המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
בנימין נעמן כתב:זו מחאה של מפונקים...
אולי הממשלה לא בסדר, אבל הם צריכים לגור פריפריה.
ההורים שלי סיפרו לי שבתקופתם (לפני 20 שנה) לא היה דבר כזה לגור במרכז לפני גיל 30, אז הם גרו בירוחם.
ואחרי ביסוס של לא מעט זמן עברו לירושלים.
הם מתלוננים שאין עבודה בפריפריה, אם תבוא מסה של עובדים תהיה עבודה ולא יקרה להם כלום אם הם יקומו לפני 8 בבוקר.
זה גם אורגן ע"י השמאל הלאומי, זה נסיון התנגחות בביבי.
גרוב כתב:בנימין נעמן כתב:זו מחאה של מפונקים...
ההורים שלי סיפרו לי שבתקופתם (לפני 20 שנה) לא היה דבר כזה לגור במרכז לפני גיל 30, אז הם גרו בירוחם.
הם מתלוננים שאין עבודה בפריפריה, אם תבוא מסה של עובדים תהיה עבודה ולא יקרה להם כלום אם הם יקומו לפני 8 בבוקר.
מה קשור בכלל מפונקים?! המחירים בפריפריה גם מאוד גבוהים !!!!! מאוד!! וזה עוד כשאין עבודה בפריפריה!
לא צריך להכניס למחאה הזאת ימין ושמאל בכלל, המחאה היא על הזכות לחיות במדינה שלי, דבר שנהיה בלתי אפשרי ! הכל פה יקר פי 2 במקרה הממש ממש טוב, אנשים לא מצליחים לגמור את החודש בגלל מיסים, דלק, מזון, חשמל, מים... למה שמישהו ירצה להישאר במדינה הזאת כשהוא לא יכול להרשות לעצמו לקנות קוטג'?? המדינה מתרוקנת מצעירים !
אם מישהו ימני זה לא אומר שהוא צריך להתנגד למחאות הללו! אני בעצמי ימנית! ואני דואגת לעתיד של הדור הצעיר ובכלל למדינה הזאת!!! תתעורר מהסרט שלך, המצב של האנשים במדינה על הפנים!
בנימין נעמן כתב:גרוב כתב:בנימין נעמן כתב:זו מחאה של מפונקים...
מה קשור בכלל מפונקים?! המחירים בפריפריה גם מאוד גבוהים !!!!! מאוד!! וזה עוד כשאין עבודה בפריפריה!
לא צריך להכניס למחאה הזאת ימין ושמאל בכלל, המחאה היא על הזכות לחיות במדינה שלי, דבר שנהיה בלתי אפשרי ! הכל פה יקר פי 2 במקרה הממש ממש טוב, אנשים לא מצליחים לגמור את החודש בגלל מיסים, דלק, מזון, חשמל, מים... למה שמישהו ירצה להישאר במדינה הזאת כשהוא לא יכול להרשות לעצמו לקנות קוטג'?? המדינה מתרוקנת מצעירים !
אם מישהו ימני זה לא אומר שהוא צריך להתנגד למחאות הללו! אני בעצמי ימנית! ואני דואגת לעתיד של הדור הצעיר ובכלל למדינה הזאת!!! תתעורר מהסרט שלך, המצב של האנשים במדינה על הפנים!
א. ביורחם/נתיבות/דימונה או לחלופין מעלות וקצרין המחירים הרבה יותר נמוכים מבת"א, זו עובדה.
ב. אין עבודה בפריפריה? אם יהיו מסות של אנשים שיבואו לעבוד בפריפריה אז יהיו מפעלים שיפתחו/יעברו לשם.
גם אם לא תהיה עבודה בפריפריה, שיעבדו קשה! שיקומו ב5 בבוקר ויסעו! ככה זה כשאין לך כסף, עובדים קשה!
ג. הכל יקר במדינה? אולי כי גם במדינה הזו צריך תקציב עצום לצבא והתקציב הזה מתחלק רק בין 7M איש ולא יותר כמו בשאר העולם.
ד. נכון שבענין של המחאה אין ימין ושמאל, אבל השמאל הלאומי ארגן ושולט בה. אם זו היתה מחאה רצינית הם לא היו כותבים שלטים של "ביבי הבתיה" אלא "די למחירי דיור/קוטג'/דלק/ אנאערף גבוהים".
בנימין נעמן כתב:זו מחאה של מפונקים...
jol9 כתב:לדעתי כל משבר מעמד הביניים שמתהווה לנגד עיננו, ניתן לפתרון (או לפחות הליכה בכיוון הפתרון) ע"י הורדת מס ההכנסה.
רוב מעמד הביניים משאיר כמה אלפי שקלים בכל חודש פר משפחה אצל המדינה. שינוי מדרגות המס והתאמתו למציאות הנוכחית, ובנוסף המצאת מיסים אחרים שיפצו על עובדן
הכספים, אבל יתחלקו בצורה קצת אחרת, יכול לפתור חלק גדול מהמשבר הזה.
הבעיה היא לא מחיר הקוטג', או מחיר הדיור, אלא העובדה שהכסף הפנוי שנשאר לנו מצטמק כל הזמן. המשכורות לא מספיקות לעקוב אחרי השינויים במחירים,
וכושר הקנייה שלנו מצטמצם מאוד.
אם נניח המדינה היתה גובה מס עודף על בעלי דירה שניה ויותר, ולוקחת מס עודף על משכירי דירה שניה ויותר, היא היתה מכסה חלק מהעלות.
או לצורך העניין מיסוי נוסף על רכב שני ומעלה שיש במשפחה (זה גם תורם לעניין איכות הסביבה).
michael כתב:בטוח שיש מה לעשות כדי לשפר את המצב וכדי לעזור לזוגות הצעירים ולחבר'ה הצעירים שנקרעים תחת הנטל (ולכל מעמד הביניים).
אפשר להטיל מיסים על משכירי דירות במחירים מופקעים כך שלא יפריזו במחיר.
או שהממשלה תבנה באזור ת"א מתחם של בניינים גבוהים של 30 קומות , בכל קומה יהיו 10-15 דירות קטנות של 2 חדרים
המיועדות לבודדים , לסטודנטים עשוקים לזוגות בתחילת דרכם - והמחירים יהיו בפיקוח ממשלתי ובעלות חודשית הוגנת והגיונית.
אבי - סעיף 4 שלך מסוכן מאחר והוא יכול לגרום לאנשים לעבור לגור במתחמים תעשייתים שלא נועדו למגורי אדם.
yiffy כתב:אבי, לך אין מה להרגיש רע. ביבי היה שמח לפתור את בעיית הדיור בדיוק כמו שאתה מציע - בעזרת "היד הנעלמה". רק מה, שאת ל-20,000 שהפגינו אתמול היד הנעלמה מעניינת את הישבן הנעלם. הם רוצים (ובצדק) התערבות של הממשלה באלמנטים כמו פיקוח על מחירי השכירות (לצד רפורמות אפשריות במסים ובהליכי הבנייה) ודיור ציבורי.
שוק הנדל"ן הוא שוק שיש בו כשל שוק מובהק. מכיר בזה כל כלכלן לא ניאו-פרידמניסטי מובהק, כולל כלכלנים שתומכים בהעצמת מעמד הביניים באמצעות הורדת מיסי הכנסה. אין באמת דבר שעוצר משכירי ובעלי דירות מלהעלות באופן קולקטיבי מחירים אל מעבר ל"מחיר השוק", כי היצע הדירות לעולם לא יהיה כמו היצע מוצרים בסיסיים בסופר. אין ייבוא של זה, לבנות את זה לוקח שנים ומה לעשות שנכון להיום רוב מרכזי התעסוקה וההשכלה הגבוהה נמצאים בשניים וחצי מקומות בארץ שלנו.
אין לי ספק שביבי יבין מהר מאוד (אם לא הבין כבר) שאת הפתרונות שאולי (ובתכל'ס לא) יפתרו את מצוקות הדיור בעוד 7 שנים לא מעניינים את הסטודנטים שעובדים כל היום, מבריזים מהלימודים, לומדים את אמצע הלילה ומגרדים בקושי ציון סביר כדי להתקבל אחרי זה לעבודות נורמליות. הדיבורים על החלפת שטיניץ בכחלון הם רק קצה הקרחון והמחאה רק התחילה.
felix_r כתב:להטיל מיסים? מצחיק מאוד.
אם יטילו מיסים, המחירים רק יעלו.
ביבי אשם בהכל, זה ידוע. גם בהתחממות הגלובלית, אפקט החממה, התעללות בבעלי החיים, מחלת הסרטן וכו.
רק בנימין נעמן ואבי כתבו פה דברים הגיוניים.
לא ניסינו 60 שנה לא סוציאליזם ולא נעליים. עוד מתקופת לוי אשכול עשינו הפרטות ועברנו לשוק חופשי בהדרגהץ
ישראל צריכה לחזור למדיניות רווחה משמעותית יותר, גם כי זה יותר צודק חברתית
בוקר טוב אליהו - יש כבר היום מחסור בדירות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים