דיון מרתק בנושא דו"ח העוני בתוכנית הבוקר של עריץ 2. משתתפים: רותם סלע- כתב 'מעריב עסקים', ערן ויינטרוב מארגון 'לתת' ודר' גיא בכור.
http://reshet.ynet.co.il/Shows/Haolam_H ... st,194678/
המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
felix_r כתב:תמיד הדוחות האלה נראים לי מוגזמים ושיקריים.
כל מי שביקר בחייו במדינה עניה באמת, יודע שזה קישקוש.
עוד נתון, שלא התייחסו אליו בכלל הוא המחירים. במדינות עניות המחירים הם נמוכים, ולא כמו בישראל.
felix_r כתב:תמיד הדוחות האלה נראים לי מוגזמים ושיקריים.
עוד נתון, שלא התייחסו אליו בכלל הוא המחירים. במדינות עניות המחירים הם נמוכים, ולא כמו בישראל.
michael כתב:felix_r כתב:תמיד הדוחות האלה נראים לי מוגזמים ושיקריים.
לא צריך להיות קבצן עם צרעת שגר ברחוב כדי להחשב לעני ,
מצד שני גם לא צריך להחשב לעשיר אם יש לך רכב (חלק מהרשויות בארץ חושבות ככה ונוהגות בהתאם לפונים אליהן)
צריך להסתכל על העוני במונחים של מדינה מתוקנת ומתקדמת בה הזכות להיות אדם שבע ולא רעב ללחם היא זכות בסיסית.
יש עוני בארץ , העוני כאן הוא לא במונחים של מדינות עולם שלישי אבל עדיין מאוד כואב לשמוע על ילדה קטנה שהולכת לבקש אוכל
מדיירי בניינים סמוכים על מנת להביא מעט אוכל להוריה החולים ולאחיה הקטנים או לראות קשישים שמחטטים באשפה.
המדינה יכולה וצריכה לעשות הרבה יותר לטובת החלשים בחברה.
אבי כתב:michael כתב:felix_r כתב:תמיד הדוחות האלה נראים לי מוגזמים ושיקריים.
לא צריך להיות קבצן עם צרעת שגר ברחוב כדי להחשב לעני ,
מצד שני גם לא צריך להחשב לעשיר אם יש לך רכב (חלק מהרשויות בארץ חושבות ככה ונוהגות בהתאם לפונים אליהן)
צריך להסתכל על העוני במונחים של מדינה מתוקנת ומתקדמת בה הזכות להיות אדם שבע ולא רעב ללחם היא זכות בסיסית.
יש עוני בארץ , העוני כאן הוא לא במונחים של מדינות עולם שלישי אבל עדיין מאוד כואב לשמוע על ילדה קטנה שהולכת לבקש אוכל
מדיירי בניינים סמוכים על מנת להביא מעט אוכל להוריה החולים ולאחיה הקטנים או לראות קשישים שמחטטים באשפה.
המדינה יכולה וצריכה לעשות הרבה יותר לטובת החלשים בחברה.
המדינה לא יכולה לעזור לחלשים בחברה וגם לא צריכה.
ארגונים פרטיים עושים עבודה הרבה יותר טובה ובהרבה פחות בזבוז ושחיתות מאשר כל מנגנון בירוקרטי ממשלתי.
yiffy כתב:felix_r כתב:תמיד הדוחות האלה נראים לי מוגזמים ושיקריים.
בהזדמנות אני אקרא את הכתבה ואגיב עליה.
שתי הערות לגבי ההערה שלך על מחירים:
-רוב דו"חות העוני של ארגונים רב-לאומיים מתייחסים ל-PPP (שקילות כוח הקנייה) ולא סתם להכנסה, מה שאומר שהמחירים כן נלקחים בחשבון.
-ישנן הרבה מדינות עניות במיוחד בהן המחירים הם גבוהים הרבה הרבה יותר מבמדינות עשירות בגלל היפר-אינפלציה. זימבבואה היא הפוסטר-מודל, אבל בפועל רוב מדינות אפריקה אינן זולות אלא יקרות, ולכן הן לא מצליחות לפתח תשתית תיירותית רצינית, גם אם יש להן הרבה מאוד מה להציע.
felix_r כתב:yiffy כתב:felix_r כתב:תמיד הדוחות האלה נראים לי מוגזמים ושיקריים.
בהזדמנות אני אקרא את הכתבה ואגיב עליה.
שתי הערות לגבי ההערה שלך על מחירים:
-רוב דו"חות העוני של ארגונים רב-לאומיים מתייחסים ל-PPP (שקילות כוח הקנייה) ולא סתם להכנסה, מה שאומר שהמחירים כן נלקחים בחשבון.
-ישנן הרבה מדינות עניות במיוחד בהן המחירים הם גבוהים הרבה הרבה יותר מבמדינות עשירות בגלל היפר-אינפלציה. זימבבואה היא הפוסטר-מודל, אבל בפועל רוב מדינות אפריקה אינן זולות אלא יקרות, ולכן הן לא מצליחות לפתח תשתית תיירותית רצינית, גם אם יש להן הרבה מאוד מה להציע.
כל העניין של היפר אינפלציה ממש לא קשור. מה קרה לך? הרי לוקחים בחשבון את המחיר של מטבע המקומי בדולרים או ביורו.
אבי כתב:שכחת להוסיף "ניאו ליברליזם" ו"קפיטליזם חזירי" בתגובה שלך.
מה שמילטון פרידמן זי"ע ודניאל דורון יבל"א אומרים הוא אמת ויציב, לא משנה עד כמה באקדמיה הקריפטו-קומוניסטית שלנו ינסו ללעוג להם. ולו רק בגלל הסיבה שכבר עכשיו ארגונים פרטיים דואגים למחסורם של העניים בישראל ועושים עבודה הרבה יותר טובה מהשרצים והשקצים והגנבים מהממשלה. אם המדינה תקח גם על התחום הזה אחריות אז אנשים ימותו מרעב ברחוב.
'לתת', 'פתחון לב' ועוד עשרות ארגונים הם בכלל לא ארגונים בעלי אורינטציה דתית. ובכל מקרה, מדינת הסעד היא זאת שמגבירה את העוני בכך שהיא מתגמלת כישלון (באמצעות תשלומי סעד) ומענישה הצלחה (באמצעות מיסים שהופכים גבוהים יותר ויותר ככל שהשכר יותר גבוה). מדינת הסעד רק מחזקת את האוכלוסיה החרדית ומרחיבה את מעגל הפרזיטים בכך שהיא מאפשרת לחרדים באמצעות קצבאות לא ללכת לעבוד ולתחזק אורח חיים בטלני.
Medicare Has Spent a Quarter-Billion Taxpayer Dollars on Penis Pumps
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים