18 מאי 2013, 13:26
שחף כתב:מיליון וחצי על קייל היינס????? מה נסגר איתכם אנשים???
18 מאי 2013, 13:45
MTA2311 כתב:yellowaura כתב:MTA2311 כתב:מיליון- מיליון וחצי על קייל היינס??????
"הקבוצות הגדולות שמות דגש על סטטיסטיקה"-'הקטנות שמות דגש על הרקע החינוכי ועל הבנת הנקרא? ככל שאתה יותר עשיר ככה אתה יכול להרשות לעצמך להביא שחקן עם סטטיסטיקה יותר טובה. במיליון וחצי דולר, שאתה רוצה להוציא על היינס, אפשר להביא שחקן הרבה יותר טוב.
"הוא גם נמוך לתפקידו וזה לא דבר שמסתדר עם התפיסה של הקבוצות האירופאיות לסנטר"- בנבא מסתדרים עם התפיסה של שחקן בגובה 1.98 שמשחק כסנטר.
אתה הדוגמה למה שאמרתי... UNDERRATED. כמה הוא צריך להוכיח את עצמו ?? עובדה שהוא שיחק כסנטר והרג את מי שמולו. את מירוטיץ' בכלל הוא הוציא מהמשחק. יש לו מוטת ידיים מרשימה+ רגליים חזקות יותר מרוב הסנטרים באירופה. גם בנ.ב.א לא מסתדרים חשיבה של סנטר נמוך...אני דיברתי על אירופה. איזה סנטר טוב יותר מהיינס שאתה יכול להביא במיליון וחצי ??
סטטיסטית היקמן מדורג בממוצע יעילות מקום 11 באירופה. מקום 21- דיאמנטידיס מקום 26- ווימס מקום 19- תיאודוסיץ' מקום 38- דווין סמית'. האם היקמן טוב יותר מסמית' ?? לפי הסטטיסטיקה הוא מקדים אותו ביעילות ב 27 מקומות. יש שחקנים שהם לא שחקני סטטיסטיקה (בנ.ב.א יש לזה שם- intangibles = NOT IN THE BOX SCORE). למרות שגם בנ.ב.א יש המון דגש על סטטיסטיקה. אגב במדד יעילות מקום 1- בובי בראון.
היום אגב אין לך כמעט שחקני פוסט אפ באירופה ומי שיש עולה הרבה (טומיץ' למשל). בנ.ב.א גם אין יותר מדי סנטרים איכותיים ויש גם "סנטרים" נמוכים למשל באלופת הנ.ב.א יודנס האסלם (2.03) משחק גם כסנטר.
אגב הסיבות שהיינץ יכול לשחק סנטר זה א. מוטת ידיים מרשימה שמפצה על הגובה ב. המון כוח
מוטת ידיים של האסלם- 11'6
מוטת ידיים של היינץ- 1'7 !!
חאלס כבר לחפור על הנתונים הפיזיים. מוטת ידיים זה נחמד בתור אקסטרה. אף אחד לא בוחר ככה שחקנים. מה הקשר למירוטיץ'? הוא 4 בכלל.
כן, אני יודע שבנבא לא מסתדרים עם שחקן בגובה 1.98 כסנטר, בכלל זה לא הבנתי את האמירה שלך "זה לא מסתדר עם התפיסה של האירופאיות". איפה זה כן מסתדר בדיוק?
הוא שחקן בינוני ואפור. אין לו שום יכולת התקפית, וליד כל גארד שהוא לא ספאנוליס, לא תקבל ממנו כלום. את ספאנוליס אתה יכול להביא? אתה מזפזפ פה בין הנבא ליורוליג, כאילו מדובר על אותו משחק. תעשה הפרדה, שם אפשר לחפור 5 עמודים בפורומים על מוטת ידיים של נגר, ופה זה לא רלוונטי.
בתור סנטר שני, או שחקן משלים הוא יכול להיות בסדר, אבל כסנטר ראשון במכבי??? ומיליון וחצי דולר????
18 מאי 2013, 13:58
18 מאי 2013, 14:30
or163 כתב:לפי מה שאני זוכר היינס מרוויח 200 אלף דולר באלימפיאקוס אז גם אם מכבי תרצה להביא אותו למה שתשלם לו מיליון וחצי דולר??
גם אם רוצים להביא אותו זה צריך להיות לכל היותר ב700 אלף דולר ואני עוד לארג'.
אם מביאים סנטר כמו היינס זה כדי לחסוך לעמדות הגארד ולא כדי לזרוק עליו אחד וחצי מיליון דולר.
18 מאי 2013, 14:34
18 מאי 2013, 14:57
MTA2311 כתב:טל בורשטיין זכה 3 פעמים עם מכבי ביורוליג( פעמיים כשחקן חמישייה) . הוא היה שווה סכומים כאלה?
היינס באוצימפיאקוס הוא פועל שחור ושחקן משלים. על שחקנים כאלה לא משלמים מיליון וחצי דולר.
18 מאי 2013, 15:03
18 מאי 2013, 15:18
yellowaura כתב:MTA2311 כתב:טל בורשטיין זכה 3 פעמים עם מכבי ביורוליג( פעמיים כשחקן חמישייה) . הוא היה שווה סכומים כאלה?
היינס באוצימפיאקוס הוא פועל שחור ושחקן משלים. על שחקנים כאלה לא משלמים מיליון וחצי דולר.
טל בורשטיין לא היה סנטר מוביל בקבוצה כזו. בנוסף בורשטיין היה שחקן מספר 5 בקבוצה ובפער לא קטן מאחרים.
היינץ שחקן משלים ? לפי דעתי לא. אלא אם תחשיב את כל שחקני אולימפיאקוס מלבד ספאנוליס כמשלימים.
אני חושב שבסדר החשיבות של אולימפיאקוס היינץ הוא הגבוה המשמעותי שם ביחד עם פרינטזיס כפורוורד. כמו פפלוקאס המאמן שלו מעדיף להכניס אותו אחרי כמה דקות כדי ליצור מומנטום אבל הוא עדיין הסנטר המוביל בקבוצה.
שוב הזלזול זה לא רק בהיינץ אלא בכל שחקן אחר באולימפיאקוס חוץ מספאנוליס. אני חושב אחרת.
אני לא מגזים ואומר שהיינץ שווה כמו הסנטרים הגדולים של אירופה אבל מיליון דולר ומיליון וחצי זה כסף קטן לסנטר.
אני בטוח שעד עכשיו אתה לא מבין איך אולימפיאקוס זכתה פעמיים ברציפות ביורוליג נגד קבוצות ענקיות (אי אפשר לומר שהיא לא שיחקה נגד קבוצות ענקיות גם ב-2 חצי הגמר).
אתה חייב להשלים עם העובדה שחוץ מספאנוליס והחיבור הקבוצתי יש שם עוד כמה שחקנים יעילים.
ואתה גם חייב להבין ששחקן הגנתי טוב הוא לא נגר.
18 מאי 2013, 15:24
jol9 כתב:אור צודק ביחס למחיר. אם מדובר בשחקן שהוא אנדרייטד, אז איך הוא יעלה מליון וחצי דולר?
מה גם, שאם אתה מביא אותו במליון וחצי (ומשדרג את החוזה של ג'יימס, שגם ממוסה כישראלי) לא יישאר לך כסף לגארדים מובילים.
מצד שני, הזלזול המתמשך שלך (אור) ושל שחף בהיינס, הוא חסר הגיון לחלוטין. וגם הטענה של ילו אאורה מוצדקת, שאם הוא הסתדר עם כל הסנטרים ביורוליג באול',
זה יקרה גם במכבי, לפחות בצד ההגנתי
18 מאי 2013, 15:33
MTA2311 כתב:yellowaura כתב:MTA2311 כתב:טל בורשטיין זכה 3 פעמים עם מכבי ביורוליג( פעמיים כשחקן חמישייה) . הוא היה שווה סכומים כאלה?
טל בורשטיין לא היה סנטר מוביל בקבוצה כזו. בנוסף בורשטיין היה שחקן מספר 5 בקבוצה ובפער לא קטן מאחרים.
היינץ שחקן משלים ? לפי דעתי לא. אלא אם תחשיב את כל שחקני אולימפיאקוס מלבד ספאנוליס כמשלימים.
אני חושב שבסדר החשיבות של אולימפיאקוס היינץ הוא הגבוה המשמעותי שם ביחד עם פרינטזיס כפורוורד. כמו פפלוקאס המאמן שלו מעדיף להכניס אותו אחרי כמה דקות כדי ליצור מומנטום אבל הוא עדיין הסנטר המוביל בקבוצה.
שוב הזלזול זה לא רק בהיינץ אלא בכל שחקן אחר באולימפיאקוס חוץ מספאנוליס. אני חושב אחרת.
אני לא מגזים ואומר שהיינץ שווה כמו הסנטרים הגדולים של אירופה אבל מיליון דולר ומיליון וחצי זה כסף קטן לסנטר.
אני בטוח שעד עכשיו אתה לא מבין איך אולימפיאקוס זכתה פעמיים ברציפות ביורוליג נגד קבוצות ענקיות (אי אפשר לומר שהיא לא שיחקה נגד קבוצות ענקיות גם ב-2 חצי הגמר).
אתה חייב להשלים עם העובדה שחוץ מספאנוליס והחיבור הקבוצתי יש שם עוד כמה שחקנים יעילים.
ואתה גם חייב להבין ששחקן הגנתי טוב הוא לא נגר.
מספרית, יש את ספאנוליס ואת פרינטזיס, ואז את כל השאר. ככה אולימפיאקוס בנויה. כוכב על אחד, ומספר שחקנים משלימים לידו. היינס הוא אחד מהם.
( גם סיינה בנויה ככה, רק שספאנוליס 3 דרגות מעל בראון)
אני באמת עדיין לא מבין איך אולימפיאקוס זכתה פעמיים ברצף בגביע, מול קבוצות יותר טובות ממנה. אז נכון, ספאנוליס כוכב על, אבל כל השאר שחקנים די בינוניים. גם מספרית, וגם בפועל. היה אפשר לראות את זה בשני המשחקים שלה השנה מול מכבי.
ראיתי לא מעט את היינס בשנתיים האחרונות. אין לו שום יכולות התקפיות מיוחדות. לא פוסט אפ, לא קליעה מחצי מרחק ובאופן כללי שום דבר שהוא לא דאנק, או ליי אפ מחצי מטר. גם הגנתית, הוא נתן פיינל פור מצויין, אבל בשאר העונה הוא לא היה גדול, ומול הקבוצות הטובות( בארסה, חימקי, אפס ואפילו מכבי) הוא לא בדיוק עצר את הגבוהים שלהם.
יוני, אני לא מזלזל בו. כבר יש לנו שחקן שנותן את אותם הדברים בערך, ועושה את זה לא רע בכלל. בשביל מה להביא עוד שחקן כזה?
18 מאי 2013, 15:40
18 מאי 2013, 15:50
MTA2311 כתב:אני לא חושב שיש פה קטע של פתיחת ראש. יותר דמיון מפותח. לואו עם 1.9 אסיסטים ו1.4 איבודים למשחק. זה רכז טוב, עם קבלת החלטות טובה?
לא צריך לחפש בכוח. לפעמים אפשר לבנות קבוצה טובה עם שחקן אחד מצויין, וכמה שחקנים משלימים. יכול להיות שקשה לך לקבל את זה, אבל כמה שלא תנבור בסטטיסטיקות, לא תמצא פה אפילו שחקן אחד חוץ מספאנוליס שנתן עונה גדולה.
חסרה לנו מאסה, אז נביא את היינס? באמת?
מה הקטע שלך עם בגיץ'? נתן עונה מזעזעת. 2 מיליון יורו לא היו משלמים עליו גם אם הוא היה עשוי מזהב ויהלומים.
18 מאי 2013, 16:34
18 מאי 2013, 16:43
MTA2311 כתב:
מספרית, יש את ספאנוליס ואת פרינטזיס, ואז את כל השאר. ככה אולימפיאקוס בנויה. כוכב על אחד, ומספר שחקנים משלימים לידו. היינס הוא אחד מהם.
אני באמת עדיין לא מבין איך אולימפיאקוס זכתה פעמיים ברצף בגביע, מול קבוצות יותר טובות ממנה. אז נכון, ספאנוליס כוכב על, אבל כל השאר שחקנים די בינוניים. גם מספרית, וגם בפועל. היה אפשר לראות את זה בשני המשחקים שלה השנה מול מכבי.
ראיתי לא מעט את היינס בשנתיים האחרונות. אין לו שום יכולות התקפיות מיוחדות. לא פוסט אפ, לא קליעה מחצי מרחק ובאופן כללי שום דבר שהוא לא דאנק, או ליי אפ מחצי מטר. גם הגנתית, הוא נתן פיינל פור מצויין, אבל בשאר העונה הוא לא היה גדול, ומול הקבוצות הטובות( בארסה, חימקי, אפס ואפילו מכבי) הוא לא בדיוק עצר את הגבוהים שלהם.
יוני, אני לא מזלזל בו. כבר יש לנו שחקן שנותן את אותם הדברים בערך, ועושה את זה לא רע בכלל. בשביל מה להביא עוד שחקן כזה?
18 מאי 2013, 16:48
yellowaura כתב:jol9 כתב:אור צודק ביחס למחיר. אם מדובר בשחקן שהוא אנדרייטד, אז איך הוא יעלה מליון וחצי דולר?
מה גם, שאם אתה מביא אותו במליון וחצי (ומשדרג את החוזה של ג'יימס, שגם ממוסה כישראלי) לא יישאר לך כסף לגארדים מובילים.
מצד שני, הזלזול המתמשך שלך (אור) ושל שחף בהיינס, הוא חסר הגיון לחלוטין. וגם הטענה של ילו אאורה מוצדקת, שאם הוא הסתדר עם כל הסנטרים ביורוליג באול',
זה יקרה גם במכבי, לפחות בצד ההגנתי
אנדר רייטד כי סנטרים של קבוצ יורוליג שמצליחה עולים בד"כ פי 2 ממנו. אם תרצה להביא היום את בגיץ הוא יעלה לך 2M יורו. מוריס כזכור לך עלה 2M יורו אחרי שהצליח במכבי. דיוויס יעלה לדעתי ב- 50% לפחות יותר מהיינץ. מירוטיץ' (פורוורד) שהיינץ שבר אותו בגמר היום שווה כ- 2M יורו לפחות, טומיץ' ולורבק שווים כ- 2M יורו כל אחד.
היינץ לא נוצץ כמוהם אבל יעיל מאוד. אגב עוד משהו שמרשים בו זה ההצלחה שלו בכל קבוצה שהוא שיחק בה החל מהליגה האיטלקית השנייה (MVP), הליגה הגרמנית (MVP_ אליפות וגביע) ו ליגה יוונית (אליפות וגביע) ויורוליג (2 גביעים)
היום מיליון דולר לסנטר זה ממוצע +... שפדרמן לא יספר לך אחרת.
18 מאי 2013, 16:49
18 מאי 2013, 16:51
שחף כתב:היינס הוא לא שחקן פוסט אפ. הוא חי מזבל וממסירות של שחקנים אחרים. לזכותו יאמר שהוא עושה את זה לא רע. מה שכן, מי שחושב שצריך להשקיע דווקא בו מיליון וחצי דולר ולא בגארד שיכול להפעיל אותו או כל שחקן פנים אחר(פלאניניץ', ספאנוליס, פארגו, you name it) קצת מתבלבל. זה לא בא מתוך זלזלול. שים את היינס באיזה קבוצת ליגה ישראלית בלי מוסר כזה ואני בספק אם הוא יהיה איזה סוג של שובר שיוויון...
18 מאי 2013, 18:01
jol9 כתב:MTA2311 כתב:
הקבוצה הזאת בנויה כמו קבוצות גדולות אחרות. כוכב על, וסביבו חבורת שחקנים שמשלימים נהדר זה את זה.
הדבר המשותף לכל הקבוצות האלה זה שמדובר בקבוצות חזקות מאוד הגנתית, מאוד אגרסיביות ועם שחקנים שקולעים טוב משלוש.
יש המון דוגמאות כאלה - החל משיקאגו, יוסטון, יוטה והניקס של שנות ה-90, דרך ברצלונה של בודירוגה, ברצלונה של נבארו ובטח עוד דוגמאות ששכחתי.
היתרון מבחינת מכבי בבניית קבוצה שכזאת הוא שהשחקנים הנוספים סביב הכוכב/ים הם די זולים (כל הסגל המשלים של אול' נמצא בטווח הכספי של מכבי).
ד"א הקבוצה של ארויו, שכל אנשי ההנהלה (בטמטומם) כ"כ אוהבים להזכיר כדוגמא לא טובה לשיטה הזאת, רק מוציאה אותם רע, כי ארויו היה השחקן האחרון שהוחתם, ובמקום
שיחתימו את השחקנים המשלימים מסביב לכוכב, החתימו קודם כל בררה מהליגה וכל מיני שחקנים אפסיים, ורק אז את ארויו.
ועוד משהו - ג'יימס הוא לא חיה רעה כמו היינס. הוא לא איזה כסאחיסט ולא אגרסיבי מדי. כך שבסיסו הוא שחקן שונה מהיינס.
18 מאי 2013, 18:02
18 מאי 2013, 19:11
LIAV10 כתב:עם היינס אתה חייב רכז טוב, גארד התקפי כוכב (או כמעט כוכב) ו-4 עם קליעה באנקר שיפתח את הצבע AKA פלאניניץ', פארגו ופוטסיס למשל.