מרכיבים ממשלה

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מרכיבים ממשלה

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2013, 12:36

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:אני בכלל לא מצליח להבין מהו הפער בין הליכוד ללפיד, ומהו הפער בין הבוחרים של שתי המפלגות.
לדעתי זה יהיה מחדל אם לפיד וביבי לא יישתפו פעולה בממשלה הבאה.

הפער מאוד ברור. יאיר דורש מביבי לעשות דברים לא פשוטים, וביבי מנסה להתחמק. ביבי מוכיח שמאוד נוח לו עם החרדים( על כל המשתמע מכך), ושכל עוד יש לו ברירה, הוא לא מתכוון לשנות פה כלום.

בגלל זה יש לי גם אכזבה מביבי.
אני חושב שהוא צריך לפתוח את העיניים ולראות מה העם רוצה. כמה מצביעי ליכוד כמוני, גם שמחו על ההצלחה של לפיד? אני חושב שלא מעט.
בסופו של דבר חילוניים, בני המעמד בנינוני / בינוני-נמוך, זהו רוב העם, וחייבים להתחשב בזה.

הרי מה ייצא לנו אם אחרי הבחירות האלה, שוב תהיה כאן ממשלה באותו ההרכב בערך, כשאת ברק מחליפים ציפי ומופז?
הדבר שהכי מפריע לי הוא שבלי אחד מבין בנט/לפיד, ביבי יהיה חייב להכניס את יחימוביץ', ואת זה רוב בוחרי הליכוד לא רוצים.
ככה שהסיסמאות של ממשלה רחבה וכל זה, לא ממש תופס כשמנסים להגיד אותן לאנשים שגם קצת חושבים ולא רק אומרים "ביבי מלך"... אני בטוח
שגם פליקס יסכים איתי כאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2013, 12:38

חנו'ש כתב:זה די מעניין שבליכוד מנסים ללגלג שכל מי שהצביע לבנט קיבל את לפיד, אבל בעצם מסתבר שכל מי שהצביע לליכוד מצביע בהכרח גם לאלי ישי ודרעי......

הליכוד עושה המון טעויות של זלזול באינטלגנציה של הבוחרים שלו (אפרופו הפוסט הקודם שלי).
אתם לא מדברים עם בנט, זורקים לו איזשהי הצעה דרך ערוץ 2, ואז באים אליו בטענות שהוא חובר ללפיד??

מה מפריד בסה"כ בין בנט ללפיד? הנושא המדיני. בנט אפילו לא עלה על העץ הזה, והוא אמר שאין לו שום בעיה שיתקיימו מגעים.
אני באמת לא רואה איך ביבי מצליח להרכיב ממשלה בלי לפיד ולצאת מזה בשלום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 20 פברואר 2013, 13:06

jol9 כתב:
קובי כתב:
jol9 כתב:ראשית לתנועה יש 6 מנדטים, והתשלום הוא ממש לא גבוה. מה רצית שהיא תיכנס בשביל תיק התחבורה?

2 שרים - המשפטים והשר להגנת הסביבה על 6 מנדטים, הוא מחיר לא גבוה, אלא גבוה מאוד.
ההסכם הזה, המושתת על יחס לפיו עבור כל שלושה חברי כנסת נבחרים מתמנה שר אחד, מסמן מגמה המובילה אותנו פעם נוספת אל הקמת ממשלה מנופחת.

מה אתה רוצה שיעשו?
אם המפתח הסביר הוא נניח שר ל-4 חכים, אז מה תעשה עם מפלגה של 11 מנדטים או 7 מנדטים, או 19 כמו זו של לפיד?
המספרים לא מתחלקים תמיד באופן מושלם, והמפתח צריך להיבחן אחרי הרכבת הממשלה כולה, ואני בטוח שהוא לא יהיה שר לכל 3 ח"כים.

מעבר לכך, ישנם עוד תפקידים חשובים בממשלה, כמו יו"ר ועדת החוץ והביטחון (שזהו לדעתי תפקיד חשוב יותר משר זניח), יו"ר ועדת הכספים (כנ"ל), יו"ר הכנסת וכו'.

שמעתי היום את תכניות הרדיו בבוקר, וכל הפרשנים דיבור באמת על מחיר גבוה, ולטעמי לא מדובר במחיר גבוה בכלל.
תפקיד שר המשפטים לא יזניק את הקריירה הפוליטית של לפיד או מי מטעמו, ולכן הם בכלל לא צריכים את התפקיד הזה, ככה שהתשלום הפוליטי כאן הוא באמת לא גבוה (לא סתם
התפקיד הופקד בידיו של יעקב נאמן שב-4 השנים האחרונות אף אחד לא שמע ולא ידע מה הוא עשה).

ענית על השאלה בעצמך - ניתן "לצ'פר" מפלגות ש"לא מתחלקות" בתפקידים בועדות. אבל, בוודאי שתפקיד שר הוא בכיר, חשוב, בעל כח ומשמעותי יותר מחבר ועדה. אין מה להשוות בכלל.
ושוב, אתה מתעלם מזה שהובטחו לתנועה שני שרים: המשפטים וגם (ובבקשה אל תתעלם מזה הפעם) הגנת הסביבה - 2 שרים. שניים, לא אחד. שניים.
ועכשיו בוא תגיד לי, למה ש"ברוב טובה", תוותר ש"ס, לדוגמא, על פחות שרים ממה שקיבלו התנועה ביחס לחברי הכנסת ? למה שלעמיר פרץ תהיה לשכה משלו ותקציב משלו ומזכירה משלו ואוטו מפואר יותר ולאריה דרעי לא ?

ההסכם הראשון לקואליציה הושתת על המפתח הזה של 1 ל-3. סה טו.

מה אני רוצה שיעשו ? שהמפתח לא יהיה שר לכל 3 חברי כנסת. המחיר הזה הוא גבוה מדיי ושוב, יוביל לממשלה מנופחת, שגוזלת לריק את כספי הציבור.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2013, 13:39

קובי כתב:
jol9 כתב:
קובי כתב:
jol9 כתב:ראשית לתנועה יש 6 מנדטים, והתשלום הוא ממש לא גבוה. מה רצית שהיא תיכנס בשביל תיק התחבורה?

2 שרים - המשפטים והשר להגנת הסביבה על 6 מנדטים, הוא מחיר לא גבוה, אלא גבוה מאוד.
ההסכם הזה, המושתת על יחס לפיו עבור כל שלושה חברי כנסת נבחרים מתמנה שר אחד, מסמן מגמה המובילה אותנו פעם נוספת אל הקמת ממשלה מנופחת.

מה אתה רוצה שיעשו?
אם המפתח הסביר הוא נניח שר ל-4 חכים, אז מה תעשה עם מפלגה של 11 מנדטים או 7 מנדטים, או 19 כמו זו של לפיד?
המספרים לא מתחלקים תמיד באופן מושלם, והמפתח צריך להיבחן אחרי הרכבת הממשלה כולה, ואני בטוח שהוא לא יהיה שר לכל 3 ח"כים.

מעבר לכך, ישנם עוד תפקידים חשובים בממשלה, כמו יו"ר ועדת החוץ והביטחון (שזהו לדעתי תפקיד חשוב יותר משר זניח), יו"ר ועדת הכספים (כנ"ל), יו"ר הכנסת וכו'.

שמעתי היום את תכניות הרדיו בבוקר, וכל הפרשנים דיבור באמת על מחיר גבוה, ולטעמי לא מדובר במחיר גבוה בכלל.
תפקיד שר המשפטים לא יזניק את הקריירה הפוליטית של לפיד או מי מטעמו, ולכן הם בכלל לא צריכים את התפקיד הזה, ככה שהתשלום הפוליטי כאן הוא באמת לא גבוה (לא סתם
התפקיד הופקד בידיו של יעקב נאמן שב-4 השנים האחרונות אף אחד לא שמע ולא ידע מה הוא עשה).

ענית על השאלה בעצמך - ניתן "לצ'פר" מפלגות ש"לא מתחלקות" בתפקידים בועדות. אבל, בוודאי שתפקיד שר הוא בכיר, חשוב, בעל כח ומשמעותי יותר מחבר ועדה. אין מה להשוות בכלל.
ושוב, אתה מתעלם מזה שהובטחו לתנועה שני שרים: המשפטים וגם (ובבקשה אל תתעלם מזה הפעם) הגנת הסביבה - 2 שרים. שניים, לא אחד. שניים.
ועכשיו בוא תגיד לי, למה ש"ברוב טובה", תוותר ש"ס, לדוגמא, על פחות שרים ממה שקיבלו התנועה ביחס לחברי הכנסת ? למה שלעמיר פרץ תהיה לשכה משלו ותקציב משלו ומזכירה משלו ואוטו מפואר יותר ולאריה דרעי לא ?

ההסכם הראשון לקואליציה הושתת על המפתח הזה של 1 ל-3. סה טו.

מה אני רוצה שיעשו ? שהמפתח לא יהיה שר לכל 3 חברי כנסת. המחיר הזה הוא גבוה מדיי ושוב, יוביל לממשלה מנופחת, שגוזלת לריק את כספי הציבור.

קובי, כשאתה מגיב מומלץ גם שתקרא על מה שאתה מגיב.
דיברתי על תפקיד יו"ר ועדה - לא חבר ועדה. זה תפקיד לא פחות משמעותי משר זניח כמו איכות הסביבה (לא התעלמתי מזה לא הפעם ולא בפעם הקודמת - לא הבנתי
איפה ראית שהתעלמתי...).

קדימה תקבל מפתח של שר לשני ח"כים. ככה זה עובד, כי יש כאן שתי מפלגות קטנות, אז מה עכשיו תהיה ממשלה עם 40 שרים לפי המפתח של קדימה?
למה שש"ס תוותר? היא תוותר. היא לא במצב של כח עכשיו, ושר אחד פחות, תמורת ישיבה בממשלה ומלחמת חורמה בכל מה שקורה עם הרצון לגייס, זה מחיר פיצי לשלם.

אבל זה בכלל לא העניין של ש"ס, לפיד או ליכוד. צריך להבין שהמפתח של מפלגות קטנות שונה ממפתח למפלגות הגדולות. סה טו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 20 פברואר 2013, 16:29

מה שאתה אומר לא עובד כך בד"כ, אבל בסדר. תמיד טוב לקוות...
מה שכן, לומר ש-2 שרים על 6 מנדטים, זה מחיר סביר\נורמלי, זה דיי מנותק.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 20 פברואר 2013, 18:38

אוקיי. יכול להיות שאתה צודק. אני חושב שאם מסתכלים רגע על המהות ולא על המספרים
אז מדובר במחיר סביר לחלוטין
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 פברואר 2013, 12:12

יכול להיות שביבי מנסה ללכת על ממשלת שמאל חרדים עם ציפי, שלי והחרדים?
הוא מודע לזה שמדובר בבול הפוך ממה שהעם רצה בבחירות האלו???
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 22 פברואר 2013, 13:50

חנו'ש כתב:יכול להיות שביבי מנסה ללכת על ממשלת שמאל חרדים עם ציפי, שלי והחרדים?
הוא מודע לזה שמדובר בבול הפוך ממה שהעם רצה בבחירות האלו???

כבר כתבתי שאם זה מה שיהיה בסוף, אז זאת הפעם האחרונה שאצביע לביבי ולליכוד.
אני לא מאמין שהוא יעשה את זה - זאת תהיה טעות גסה מדי.

לא מבין מה הבעיה שלו להיפטר מהחרדים האלה. אפשר לחשוב שהוא אמור להתמודד עוד 7 פעמים בבחירות. מקסימום עוד פעם אחת...
לפחות בקדנציה הזאת הוא יוכל קצת לשנות - שיטת ממשל, שוויון בנטל, יוקר המחייה, דיור ואולי אפילו לנסות לסדר אתיחסי החוץ ולהתחיל תהליך מדיני.
כל זה לפיד, בנט, מופז וציפי יאפשרו לו בלי הרבה בעיות, ואף אחד מהם לא יפרק את הקואליציה, אם זו תעשה עבודה טובה.

מנגד, לפיד, בנט ומופז חייבים לשלול את הידיעות שהם מבקשים את שלושת התיקים הבכירים. ברור שזה לא סביר ולא יקרה.
תיק אחד בכיר יוכל לקבל לפיד, ואת החינוך בנט. לא צריך להיות חזירים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 פברואר 2013, 13:56

נראה לי שביבי היה צריך להתאחד עם החרדים במקום עם ליברמן, כי מסתבר שהוא יעשה הכל כדי לא ללכת לקואליציה בלעדיהם (כולל לבגוד בדברים שהוא מאמין בהם).
אז אם הליכוד וש"ס זה תמיד ביחד, למה לא לאחד כבר את הרשימות??
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 22 פברואר 2013, 14:19

זה לא עניין של להתאחד, אלא לעשות את הדבר הנכון. הרי ביבי יודע מהו הדבר הנכון. זה לא שיש מצביעי ש"ס שהחליטו לא להצביע עבור ש"ס והצביעו עבורו.
מצד שני, יש המון מצביעי ליכוד וסתם אנשים רגילים ממעמד הביניים, שהחליטו לנסות ולהצביע משהו אחר הפעם.
התעלמות של ביבי מהם, בהכרח תוביל לדבר לא טוב, וממשלה עם החרדים, עם שלי ועם ציפי, תחזיק בדיוק יומיים וחצי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 פברואר 2013, 14:48

ביבי לא מחפש לעשות את הדבר הנכון וללכת עם האידיאלים והרצונות של בוחריו ושל רוב העם.
הוא מנסה לחפש את מה שיביא לו את ההישרדות הכי ארוכה בתפקיד.
החרדים הם היחידים שהוא יכול לסמוך עליהם שלא יפרקו לו פתאום את הממשלה, הם היחידים שאין להם שאיפות לכסא שלו ובין הבודדים שמדברים בשפה היחידה שהוא מכיר (שפת הכיסאות, התיקים והג'ובים).
זה אולי הדבר העיקרי שיש בין ביבי לחרדים במשותף, וכנראה שהדבר היחידי שמעניין את ביבי.
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מרץ 2013, 20:38

אז מסתבר שיאיר ובנט מחרימים ציבור שלם, רק כי יש להם עקרונות שונים ודרישות שונות משל המפלגות החרדיות.
ביבי :duh
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 מרץ 2013, 20:40

מחרימים ציבור שלם? מחרימים אסופה של פרזיטים פרימיטיבים
בדיוק בגלל זה הצבעתי ללפיד
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 21:35

Holiday_Armadillo כתב:מחרימים ציבור שלם? מחרימים אסופה של פרזיטים פרימיטיבים

אני לא חושב שיש פסול בלא לרצות לשבת עם מישהו. אם לפיד ובנט היו מקבלים יחד 20 מנדטים, אז אני לא מאמין שהם היו יכולים לדרוש את זה, אבל
הם קיבלו יותר, ועשו ברית אמיצה בינהם (לא בציניות).

אני אישית חושב שהם עושים בי"ס לביבי, שלא יודע מאיפה זה בא לו, ומוכן אפילו ללכת עם יחימוביץ' ולמכור 50% מהאנשים שבחרו בו.
אני אישית חושב שלא לפיד ובטח לא בנט לא הולכים להפיל את הממשלה הזאת לפני סוף כהונתה. אני לא חושב שזה יתקבל בהבנה בציבור.

הבחירות הבאות יהיו בסימן של מתן ציונים על פעילות של 4 שנים וכדאי שזה יהיה לכולם בתוך הראש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 מרץ 2013, 21:42

jol9 כתב:

אני לא חושב שיש פסול בלא לרצות לשבת עם מישהו. אם לפיד ובנט היו מקבלים יחד 20 מנדטים, אז אני לא מאמין שהם היו יכולים לדרוש את זה, אבל

אני אישית חושב שהם עושים בי"ס לביבי, שלא יודע מאיפה זה בא לו, ומוכן אפילו ללכת עם יחימוביץ' ולמכור 50% מהאנשים שבחרו בו.
אני אישית חושב שלא לפיד ובטח לא בנט לא הולכים להפיל את הממשלה הזאת לפני סוף כהונתה. אני לא חושב שזה יתקבל בהבנה בציבור.

הבחירות הבאות יהיו בסימן של מתן ציונים על פעילות של 4 שנים וכדאי שזה יהיה לכולם בתוך הראש.

ביבי לא מבין איך יאיר ובנט לא מוכרים את אמא שלהם בשביל לשבת בממשלה, הוא לא יודע איך להתמודד עם זה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 21:57

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

ביבי לא מבין איך יאיר ובנט לא מוכרים את אמא שלהם בשביל לשבת בממשלה, הוא לא יודע איך להתמודד עם זה

אכן כך. אני כמצביע ביבי, מאוד מרוצה מההתנהלות של השניים ומאוד לא מרוצה מההתנהלות של ביבי, שמראה שמה שמעניין אותו זה התפקיד ולא העשייה,
וגם לא מעניין אותו להתחשב בדברים שהעם רוצה (או לפחות מה שאנחנו חושבים שהעם רוצה) - ממשלה צרה (איך זה מסתדר עם קואליציה רחבה), שוויון בנטל (איך זה מסתדר עם
הרצון לראות את החרדים בממשלה), כלכלה אחראית (איך זה מסתדר עם ההצעות לעבודה ולשלי להיות שרת אוצר), סדר יום חברתי (איך זה מסתדר שהוא קודם סוגר עם לבני) וכו'.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 מרץ 2013, 22:29

יוני, נניח שמחר יש בחירות חדשות, למי אתה מצביע?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 22:32

MTA2311 כתב:יוני, נניח שמחר יש בחירות חדשות, למי אתה מצביע?

זה תלוי...
רוב הסיכויים שאני לא אצביע, אבל אני בכל זאת אנסה להבין מה גרם לבחירות חדשות, ואני אנסה לראות אם ליברמן יחליט להתפצל מהליכוד.

הייתי אומר שאם יש בחירות בקונסטלציה הנוכחית, הייתי מאשים בכך את ביבי, ולא הייתי הולך להצביע, ואם ליברמן היה מתפצל מביבי הייתי מתלבט
50-50 בין ליברמן לבין פארק רעננה... :grin
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 02 מרץ 2013, 22:32

jol9 כתב:

זה תלוי...
רוב הסיכויים שאני לא אצביע, אבל אני בכל זאת אנסה להבין מה גרם לבחירות חדשות, ואני אנסה לראות אם ליברמן יחליט להתפצל מהליכוד.

הייתי אומר שאם יש בחירות בקונסטלציה הנוכחית, הייתי מאשים בכך את ביבי, ולא הייתי הולך להצביע, ואם ליברמן היה מתפצל מביבי הייתי מתלבט

בכל מקרה לא היית מצביע ליש עתיד?
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 02 מרץ 2013, 22:42

Holiday_Armadillo כתב:
jol9 כתב:

זה תלוי...

בכל מקרה לא היית מצביע ליש עתיד?

כן, אבל לא לפני שהם יוכיחו את עצמם בשטח. קדימה אחת כבר הספיקה לי.
האמת שדי בטוח שאני אלך להצביע, בטח לאיזו מפלגה איזוטרית.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד