עד כמה צריך לקחת ברצינות את דו"ח העוני של הביטוח הלאומי?

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

עד כמה צריך לקחת ברצינות את דו"ח העוני של הביטוח הלאומי?

הודעהעל ידי אבי » 04 דצמבר 2011, 15:36

דיון מרתק בנושא דו"ח העוני בתוכנית הבוקר של עריץ 2. משתתפים: רותם סלע- כתב 'מעריב עסקים', ערן ויינטרוב מארגון 'לתת' ודר' גיא בכור.

http://reshet.ynet.co.il/Shows/Haolam_H ... st,194678/
סמל אישי של המשתמש
אבי

Re: עד כמה צריך לקחת ברצינות את דו"ח העוני של הביטוח הלאומי?

הודעהעל ידי felix_r » 05 דצמבר 2011, 11:39

תמיד הדוחות האלה נראים לי מוגזמים ושיקריים.
כל מי שביקר בחייו במדינה עניה באמת, יודע שזה קישקוש.

עוד נתון, שלא התייחסו אליו בכלל הוא המחירים. במדינות עניות המחירים הם נמוכים, ולא כמו בישראל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yiffy » 05 דצמבר 2011, 18:59

felix_r כתב:תמיד הדוחות האלה נראים לי מוגזמים ושיקריים.

עוד נתון, שלא התייחסו אליו בכלל הוא המחירים. במדינות עניות המחירים הם נמוכים, ולא כמו בישראל.

בהזדמנות אני אקרא את הכתבה ואגיב עליה.
שתי הערות לגבי ההערה שלך על מחירים:

-רוב דו"חות העוני של ארגונים רב-לאומיים מתייחסים ל-PPP (שקילות כוח הקנייה) ולא סתם להכנסה, מה שאומר שהמחירים כן נלקחים בחשבון.
-ישנן הרבה מדינות עניות במיוחד בהן המחירים הם גבוהים הרבה הרבה יותר מבמדינות עשירות בגלל היפר-אינפלציה. זימבבואה היא הפוסטר-מודל, אבל בפועל רוב מדינות אפריקה אינן זולות אלא יקרות, ולכן הן לא מצליחות לפתח תשתית תיירותית רצינית, גם אם יש להן הרבה מאוד מה להציע.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי michael » 06 דצמבר 2011, 12:17

לא צריך להיות קבצן עם צרעת שגר ברחוב כדי להחשב לעני ,
מצד שני גם לא צריך להחשב לעשיר אם יש לך רכב (חלק מהרשויות בארץ חושבות ככה ונוהגות בהתאם לפונים אליהן)
צריך להסתכל על העוני במונחים של מדינה מתוקנת ומתקדמת בה הזכות להיות אדם שבע ולא רעב ללחם היא זכות בסיסית.
יש עוני בארץ , העוני כאן הוא לא במונחים של מדינות עולם שלישי אבל עדיין מאוד כואב לשמוע על ילדה קטנה שהולכת לבקש אוכל
מדיירי בניינים סמוכים על מנת להביא מעט אוכל להוריה החולים ולאחיה הקטנים או לראות קשישים שמחטטים באשפה.

המדינה יכולה וצריכה לעשות הרבה יותר לטובת החלשים בחברה.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

הודעהעל ידי אבי » 06 דצמבר 2011, 17:24

michael כתב:

מצד שני גם לא צריך להחשב לעשיר אם יש לך רכב (חלק מהרשויות בארץ חושבות ככה ונוהגות בהתאם לפונים אליהן)
צריך להסתכל על העוני במונחים של מדינה מתוקנת ומתקדמת בה הזכות להיות אדם שבע ולא רעב ללחם היא זכות בסיסית.
יש עוני בארץ , העוני כאן הוא לא במונחים של מדינות עולם שלישי אבל עדיין מאוד כואב לשמוע על ילדה קטנה שהולכת לבקש אוכל
מדיירי בניינים סמוכים על מנת להביא מעט אוכל להוריה החולים ולאחיה הקטנים או לראות קשישים שמחטטים באשפה.

המדינה לא יכולה לעזור לחלשים בחברה וגם לא צריכה.
ארגונים פרטיים עושים עבודה הרבה יותר טובה ובהרבה פחות בזבוז ושחיתות מאשר כל מנגנון בירוקרטי ממשלתי.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 06 דצמבר 2011, 17:31

אבי כתב:
michael כתב:

המדינה לא יכולה לעזור לחלשים בחברה וגם לא צריכה.
ארגונים פרטיים עושים עבודה הרבה יותר טובה ובהרבה פחות בזבוז ושחיתות מאשר כל מנגנון בירוקרטי ממשלתי.

כן, זה מה שמילטון פרידמן ודניאל דורון אומרים לעצמם לפני שהם הולכים לישון בלילה ומרגישים טוב עם עצמם, אבל זה קשקוש.

מוסדות צדקה פרטיים מעמידים תקציבים זניחים במקרה הטוב ולא מספיקים מבחינת הצורך להתמודד עם ההיבטים השונים של העוני בהשוואה למנגנוני רווחה מבוססים כמו אלו של רוב מדינות מערב אירופה.

המעט מוסדות צדקה שיש להם יותר כספים הם בד"כ בעלי אוריינטציה דתית, וההנאה מאותם כספי תרומות בד"כ מותנית באימוץ בלתי מתפשר של הדת כדרך חיים, אמונה, ערכים חשובים וכו'. למדינת ישראל גם ככה יש בעיה חמורה בכל מה שקשור לאי-גיוס האוכלוסיות האולטרה-דתיות והצורך לתחזק מגזר זה כלכלית. השארת האוכלוסיות החלשות במיוחד חשופות למנגנוני הצדקה של ארגונים אלו רק מגדילה את הצרה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 06 דצמבר 2011, 17:45

yiffy כתב:

-רוב דו"חות העוני של ארגונים רב-לאומיים מתייחסים ל-PPP (שקילות כוח הקנייה) ולא סתם להכנסה, מה שאומר שהמחירים כן נלקחים בחשבון.
-ישנן הרבה מדינות עניות במיוחד בהן המחירים הם גבוהים הרבה הרבה יותר מבמדינות עשירות בגלל היפר-אינפלציה. זימבבואה היא הפוסטר-מודל, אבל בפועל רוב מדינות אפריקה אינן זולות אלא יקרות, ולכן הן לא מצליחות לפתח תשתית תיירותית רצינית, גם אם יש להן הרבה מאוד מה להציע.

כל העניין של היפר אינפלציה ממש לא קשור. מה קרה לך? הרי לוקחים בחשבון את המחיר של מטבע המקומי בדולרים או ביורו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 06 דצמבר 2011, 17:51

שכחת להוסיף "ניאו ליברליזם" ו"קפיטליזם חזירי" בתגובה שלך.

מה שמילטון פרידמן זי"ע ודניאל דורון יבל"א אומרים הוא אמת ויציב, לא משנה עד כמה באקדמיה הקריפטו-קומוניסטית שלנו ינסו ללעוג להם. ולו רק בגלל הסיבה שכבר עכשיו ארגונים פרטיים דואגים למחסורם של העניים בישראל ועושים עבודה הרבה יותר טובה מהשרצים והשקצים והגנבים מהממשלה. אם המדינה תקח גם על התחום הזה אחריות אז אנשים ימותו מרעב ברחוב.
'לתת', 'פתחון לב' ועוד עשרות ארגונים הם בכלל לא ארגונים בעלי אורינטציה דתית. ובכל מקרה, מדינת הסעד היא זאת שמגבירה את העוני בכך שהיא מתגמלת כישלון (באמצעות תשלומי סעד) ומענישה הצלחה (באמצעות מיסים שהופכים גבוהים יותר ויותר ככל שהשכר יותר גבוה). מדינת הסעד רק מחזקת את האוכלוסיה החרדית ומרחיבה את מעגל הפרזיטים בכך שהיא מאפשרת לחרדים באמצעות קצבאות לא ללכת לעבוד ולתחזק אורח חיים בטלני.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי yiffy » 06 דצמבר 2011, 20:14

felix_r כתב:
yiffy כתב:

כל העניין של היפר אינפלציה ממש לא קשור. מה קרה לך? הרי לוקחים בחשבון את המחיר של מטבע המקומי בדולרים או ביורו.

הוא כן קשור - אינפלציה היא עליה ריאלית של מחירים. מי שנמצא במדינה מרגיש את עליית המחירים - הסל המוצרים שהוא יכול לקנות קטן ברגעים דלים ועד שנעשית התאמה והוא מקבל העלאה בשכר - היא גדלה שוב. אם תיסע היום לאפריקה ותיכנס לסופר, אתה תופתע לגלות שהמחירים שם גבוהים מאשר בארץ (במונחי שקלים) כי המחירים כל הזמן "בורחים" מכסף הנייר.

בנוסף, כמו שעיקרון ה-PPP מבהיר, המחיר של המטבע המקומי בדולרים או ביורו לא באמת משנה. הרי ברור לך שגם אם ברגע נתון 1 דולר שווה 3.5 ש"ח, זה לא אומר שאפשר לקנות בארץ ב-3.5 ש"ח את מה שאפשר לקנות בארה"ב בדולר אחד.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yiffy » 06 דצמבר 2011, 20:24

אבי כתב:שכחת להוסיף "ניאו ליברליזם" ו"קפיטליזם חזירי" בתגובה שלך.

מה שמילטון פרידמן זי"ע ודניאל דורון יבל"א אומרים הוא אמת ויציב, לא משנה עד כמה באקדמיה הקריפטו-קומוניסטית שלנו ינסו ללעוג להם. ולו רק בגלל הסיבה שכבר עכשיו ארגונים פרטיים דואגים למחסורם של העניים בישראל ועושים עבודה הרבה יותר טובה מהשרצים והשקצים והגנבים מהממשלה. אם המדינה תקח גם על התחום הזה אחריות אז אנשים ימותו מרעב ברחוב.
'לתת', 'פתחון לב' ועוד עשרות ארגונים הם בכלל לא ארגונים בעלי אורינטציה דתית. ובכל מקרה, מדינת הסעד היא זאת שמגבירה את העוני בכך שהיא מתגמלת כישלון (באמצעות תשלומי סעד) ומענישה הצלחה (באמצעות מיסים שהופכים גבוהים יותר ויותר ככל שהשכר יותר גבוה). מדינת הסעד רק מחזקת את האוכלוסיה החרדית ומרחיבה את מעגל הפרזיטים בכך שהיא מאפשרת לחרדים באמצעות קצבאות לא ללכת לעבוד ולתחזק אורח חיים בטלני.

שכחת להוסיף "כלכלה מתוכננת" ו"מדינת מפ"אי" בתגובה שלך.

בתסריט התיאורטי שבו המדינה הייתה מחסלת כיום את הסעד לחלוטין, מורידה את המיסים באותו סכום והציבור היה מעביר את אותה הכנסה פנויה לארגונים פרטיים - ייתכן שאתה צודק.
הבעיה היא שאנשים ככלל, בדיוק כמו מילטון פרידמן ודניאל דורון, הם בעלי נטיה לאנוכיות מובהקת (אם כי אולי לא באופן כה חריג כמו פרידמן ודורון). הם יודעים שאם הבחירה הייתה בידי כל אחד בנפרד, הרבה אנשים - בעיקר בעלי אמצעים שהתעשרו בזכות החברה והמנגנונים שמדינה מעמידה לרשותם - לא יעבירו סכומים ראויים לאותם ארגונים. בעצם ברור שאם מהלך זה היה מבוצע היום - כמות המשאבים שהייתה מועמדת לרשות המעמדות החלשים במדינה הייתה פוחתת משמעותית ואפילו לא קרובה להשתוות (שלא לדבר על עולה).

ישנם כלים באמצעותם המדינה כן יכולה לעודד תרומה באמצעות גופים פרטיים, שאני מסכים שככלל הפיחות בבירוקרטיה עשוי לעשות אותה יעילה יותר, כמו הענקת פטור מתשלומי חלק מהמסים לעשירים שתורמים סכומים גדולים אשר משתווים או עוברים במעט את המס. הבעיה עם טכניקה זו היא שהיא הופכת "נדבנים בעל כורחם" לצדיקים בעיני אנשים, שלא מבינים שאותם עשירים אמורים בכל מקרה לשלם את הסכום הזה, אבל זו צרה שולית יחסית אם זה משפר את מצב העניים.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי אבי » 07 דצמבר 2011, 15:25

הטענה שבגלל שאנשים הם אנוכיים יש צורך בהפיכת המדינה למנגנון של גזל ושוד היא טענה לא נכונה. אנשים לא צריכים את הפוליטיקאים השקרנים והגנבים כדי לעזור אחד לשני וההיסטוריה היהודית היא דוגמא נפלאה לכך- הקהילה היהודית לאורך כל ההיסטוריה שלה דאגה לאלו שלא שפר עליהם מזלם וזאת באמצעות צדקה פרטית, בלי מדינה ובלי פוליטיקאים גנבים ורודפי כותרות ופרסום. בכל מקרה, התפיסה לפיה האנשים הם רעים/אנוכיים/לא מוסריים ולכן צריך לכפות עליהם XYZ מאפיינת את השמאל הרודני בכלל ואת משטרי הסמרטוט האדום בפרט. גם אם נניח לרגע שהתפיסה לפיה אנשים לא יעזרו אחד לשני, אם לא יכפו עליהם, היא נכונה (והיא לא) צריך לשאול את השאלה: אם אנשים לא רוצים לעזור לאנשים אחרים מי שמך להכריח אותם לעשות זאת?

גם אין כזה דבר אנשים שהתעשרו בזכות "החברה" או בזכות מנגנונים שהמדינה מספקת להם. המדינה גונבת כסף מהעשירים בשביל לבנות ולתחזק את אותם מנגנונים (שכולם,אגב, לא יעילים ומקרטעים). העשירים הם אלה שמספקים למדינה את הכסף להקמת אותם מנגנונים מלכתחילה.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 07 דצמבר 2011, 15:43

דוגמא נפלאה מארה"ב שממנה ניתן ללמוד מה קורה כשנותנים לממשלה כספים על מנת לספק שירותי בריאות לקשישים. בארגון צדקה פרטי כזה דבר לא היה קורה.

250 מליון דולר!!!
Medicare Has Spent a Quarter-Billion Taxpayer Dollars on Penis Pumps

http://biggovernment.com/newledger/2011 ... nis-pumps/
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי גול27 » 21 דצמבר 2011, 14:03

צ'מע אחי, אני גרתי חודש במינכן, הלכתי לבקר שם מישהי שהכרתי בארץ. לבדוק אם זה זה. אני הייתי מזועזע. המחירים שם הכל יותר זול. הלחם, הבשר, הגבינות, הדלק לאוטו. מינכון אחי זה לא הודו שאתה בא עם כמה ג'ובות ומרגיש כמו מלך. מינכן, עדיין דברים יקרים אבל יחסית לארץ הכל יותר זול. נגנבתי אנחנו חיים. למה הכל עולה אצלנו פי 2 פי3 .

איזו מדינה מיוחדת במינה...
גול27

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־2 אורחים