קודי כתב:
לגבי לוגאן אני לא ממש מסכים, מאחר שהוא כבר הצליח "להוכיח" בשתי קבוצותיו האחרונות (כולל 11 הופעות נגד מכבי שמשום מה לא מנעו את ההחתמה שלו) שהוא לא בנוי לרמות הגבוהות של אירופה. היקמן גם לא כוכב אבל עדיין עדיף עליו.
לגבי בלאט - אני מסכים ולא מסכים. מצד אחד, הגדולה של פיני ובלאט היתה התאמת שיטת המשחק לסגל גם אם הוא מוגבל (במיוחד בעונת 2000/1 עם הפיינל פור בסלוניקי, בעונה שלאמפה עזב ולפני שתי עונות). העונה בלאט לא עשה שום דבר נועז ומשחק כדורסל קונבנציונלי ורגיל עם הסגל הזה - מה שבוודאי לא יביא אותו רחוק. מצד שני, יכול להיות שלבלאט פשוט נמאס לאלתר ולהמר כל עונה או שהוא מבין שאין לאוסף השחקנים האלה שום חוזקה מיוחדת - לא בהגנה ולא בהתקפה - ולכן בכל שיטת משחק שלא תהיה תקרת הזכוכית שלהם נמוכה מאוד. גם בלאט מבין שפשוט מדובר באוסף של שחקנים בינוניים, שגם אם יתהפך העולם הם לא יגיעו לכלום באירופה.
תראה, היקמן הוא פשוט שחקן לקבוצות קטנות. דיברנו כאן על זה לא מעט.
הוא שחקן ששם מספרים יפים, אבל מחבל במשחק ההתקפה הקבוצתי. הוא בשום צורה ודרך לא משפר את השחקנים שלצידו, אלא אפילו להיפך.
היקמן טוב בתור שחקן אנרגיות, שעולה ל15-20 דקות מהספסל, נותן הגנה חזקה, חטיפות, קצת חדירות לסל ושלשות. סבבה. זה לא שחקן שצריך לשחק 35 דקות
במשחקי הטופ 16. זה לא מפתיע אותי שהפסדנו בשני המשחקים האלה, כי מול קבוצות טובות, צריך כשרון, ולהיקמן אין יותר מדי מזה.
בהקשר לבלאט - תראה, אתה מסכים איתי ועם אחרים כאן שטוענים שמכבי לא משחקת כדורסל טוב, ויותר מכך, היא לא משחקת ב100% מהפוטנציאל שלה.
כאן האחריות היא של בלאט נטו.
כלומר, אם אתה לוקח את דוראנט ואת כריס פול אז אתה מצפה שהקבוצה תרוץ הכי רחוק שאפשר בNBA. כנ"ל אם אתה לוקח את הסגל של צסקא ביורוליג.
מהסגל של מכבי אתה לא מצפה לקחת את היורוליג, אבל כן אפשר לצפות שהקבוצה תשחק כדורסל טוב יותר, בלי קשר לשחקנים שמרכיבים את הסגל.
בלאט הולך עם מה שנוח לו - הגנה, האסל, ציפורניים ומשחק התקפה שבלוני, ובהקשר הזה אני מסכים עם פליקס שהוא לא עושה מספיק בשביל שההתקפה של מכבי תיראה טוב יותר.
תשים לב, שמכבי היא קבוצה שלא תחטוף בראש, כשהיא משחקת עם סמית' והיקמן וג'יימס, כי הם שחקני הגנה מעולים, הם מתאמצים ולא מוותרים ונשארים תמיד קרובים, אבל היא גם
לא תנצח בדרך הזאת, ולכן בגלל שאין הרבה מה להפסיד, צריך להעיז ולנסות דברים אחרים.