיס שלנו.

אתם רוצים ללמוד תורה? אתם לא רוצים לעבוד? אין בעיה. תעשו את זה בלי לקבל שקל מהמדינה.

אני עדיין מאמין שהממשלה תהיה מורכבת מביבי-יאיר-בנט-ציפי-מופז (כמה זה היה פתטי לראות את כל הפרשנים המכובדים של ערוץ 2, מרכיבים את הממשלה הזאת אחרי הבחירות, ובטוחים שהם היחידים שעלו על זה) .
ביבי מנסה בכל הכח להימנע ממשלה עם בנט( ולהכניס את שס), אבל כרגע נראה שיאיר לא יתפשר בקטע הזה
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 03 פברואר 2013, 20:01

MTA2311 כתב:מי שמצמצם את עניין השוויון בנטל לסוגיית הגיוס בלבד, הוא יאיר לפיד. כמו שכבר אמרתי, גיוס החרדים הוא פופוליזם, וכנראה שיאיר הוא פופוליסט לא קטן.

הצבא כמו שהוא נראה עכשיו, לא יכול לאכלס כמות גדולה של חרדים. ובשביל שהוא יוכל, יהיה צריך להשקיע הרבה כסף, שיבוא מהכיס שלנו.

אתם רוצים ללמוד תורה? אתם לא רוצים לעבוד? אין בעיה. תעשו את זה בלי לקבל שקל מהמדינה.

אני עדיין מאמין שהממשלה תהיה מורכבת מביבי-יאיר-בנט-ציפי-מופז (כמה זה היה פתטי לראות את כל הפרשנים המכובדים של ערוץ 2, מרכיבים את הממשלה הזאת אחרי הבחירות, ובטוחים שהם היחידים שעלו על זה) .
ביבי מנסה בכל הכח להימנע ממשלה עם בנט( ולהכניס את שס), אבל כרגע נראה שיאיר לא יתפשר בקטע הזה

האמת שאני לא רואה ממשלה בלי שס כרגע. נראה מה יהיה עוד שבועיים שלושה.

לגבי השוויון בנטל, אנחנו חושבים אותו דבר. אני מאוד אתבאס אם כל הסיפור יהיה סביב הגיוס.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 פברואר 2013, 20:28

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:מי שמצמצם את עניין השוויון בנטל לסוגיית הגיוס בלבד, הוא יאיר לפיד. כמו שכבר אמרתי, גיוס החרדים הוא פופוליזם, וכנראה שיאיר הוא פופוליסט לא קטן.

האמת שאני לא רואה ממשלה בלי שס כרגע. נראה מה יהיה עוד שבועיים שלושה.

לגבי השוויון בנטל, אנחנו חושבים אותו דבר. אני מאוד אתבאס אם כל הסיפור יהיה סביב הגיוס.

אתה חושב שיאיר יתקפל, או שביבי יילך על ממשלת ימין- חרדים צרה?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 03 פברואר 2013, 20:42

אני אומר יאיר יתקפל..
ש״ס תהיה בקואליציה..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 03 פברואר 2013, 22:46

זה לא ממש התקפלות, כי הוא לא אמר שהוא לא יישב עם שס בקואליציה.
בסוף תימצא פשרה לדעתי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 04 פברואר 2013, 06:20

ש"ס אמרו שהם לא ישבו בממשלה שמחליטה על גיוס חרדים וקיצוץ בקצבאות, ולפיד אמר שהוא לא ישב בממשלה שלא מחליטה על הדברים האלה. מישהו יצטרך להתקפל בשביל שהם ישבו יחד בממשלה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 04 פברואר 2013, 08:05

MTA2311 כתב:ש"ס אמרו שהם לא ישבו בממשלה שמחליטה על גיוס חרדים וקיצוץ בקצבאות, ולפיד אמר שהוא לא ישב בממשלה שלא מחליטה על הדברים האלה. מישהו יצטרך להתקפל בשביל שהם ישבו יחד בממשלה.

ייפגשו איפשהו באמצע.

לא יודע, אבל לא נראה לי שביבי יוותר על ההזדמנויות שיש לו היום, בשביל ממשלה ימנית חרדית, שלא תעשה הרבה כאן.
זה גם יכול לעלות לו בברית שלו עם ליברמן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 04 פברואר 2013, 11:05

ייתכן שיאיר מתעקש כ"כ על הגיוס של החרדים כי הוא יודע שזה הדבר היחיד שש"ס לא יסכימו לו לעולם.
מהתגובות הלחוצות של דרעי התחושה שלי היא שש"ס כן תמצא את עצמה בחוץ. יחד עם זאת, אני כבר למדתי לא להמעיט בערכו של ביבי (ובמקרה הזה, שרה), ואם הוא ממש ממש לא רוצה את בנט בקואליציה הוא גם ישיג את זה.

ממשלת ימין חרדים צרה - ממה שנראה עכשיו, לא יותר סבירה מגוש שמאל חוסם.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי rc4991 » 08 פברואר 2013, 11:52

מסכים פה עם אלה שחושבים שלא צריך לממן את החרדים
בנוסף צריך לדעתי להטיל באמת איזשהן סנקציות על משתמטים אבל זה כבר פחות משנה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Mta_atic » 08 פברואר 2013, 14:26

yiffy כתב:ייתכן שיאיר מתעקש כ"כ על הגיוס של החרדים כי הוא יודע שזה הדבר היחיד שש"ס לא יסכימו לו לעולם.
מהתגובות הלחוצות של דרעי התחושה שלי היא שש"ס כן תמצא את עצמה בחוץ. יחד עם זאת, אני כבר למדתי לא להמעיט בערכו של ביבי (ובמקרה הזה, שרה), ואם הוא ממש ממש לא רוצה את בנט בקואליציה הוא גם ישיג את זה.

לדעתי יאיר לפיד מתעקש על גיוס חרדים לא כי הוא רוצה לנגח את ש"ס או להיות האנטיתזה שלהם בכנסת, אלא בגלל שזה בדיוק החלל שהוא ניסה להיכנס אליו עם הקמת המפלגה הזו - זה לב ליבו של המצע שלו, הבטחה עיקרית לאלו ששמו בשבילו פתק בקלפי ולכן הוא גם יודע שברגע שהוא יוריד את הרגל מהגז בנושא הזה רכבת ההרים הפוליטית תוריד אותו ואת המפלגה שלו למטה.

בכל אופן, כאחד שמאמין מאד בכל הנושא של שוויון בנטל , אני חייב לומר שלפיד מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה.
מישהו צריך להסביר לו שברגע שיכפו משהו על חרדים זה יהפוך לעניין של חיים או מוות בשבילם ומבחינתם אפשר ללכת בצורה המונית לכלא צבאי ולשבת שם כמה זמן שצריך.
הסיטואציה הזו תיצור קרע אדיר בעם ותהרוס את הגשרים (הממילא רעועים) שנבנו עד עכשיו בין הציבור החרדי לשאר האזרחים בישראל.
בעיניי תוכנית הגיוס של לפיד אמורה להטריד בעיקר את צה"ל ובפרט את מערך הכליאה שלו. בסופו של דבר מי שיצטרך לשבור את הראש עם עשרות אלפי חרדים סרבני גיוס זה המשטרה הצבאית ואין לה את היכולת לעשות את זה.
לא הזכרתי בכלל את חוסר היכולת של המערכת הצבאית לקבל חיילים חרדים - הן מבחינת כשרויות מיוחדות שהציבור החרדי אוכל (אצל חלק מהחרדים אכילה מההכשר "הלא נכון" נחשב כמעט כמו אכילת טריפה), הן מבחינת הנושא של המתח בשירות לצד נשים, והן מבחינת העובדה שחלק לא מבוטל מבני 18-20 במגזר החרדי כבר נשואים בגיל הזה ולכן הצבא יצטרך להוציא הון תועפות על תשמ"ש עבורם (בממוצע מעל 4000 ש"ח לחודש פר חייל).

בקיצור - לטעמי צה"ל עצמו מעדיף את המצב הקיים. רוב החרדים ממילא לא ילכו לשרת בקרבי והם יעלו למערכת לא מעט כסף.
בינתיים יש תהליכי עומק שקטים בחברה הזו שמביאים יותר ויותר צעירים להתגייס לצה"ל מרצונם. אם מישהו ישכיל לא לשבור את הכלים וישתמש בגזר במקום במקל - כולנו נצא נשכרים מכך.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 08 פברואר 2013, 18:00

Mta_atic כתב:
yiffy כתב:ייתכן שיאיר מתעקש כ"כ על הגיוס של החרדים כי הוא יודע שזה הדבר היחיד שש"ס לא יסכימו לו לעולם.

לדעתי יאיר לפיד מתעקש על גיוס חרדים לא כי הוא רוצה לנגח את ש"ס או להיות האנטיתזה שלהם בכנסת, אלא בגלל שזה בדיוק החלל שהוא ניסה להיכנס אליו עם הקמת המפלגה הזו - זה לב ליבו של המצע שלו, הבטחה עיקרית לאלו ששמו בשבילו פתק בקלפי ולכן הוא גם יודע שברגע שהוא יוריד את הרגל מהגז בנושא הזה רכבת ההרים הפוליטית תוריד אותו ואת המפלגה שלו למטה.

בכל אופן, כאחד שמאמין מאד בכל הנושא של שוויון בנטל , אני חייב לומר שלפיד מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה.
מישהו צריך להסביר לו שברגע שיכפו משהו על חרדים זה יהפוך לעניין של חיים או מוות בשבילם ומבחינתם אפשר ללכת בצורה המונית לכלא צבאי ולשבת שם כמה זמן שצריך.
הסיטואציה הזו תיצור קרע אדיר בעם ותהרוס את הגשרים (הממילא רעועים) שנבנו עד עכשיו בין הציבור החרדי לשאר האזרחים בישראל.
בעיניי תוכנית הגיוס של לפיד אמורה להטריד בעיקר את צה"ל ובפרט את מערך הכליאה שלו. בסופו של דבר מי שיצטרך לשבור את הראש עם עשרות אלפי חרדים סרבני גיוס זה המשטרה הצבאית ואין לה את היכולת לעשות את זה.
לא הזכרתי בכלל את חוסר היכולת של המערכת הצבאית לקבל חיילים חרדים - הן מבחינת כשרויות מיוחדות שהציבור החרדי אוכל (אצל חלק מהחרדים אכילה מההכשר "הלא נכון" נחשב כמעט כמו אכילת טריפה), הן מבחינת הנושא של המתח בשירות לצד נשים, והן מבחינת העובדה שחלק לא מבוטל מבני 18-20 במגזר החרדי כבר נשואים בגיל הזה ולכן הצבא יצטרך להוציא הון תועפות על תשמ"ש עבורם (בממוצע מעל 4000 ש"ח לחודש פר חייל).

בקיצור - לטעמי צה"ל עצמו מעדיף את המצב הקיים. רוב החרדים ממילא לא ילכו לשרת בקרבי והם יעלו למערכת לא מעט כסף.
בינתיים יש תהליכי עומק שקטים בחברה הזו שמביאים יותר ויותר צעירים להתגייס לצה"ל מרצונם. אם מישהו ישכיל לא לשבור את הכלים וישתמש בגזר במקום במקל - כולנו נצא נשכרים מכך.

אני מסכים איתך.
בכלל צריך להבין שנושא השוויון בנטל הוא הרבה יותר רחב מרק גיוס לכולם.
ד"א לפיד לא מציע לגייס את כולם לצבא אלא לשירות אזרחי ומשם יוחלט לאיזו מסגרת להתאים כל אחד.

כמו שנאמר כאן כבר יותר מפעם אחת, הדרך לשוויון עוברת בהטבות (או יותר נכון, בביטולן). ברגע שאדם יודע שבשביל לאכול והאכיל את ילדיו, הוא צריך ללכת לעבוד, אז הוא ילמד (אבל קצת
פחות) ויילך לעבודה.
אנחנו נרוויח מזה פעמיים - פעם אחת כשלא ייקחו את הכסף שלנו וייחלקו לחרדים, ופעם שניה כשאותם חרדים (לפחות חלקם יפרישו כספים למס הכנסה, ביטוח לאומי וכו').
אני כבר לא מדבר על זה שפתאום יהיו להם זכויות סוציאליות כמו קרן פנסיה והם יבטיחו חיים נוחים יותר כך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 11 פברואר 2013, 17:57

אני לא מחסידיו של לפיד אבל הפעם הוא דיבר לעניין:
http://news.walla.co.il/?w=/9/2615822
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 18 פברואר 2013, 16:12

אני חייב להגיד שבינתיים אני די מאוכזב מההתנהלות של נתניהו ושל הצוות שלו במו"מ.

ראשית - למה ממשלה רחבה הפך להיות ערך עליון? הרי ממשלה רחבה זה תעודת ביטוח למצב שבו אי אפשר לעשות דברים מהפכניים.
למה לנסות לרבע את המעגל ולהושיב בכח אנשים שלא מאמינים בדברים משותפים?
התשובה לכך היא רצון למשילות לאורך זמן, אבל בעיניי גם זהו איננו ערך.
נתניהו חייב להבין את מה שהציבור בחר, והציבור בחר שהוא רוצה את לפיד ובנט ולא רוצה את החרידים. כאן זהו מבחן אומץ לנתניהו, שיפסיק
לפחד מלפיד. הרי לפיד לא יפיל את הממשלה אחרי שנה וחצי. זאת תהיה התאבדות פוליטית, שכן בשנה וחצי קשה להביא הישגים, וגם לא ממש ניתן לצבור
נסיון מדיני ראוי, בשביל להוות אלטרנטיבה לתפקיד ראש הממשלה.

לדעתי לפיד יילך עם נתניהו 4 שנים, ואח"כ יתמודד מולו בבחירות. זה בסדר גמור ולא צריך לפחד מזה.

שנית, מה זה ההצעות האלה לעבודה? מי שבחר ליכוד, בחר בו בעיקר בגלל ביבי וליברמן. מה ההגיון של ההצעות ששלי תהיה שרת אוצר?
מצב כזה מבחינתי הוא רמאות כלפי הבוחרים של הליכוד, ואם זה יקרה, זאת תהיה הפעם האחרונה שאני אצביע בעבור הליכוד.
מזל ששלי לפחות שומרת על העקרונות שלה, ולא זוחלת לתוך הממשלה...

לבסוף, אני מאוד לא אוהב את זה שנתניהו עובד נגד בנט ולפיד ומנסה לפגום בברית הזאת. הרי לשלושת המפלגות האלה יש הרבה מן המשותף, ושלושתן
יכולות להוות ברית חזקה ולהעביר כל דבר שתרצה. במקום זה, ביבי מנסה לכופף את אלה ואז את אלה, ומנסה לפורר ולפרק את הברית. לדעתי זה בכלל לא חכם,
וזהו המשך ישיר להתנהלות הבעייתית של הליכוד לאורך כל מערכת הבחירות הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 18 פברואר 2013, 20:20

יש לי טענה אחת והיא שזה מגוחך שביבי מורח את הזמן כמה שרק ניתן ומשאיר את מדינת ישראל בלי ממשלה.

מעבר לזה, אין לי ממש תלונות. ביבי מעולם לא הקים ממשלה בלי חרדים והוא כבר הוכיח מקדמת דנא שהוא מוכן לשכוח את ערכי השוק החופשי ואי הסיוע הממשלתי כשמדובר בהם, אך כן להכיל אותם על כל שאר הארץ ללא סייגים. בקרב המחנה הלאומי, הם סומכים עליו הרבה יותר מאשר בנט והוא יודע את זה. לכן טבעי שינסה להמשיך ולתחזק את הקשר הזה. כמובן שאני מעדיף קואליציה בלי ש"ס מאשר איתה, אבל מבחינה אובייקטיבית אי אפשר שלא להבין את ביבי.

גם בפעולות שלו נגד ציר לפיד-בנט אין פסול. הם מנסים לעשות מהלך כדי לכפות עליו אי כניסה של חרדים (שזה דבר שהוא רוצה) וקבלת תיקים מובחרים. זכותם. הוא עושה מה שרק ניתן כדי לשפר את המעמד שלו ולהגדיל את ההשפעה הפוטנציאלית של מפלגתו בממשלה הבאה על חשבונם. זכותו.

בחלום הליל שביבי הציע לשלי את תיק האוצר, ועוד יותר בחלום הליל שהיא הייתה מסרבת אם באמת הייתה ניתנת הצעה כזו. ביבי יזם ספין פוליטי שהמטרה שלו היא כמובן להכניס את בנט ולפיד ללחץ (שוב, זכותו), אבל אני לא חושב שמישהו באמת לקח את כל העסק הזה ברצינות.

את ההתעקשות על ממשלה רחבה גם אני לא לגמרי מבין. יש שני דברים שלמיטב הבנתי צריך בשבילם ממשלה רחבה: מהלך מדיני אמיץ ותקיפה באיראן. את הראשון ביבי יכול להשיג גם בלי ממשלה רחבה, שכן מספיק שהוא ועוד 2-3 חבר'ה בליכוד ביתנו יצביעו בעד כדי שיהיה רוב. זה משאיר אותנו עם איראן. הזכרתי כאן כבר שאני סידרתי את המקלט בבית ההורים שלי במרץ שעבר?

אגב יוני, מתי בדיוק "העם" הודיע שהוא לא רוצה את החרדים בממשלה? פעם אחרונה שבדקתי, כלל הישובים העשירים בארץ שהצביעו ללפיד הם לא יותר עם מאשר שאר הארץ.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 18 פברואר 2013, 20:43

העם אמר שהוא רוצה משהו אחר. 18 המנדטים של החרדים הם נתון קבוע. עצם העובדה שיש עוד 19
מנדטים ללפיד זאת הצבעה בעד מעמד הביניים ונגד החרדים והסחטנות שלהם.

כל התרגילים האלה הם חוקיים אבל מסריחים. נתניהו הוא כבר ראש ממשלה ותיק. הוא יכול
לעשות משהו אחר ולא להיות מקובע לתבניות קבועות שלא עובדות.
חבל לי שההזדמנות הזאת תתפספס
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yiffy » 18 פברואר 2013, 21:23

jol9 כתב:העם אמר שהוא רוצה משהו אחר. 18 המנדטים של החרדים הם נתון קבוע. עצם העובדה שיש עוד 19

אני לא זוכר מי אמר את זה, אבל אחד הפרשנים הפוליטיים אמר שביבי ינהג נכון אם יתייחס לכהונה זו כאחרונה שלו. אני חותם על אמירה זו בשתי ידיים, ללא כל קשר לעובדה שהוא לא המועמד שאני תמכתי בו לבחירות הללו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 18 פברואר 2013, 23:52

yiffy כתב:
jol9 כתב:העם אמר שהוא רוצה משהו אחר. 18 המנדטים של החרדים הם נתון קבוע. עצם העובדה שיש עוד 19

אני לא זוכר מי אמר את זה, אבל אחד הפרשנים הפוליטיים אמר שביבי ינהג נכון אם יתייחס לכהונה זו כאחרונה שלו. אני חותם על אמירה זו בשתי ידיים, ללא כל קשר לעובדה שהוא לא המועמד שאני תמכתי בו לבחירות הללו.

נכון. אני חושב שזה נאמר אצל עמנואל רוזן ובן כספית.

אני ציפיתי לראות משהו מעט קליל וזורם יותר..
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי or163 » 19 פברואר 2013, 18:03

וציפי לבני, דווקא היא (או שלא דווקא), היא הראשונה להיכנס לקואליציה.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי jol9 » 19 פברואר 2013, 18:51

לא מפתיע. כאן נתניהו רושם הצלחה ומקבל את לבני תמורת תשלום צנוע
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים