felix_r כתב:yzafrir כתב:לא מדובר בשני שחקנים אלמונים שמסתכלים רק בסטטיסטיקה שלהם . מכיוון ששניהם שחקנים שאנחנו מכירים היטב אז אפשר לראות שקלאתס שחקן התקפה מגוון וטוב יותר מדאנקן . הסטט' פחות חשובה במקרה הזה , מה גם שקלאתס קולע יותר נק' ממנו ובקבוצה טובה יותר עם יותר כלים התקפיים...קלאתס גם שחקן יותר יציב מדאנקן .
כמובן שסטטיסטיקה פחות חשובה מהדעה הסובייקטיבית שלך.
נו באמת. אתה לא מצחיק את עצמך? כי אותי אתה פשוט מצחיק
אחרי שצחקנו, בוא ונחזור לעובדות.
נכון, קלאת'יס קולע 1.9 נקודות יותר, אבל הוא גם לוקח בממוצע 4.3 זריקות יותר מהשדה.
דאנקן שיחק בחלק גדול מהעונה ביחד עם 3 חולי אגו: סמית', פולן ופלס, והיה רק אופציה רביעית בהתקפה במקרה הטוב.
עכשיו בוא ונחזור לאופציה של מכבי.
א) האם נראה לך, שמכבי מחפשת שחקן זול שיזרוק הרבה זריקות באחוזים חלשים?
ב) או שמכבי מחפשת שחקן זול שינצל באחוזים טובים מספר קטן יחסית של זריקות?
אני בטוח, שגם אתה מבין שהאופציה הראשונה פשוט לא קיימת.
כתבי את אותו הדבר לפני שראיתי את זה.
אתה צודק במקרה הזה. מהפורוורד הזול יצפו לעשות עבודה שחורה + לקבל זריקות אחראיות כברירת מחדל. בלאט היה מרוצה לקבל 7-8 נק' למשחק ב% טובים + משחק הגנה טוב. היום אליהו נותן אותו דבר בהתקפה רק בלי הגנה ובעלות יקרה בהרבה.
אני חושב שקאלתיס מוכשר יותר התקפית מדאנקן אבל לא בטוח בכלל שהוא אחראי מספיק בהתקפה. עוד כמה דוגמאות: ארויו שחקן מוכשר ומגוון אולי אפילו מפארגו אבל לא הייתה לו אחריות והיו לו קבלת זריקות לא נכונה. כנ"ל לגבי פארמר.
בקיצור כישרון התקפי זה לא הפקטור היחידי בהתקפה בייחוד שמדובר בפורוורד זול שיקבל חופש פעולה מצומצם בהתקפה. אגב אנחנו בטוחים שאנחנו רוצים אחד מהם ?