יום כיפור - הסקר השנתי

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

יום כיפור - הסקר השנתי

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 ספטמבר 2013, 23:20

צמים? לא צמים? חצי צמים? חצי לא צמים?
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

Re: יום כיפור - הסקר השנתי

הודעהעל ידי Maccabikid » 12 ספטמבר 2013, 23:21

צם
Maccabikid

הודעהעל ידי LIAV10 » 13 ספטמבר 2013, 00:41

הפעם אני אעשה צום מלא
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 13 ספטמבר 2013, 11:04

ברור שצם
השנה הצום הולך להרגיש שונה בגלל שהוא יצא יותר מאוחר (ויתחיל יותר מאוחר),נקווה שזה סתם פסיכולוגי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 13 ספטמבר 2013, 11:05

LIAV10 כתב:הפעם אני אעשה צום מלא

חשבתי שאמרת שאתה צם תמיד
ואגב,לא נראה לי שיש איזשהו שכר על "חצי צום"
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 ספטמבר 2013, 11:08

סוגר בבסיס LIKE A JOB. כמובן שלא צם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 13 ספטמבר 2013, 11:42

צם
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חנו'ש » 13 ספטמבר 2013, 15:00

אני כבר עשיתי הכנה לצום אחרי שהיה לי ווירוס נוראי לפני כמה ימים ולא יכולתי לאכול כלום בלי להקיא אותו אחר כך.... :roll:
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 13 ספטמבר 2013, 23:03

לא צם... מבלה בגרמניה עם המשפחה :D
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 14 ספטמבר 2013, 19:37

היה כל כך קל
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי Asf » 14 ספטמבר 2013, 20:09

צם.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
Asf

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 14 ספטמבר 2013, 20:09

יש יס קומדי שוב :frightened
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ספטמבר 2013, 13:40

לא מאמין שהילדים בחופש עוד מיום כיפור.

מורים זה הדבר הכי מושחת שקיים פה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2013, 15:56

MTA2311 כתב:לא מאמין שהילדים בחופש עוד מיום כיפור.

מורים זה הדבר הכי מושחת שקיים פה.

אתה טועה.
הרעיון הזה הוא דווקא נכון מאוד. מה עוזר למישהו שהם באים ללמוד 3 ימים ואז חופש, ואז עוד 3 ימים ואז עוד חופש...
זה דווקא נכון שחיברו את יום כיפור וסוכות. השנה פשוט שני החגים ייצאו מאוד קרובים לקיץ ולחופש הגדול, ולכן יש תחושה כאילו יש חופש ארוך אחרי החופש הגדול.
אבל התהליך הנכון הוא חופשה ארוכה בכל אחת מעונות השנה - חופשת קיץ, סתיו, חורף ואביב. אצלינו זה מתחבר עם החגים - סוכות, חנוכה ופסח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ספטמבר 2013, 16:05

צודק, זה שאין רצף בלימודים זה לא טוב. הפתרון הוא לא לתת עוד חופשים, אלא לקצר את הקיימים ולהתאים אותם לאלה של ההורים.
לא יודע מאיפה הבאת את הקונספט של חופשה ארוכה בכל עונה. אין שום סיבה שהחופש הגדול יהיה ארוך יותר מחודש, אין שום סיבה שפסח יהיה שלושה שבועות, ואין שום סיבה שבחנוכה הם יקבלו 8 ימי חופש.

ד"א, את הגשרים השנה נתנו כי המורים התלוננו שקיצרו להם קצת את החופש הגדול, ולא בגלל שנורא אכפת להם שאי אפשר לקלוט משהו כשכל יומיים יש חופש.
אין מה לעשות, עובדתית המורים פה עובדים הרבה פחות שעות מבשאר המדינות המערביות. כמובן שזה לא מונע מהם להתלונן על המשכורת שלהם, שהיא בסך הכל ממוצעת.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי LIAV10 » 27 ספטמבר 2013, 16:24

התלוננת על זה גם כשהיית תלמיד?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ספטמבר 2013, 16:36

LIAV10 כתב:התלוננת על זה גם כשהיית תלמיד?

ברור שלא. אז?
הרצון של התלמידים פה הוא לא פאקטור, ולא צריך להיות. אין שום סיבה שבמדינת ישראל ימי החופש של התלמידים והמורים יהיה משמעותית יותר גבוה מבכל מקום אחר בעולם המערבי.

בינתיים כל פעם שמנסים לעשות שינוי, בשביל שההורים לא יפשטו את הרגל אחרי כל חופש שהילדים מקבלים המורים מאיימים בשביתות.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Maccabikid » 27 ספטמבר 2013, 16:53

MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:התלוננת על זה גם כשהיית תלמיד?

ברור שלא. אז?
הרצון של התלמידים פה הוא לא פאקטור, ולא צריך להיות. אין שום סיבה שבמדינת ישראל ימי החופש של התלמידים והמורים יהיה משמעותית יותר גבוה מבכל מקום אחר בעולם המערבי.

בינתיים כל פעם שמנסים לעשות שינוי, בשביל שההורים לא יפשטו את הרגל אחרי כל חופש שהילדים מקבלים המורים מאיימים בשביתות.

אני לא בטוח שצריך לקצר את החופש משמעותית, כן בטוח שצריך לשנות את המבנה שלו. קודם כל להעביר אותו להיות לפי לוח שנה עברי (מה שימנע מצבים כמו השנה), וחוץ מזה מוסיף ימי חופש בסביבת תחילת אדר-פורים) במקום שבועיים מהחופש הגדול.
Maccabikid

הודעהעל ידי jol9 » 27 ספטמבר 2013, 19:03

MTA2311 כתב:צודק, זה שאין רצף בלימודים זה לא טוב. הפתרון הוא לא לתת עוד חופשים, אלא לקצר את הקיימים ולהתאים אותם לאלה של ההורים.
לא יודע מאיפה הבאת את הקונספט של חופשה ארוכה בכל עונה. אין שום סיבה שהחופש הגדול יהיה ארוך יותר מחודש, אין שום סיבה שפסח יהיה שלושה שבועות, ואין שום סיבה שבחנוכה הם יקבלו 8 ימי חופש.

ד"א, את הגשרים השנה נתנו כי המורים התלוננו שקיצרו להם קצת את החופש הגדול, ולא בגלל שנורא אכפת להם שאי אפשר לקלוט משהו כשכל יומיים יש חופש.
אין מה לעשות, עובדתית המורים פה עובדים הרבה פחות שעות מבשאר המדינות המערביות. כמובן שזה לא מונע מהם להתלונן על המשכורת שלהם, שהיא בסך הכל ממוצעת.

את הגשר עשו בדיוק בגלל הסיבה שציינתי, ואת הימים האלה קיצרו מהחופש הגדול. לא הפוך. זה התחיל כבר בשנה שעברה, וזה דבר נכון לדעתי.
אין קשר בין החופשים של הילדים לאלה של ההורים. זאת המציאות בכל העולם. פשוט יש מדינות שבהן יש יותר חופשים להורים.

האם בארץ יש יותר ימי חופש מאשר בחו"ל? אולי יום פה יומיים שם. לא מעבר. אפשר לתת את השבעים ומשהו ימים האלה במכה אחת, ואפשר לחלק ע"פ עונות השנה. לדעתי חלוקה זה הדבר
הנכון, וזה גם מסתדר עם החגים שלנו היטב. אין שום סיבה שיהיה חופש? בוודאי שיש, והסיבה היא ברורה לחלוטין. לכל אחד מגיע חופש.

ואם המורים מלמדים פחות, אז זה בוודאי לא "הרבה פחות", ובנוסף בכל כיתה של כל מורה בישראל יש הרבה (באמת "הרבה") יותר תלמידים בממוצע מאשר במדינות המערב,
והשכר שהוא מרוויח נמוך יותר מחבריו במדינות המערב.

להגיד שהמורים זה עם מושחט, או משהו בסגנון זאת עיוולת. אני רוצה לראות אותך נכנס לכיתה, עומד מול 35 תלמידים, ומנסה גם להעביר חומר, גם לשלוט במשמעת, גם לדאוג לכל תלמיד באופן פרטני,
גם להתמודד עם התפתחות הטכנולוגיה (אייפונים, פייסבוקים, אינסטושים וכו'), גם להתמודד מול ההורים המבחילים שבמקום לחנך את הילדים שלהם רק באים בטענות למורים כל הזמן, גם להתמודד מול הלחצים מתוך המערכת ולדרישה התמידים להישגיות ולעשות את כל זה על בסיס קבוע במשך שנה שלמה ושנים רבות.

אני אומר שהמצב שנוצר בהוראה הוא חמור מאוד, ויש לתקנו מהיסוד. למשוך אנשים איכותיים יותר, לעלות את רפי הקבלה ולעלות את השכר. אני גם מאמין שזה יקרה לאט לאט.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 27 ספטמבר 2013, 19:30

קודם כל: "ילדי ישראל שיאנים בימי חופש, ולעומתם ההורים בתחתית הטבלה
במחקר שנערך במרכז המחקר והמידע של הכנסת ביוזמת ח"כ ד"ר עינת וילף, הסוקר את הפער בין ימי החופשה של התלמידים לבין ימי החופשה של ההורים בישראל מול מדינות ה-OECD (ארגון המדינות המפותחות בעולם שבו חברות יותר מ-30 מדינות, רובן מאירופה וצפון אמריקה), נמצא כי חופשת הקיץ של תלמידים בישראל אינה חריגה ביחס למדינות אחרות, אולם מספר ימי החופשה במהלך שנת הלימודים גדול יחסית - ישראל נמצאת במקום השני במספר ימי חופשה במהלך שנת הלימודים. במקביל, מספר ימי החופשה להורים הקבועים על פי חוק בישראל הוא מהנמוכים במדינות שנבדקו"

אז אני שואל, למה?
נכון, אפשר לצמצם קצת את הפערים גם על ידי העלאת מכסת ימי החופשה של העובדים במדינה, אבל אין שום סיבה לכך שבכל פעם שמישהו מעז להעלות את עניין ימי החופשה של של התלמידים, ארגון המורים פורץ בזעקות שבר כאילו הסידור הנוכחי הוא לגיטימי.

אתה שוב טועה. החופשים במהלך ימי השנה במדינות המערב הם פחות או יותר חופפים בין לילדים וההורים. את זה אני יודע בוודאות, מלא מעט חברי משפחה שלי שמפוזרים בגולה. החופשים של הילדים צריכים להיות בדיוק כמו של ההורים העובדים( למעט חופשת קיץ). כלומר- ימי חג הם ימי חופשה. בלי כל מני המצאות מוזרות שמאריכות את החופשות.

שמע, היתרונות והחסרונות במקצוע ההוראה ברורים לכולם. מצד אחד- שעות נוחות, המון ימי חופשה, תנאים סוציאליים טובים וכו', ומצד שני, התמודדות בכיתות גדולות, חוסר כבוד( שמקבלים בעיקר המורים הפחות טובים, אבל שיהיה) ומשכורת נמוכה ביחס למורים במדינות אחרות.

בסופו של דבר, המורים במדינה הזאת לא עובדים הרבה, ולכן המקצוע מושך בעיקר אמהות או נשים צעירות שמתכננות להיות אמהות בחצי משרה ומעלה יום אחד.
אין חכמות, המשכורת שהמורים מקבלים היום תואמת את מספר השעות שהם עובדים. כל העלאה בשכר, צריכה להיות מלווה בתוספת שעות ובהורדת ימי החופשה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים