הפיכת צה"ל לצבא מקצועי שכיר.

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

הפיכת צה"ל לצבא מקצועי שכיר.

הודעהעל ידי אבי » 28 פברואר 2012, 15:02

בעקבות ביטול חוק טל. שוב החלה לעלות על סדר היום סוגיית גיוס החרדים לצה"ל. בין כל הראיונות עם ח"כים מחפשי כותרות שרוצים לגייס את כ-ו-ל-ם בכפיה שב ועולה הרעיון ההגיוני והמוסרי היחיד: ביטול הגיוס בכפיה ומעבר לצבא מקצועי שכיר. מצ"ב מספר ראיונות שהתקיימו לאחרונה בנושא.

ראיון מהבוקר עם משה פייגלין מהליכוד בתוכנית הבוקר של ערוץ 10:

ראיון עם יו"ר התנועה לצבא מקצועי, ירון לרמן בתוכניתו של גבי גזית:

http://www.103.fm/programs/Media.aspx?Z ... 1t4nzVQ=EE
סמל אישי של המשתמש
אבי

Re: הפיכת צה"ל לצבא מקצועי שכיר.

הודעהעל ידי felix_r » 29 פברואר 2012, 12:35

לא נשמע לי טוב. היום הצבא הוא צבא העם. הצבא מאחד את כל חלקי בעם. אם יהיה צבא מקצועני, זה כבר לא יהיה הצבא של כולנו
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 29 פברואר 2012, 14:52

felix_r כתב:לא נשמע לי טוב. היום הצבא הוא צבא העם. הצבא מאחד את כל חלקי בעם. אם יהיה צבא מקצועני, זה כבר לא יהיה הצבא של כולנו

הצבא הוא כבר מזמן לא צבא של כולנו. 50% מהאזרחים בכלל לא מתגייסים. 2% מהאזרחים משרתים שירות מילואים משמעותי של למעלה מ-4 ימים בשנה.
צבא העם מת מזמן. חובה לבטל את גיוס החובה ולעבור לצבא מקצועי בשכר.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי felix_r » 29 פברואר 2012, 15:43

אבי כתב:
felix_r כתב:לא נשמע לי טוב. היום הצבא הוא צבא העם. הצבא מאחד את כל חלקי בעם. אם יהיה צבא מקצועני, זה כבר לא יהיה הצבא של כולנו

הצבא הוא כבר מזמן לא צבא של כולנו. 50% מהאזרחים בכלל לא מתגייסים. 2% מהאזרחים משרתים שירות מילואים משמעותי של למעלה מ-4 ימים בשנה.

לא חושב כמוך.
לגבי אחוז המתגייסים, האחוז שציינת הוא לא נכון. אפילו בתל-אביב - בירת המשתמטים - מתגייסים 60%. בערים אחרות אחוז המתגייסים גבוה בהרבה.
אם הצבא יהפוך לשכיר, הוא יהפוך לשק החבטות של התקשורת, שהיום עדיין משתדלת לצמצם את הביקורת עליו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 29 פברואר 2012, 16:24

felix_r כתב:
אבי כתב:

לא חושב כמוך.
לגבי אחוז המתגייסים, האחוז שציינת הוא לא נכון. אפילו בתל-אביב - בירת המשתמטים - מתגייסים 60%. בערים אחרות אחוז המתגייסים גבוה בהרבה.
אם הצבא יהפוך לשכיר, הוא יהפוך לשק החבטות של התקשורת, שהיום עדיין משתדלת לצמצם את הביקורת עליו.

את הנתונים לקחתי מהתנועה לצבא מקצועי. אני יברר איתם מאיפה הם לקחו את הנתונים...

אם הצבא יהפוך לשכיר, הוא יהפוך לשק החבטות של התקשורת,

אם התקשורת נגד זה, סימן שמדובר על דבר טוב.
דרך אגב ראיתי מספר ראיונות בתקשורת עם תומכים ברעיון הצבא המקצועי והתרשמתי שהתגובות של המראיינים (ירון לונדון, גיא מרוז, גבי גזית, חיים יבין) היו דווקא די סימפטיות...
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 פברואר 2012, 16:43

דווקא, למיטב הבנתי,רוב אנשי התקשורת תומכים במהלך הזה, להוציא את רוני דניאל כמובן. רק לאחרונה חיים יבין עשה על זה סרט ששודר באחד הערוצים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אבי » 29 פברואר 2012, 17:03

פליקס- מצ"ב לינק שאני ממליץ לך לקרוא. מפרט בדיוק את כל הבעיות בצבא כפי שהוא מתנהל כיום. וגם את הפתרונות לאותן הבעיות.

http://www.kav.org.il/100994/921
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי felix_r » 29 פברואר 2012, 17:17

אבי, את אחוזי הגיוס אני שמעתי בגלי צהל לפני מספר חודשים מהפה של אחד הקצינים הגבוהים של היחידה (לא ממש זוכר את שמה) שמתעסקת בזה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 29 פברואר 2012, 17:30

לגבי מה שנכתב בכתבה שנתת,
גם אם נקבל את כל הטענות שנכתבו שם כעובדות (מה שממש רחוק מהמציאות), יש עובדה אחת חשובה מאוד שלא נלקחת בחשבון בכלל! איזו עובדה? העובדה שכוחו של צה"ל הוא ביחידות המילואים שלו! ישראל היא מדינה קטנה, וגם אם כולם מתגייסים, הצבא הסדיר עדיין קטן. לכן תפקידו של הצבא הסדיר של צה"ל במקרה של מלחמה, הוא להחזיק מעמד יום-יומיים עד אשר יגייסו את יחידות המילואים, אשר במספרן עולות בהרבה על הצבא הסדיר. בדיוק בגלל זה חשוב מאוד הגיוס הכללי, כדי שרוב האוכלוסיה (לפחות הגברים) יוכלו להלחם בעת הצורך.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אבי » 01 מרץ 2012, 13:55

felix_r כתב:לגבי מה שנכתב בכתבה שנתת,
גם אם נקבל את כל הטענות שנכתבו שם כעובדות (מה שממש רחוק מהמציאות), יש עובדה אחת חשובה מאוד שלא נלקחת בחשבון בכלל! איזו עובדה? העובדה שכוחו של צה"ל הוא ביחידות המילואים שלו! ישראל היא מדינה קטנה, וגם אם כולם מתגייסים, הצבא הסדיר עדיין קטן. לכן תפקידו של הצבא הסדיר של צה"ל במקרה של מלחמה, הוא להחזיק מעמד יום-יומיים עד אשר יגייסו את יחידות המילואים, אשר במספרן עולות בהרבה על הצבא הסדיר. בדיוק בגלל זה חשוב מאוד הגיוס הכללי, כדי שרוב האוכלוסיה (לפחות הגברים) יוכלו להלחם בעת הצורך.

רוב האוכלוסיה לא משרתת בכלל במילואים...
2% מאוכלוסיה משרתים למעלה מ-4 ימים בשנה. רק 0.95% מאוכלוסיית ישראל שומרים על כשירות במסגרת שירות מילואים מלא של מעל 26 ימים בשנה... (עפ"י תא"ל מיל' אמציה חן שמונה בעבר ע"י המטכ"ל לערוך רפורמה בגיוס המילואים).
מאחר והצבא מגייס עשרות אלפי חיילי חובה שאין בהם צורך לא נשאר כסף בכלל למימון ימ"מ...
צבא שמתבסס על גיוס בכפיה הוא סכנה לבטחון ישראל. ואני כמובן לא מדבר כלל על העובדה שזה לא מוסרי להפעיל אלימות נגד ילדים שרק סיימו תיכון ולשעבד אותם בכפיה כחיילים בצבא. זאת עבדות מודרנית.
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי אבי » 01 מרץ 2012, 14:51

תמונה
סמל אישי של המשתמש
אבי

הודעהעל ידי michael » 01 מרץ 2012, 15:34

צה"ל הוא צבא העם וככזה הוא צריך להישאר.
צה"ל הוא צבא של כולנו ולא של מי שמתמקצע בו רק בשביל השכר והקידום.
Stop the BDS - Fighting together against the NEW Anti-Semitism
סמל אישי של המשתמש
michael

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־5 אורחים