פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: הבלוף נחשף

26 ינואר 2013, 23:37

מקובי, אוהד הצלחות תקרא לחברים שלך

27 ינואר 2013, 00:05

פארקר, האפמן וגניבות מהסוג הזה הן גניבות מקריות, בדיוק כמו מוריס ופארגו.
ההבדל הוא שאת האפמן ואת פארקר, מכבי הצליחה להשאיר בקבוצה, יחד עם ניקו, באסטון, מקדונלד ושאר הגניבות של התקופה ההיא. את הגניבות של השנים האחרונות,
מכבי לא מצליחה להשאיר. למעשה אפילו שחקן כמו אוחיון כמעט וברח, ובסופו של דבר נשארו לא מעט משקעים מכל הסאגה ההיא.

ההנהלה חייבת לעשות בדק בית מאוד רציני.

מקרי או לא מקרי- בסופו של דבר בעשור וקצת האחרונים ככה מכבי עובדת. לא זוכר שחקן יקר שהגיע לכאן מראש. (למעט ארויו)
מכבי תמיד מצאה אותם זולים והאריכה להם את החוזים אם היא ראתה לנכון, גם אם זה יהיה יקר.

לא יודע מה גרם למכבי לחשוב שלאנגפורד לא שווה מיליון דולר (אם כי אני זוכר את הראיון שלו בוואלה כבר בתחילת הקיץ שהוא אמר שזה עסק והוא יבדוק את כל האופציות לפני שהוא יחליט אז אני לוקח את זה בערבון מוגבל)
לגבי יוגב- אי אפשר להאשים את מכבי שלא רצתה לפתוח לו חוזה חתום. כנ"ל לגבי פארגו שהיה עם חוזה חתום והעדיף להפר אותו.

ליאב- לא קראתי לאף אחד כאן אוהד הצלחות.
מנגד אתה זה שהכללת וקראת ליושבי שער 11 עיוורים.

27 ינואר 2013, 00:13

נתת רמז עבה שמי שמוחה הוא אוהד הצלחות וזאת לא הפעם הראשונה שאתה רומז שמי שלא חלק מהאירגון הוא אוהד הצלחות..
מה לעשות ששער 11 נדבק לעקרונות שלו בדרך לא הגיונית? ״אנחנו מכביסטים, נלך בטוב וברע, לא נעשה מחאות״, עם העקרונות האלו בסוף תסימו כציבונה..
אותם עקרונות מובילים לריבים מטופשים כל שני וחמישי עם שער 7, מעודדים בין איש עם מגפון לשער שלם במקום שער לשער, כועסים על מי ששר ביחד עם שער 7..
אם אתם באמת אוהדים טובים תעשו מחאה כדי שהקבוצה שאנחנו כ״כ אוהבים לא תהפוך לציבונה כי כולם רואים שזה קורה..

27 ינואר 2013, 00:17

מקובי כתב:
ההבדל הוא שאת האפמן ואת פארקר, מכבי הצליחה להשאיר בקבוצה, יחד עם ניקו, באסטון, מקדונלד ושאר הגניבות של התקופה ההיא. את הגניבות של השנים האחרונות,
מכבי לא מצליחה להשאיר. למעשה אפילו שחקן כמו אוחיון כמעט וברח, ובסופו של דבר נשארו לא מעט משקעים מכל הסאגה ההיא.

מקרי או לא מקרי- בסופו של דבר בעשור וקצת האחרונים ככה מכבי עובדת. לא זוכר שחקן יקר שהגיע לכאן מראש. (למעט ארויו)
מכבי תמיד מצאה אותם זולים והאריכה להם את החוזים אם היא ראתה לנכון, גם אם זה יהיה יקר.

לא יודע מה גרם למכבי לחשוב שלאנגפורד לא שווה מיליון דולר (אם כי אני זוכר את הראיון שלו בוואלה כבר בתחילת הקיץ שהוא אמר שזה עסק והוא יבדוק את כל האופציות לפני שהוא יחליט אז אני לוקח את זה בערבון מוגבל)
לגבי יוגב- אי אפשר להאשים את מכבי שלא רצתה לפתוח לו חוזה חתום. כנ"ל לגבי פארגו שהיה עם חוזה חתום והעדיף להפר אותו.

אין בעיה. שיעבדו ככה, אבל אז לאן אנחנו הולכים בעצם ובמה אנחנו שונים מלובליאנה?

בשיטה הזאת, וכשהמזל נגמר, מכבי נראית בדיוק כמו שהיא נראית, ומשיגה ניצחון אחד מחמישה משחקים, בהם 2 הפסדי בית, עם סיכוי טוב לעוד אחד כזה בעוד שבועיים מול בארסה.

האם זה הוגן שאוהדים שקונים מנוי או רואים בבית, צפויים עכשיו לעוד 9 משחקים חסרי משמעות? זה בדיוק מה שקורה.

פרט לבעיות בניהול המשחק של בלאט, שכבודם במקומם, 95% מהאחריות לאיך שהקבוצה נראית ומשחקת היא על ההנהלה, ושום דבר לא ישנה את זה.

27 ינואר 2013, 00:24

LIAV10 כתב:נתת רמז עבה שמי שמוחה הוא אוהד הצלחות וזאת לא הפעם הראשונה שאתה רומז שמי שלא חלק מהאירגון הוא אוהד הצלחות..
מה לעשות ששער 11 נדבק לעקרונות שלו בדרך לא הגיונית? ״אנחנו מכביסטים, נלך בטוב וברע, לא נעשה מחאות״, עם העקרונות האלו בסוף תסימו כציבונה..
אותם עקרונות מובילים לריבים מטופשים כל שני וחמישי עם שער 7, מעודדים בין איש עם מגפון לשער שלם במקום שער לשער, כועסים על מי ששר ביחד עם שער 7..
אם אתם באמת אוהדים טובים תעשו מחאה כדי שהקבוצה שאנחנו כ״כ אוהבים לא תהפוך לציבונה כי כולם רואים שזה קורה..

לא התכוונתי לרמוז שום דבר.
כל אוהד מכבי, אם הוא יושב בשער אחר (וכיוצא בזה משלם יותר כסף שעוזר לקבוצה להביא שחקנים יותר טובים) או נשאר בבית הוא אוהד מבחינתי, לא חושב שיש כאלה שיותר ופחות.

חלק מהמבחן של קהל זה לדעת לתמוך גם כשקשה.
מחאה זה כלי קיצוני ששולפים רק כשבאמת יש זריקת ז*ן וכד'. במקרה שלנו השחקנים עשו כל מה שהם יכולים, ההנהלה ניסתה לשפר באמצע העונה ואני בטוח שהיא יודעת שהיא (והמאמן) עשו טעות. אני חושב שאם לא יבנו קבוצה טובה בעונה הבאה אז אנשים יחשבו פעמיים ושלוש אם לחדש את המנוי, וזה לגיטימי.

כרגע, אני לא רואה שום סיבה לעשות מחאה, כשמי שנפגע אלה השחקנים ושיש לנו עוד 2 משימות חשובות השנה, ובטוח שזה לא יהפוך אותנו לאוהדים טובים יותר.

לגבי שער 7- יש דם רע ואין טעם להכחיש, מצד שני יש שיתופי פעולה בשירים מיציע ליציע בזמן האחרון (ביום חמישי האחרון לא היה שיר עם המגאפון)

27 ינואר 2013, 00:35

אני לא יודע מה איתך, אני הרגשתי ששמים עלינו ז.. כבר ממזמן

27 ינואר 2013, 00:41

jol9 כתב:
מקובי כתב:

אין בעיה. שיעבדו ככה, אבל אז לאן אנחנו הולכים בעצם ובמה אנחנו שונים מלובליאנה?

בשיטה הזאת, וכשהמזל נגמר, מכבי נראית בדיוק כמו שהיא נראית, ומשיגה ניצחון אחד מחמישה משחקים, בהם 2 הפסדי בית, עם סיכוי טוב לעוד אחד כזה בעוד שבועיים מול בארסה.

האם זה הוגן שאוהדים שקונים מנוי או רואים בבית, צפויים עכשיו לעוד 9 משחקים חסרי משמעות? זה בדיוק מה שקורה.

פרט לבעיות בניהול המשחק של בלאט, שכבודם במקומם, 95% מהאחריות לאיך שהקבוצה נראית ומשחקת היא על ההנהלה, ושום דבר לא ישנה את זה.

אממ בשנות ה90 היינו סוג של לובליאנה, ואני באמת מקווה שלא נחזור לימים ההם.
אני מסכים איתך שצריך למצוא את השחקנים הנכונים ולדעת להאריך להם את החוזים בזמן, מצד שני חייבים לזכור שיש שני צדדים למטבע, והשחקנים היום רואים בזה עסק לכל דבר, כך שלפעמים הם לא ימהרו להאריך את החוזה כשהם יודעים שהמניות שלהם בעלייה.
ניקו למשל התחבר מאוד לארץ והיה מוכן לחתום במכבי גם כשמכבי לא הציעה לו את ההצעה הכי גבוהה, מצד שני לאנגפורד חיכה להצעה הכי טובה שהוא יקבל והעדיף ללכת.

מה זה מזל נגמר? בניית קבוצה זה מלאכה מאוד מורכבת, צריך להסתכל על המון פרמטרים. שחקן שעל פניו נראה נהדר יכול להתגלות כלא מתאים ושחקן שעל פניו נראה כלא מתאים יכול לפרוץ. שחקן שלא מתאים בקבוצה X יכול לפרוץ בקבוצה אחרת ולהפך... אני לא בא לתרץ כלום- ההנהלה והמאמן בנו את הקבוצה בצורה לא טובה.
אני מצפה מהמאמן שלי כשהוא בונה קבוצה שיהיה לו את החזון ולפי זה הוא יתאים את ההחתמות לחזון הזה, ולא לבנות את הקבוצה טלאי על טלאי ולקוות שזה יתחבר וזה מה שאיכזב אותי השנה במכבי.

מה זה הוגן לאוהדים? קורה שלא הולך. צסק"א לפני כמה שנים לא עברה את השלב הראשון ביורוליג, גם פאו לא כל שנה בפיינל פור\הצלבה. בסופו של דבר הפסדים זה חלק מהספורט. ברור שמצופה ממכבי לא להפסיד\ לאבד סיכוי בשלב כ"כ מוקדם אבל זה משהו שקורה.

היו הרבה טעויות השנה, גם של ההנהלה, גם של דיוויד, אני רק מקווה שמהטעויות האלה נלמד לשנה הבאה.

27 ינואר 2013, 01:17

קובי, כשאנשים במדינה מחליטים שהממשלה פועלת בדרך שהם לא מסכימים איתה ויוצאים למחאות כנגד זה האם זה אומר שהם לא אוהבים את המדינה? שהם לא רוצים בטובתה?
ההיפך, זה דווקא לרוב מראה על איכפתיות גבוהה ועל רצון לשפר.

אז למה מחאה של אוהדים נגד דרך הניהול של השנים האחרונות נתפסת בעניך כדבר כל כך שלילי שקשור רק לאוהדי הצלחות ולא כמשהו שנעשה מתוך איכפתיות ורצון לשינוי ולדרך טובה יותר?
אז יכול להיות וסביר להניח שההנהלה בדיוק כמונו רוצה רק בטובתה של הקבוצה, כמו שאני בטוחה שרוב הפוליטיקאים רוצים בטובתה של המדינה, אבל בדיוק כמותם, נראה שגם ההנהלה שלנו לא מצליחה להשתלט על האגו ומלחמות הכבוד ואהבת השליטה והם פשוט נותנים לזה להכריע בשיקולים בין זה לבין קבלת החלטות טובה ונכונה יותר.

להבין מה לא בסדר ולהודות בפנינו על הטעויות זה הצעד הראשון והמרכזי בדרך לתיקון.
זה בעיקר יוסיף להם הרבה מאוד כבוד שדי אבד בעיניי הרבה מאוד אוהדים שמלאים בעיקר בכעס כלפי ההנהלה והרבה פחות בכבוד.

27 ינואר 2013, 01:36

חנו'ש כתב:קובי, כשאנשים במדינה מחליטים שהממשלה פועלת בדרך שהם לא מסכימים איתה ויוצאים למחאות כנגד זה האם זה אומר שהם לא אוהבים את המדינה? שהם לא רוצים בטובתה?
ההיפך, זה דווקא לרוב מראה על איכפתיות גבוהה ועל רצון לשפר.

אז למה מחאה של אוהדים נגד דרך הניהול של השנים האחרונות נתפסת בעניך כדבר כל כך שלילי שקשור רק לאוהדי הצלחות ולא כמשהו שנעשה מתוך איכפתיות ורצון לשינוי ולדרך טובה יותר?
אז יכול להיות וסביר להניח שההנהלה בדיוק כמונו רוצה רק בטובתה של הקבוצה, כמו שאני בטוחה שרוב הפוליטיקאים רוצים בטובתה של המדינה, אבל בדיוק כמותם, נראה שגם ההנהלה שלנו לא מצליחה להשתלט על האגו ומלחמות הכבוד ואהבת השליטה והם פשוט נותנים לזה להכריע בשיקולים בין זה לבין קבלת החלטות טובה ונכונה יותר.

להבין מה לא בסדר ולהודות בפנינו על הטעויות זה הצעד הראשון והמרכזי בדרך לתיקון.
זה בעיקר יוסיף להם הרבה מאוד כבוד שדי אבד בעיניי הרבה מאוד אוהדים שמלאים בעיקר בכעס כלפי ההנהלה והרבה פחות בכבוד.

אולי אני לא מצליח לרדת לסוף דעתכם, אבל שאתם רושמים מחאה- למה אתם מתכוונים?
לא לעודד? לשרוק בוז? לא לעשות מנוי שנה הבאה? משהו אחר?

כי ת'אמת כל הדברים הללו לעניות דעתי לא יביאו תוצאות לדעתי, ויסכנו את המשך המשימות שלנו העונה.

הרי בהנהלה "שמעו את הקולות" בעבר ואני בטוח שגם עכשיו הם רואים את המצב ויודעים שעוד עונה כזו והמותג יפגע בצורה שיהיה קשה להחזיר אותו למוטב. כך שלדעתי מחאה היא פחות רלוונטית.
כבר רשמתי פה שאם בקיץ לא יעשו דברים בצורה אחרת אני חושב ששנה הבאה ההיכל לא יהיה סולד אאוט.

מחאה נתפסת בעיני כדבר שלילי כי זה כדור שלג שאי אפשר לדעת איפה הוא יגמר. יצא לי לעבור כמה מחאות בכדורגל ולמרות שהתחלנו עם מטרות צודקות בסוף זה התגלגל על כמה אנחנו פוגעים בקבוצה. אז ברור לי שהכדורסל זה לא הכדורגל, אבל בכדורסל זה יפגע בדברים אחרים כמו ערך המותג וכד'. מחאה צריכה להיות המוצא האחרון ורק למקרים מאוד קיצוניים לדעתי.

27 ינואר 2013, 06:18

מקובי, כמו שאתה אומר בעצמך, הכדורסל היום זה קודם כל עסק, ולכן ההשוואות לתקופת האפמן, מקדונלד, פארקר וכו' היא לא נכונה. אז מכבי התנהלה אחרת, גרמה לשחקנים להרגיש בבית וגם שילמה בהתאם. היום, בשביל להשאיר שחקנים טובים בקבוצה, חייבים לשלם. מכבי לא עושה את זה.

27 ינואר 2013, 06:25

אני מסכים שיש צורך במחאה . אבל תלוי באיזה סוג של מחאה .
לשרוק בוז במשחקים של הקבוצה או לא לעודד זה משהו שאסור לעשות . זה עלול לפגוע גם בשחקנים שאנחנו כן רוצים שישארו בקבוצה (ויש כאלו) ועלול להוביל לירידת מוטיבאציה כזאת שתגרום לאיבוד האליפות .
גרוע מכך , זה יכול לגרום לכך שבקיץ לא נישאר עם אף שחקן שרוצה להישאר בקבוצה כולל הישראלים...
רוצים מחאה ? תביאו אותה עד הבית של פדרמן . שימו שלטים או תפגינו נוכחות מול ביתו כמו שעשו בזמנו ללוני או לטביב...רק ככה קולכם ישמע בלי לפגוע בשחקני הקבוצה .

כמו שאמרתי הבעיה זה לא שמביאים שחקנים זולים , הבעיה היא שלא מצליחים להשאיר את אלו שכן מצליחים בקבוצה . לפני שנתיים(עונת פארגו פרקינס) נבנתה פה קבוצה בזול שהייתה פוטנציאל להתחלה של שושלת חדשה , אבל ההנהלה לא באמת ניסתה להמשיך אותה .
לבוא בסוף העונה לשחקנים ולהציע להם סכום שרחוק שנות אור ממה שאחרים מיעים להם זו לא חוכמה . היו צריכיםכבר באמצע השלב הראשון שכבר די היה ברור שיש פה משהו מיוחד (הקבוצה הפסידה רק במשחק הראשון) להתחיל לסגור עניינים ובסכומים רציניים . אי אפשר עם אותו תקציב עלוב שהתחלת גם לדאוג להמשכיות במקרה שהצלחת....
בסוף העונה יקרה לנו אותו דבר , גם המעט שחקנים שכן מצליחים מהסגל הזה לא ישארו פה בגלל שיקבלו הצעות טובות יותר בתום העונה .

27 ינואר 2013, 10:30

מקובי כתב:אממ בשנות ה90 היינו סוג של לובליאנה, ואני באמת מקווה שלא נחזור לימים ההם.
אני מסכים איתך שצריך למצוא את השחקנים הנכונים ולדעת להאריך להם את החוזים בזמן, מצד שני חייבים לזכור שיש שני צדדים למטבע, והשחקנים היום רואים בזה עסק לכל דבר, כך שלפעמים הם לא ימהרו להאריך את החוזה כשהם יודעים שהמניות שלהם בעלייה.
ניקו למשל התחבר מאוד לארץ והיה מוכן לחתום במכבי גם כשמכבי לא הציעה לו את ההצעה הכי גבוהה, מצד שני לאנגפורד חיכה להצעה הכי טובה שהוא יקבל והעדיף ללכת.

מה זה מזל נגמר? בניית קבוצה זה מלאכה מאוד מורכבת, צריך להסתכל על המון פרמטרים. שחקן שעל פניו נראה נהדר יכול להתגלות כלא מתאים ושחקן שעל פניו נראה כלא מתאים יכול לפרוץ. שחקן שלא מתאים בקבוצה X יכול לפרוץ בקבוצה אחרת ולהפך... אני לא בא לתרץ כלום- ההנהלה והמאמן בנו את הקבוצה בצורה לא טובה.
אני מצפה מהמאמן שלי כשהוא בונה קבוצה שיהיה לו את החזון ולפי זה הוא יתאים את ההחתמות לחזון הזה, ולא לבנות את הקבוצה טלאי על טלאי ולקוות שזה יתחבר וזה מה שאיכזב אותי השנה במכבי.

מה זה הוגן לאוהדים? קורה שלא הולך. צסק"א לפני כמה שנים לא עברה את השלב הראשון ביורוליג, גם פאו לא כל שנה בפיינל פור\הצלבה. בסופו של דבר הפסדים זה חלק מהספורט. ברור שמצופה ממכבי לא להפסיד\ לאבד סיכוי בשלב כ"כ מוקדם אבל זה משהו שקורה.

היו הרבה טעויות השנה, גם של ההנהלה, גם של דיוויד, אני רק מקווה שמהטעויות האלה נלמד לשנה הבאה.

זה שאין ערובה להצלחה זה נכון וגם ברור.
אבל זה נראה שהנהלת מכבי מנסה לעשות כל שביכולתה בשביל לאתגר את המערכת. כלומר מבחינתי, ואני לא היחיד שחושב כך,
ההנהלה מחוייבת קודם כל למזומנים ורק אח"כ להצלחה מקצועית ולאוהדים.

זה בסדר כשזה בגבול הסביר, והגבול הסביר הוא כזה שאתה לא רוצה להכנס להפסדים מטורפים ולחובות כבדים.
זה מפסיק להיות בסדר, כשאתה משחרר שחקן חתום על מליון ומביא במקומו שחקן בעלות של 300-400K.
זה מפסיק להיות בסדר כשההנהלה מושכת זמן ומבזבזת שחקנים כמו לאנגפורד והנדריקס.
זה גם מפסיק להיות בסדר כשההנהלה לא מצליחה להביא לכאן שום שחקן מנוסה וראוי, ורק מביאה לכאן כל מיני אנדראצ'יברים ושחקנים שמקומם
ביורוקאפ לכל היותר.

כרגע מכבי היא קבוצה בלי חזון ובלי מבט קדימה, שמתנהלת רק בשביל לשרוד עוד עונה ועוד עונה. יחד עם כל זה, ההנהלה לא שומרת על צניעות ועל שקיפות כלפי
האוהדים ומספרת להם סיפורים ומעשיות ("מצבנו מעולם לא היה טוב יותר"...), היא גם לא שומרת על צניעות וכבוד כלפי השחקנים (סאגת אוחיון) וכלפי המאמן (כל
מה שקרה וקורה בגזרת בלאט).

לפי שעה זאת ממש לא הדרך שבה אני חושב שהמועדון הזה צריך להתנהל.
פרסם תגובה