20 יוני 2013, 06:11
זה היה אחד השבועות הקשים של מכבי ת"א באחת השנים היותר גרועות שלה. זה החל באליפות של מכבי חיפה ביום חמישי, המשיך בכך שגור שלף קיבל באמצע ישיבת הנהלה הודעות מחברים שהוא יפוטר בסופה וההתפתלויות וההתנצלויות המביכות לאחר מכן. זה היה הצעד המשמעותי הראשון של דור הבנים בהנהלה: המנכ"ל דני פדרמן וסגן יו"ר הדירקטוריון שי רקנאטי. הביקורות עפו עליהם מכל עבר. שבוע אחרי, בראיון ראשון, מסביר שי רקנאטי את הצעד.
"אם זה לא היה יוצא בתקשורת זה לא היה מעליב אותו. אולי זה היה מפתיע אותו, וגם זה אני לא בטוח, כי היו עם גור שיחות לאורך כל העונה. היו איתו הרבה שיחות לגבי סמכויות שהוא צריך לקחת ואחרות שעליהן הוא צריך לוותר.
"אם היינו מסבירים לו את הסיבות ואומרים לו שאחרי חמש שנים אנחנו רוצים לשנות, הוא היה מבין. אנחנו רצינו שימשיך במערכת. כל הסיפור זה ההדלפה לתקשורת. היה הפרש של חצי שעה בין הפרסום לבין הזמן שהיינו אמורים להגיד לו את זה, וחבל שזה קרה".
הציבור חושב שהוא הקורבן של אובדן האליפות.
"אין שום קשר. בתקופות כאלה, כשבעיתונות הספורט אין הרבה מה לכתוב, מגדילים את העניין ועושים כל מיני הקשרים. ההחלטה להחליף את גור התקבלה לפני. במכבי לא מקבלים החלטות יום אחרי משחק אליפות. אחרי חמש שנים זה לא אסון להחליף בן אדם. זה שמישהו מוחלף לא אומר שהוא עשה עבודה רעה, אלא שאנחנו חושבים שמישהו אחר יעשה עבודה שונה שאולי תתאים יותר".
יש אומרים שבפיטורי שלף סימנתם לבלאט את הדרך החוצה.
"איך סימנו לו את הדרך החוצה, אם אנחנו אומרים שבלאט ממשיך? חוץ מזה, הם לא תאומים סיאמיים. כל אחד לעצמו".
בלאט ממשיך?
"אם זה תלוי בנו - כן. אם אתם שואלים על עמדת המאמן - שינויים לא יהיו".
קיבלתם ביקורת על המינוי של ניקולה וויצ'יץ', שהוא אינו ישראלי.
"בשבילנו הוא לא זר והיה במערכת המון שנים".
וויצ'יץ' יפתח דלפק לשחקנים בארבע לפנות בוקר בשדה התעופה? לא צריך קומבינטור מנוסה?
"אם תשאלו בספליט תראו שהיתה שם הצגה של איש אחד בשנתיים האחרונות. הוא היה בשיווק, הוא שיחק, ניהל ואפילו עשה להם כביסה. זה בן אדם בלי אגו, שבא לעשות את מה שהוא אוהב.
הוא מחליף את גור בכל הדברים שהוא עשה ויש לנו בונוס שהוא יהיה גם מאמן גבוהים ותהיה לו נגיעה בצד המקצועי. הוא יהיה חבר בוועדה המקצועית עם הצוות המקצועי ואיתנו".
לא מגן דיוויד
כל העונה נסבה על חילוקי דעות מקצועיים בין ההנהלה למאמן דיוויד בלאט. בדרך כלל, כשנופלים עם הזרים, מחפשים את האשמים. ניק קיינר־מדלי ייכנס לרשימת הפלופים עם חוזה של 800 אלף דולר לעונה. גיורגי שרמדיני קיבל ממכבי 350 אלף דולר כדי לזכות ביורוליג עם אולימפיאקוס. פלאניניץ' תרם פחות מצ'וברביץ' בחיפה.
הכל החל בחילוף של שרמדיני?
"החלפנו אותו כי היתה בקשה של הצוות המקצועי וזו היתה טעות. אם הוא טוב לאלופת אירופה הוא יכול להיות טוב לנו. אני חושב שהוא לא קיבל את הצ'אנס. יש תמיד טענות משני הצדדים. הראשונה שאנחנו מתערבים יותר מדי לצוות המקצועי, השנייה שאנחנו מתערבים פחות מדי".
התערבתם בהחתמתו של מורן רוט, שהמאמן לא ספר אותו.
"עם מורן רוט אני לא חושב שהמאמן עשה לנו דווקא כי אנחנו החתמנו אותו. לפעמים אנחנו חושבים אחרת על שחקנים. אישית אני מעריך את רוט וחושב שהוא שחקן מדהים. קיוויתי שהוא ישחק יותר, אבל אני לא בונה את דקות המשחק".
אז מה נכון - להתערב לצוות המקצועי או לא?
"אני חושב שצריך לתת לצוות המקצועי את החופש בניהול המשחק. לפעמים ההנהלה צריכה להיות יותר אסרטיבית לגבי שחקנים שהיא חושבת שיכולים להועיל לקבוצה משיקולים שהמאמן לא מודע להם. כשאתה מביא את זה למאמן הוא מיישר קו".
אמרת בעבר בראיון ל"וואלה" שאליהו הוא מספר 4 הכי טוב באירופה. בקיץ הזה נראה שאתם משחררים אותו.
"הייתי מעוניין שהוא יישאר במכבי. הוא אחד ממספרי ה־4 הכי טובים באירופה וזה לא קרה השנה. אם תבדוק טוב תראה שבלאט רוצה אותו לעונה הבאה. בחלק מהעונה הוא היה בכושר פחות טוב בגלל פציעה ויכול להיות שהמאמן צדק כשלא שיתף אז. ההחלטה בסופו של דבר תהיה שלו. מבחינתי, ליאור שחקן מכבי לעוד כמה שנים".
עם פלאניניץ' נפלתם.
"ממש לא. הוא שחקן טוב והוא יהיה מצוין בעתיד. בעוד שנתיים תראו שפלאניניץ' הוא שחקן טוב מאוד. הוא היה מצוין בליגה האדריאטית. שחקן כזה שרגיל לעבוד כל כך קשה בכל יום ופתאום לא משחק בהרבה משחקים, נופל. הוא כנראה יושאל".
מה יהיה בעונה הבאה?
"בשנה הבאה יהיה שינוי. המסקנה מהעונה הזו היא שלא יהיו 13 שחקנים בכירים, אלא רק 10. נשאף להחתים חמישה זרים".
למה במכבי ת"א אי אפשר לשלב שחקנים מהנוער ובברצלונה כן?
"הקו שלנו לעתיד הוא לשתף יותר את הצעירים. אנחנו חושבים ששגב וזלמנסון צריכים לקבל דקות בליגה הישראלית כדי לבנות אותם לעתיד".
יש שפה משותפת?
התחושה בשבוע האחרון היתה שאם דיוויד בלאט לא היה מחזיק בחוזה לעונה נוספת, ההנהלה היתה נפרדת ממנו וממנה את גיא גודס. לא בגלל מה שקרה ברוממה, אלא בעיקר בשל ההתנהלות.
על כך אומר רקנאטי: "היתה עונה קשה, אף שהגענו לטופ 8 ביורוליג ונפלנו לדעתי מול הקבוצה הטובה באירופה. בלאט הוציא אותנו מעונות פחות טובות לשתי עונות טובות, ואנחנו לא שופטים אותו לפי העונה האחרונה. הוא לא שכח לאמן וצריך לתת לו את ההזדמנות לעוד עונה. יש לנו שפה משותפת איתו ומותר שיהיו לנו חילוקי דעות על הרבה דברים. בין זה לבין להגיד שלא מסתדרים איתו המרחק גדול. עצם זה שהוא ממשיך לעוד עונה אומר הכל".
הנחתתם עליו שחקנים?
"חוץ ממורן רוט שהיה צריך להחתים במהירות כי לא ידענו מה יהיה יוגב, אתם יכולים להראות לי שחקן בסגל שהוא לא רצה? מותר לנו להמליץ למאמן על שחקן. בסוף הוא מחליט".
אתה לא חושב שהוא יפתיע אתכם עם חוזה באן.בי.אי?
"אני לא מתעסק באילו. כרגע אנחנו עובדים איתו בכל יום ולי נראה שהוא רוצה להישאר במכבי. בזמנו ניקולה והלפרין באו אלינו עם הצעות אטרקטיביות ממקומות אחרים ונתנו להם ללכת. אני לא חושב שאנחנו צריכים לעמוד בדרך של אף אחד אם הוא רוצה ללכת. אם מישהו פנה אלינו, אף פעם לא אמרנו לא".
למה יש תחושה שמכבי מביאה את המאמנים שלה על כפיים ובסוף הם יוצאים על הגחון?
"אם תבדוק בכל הקבוצות הגדולות באירופה חוץ מאוברדוביץ', תמצא שתחלופת המאמנים שם דומה למכבי. קדנציה של 3 או 4 שנים במועדון כמו מכבי זה מאוד מכובד. אוברדוביץ' לא היה על הפרק בשום צורה".
חילופי הדורות
דובר על הבדלים ביניכם לבין הדור הוותיק בהנהלה.
"אנחנו מדברים באותה שפה. היו פרסומים על 'הדור הצעיר נגד הדור המבוגר' וזה אבסורד שדני ילך נגד אבא שלו ואני נגד אבא שלי. הדור הוותיק נותן לנו יד חופשית. דני פדרמן ואני מנהלים את המועדון ברמה היומיומית ומסונכרנים על כל דבר. לדור הוותיק ולשמעון מזרחי בפרט יש השפעה גדולה מאוד והוא משותף בכל דבר".
היו טענות על חוסר הניסיון שלכם.
"טענות יש תמיד, וזה טבעי. אני לא יודע מתי נכנס הניסיון ובאיזה גיל. אני בהנהלה לפחות עשר שנים. בכל מקום אחר זה לא רע. אני מודע שעל כל פאשלה שתהיה יגידו שאנחנו צעירים, אבל הוותיקים עדיין כאן".
סיימתם בגירעון העונה?
"כמיליון דולר, כמו בשנים האחרונות, ואנחנו נכסה אותו כמו בכל שנה. זו תשובה לכל האוהדים שחושבים שאנחנו לוקחים כסף הביתה. התקציב היה אותו דבר כמו בכל השנים האחרונות והוא ימשיך להיות אותו תקציב, כי אנחנו צריכים לעבוד לפי ההכנסות שאנחנו יודעים להביא. מאוד קל לקפוץ גבוה ואחר כך להתרסק. אנחנו רוצים שמכבי תהיה כאן עוד המון שנים ולכן צריך תקציב מאוזן פחות או יותר".
השותפים החדשים יעזרו להגדיל את התקציב.
"לפני ארבע שנים רענן כץ הלך. לא חשבנו שאנחנו צריכים למהר לקפוץ על כל אחד שרוצה להיכנס. רצינו לבחור שותפים בקפידה. הכסף שנכנס מהם יסייע לסגור כל מיני חובות ובעתיד, מכיוון שהאחוז שלנו ירד, נביא קצת פחות מהבית בסיום כל עונה".
בשנתיים האחרונות איבדתם שחקנים משמעותיים דוגמת פארגו ולנגפורד. זה יקרה גם עם דווין סמית'?
"אלו היו שני איבודים משמעותיים. כשבונים קבוצה צריך גבול של מה ששחקן שווה לקבוצה וצריך למתוח את הקו. אם נקפוץ מעבר לו נשלם בעמדות אחרות. סמית' הוא שחקן נפלא, אבל ציפיתי שהוא יהיה יותר טוב במאני טיים".
ומה על אובדן האליפות?
"אומרים שזה לא הוגן, כי מכבי היא קבוצה של 20 מיליון דולר, אז אין תחרות. זה לא נכון, כי מכבי קבוצה של 9-8 מיליון דולר תקציב שחקנים. להפועל ירושלים היו 6 מיליון. יש לנו הוצאות שלקבוצות אחרות אין, למשל, הטיסות לחו"ל והתשלום על היכל נוקיה. כל השיטה בליגה היא סביב מכבי, אבל ביום שיוציאו את מכבי מהליגה אין ליגה. העונה פתאום אמרו מה שאנחנו אומרים כבר שנים - שהסדרות זה דבר נהדר. העיתונות חוגגת כשמכבי הפסידה אליפות, אבל קבוצה אחת שמחה שהיא ניצחה את מכבי במשחק אחד מתוך שישה וזה שווה אליפות".
היתה תחושה של חוסר פרגון שלכם לאליפות של חיפה.
"מכבי חיפה קבוצה מדהימה ואנחנו מפרגנים לה בגדול. השחקנים שלנו דיברו ככה כי כאב להם. את כל הדברים האלה השחקנים אמרו גם לפני המשחק".
http://www.israelhayom.co.il/article/95541
20 יוני 2013, 07:53
20 יוני 2013, 08:01
20 יוני 2013, 08:06
20 יוני 2013, 08:29
20 יוני 2013, 08:34
20 יוני 2013, 09:11
er79 כתב:הקיצר, עכשיו כולם יודעים שדוקטרינת הקמצנות היא כאן, והיא כאן כדי להישאר. 8-9 מליון זה בברוטו, הסגל המעפאן שלנו הוא כמו שחשבתי, לא יותר מ -5 מליון.
20 יוני 2013, 09:25
roy1000 כתב:אז שי רקאנטי טוען שמ- 22 מליון דולר תקציב, רק 8-9 הולך לשחקנים? והשאר לאן הולך? שלא יצחיק אותי עם נושא הטיסות - טיסות לא עולות מליוני דולרים וגם היכל נוקיה לא. איזה משכורת מקבלים האדונים רקאנטי ופדרמן? אם הם מקבלים כל אחד משכורות של 2 מליון דולר, אז ברור שמכבי מסיימת את העונה בגירעון.
בכל מקרה, קבוצה עם תקציב שחקנים של 8-9 מליון דולר לא יכולה להתמודד על כלום ביורוליג. אולי פעם בכמה שנים אפשר למצוא מציאות ולהתפלל לניסים, אבל זה לא סכומים שמאפשרים לתחרות בצורה אמיתית. חייבת לבוא הנהלה חדשה לקבוצה הזו שתדע להעמיד תקציב שחקנים ראוי.
20 יוני 2013, 11:09
jol9 כתב:ועוד משהו... מליון דולר שמתחלקים בין שלוש קבוצות של אנשי עסקים לא נשמע לי כסה הרבה
20 יוני 2013, 11:11
yellowaura כתב:ברור זה כל העניין. גם אני ישר תפסתי את זה. הייתי שמח שגם השנה תהיה כתבה ל- WALLA שחושפת את המשכורות (כולל הלוואות בעלים בתנאים נוחים עד לא קיימים) אבל הפעם לא רק של הצוות המקצועי אלה את הצוות הניהולי. לומר שהם כיסו גרעון של מיליון דולר בלי לומר כמה ההנהלה (בעלים+ בעלי תפקידים בכירים) קיבלה שכר זה לזרות חול בעיני הציבור (אין לי ספק שהשנה המשכורת של ההנהלה- פדרמנים, רקאנטים, מזרחי עלתה.)
העסקים של פדרמן במצב לא טוב, אולי גם של רקאנטי, והכי קל לקחת מהמקום הפחות משמעותי ומפוקח שזה מכבי.
אין לי ספק שחלק גדול מההלוואות שפדרמן האב השיג שהם עכשיו ללא כיסוי וכנראה יעברו תספורת הוא השיג בזכות המוניטין שלו במכבי. בזמנו הוא נראה יציב כסלע.
פדרמן לא יוותר על מכבי :
א. בגלל שזה שומר עליו כאישיות ציבורית וכרגע זה אחד מהדברים שהכי חשובים לשמירה על עסקיו. תורידו ממנו את מכבי והוא רק עוד איש עסקים עם חובות גדולים ותספורת בדרך.
ב. אם ימכור את מכבי הוא יהיה חייב להחזיר חלק מהחוב מהסכום והוא לא עשה בזה כלום (למה להחזיר שאפשר לקבל תספורת)
כל הסיפור מרגיז אותי מאוד. גם בגלל שאני יודע שיש חגיגה של פדרמן על כספי הפנסיה שלנו (לא מוכן להכניס כסף מכיסו לחברה שלו ורוצה תספורת מבעלי החוב שהם בתי ההשקעות וחברות הביטוח ולמעשה מדובר בכסף שלנו לפנסיה !!) וגם פדרמן דופק את מכבי.
ואל תדאגו לפדרמן ורקאנטי... הם חיים טוב מאוד תודות לכם.
20 יוני 2013, 14:18
20 יוני 2013, 14:23
20 יוני 2013, 14:59
LIAV10 כתב:למה הם יוצאים כל הזמן בראיונות כאלו?
תנו לפחות לבנות תקווה, לפנטז, אפילו את זה לקחו לנו.
ממש לובליאנה אנחנו, ממש!
20 יוני 2013, 16:30
jol9 כתב:הדברים שאתם אומרים הם קשים.
אני מקווה שלפחות חלקם מבוסס (רק בשביל האינטגריטי שלכם), חלילה כי אני מאחל רע לפדרמן ולעסקיו.
בכל אופן, אני מסכים שהבעלים צריכים להיות אנשים עמידים שמחזיקים בהון שיכול להיות מנותב לקבוצה במידת הצורך.
אנשי עסקים כושלים או אוליגרכים לשעבר, בדר"כ גורמים למועדון אותו הם מנהלים לקרוס.
צריך להגיד שפדרמן הוא האחראי העיקרי לזה שמכבי נמצאת היום איפה שנמצאת מבחינת הכנסות, הבעיה הגדולה היא שזה לא מנוצל להגדלת תקציב השחקנים
20 יוני 2013, 16:34
שימו לב, עקב הביקוש האדיר והטלפונים הרבים לחידוש המנויים במשרדי המועדון אנו מאריכים את שעת הפעילות שלנו הערב במשרד עד 19:00!
20 יוני 2013, 17:04
20 יוני 2013, 17:13
roy1000 כתב:jol9 כתב:הדברים שאתם אומרים הם קשים.
אני מקווה שלפחות חלקם מבוסס (רק בשביל האינטגריטי שלכם), חלילה כי אני מאחל רע לפדרמן ולעסקיו.
בכל אופן, אני מסכים שהבעלים צריכים להיות אנשים עמידים שמחזיקים בהון שיכול להיות מנותב לקבוצה במידת הצורך.
אנשי עסקים כושלים או אוליגרכים לשעבר, בדר"כ גורמים למועדון אותו הם מנהלים לקרוס.
צריך להגיד שפדרמן הוא האחראי העיקרי לזה שמכבי נמצאת היום איפה שנמצאת מבחינת הכנסות, הבעיה הגדולה היא שזה לא מנוצל להגדלת תקציב השחקנים
יוני, הפטרוכימיים חברה ציבורית וכל הפרטים ידועים וחשופים לכולם. יש שם גירעון של למעלה מחצי מיליארד שקל בין ההתחייבויות לנכסים והכסף בקופה יספיק לעוד כמה חודשים בלבד. החברה הזו גמורה.
לפדרמנים ולשמעון אין כסף להשקיע במכבי ורקאנטי פשוט לא רוצה (לבן אין כסף והאבא הפסיד לא מעט ממה שקיבל מאידיבי). בשורה התחתונה, לאף אחד מהבעלים הנוכחיים של מכבי אין את המשאבים להחזיק בקבוצה מסדר הגודל הזה.
20 יוני 2013, 17:37
20 יוני 2013, 19:43
roy1000 כתב:jol9 כתב:הדברים שאתם אומרים הם קשים.
יוני, הפטרוכימיים חברה ציבורית וכל הפרטים ידועים וחשופים לכולם. יש שם גירעון של למעלה מחצי מיליארד שקל בין ההתחייבויות לנכסים והכסף בקופה יספיק לעוד כמה חודשים בלבד. החברה הזו גמורה.
לפדרמנים ולשמעון אין כסף להשקיע במכבי ורקאנטי פשוט לא רוצה (לבן אין כסף והאבא הפסיד לא מעט ממה שקיבל מאידיבי). בשורה התחתונה, לאף אחד מהבעלים הנוכחיים של מכבי אין את המשאבים להחזיק בקבוצה מסדר הגודל הזה.
20 יוני 2013, 22:05
LIAV10 כתב:מהפייסבוק של מכבי:שימו לב, עקב הביקוש האדיר והטלפונים הרבים לחידוש המנויים במשרדי המועדון אנו מאריכים את שעת הפעילות שלנו הערב במשרד עד 19:00!
מה בדיוק הסיבה לביקוש? השארתם של היקמן וג׳יימס? הפרסומים על ספאנוליס?