משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

הודעהעל ידי אבי » 23 יולי 2011, 08:06

נייר עמדה חדש שפורסם ע"י מכון ירושלים לחקר שווקים קובע: ישראלים משלמים 75% יותר מס על דירות מהממוצע ב- OECD. הנייר העוסק בנטייה הפופולרית בישראל להאשים בתחלואי הכלכלה, יציר כפיהם של הפוליטיקאים והמחוקקים בישראל, את השוק בסיסמא המופרכת של "כשלי שוק".

הבעיות בשווקי הדיור ומוצרי החלב נובעות ממדיניות ממשלתית כושלת, ולא מכשלי שוק, לפי נייר עמדה של מכון ירושלים לחקר שווקים. הנייר בוחן כמה שווקים שעלו לכותרות לאחרונה, ומוצא כי פוליטיקאים וגורמים נוספים נוטים להאשים את השוק על מנת לכסות על כישלונותיהם שלהם.

בשוק הדיור לדוגמה, מצא המכון כי ישראל מדורגת במקום ה-121 בעולם לפי דירוג הבנק העולמי ביעילות הליך קבלת אישורי בנייה, ובמקום ה-147 בעולם ביעילות הליכי קבלת זכויות על נכס לאחר רכישה. הליכים אלה מתמשכים עד פי ארבע מהממוצע במדינות ה-OECD. לדברי המכון, הממשלה גם ממסה בכבדות את ענף הנדל"ן, כאשר שיעור מיסי הנדל"ן מסך כל המיסים הנגבים עומד על כ-9.4% לעומת 5.4% במדינות ה-OECD. כך יוצא, שהישראלים משלמים כ-75% יותר מס על דירות מאשר עמיתיהם במדינות ה-OECD.

בושה וחרפה!

גם בנוגע לשוק מוצרי החלב מצא המכון כי המדיניות הממשלתית היא שגרמה לעלייה במחירי מוצרי היסוד: "שוק החלב בישראל מתנהל בשיטה הסובייטית", "מועצת החלב על פקידיה קובעת כמה חלב ייוצר, על ידי מי, ובאיזה מחיר יימכר למחלבות. הייבוא והתחרות החופשית אסורים על פי חוק תכנון משק החלב."

חרפה ובושה!

מומלץ בחום לקרוא את הדו"ח המרתק.

http://www.slideshare.net/Anochi/positi ... uly-for-20
סמל אישי של המשתמש
אבי

Re: משבר הדיור ומשבר החלב- כשלי שוק וכשלי מחשבה.

הודעהעל ידי jol9 » 23 יולי 2011, 20:25

לדעתי כל משבר מעמד הביניים שמתהווה לנגד עיננו, ניתן לפתרון (או לפחות הליכה בכיוון הפתרון) ע"י הורדת מס ההכנסה.
רוב מעמד הביניים משאיר כמה אלפי שקלים בכל חודש פר משפחה אצל המדינה. שינוי מדרגות המס והתאמתו למציאות הנוכחית, ובנוסף המצאת מיסים אחרים שיפצו על עובדן
הכספים, אבל יתחלקו בצורה קצת אחרת, יכול לפתור חלק גדול מהמשבר הזה.

הבעיה היא לא מחיר הקוטג', או מחיר הדיור, אלא העובדה שהכסף הפנוי שנשאר לנו מצטמק כל הזמן. המשכורות לא מספיקות לעקוב אחרי השינויים במחירים,
וכושר הקנייה שלנו מצטמצם מאוד.

אם נניח המדינה היתה גובה מס עודף על בעלי דירה שניה ויותר, ולוקחת מס עודף על משכירי דירה שניה ויותר, היא היתה מכסה חלק מהעלות.
או לצורך העניין מיסוי נוסף על רכב שני ומעלה שיש במשפחה (זה גם תורם לעניין איכות הסביבה).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 23 יולי 2011, 22:13

זו מחאה של מפונקים...
אולי הממשלה לא בסדר, אבל הם צריכים לגור פריפריה.
ההורים שלי סיפרו לי שבתקופתם (לפני 20 שנה) לא היה דבר כזה לגור במרכז לפני גיל 30, אז הם גרו בירוחם.
ואחרי ביסוס של לא מעט זמן עברו לירושלים.
הם מתלוננים שאין עבודה בפריפריה, אם תבוא מסה של עובדים תהיה עבודה ולא יקרה להם כלום אם הם יקומו לפני 8 בבוקר.
זה גם אורגן ע"י השמאל הלאומי, זה נסיון התנגחות בביבי.
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי גרוב » 23 יולי 2011, 22:51

בנימין נעמן כתב:זו מחאה של מפונקים...
ההורים שלי סיפרו לי שבתקופתם (לפני 20 שנה) לא היה דבר כזה לגור במרכז לפני גיל 30, אז הם גרו בירוחם.
הם מתלוננים שאין עבודה בפריפריה, אם תבוא מסה של עובדים תהיה עבודה ולא יקרה להם כלום אם הם יקומו לפני 8 בבוקר.

מה קשור בכלל מפונקים?! המחירים בפריפריה גם מאוד גבוהים !!!!! מאוד!! וזה עוד כשאין עבודה בפריפריה!
לא צריך להכניס למחאה הזאת ימין ושמאל בכלל, המחאה היא על הזכות לחיות במדינה שלי, דבר שנהיה בלתי אפשרי ! הכל פה יקר פי 2 במקרה הממש ממש טוב, אנשים לא מצליחים לגמור את החודש בגלל מיסים, דלק, מזון, חשמל, מים... למה שמישהו ירצה להישאר במדינה הזאת כשהוא לא יכול להרשות לעצמו לקנות קוטג'?? המדינה מתרוקנת מצעירים !
אם מישהו ימני זה לא אומר שהוא צריך להתנגד למחאות הללו! אני בעצמי ימנית! ואני דואגת לעתיד של הדור הצעיר ובכלל למדינה הזאת!!! תתעורר מהסרט שלך, המצב של האנשים במדינה על הפנים!
גרוב

הודעהעל ידי בנימין נעמן » 24 יולי 2011, 04:02

גרוב כתב:

מה קשור בכלל מפונקים?! המחירים בפריפריה גם מאוד גבוהים !!!!! מאוד!! וזה עוד כשאין עבודה בפריפריה!
לא צריך להכניס למחאה הזאת ימין ושמאל בכלל, המחאה היא על הזכות לחיות במדינה שלי, דבר שנהיה בלתי אפשרי ! הכל פה יקר פי 2 במקרה הממש ממש טוב, אנשים לא מצליחים לגמור את החודש בגלל מיסים, דלק, מזון, חשמל, מים... למה שמישהו ירצה להישאר במדינה הזאת כשהוא לא יכול להרשות לעצמו לקנות קוטג'?? המדינה מתרוקנת מצעירים !
אם מישהו ימני זה לא אומר שהוא צריך להתנגד למחאות הללו! אני בעצמי ימנית! ואני דואגת לעתיד של הדור הצעיר ובכלל למדינה הזאת!!! תתעורר מהסרט שלך, המצב של האנשים במדינה על הפנים!

א. ביורחם/נתיבות/דימונה או לחלופין מעלות וקצרין המחירים הרבה יותר נמוכים מבת"א, זו עובדה.
ב. אין עבודה בפריפריה? אם יהיו מסות של אנשים שיבואו לעבוד בפריפריה אז יהיו מפעלים שיפתחו/יעברו לשם.
גם אם לא תהיה עבודה בפריפריה, שיעבדו קשה! שיקומו ב5 בבוקר ויסעו! ככה זה כשאין לך כסף, עובדים קשה!
ג. הכל יקר במדינה? אולי כי גם במדינה הזו צריך תקציב עצום לצבא והתקציב הזה מתחלק רק בין 7M איש ולא יותר כמו בשאר העולם.
ד. נכון שבענין של המחאה אין ימין ושמאל, אבל השמאל הלאומי ארגן ושולט בה. אם זו היתה מחאה רצינית הם לא היו כותבים שלטים של "ביבי הבתיה" אלא "די למחירי דיור/קוטג'/דלק/ אנאערף גבוהים".
סמל אישי של המשתמש
בנימין נעמן

הודעהעל ידי גרוב » 24 יולי 2011, 05:23

בנימין נעמן כתב:
גרוב כתב:

א. ביורחם/נתיבות/דימונה או לחלופין מעלות וקצרין המחירים הרבה יותר נמוכים מבת"א, זו עובדה.
ב. אין עבודה בפריפריה? אם יהיו מסות של אנשים שיבואו לעבוד בפריפריה אז יהיו מפעלים שיפתחו/יעברו לשם.
גם אם לא תהיה עבודה בפריפריה, שיעבדו קשה! שיקומו ב5 בבוקר ויסעו! ככה זה כשאין לך כסף, עובדים קשה!
ג. הכל יקר במדינה? אולי כי גם במדינה הזו צריך תקציב עצום לצבא והתקציב הזה מתחלק רק בין 7M איש ולא יותר כמו בשאר העולם.
ד. נכון שבענין של המחאה אין ימין ושמאל, אבל השמאל הלאומי ארגן ושולט בה. אם זו היתה מחאה רצינית הם לא היו כותבים שלטים של "ביבי הבתיה" אלא "די למחירי דיור/קוטג'/דלק/ אנאערף גבוהים".

א. נראה לי שאתה לא מעודכן.. אמנם המחירים נמוכים מת"א (שהמחירים שלה הם כמו המחירים במנהטן), אבל עדיין לא נראה לי ש2000 שקל לדירה קטנה בירוחם זה פרופורציונלי. עדיין מאוד גבוה. במיוחד כשאין עבודה זמינה באזור. נראה לי שאתה בכלל לא מבין את המצב של צעירים בארץ.
ב.המפעלים צריכים להיפתח לפני שאנשים באים ולא להיפך. אנשים לא באים להיות מובטלים לעשר שנים ואז לעבוד במפעל של תנובה.
ג.וואלה? מה קשור?? הממשלה שולטת על המחיר של הקוטג'? תנובה מממנת לך את הצבא? מה זה השטות הזאת.?!
אתה יודע, המדינה הסתדרה טוב מאוד גם לפני 6-7 שנים, כשהמחירים היו סבירים בהשוואה לעולם... אתה לא מבין שכל הצעירים בורחים מפה?! אתה יודע מהזה יכול לעשות לרוב היהודי במדינה? כל המוחות, כל הצעירים, אתה בכלל מבין מה המשמעות של הדבר?
ד. כאן אני מסכימה, גם אני התעצבנתי שהכניסו פוליטיקה, אבל לפחות מישהו מרים את הכפפה ועושה משהו... אני בטוחה שעוד 10 שנים כשתגדל תרצה לחיות פה גם...
גרוב

הודעהעל ידי גרוב » 24 יולי 2011, 05:25

חוץ מזה כשחושבים על זה מה רצית שהם יכתבו "אבי תוריד את המחיר של הדירה באבן גבירול!!! לא שוכרים ממך!"
זה ראש הממשלה, והם במצוקה, מה אתה מצפה שהם יגידו? אתה יודע כמה עוול הממשלה עושה לעם?
גרוב

הודעהעל ידי קובי » 24 יולי 2011, 05:39

תגובה אינפנטילית. כשתצא מהבית של ההורים ותהיה בעיקר ברשות עצמך, נראה אם תעז עוד להגיד על אנשים שעובדים מבוקר עד ערב שהם מפונקים.

ילד.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי אבי » 24 יולי 2011, 06:06

jol9 כתב:לדעתי כל משבר מעמד הביניים שמתהווה לנגד עיננו, ניתן לפתרון (או לפחות הליכה בכיוון הפתרון) ע"י הורדת מס ההכנסה.
רוב מעמד הביניים משאיר כמה אלפי שקלים בכל חודש פר משפחה אצל המדינה. שינוי מדרגות המס והתאמתו למציאות הנוכחית, ובנוסף המצאת מיסים אחרים שיפצו על עובדן
הכספים, אבל יתחלקו בצורה קצת אחרת, יכול לפתור חלק גדול מהמשבר הזה.

הבעיה היא לא מחיר הקוטג', או מחיר הדיור, אלא העובדה שהכסף הפנוי שנשאר לנו מצטמק כל הזמן. המשכורות לא מספיקות לעקוב אחרי השינויים במחירים,
וכושר הקנייה שלנו מצטמצם מאוד.

אם נניח המדינה היתה גובה מס עודף על בעלי דירה שניה ויותר, ולוקחת מס עודף על משכירי דירה שניה ויותר, היא היתה מכסה חלק מהעלות.
או לצורך העניין מיסוי נוסף על רכב שני ומעלה שיש במשפחה (זה גם תורם לעניין איכות הסביבה).

הבעיה היא לא רק מס ההכנסה. על שוק הדיור מוטלים עוד המון מיסים: מע"מ, מס שבח, מס רכישה, מס מכירה, מס רכוש, היטל השבחה, אגרות בניה, היטלי פיתוח ותשתיות-על, ארנונה, דמי הסכמה, דמי היתר, דמי שינוי ייעוד, דמי חכירה והיוון, אגרות רישום ואגרות טאבו.
אין ספק שאת מס ההכנסה צריך להוריד. הורדת מס ההכנסה לא רק שלא תשפיע על הכנסות המדינה ממיסים אלא אף תגדיל אותם (כך שאין צורך להטיל מיסים אחרים במקום ההפחתה במס הכנסה).

הפתרון למשבר הדיור הוא הפסקת ההתערבות הממשלתית ההרסנית בתחום. אני ממליץ לקרוא כתבה מאד מעניינת בנושא שבוחנת כיצד הגענו עד הלום ומציינת מה הם הפתרונות לבעיה, פתרונות שהם:

1. ביטול המגבלה על בניה לגובה בכל מרכזי הערים בישראל (בכפוף לתקני בטיחות וחוזק).
2. ביטול המגבלה על הרחבת יישובים חקלאיים. בעלי קרקעות בקיבוצים ובמושבים יוכלו להוסיף יחידות דיור כרצונם ובתנאי שהקרקע בבעלותם.
3. מכירה מיידית של כל הקרקעות שבבעלות המדינה (למעט שמורות טבע, תוואי תשתיות, מתקני צבא וממשל וכדומה). מכירה לכל המרבה במחיר. והמחיר יהיה זול מאד בגלל ההיצע העצום. הכנסות העתק יושקעו בתשתיות ציבוריות.
4. ביטול מגבלות על שימוש למגורים בבניינים שייעודם המקורי היה אחר. מי שרוצה לבנות לעצמו דירה בבניין משרדים או בבניין תעשייתי (לופט) – זה עניינו בלבד.
5. ביטול האיסור על פיצול או איחוד של דירות. למרות שהביקוש לכך יהיה זניח במצב בו יש שפע של דירות בכל הגדלים.
6. ביטול מס שבח על דירות (המס זניח יחסית בהיקף הגבייה שלו, אך אדיר בהיקף הביורוקרטיה והמכשולים שהוא יוצר)
7. ביטול היטל השבחה על דירות (בתנאים החדשים, לאחר הסרת המגבלות, הכול למעשה "יושבח"). המס העירוני היחיד יהיה ארנונה.
8. ביטול מעורבות החוק בקביעת שטח דירות, מספר קומות, היקף ושטח מרפסות, מספר מקומות החניה, גובה תקרה וכדומה – מי שיקבע את אופי הדירות יהיו הצרכנים ולא פקידי מדינה.
9.הגדרה מחדש של זכות השכנים להתנגד לבניה.

http://www.kav.org.il/100994/b1177
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי michael » 24 יולי 2011, 08:10

בטוח שיש מה לעשות כדי לשפר את המצב וכדי לעזור לזוגות הצעירים ולחבר'ה הצעירים שנקרעים תחת הנטל (ולכל מעמד הביניים).

אפשר להטיל מיסים על משכירי דירות במחירים מופקעים כך שלא יפריזו במחיר.
או שהממשלה תבנה באזור ת"א מתחם של בניינים גבוהים של 30 קומות , בכל קומה יהיו 10-15 דירות קטנות של 2 חדרים
המיועדות לבודדים , לסטודנטים עשוקים לזוגות בתחילת דרכם - והמחירים יהיו בפיקוח ממשלתי ובעלות חודשית הוגנת והגיונית.

אבי - סעיף 4 שלך מסוכן מאחר והוא יכול לגרום לאנשים לעבור לגור במתחמים תעשייתים שלא נועדו למגורי אדם.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי אבי » 24 יולי 2011, 08:49

michael כתב:בטוח שיש מה לעשות כדי לשפר את המצב וכדי לעזור לזוגות הצעירים ולחבר'ה הצעירים שנקרעים תחת הנטל (ולכל מעמד הביניים).

אפשר להטיל מיסים על משכירי דירות במחירים מופקעים כך שלא יפריזו במחיר.
או שהממשלה תבנה באזור ת"א מתחם של בניינים גבוהים של 30 קומות , בכל קומה יהיו 10-15 דירות קטנות של 2 חדרים
המיועדות לבודדים , לסטודנטים עשוקים לזוגות בתחילת דרכם - והמחירים יהיו בפיקוח ממשלתי ובעלות חודשית הוגנת והגיונית.

אבי - סעיף 4 שלך מסוכן מאחר והוא יכול לגרום לאנשים לעבור לגור במתחמים תעשייתים שלא נועדו למגורי אדם.

להטיל מיסים זה פתרון רע. חלק לא מבוטל ממי שמשכירים דירות הם אנשים מבוגרים ששכה"ד מהדירות מממן אותם בערוב ימיהם. אם תטיל עליהם מיסים אז הם פשוט ימכרו את הדירה במקום להשכיר אותה וזה רק יחמיר את המחסור. חוצמזה, מי קובע מה זה מחיר מופקע? אתה יודע מה צריך להיות המחיר "ההוגן" של דירת 2.5 חדרים בבניין בלי מעלית ועם סורגים ובלי מזגן בר"ג? אני יודע? הצבא של הבירוקרטיים הממשלתיים, שיעלו עוד כסף למשלם המיסים ושיהיו ממונים על הנושא ידעו?
הממשלה לא צריכה לבנות כלום. היא פשוט צריכה להסיר את המגבלות המטופשות שהיא הטילה בנושא הבניה, למכור את כל הקרקעות שבבעלותה והבעיות יפתרו. בכל מקרה, אני לא בטוח שיש בת"א בכלל קרקעות פנויות לבניה.

בנוגע לסעיף 4- יזם שירצה להפוך מתחם תעשייתי למקום מגורים ולהשכיר בו דירות (דבר שכרגע אסור עפ"י חוק) יצטרך להפוך אותו לראוי למגורי אדם. אחרת אף אחד לא ישכור שם דירה. ואם מישהו כן ירצה לשכור דירה במקום שאינו ראוי למגורי אדם, זה עניינו.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 24 יולי 2011, 13:11

אבי, לך אין מה להרגיש רע. ביבי היה שמח לפתור את בעיית הדיור בדיוק כמו שאתה מציע - בעזרת "היד הנעלמה". רק מה, שאת ל-20,000 שהפגינו אתמול היד הנעלמה מעניינת את הישבן הנעלם. הם רוצים (ובצדק) התערבות של הממשלה באלמנטים כמו פיקוח על מחירי השכירות (לצד רפורמות אפשריות במסים ובהליכי הבנייה) ודיור ציבורי.

שוק הנדל"ן הוא שוק שיש בו כשל שוק מובהק. מכיר בזה כל כלכלן לא ניאו-פרידמניסטי מובהק, כולל כלכלנים שתומכים בהעצמת מעמד הביניים באמצעות הורדת מיסי הכנסה. אין באמת דבר שעוצר משכירי ובעלי דירות מלהעלות באופן קולקטיבי מחירים אל מעבר ל"מחיר השוק", כי היצע הדירות לעולם לא יהיה כמו היצע מוצרים בסיסיים בסופר. אין ייבוא של זה, לבנות את זה לוקח שנים ומה לעשות שנכון להיום רוב מרכזי התעסוקה וההשכלה הגבוהה נמצאים בשניים וחצי מקומות בארץ שלנו.

אין לי ספק שביבי יבין מהר מאוד (אם לא הבין כבר) שאת הפתרונות שאולי (ובתכל'ס לא) יפתרו את מצוקות הדיור בעוד 7 שנים לא מעניינים את הסטודנטים שעובדים כל היום, מבריזים מהלימודים, לומדים את אמצע הלילה ומגרדים בקושי ציון סביר כדי להתקבל אחרי זה לעבודות נורמליות. הדיבורים על החלפת שטיניץ בכחלון הם רק קצה הקרחון והמחאה רק התחילה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 24 יולי 2011, 13:19

להטיל מיסים? מצחיק מאוד.
אם יטילו מיסים, המחירים רק יעלו.

ביבי אשם בהכל, זה ידוע. גם בהתחממות הגלובלית, אפקט החממה, התעללות בבעלי החיים, מחלת הסרטן וכו.

רק בנימין נעמן ואבי כתבו פה דברים הגיוניים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 24 יולי 2011, 13:58

yiffy כתב:אבי, לך אין מה להרגיש רע. ביבי היה שמח לפתור את בעיית הדיור בדיוק כמו שאתה מציע - בעזרת "היד הנעלמה". רק מה, שאת ל-20,000 שהפגינו אתמול היד הנעלמה מעניינת את הישבן הנעלם. הם רוצים (ובצדק) התערבות של הממשלה באלמנטים כמו פיקוח על מחירי השכירות (לצד רפורמות אפשריות במסים ובהליכי הבנייה) ודיור ציבורי.

שוק הנדל"ן הוא שוק שיש בו כשל שוק מובהק. מכיר בזה כל כלכלן לא ניאו-פרידמניסטי מובהק, כולל כלכלנים שתומכים בהעצמת מעמד הביניים באמצעות הורדת מיסי הכנסה. אין באמת דבר שעוצר משכירי ובעלי דירות מלהעלות באופן קולקטיבי מחירים אל מעבר ל"מחיר השוק", כי היצע הדירות לעולם לא יהיה כמו היצע מוצרים בסיסיים בסופר. אין ייבוא של זה, לבנות את זה לוקח שנים ומה לעשות שנכון להיום רוב מרכזי התעסוקה וההשכלה הגבוהה נמצאים בשניים וחצי מקומות בארץ שלנו.

אין לי ספק שביבי יבין מהר מאוד (אם לא הבין כבר) שאת הפתרונות שאולי (ובתכל'ס לא) יפתרו את מצוקות הדיור בעוד 7 שנים לא מעניינים את הסטודנטים שעובדים כל היום, מבריזים מהלימודים, לומדים את אמצע הלילה ומגרדים בקושי ציון סביר כדי להתקבל אחרי זה לעבודות נורמליות. הדיבורים על החלפת שטיניץ בכחלון הם רק קצה הקרחון והמחאה רק התחילה.

איך בדיוק פיקוח על שכר הדירה יפתור את המחסור בדירות להשכרה? הוא יביא לבניית דירות נוספות להשכרה? בטח גם יצטרכו להקים גוף שיפקח על מחירי הדירות, כמה הקמה של כזה גוף הולכת לעלות לנו?
פיקוח על מחיר של מוצר מסויים= מחסור באותו מוצר. מי שעד עכשיו השכיר דירה, בגלל הפיקוח יעדיף למכור אותה. בכל מקרה מדובר על רכוש פרטי ואין לממשלה שום זכות לקבוע לאדם מסויים באיזה מחיר הוא ישכיר את הרכוש הפרטי שלו.

ניסנו כבר יותר מ-60 שנה סוציאליזם ובולשוויזם ותראה לאן הגענו. הגיע הזמן להבין את מה שאדם סמית הבין כבר ב-1776 ולהוציא את הממשלה משוק הדיור ולתת "יד הנעלמת" לפעול.

תמונה
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 24 יולי 2011, 14:09

לא ניסינו 60 שנה לא סוציאליזם ולא נעליים. עוד מתקופת לוי אשכול עשינו הפרטות ועברנו לשוק חופשי בהדרגהץ כשזה נעשה חכם זה עבד, אבל תחת ביבי זה הזין בעיקר את האוליגרכים, שבעטו בתחרותיות במשק בייטת בננה וגרמו לעליית מחירים מונופוליסטית בכל תחומי המשק. ישראל צריכה לחזור למדיניות רווחה משמעותית יותר, גם כי זה יותר צודק חברתית (למרות שאין לי ממש טעם לנהל את הדיון הזה איתך עכשיו) וגם כי זה כלכלית נכון יותר, שכן זה מאפשר ליצור הכנסה פנויה ביד של אנשים, אותה הם משקיעים בצריכה בכלכלה.

בוקר טוב אליהו - יש כבר היום מחסור בדירות. דווקא אם ימכרו דירות זה יגביר את התחרותיות בשוק מחירי הדירות. המחירים סוף סוף יהיו נוכים יותר, ואז גם זוגות צעירים יוכלו להרשות לעצמם לרכוש דירה ולא לחיות משכירות לשכירות כל החיים שלהם. פיקוח על מחירי שכירות שקול למס שמוטל על בעלי דירות, אשר נובע מהעובדה שהמוצר שברשותם אינו מתאזן על שיווי משקל של שוק בגלל הכוח היתר ששוק הנדל"ן שם באמתחתם. אין עם זה שום בעיה. כך הם "ירדו אל העם" בחזרה לנקודת שיווי המשקל, ולא יישארו הרחק מעל הנקודה בה הביקוש פוגש את העצה.

מה שכן - אין שום בעיה להקל על תהליכי בנייה במקביל ואף להציע סובסידיות ממשלתיות לבעלי דירות, על מנת שלא לפגוע בתמריץ לרכוש דירות. ראינו כבר משיטת המענק שלתת את הסובסידיה לשוכרים זה צעד דבילי כי זה מתגלגל מיד למשכירים שמעלים את השכ"ד. אם המדינה קובעת סכום שהיא מוכנה לתת למשכירים, אך קבלתו מותנית בהשכרת דירה בשכר המקסימום שנקבע, כל הצדדים יהיו מרוצים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 24 יולי 2011, 14:42

felix_r כתב:להטיל מיסים? מצחיק מאוד.
אם יטילו מיסים, המחירים רק יעלו.

ביבי אשם בהכל, זה ידוע. גם בהתחממות הגלובלית, אפקט החממה, התעללות בבעלי החיים, מחלת הסרטן וכו.

רק בנימין נעמן ואבי כתבו פה דברים הגיוניים.

כן פליקס, זה נאום ההגנה הקבוע שלך. אשמח אם במקום להגיד אותו כל פעם, תכתוב הסבר המתייחס לסוגיה עצמה ומדוע לדעתך ביבי אינו אשם בו.

בלי קשר, בין אם אני אוהב את ביבי או לא, הכסא שלו זה ממש לא מה שמעניין בנושא זה. יש סוגייה בעייתית שהיא המחירים השערורייתיים של הדירות ואנחנו פשוט טוענים שצריך לפתור אותה בעזרת מדיניות שונה בתכלית מזו שביבי משתמש בה. במקרה זה, בניגוד לשאלה המדינית, אני נמצא עם הרוב המוחלט במדינה בסוגיה זו (איזה כיף להיות סוף סוף עם הרוב :happy2) וכפי שלמדנו בשבועות האחרונים, במדינה שלנו הרוב לא רק קובע, אלא גם מועך את המיעוט ועושה ממנו שניצל.

אני מבטיח לך שאם ביבי יעשה פניית פרסה ויכריז על צעדים לתמיכה בשוכרי הדירות שלא באמצעות ידיים נעלמות ושקריות, אני אהיה הראשון לתמוך בו בנושא זה. כך היה עם ההחלטה הנכונה שלו לטעמי שלא לבטל את הפטור ממע"מ על הפירות והירקות וכנ"ל לגבי היישום של המלצות ועדת ששינסקי. אין ספק שביבי במציאות הוכיח שהוא מסוגל להשאיר את איין ראנד ומילטון פרידמן בבית ולנקוט במדיניות חברתית שלא משרתת רק את בעלי ההון. הבעיה היא שהוא עושה זאת רק כשיש לחץ ציבורי, ולכן חשוב ללחוץ על הדוושא ולחזק את הלחץ עכשיו כמה שרק ניתן.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 24 יולי 2011, 14:57

חברים, אתם שוב מתמקדים בעניין הדיור שהוא רק בעיה אחת שיש כאן במדינה.

אבי תיקן אותי בצורה מדוייקת מאוד. הורדת המיסים בארץ, והתאמתה לשנת 2011, ולמעמד הביניים הנשחק, תאפשר למדינה להרוויח את הכסף במיסים האחרים שיש
וההכנסה תעלה בגלל צריכה מוגברת, השקעת הכסף הפנוי בשוק ההון וכו'.

אדם משכיל, שלמד, עשה תואר ועובד היום באחד המקצועות החופשיים, מחזיר למדינה בין 6-8 אלף ש"ח במס ההכנסה, ביטוח לאומי וביטוח בריאות. אין שום הגיון
בזה.

בנימין נעמן, כשאתה צעיר ולא ממש צריך לעמוד בזכות עצמך, כל העולם נראה הרבה יותר שחור-לבן.
מה אתה מציע למשל לאדם שעובד בחברת השקעות גדולה כמו אקסלנס? שיעבור לירוחם ויהיה מובטל? או שיילך לעבוד במפעל בקבוקים?
או שאולי יילך לחיות בשדרות, ייקום בחמש בבוקר בשביל להגיע לעבודה בזמן, ויעשה טעויות שיעלו לכולנו הרבה כסף, שמושקע אצלם?

אין מה לעשות - אנשים רוצים לגור ליד העבודה שלהם, או במרחק סביר. לא כל אחד מוכן לבלות שעתיים על הכביש, ובטח שלא 4 שעות.
ומה לעשות שלא בכל המקצועות אתה יכול לעבוד בפריפריה - כספים, הייטק, ביטוח, מקצועות רבים בתחום המשפטים וכו' הם מקצועות שבפריפריה אין הרבה
מה לעשות איתם, ומיותר לציין שרוב העוסקים במקצועות אלה הם משכבת הביניים המדוברת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי michael » 24 יולי 2011, 15:14

כל ממשלות ישראל של השנים האחרונות ללא יוצא מן הכלל אשמות במצב.
ושיהיה ברור - אין כאן פתרון קסמים , צריך להזיז דברים , לשנות תהליכים , לבצע רפורמות , וגם לריב עם לא מעט עסקנים וקבלנים.
זה לא פשוט בכלל, אבל העם רוצה שינוי - והעם יקבל שינוי.

לגבי נושא המיסוי רציתי להמליץ על השיטה הבאה :

נניח דירה של 100 מ"ר שמושכרת ב 4000 ש"ח - ללא מס
5000 ש"ח , מס של 1000 ש"ח (שישלם הבעלים של הדירה)
6000 ש"ח - מס של 2000 ש"ח (שישלם הבעלים של הדירה).
לאלץ את השוק בכח להגיע ל 4000 ש"ח כזה שישתלם לכולם (הבעלים לא ירצו לדרוש יותר כי הכסף לא יועבר אליהם והשוכרים ממילא לא יוכלו לשלם יותר).

זה קצת כמו למשוך את כולם באף לכיוון הגיוני ,
למשכירים לא ישתלם לבקש יותר כיוון שמימלא הם ישלמו יותר מס
לשוכרים לא יהיה ממילא יותר כסף לשלם יותר
אולי זה יאזן את השוק.

ברור לי שהמנגנון הוא מורכב מאוד - צריך שיטה שתשתכלל הרבה מאוד נתונים ....
וברור לי גם שהשיטה שהצגתי אינה מושלמת בכלל.
אבל אולי מנגנון מיסוי נכון הוא זה שיוביל לשינוי כדרך אחת מתוך מגוון דרכים שצריך לנקוט.

אבל זה רק רעיון קטן שלי :whistle

והרעיונות הנוספים שקראתי כאן - בחלקם מצויינים !
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי yiffy » 24 יולי 2011, 15:24

מיכה, הרעיון מעניין ויצירתי בעיניי.
הבעיה היא שהוא מעודד העלמת מסים ולא בהכרח נותן תמריץ לבנייה של דירות נוספות (כמו שאבי ציין מקודם).
אני אישית חושב שגזרים עדיפים על מקלות. אפשר לקבוע ע"פ מיקומים ושווי מוערך, סכום נוסף שהמדינה תעניק למשכירי דירות (אולי בצורת הטבות במסים) בתנאי שיספקו הוכחות שהם משכירים במחיר מקסימום שהמדינה תקבע. אפשר לדוגמא לחייב אותם להעביר למס הכנסה מסמך החתום ע"י המשכיר בו כתוב במפורש שהוא לא נדרש לשלם יותר מ-X ש"ח ע"י בעל הדירה שלו.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 24 יולי 2011, 17:33

לא ניסינו 60 שנה לא סוציאליזם ולא נעליים. עוד מתקופת לוי אשכול עשינו הפרטות ועברנו לשוק חופשי בהדרגהץ

אין בישראל שוק חופשי. אין שוק חופשי בחקלאות, אין בחינוך, אין בבריאות ובטח שאין בתחום הדיור (מיסוי, בירוקרטיה ותכנון ממשלתי כבר אמרתי?). אי אפשר להאשים את השוק החופשי במקומות שבהם הוא בכלל לא קיים. לא ניסינו סוציאליזם? ממשלת 'מפלגת פועלי ארץ ישראל' הנהיגה בישראל סוציאליזם פרימיטיבי ונוראי שממנו אנחנו סובלים עד היום.

ישראל צריכה לחזור למדיניות רווחה משמעותית יותר, גם כי זה יותר צודק חברתית

המושג "צדק חברתי" הוא מסוכן ביותר. שאיפה ל"צדק חברתי" היא שאיפה למדינה חזקה ולהעצמת המדינה. האייק כתב ובצדק: "המושג צדק חברתי הוא הסוס הטרויאני שבאמצעותו חדרה הטוטליטריות".

בוקר טוב אליהו - יש כבר היום מחסור בדירות.

ולמה יש מחסור בדירות?
בגלל מעורבות המדינה בתחום. פיקוח על שכה"ד רק יגביר את הבעיה והוא גם לא מוסרי מאחר והוא מפר את זכויותיו של השוכר לגבות איזה סכום שהוא רוצה על רכושו הפרטי. הפתרון לבעיות שנוצרו ע"י מעורבות ממשלתית הוא לא להגביר את אותה המעורבות ( באמצעות פיקוח וסובסידיות) אלא להוציא את הממשלה מאותו התחום.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים