המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:מי שמצמצם את עניין השוויון בנטל לסוגיית הגיוס בלבד, הוא יאיר לפיד. כמו שכבר אמרתי, גיוס החרדים הוא פופוליזם, וכנראה שיאיר הוא פופוליסט לא קטן.
הצבא כמו שהוא נראה עכשיו, לא יכול לאכלס כמות גדולה של חרדים. ובשביל שהוא יוכל, יהיה צריך להשקיע הרבה כסף, שיבוא מהכיס שלנו.
אתם רוצים ללמוד תורה? אתם לא רוצים לעבוד? אין בעיה. תעשו את זה בלי לקבל שקל מהמדינה.
אני עדיין מאמין שהממשלה תהיה מורכבת מביבי-יאיר-בנט-ציפי-מופז (כמה זה היה פתטי לראות את כל הפרשנים המכובדים של ערוץ 2, מרכיבים את הממשלה הזאת אחרי הבחירות, ובטוחים שהם היחידים שעלו על זה) .
ביבי מנסה בכל הכח להימנע ממשלה עם בנט( ולהכניס את שס), אבל כרגע נראה שיאיר לא יתפשר בקטע הזה
jol9 כתב:MTA2311 כתב:מי שמצמצם את עניין השוויון בנטל לסוגיית הגיוס בלבד, הוא יאיר לפיד. כמו שכבר אמרתי, גיוס החרדים הוא פופוליזם, וכנראה שיאיר הוא פופוליסט לא קטן.
הצבא כמו שהוא נראה עכשיו, לא יכול לאכלס כמות גדולה של חרדים. ובשביל שהוא יוכל, יהיה צריך להשקיע הרבה כסף, שיבוא מהכיס שלנו.
אתם רוצים ללמוד תורה? אתם לא רוצים לעבוד? אין בעיה. תעשו את זה בלי לקבל שקל מהמדינה.
אני עדיין מאמין שהממשלה תהיה מורכבת מביבי-יאיר-בנט-ציפי-מופז (כמה זה היה פתטי לראות את כל הפרשנים המכובדים של ערוץ 2, מרכיבים את הממשלה הזאת אחרי הבחירות, ובטוחים שהם היחידים שעלו על זה) .
ביבי מנסה בכל הכח להימנע ממשלה עם בנט( ולהכניס את שס), אבל כרגע נראה שיאיר לא יתפשר בקטע הזה
האמת שאני לא רואה ממשלה בלי שס כרגע. נראה מה יהיה עוד שבועיים שלושה.
לגבי השוויון בנטל, אנחנו חושבים אותו דבר. אני מאוד אתבאס אם כל הסיפור יהיה סביב הגיוס.
MTA2311 כתב:ש"ס אמרו שהם לא ישבו בממשלה שמחליטה על גיוס חרדים וקיצוץ בקצבאות, ולפיד אמר שהוא לא ישב בממשלה שלא מחליטה על הדברים האלה. מישהו יצטרך להתקפל בשביל שהם ישבו יחד בממשלה.
yiffy כתב:ייתכן שיאיר מתעקש כ"כ על הגיוס של החרדים כי הוא יודע שזה הדבר היחיד שש"ס לא יסכימו לו לעולם.
מהתגובות הלחוצות של דרעי התחושה שלי היא שש"ס כן תמצא את עצמה בחוץ. יחד עם זאת, אני כבר למדתי לא להמעיט בערכו של ביבי (ובמקרה הזה, שרה), ואם הוא ממש ממש לא רוצה את בנט בקואליציה הוא גם ישיג את זה.
ממשלת ימין חרדים צרה - ממה שנראה עכשיו, לא יותר סבירה מגוש שמאל חוסם.
Mta_atic כתב:yiffy כתב:ייתכן שיאיר מתעקש כ"כ על הגיוס של החרדים כי הוא יודע שזה הדבר היחיד שש"ס לא יסכימו לו לעולם.
מהתגובות הלחוצות של דרעי התחושה שלי היא שש"ס כן תמצא את עצמה בחוץ. יחד עם זאת, אני כבר למדתי לא להמעיט בערכו של ביבי (ובמקרה הזה, שרה), ואם הוא ממש ממש לא רוצה את בנט בקואליציה הוא גם ישיג את זה.
ממשלת ימין חרדים צרה - ממה שנראה עכשיו, לא יותר סבירה מגוש שמאל חוסם.
לדעתי יאיר לפיד מתעקש על גיוס חרדים לא כי הוא רוצה לנגח את ש"ס או להיות האנטיתזה שלהם בכנסת, אלא בגלל שזה בדיוק החלל שהוא ניסה להיכנס אליו עם הקמת המפלגה הזו - זה לב ליבו של המצע שלו, הבטחה עיקרית לאלו ששמו בשבילו פתק בקלפי ולכן הוא גם יודע שברגע שהוא יוריד את הרגל מהגז בנושא הזה רכבת ההרים הפוליטית תוריד אותו ואת המפלגה שלו למטה.
בכל אופן, כאחד שמאמין מאד בכל הנושא של שוויון בנטל , אני חייב לומר שלפיד מתנהג כמו פיל בחנות חרסינה.
מישהו צריך להסביר לו שברגע שיכפו משהו על חרדים זה יהפוך לעניין של חיים או מוות בשבילם ומבחינתם אפשר ללכת בצורה המונית לכלא צבאי ולשבת שם כמה זמן שצריך.
הסיטואציה הזו תיצור קרע אדיר בעם ותהרוס את הגשרים (הממילא רעועים) שנבנו עד עכשיו בין הציבור החרדי לשאר האזרחים בישראל.
בעיניי תוכנית הגיוס של לפיד אמורה להטריד בעיקר את צה"ל ובפרט את מערך הכליאה שלו. בסופו של דבר מי שיצטרך לשבור את הראש עם עשרות אלפי חרדים סרבני גיוס זה המשטרה הצבאית ואין לה את היכולת לעשות את זה.
לא הזכרתי בכלל את חוסר היכולת של המערכת הצבאית לקבל חיילים חרדים - הן מבחינת כשרויות מיוחדות שהציבור החרדי אוכל (אצל חלק מהחרדים אכילה מההכשר "הלא נכון" נחשב כמעט כמו אכילת טריפה), הן מבחינת הנושא של המתח בשירות לצד נשים, והן מבחינת העובדה שחלק לא מבוטל מבני 18-20 במגזר החרדי כבר נשואים בגיל הזה ולכן הצבא יצטרך להוציא הון תועפות על תשמ"ש עבורם (בממוצע מעל 4000 ש"ח לחודש פר חייל).
בקיצור - לטעמי צה"ל עצמו מעדיף את המצב הקיים. רוב החרדים ממילא לא ילכו לשרת בקרבי והם יעלו למערכת לא מעט כסף.
בינתיים יש תהליכי עומק שקטים בחברה הזו שמביאים יותר ויותר צעירים להתגייס לצה"ל מרצונם. אם מישהו ישכיל לא לשבור את הכלים וישתמש בגזר במקום במקל - כולנו נצא נשכרים מכך.
jol9 כתב:העם אמר שהוא רוצה משהו אחר. 18 המנדטים של החרדים הם נתון קבוע. עצם העובדה שיש עוד 19
מנדטים ללפיד זאת הצבעה בעד מעמד הביניים ונגד החרדים והסחטנות שלהם.
כל התרגילים האלה הם חוקיים אבל מסריחים. נתניהו הוא כבר ראש ממשלה ותיק. הוא יכול
לעשות משהו אחר ולא להיות מקובע לתבניות קבועות שלא עובדות.
חבל לי שההזדמנות הזאת תתפספס
yiffy כתב:jol9 כתב:העם אמר שהוא רוצה משהו אחר. 18 המנדטים של החרדים הם נתון קבוע. עצם העובדה שיש עוד 19
מנדטים ללפיד זאת הצבעה בעד מעמד הביניים ונגד החרדים והסחטנות שלהם.
כל התרגילים האלה הם חוקיים אבל מסריחים. נתניהו הוא כבר ראש ממשלה ותיק. הוא יכול
לעשות משהו אחר ולא להיות מקובע לתבניות קבועות שלא עובדות.
חבל לי שההזדמנות הזאת תתפספס
אני לא זוכר מי אמר את זה, אבל אחד הפרשנים הפוליטיים אמר שביבי ינהג נכון אם יתייחס לכהונה זו כאחרונה שלו. אני חותם על אמירה זו בשתי ידיים, ללא כל קשר לעובדה שהוא לא המועמד שאני תמכתי בו לבחירות הללו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־4 אורחים