פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול המלפפונים המדכא

26 יוני 2013, 23:59

אני הייתי בעד פארגו ופרקינס, אבל זו בכלל לא אותה סיטואציה, פרקינס הגיע כבקאפ בכלל, פארגו הגיע והצטרף לפרקינס שכבר הוכיח את עצמו.
רייס הוא הימור שמגיע לצד עוד הימור.
ובכלל, רייס לא נראה לי בכלל (בניגוד לשניים האחרונים)
אני לא מסתכל על הסטט׳ שלהם ובמה היא דומה ומה היא שונה, אלא על סגנון משחק, פלאניניץ׳ רכז, רייס הוא עוד קומבו עם מוח נוצה שמשום מה הוכתר פה על ידי כמה לשחקן חכם, אפשר לחשוב שהרמה של הליגה הגרמנית דומה לרמת היורוליג, לא מן הנמנע שגם מספר הטעויות שם יהיה קטן יותר.

27 יוני 2013, 00:04

אדגר פו כתב:למקדונלד היו הצעות גבוהות יותר ממכבי, הוא אמר בפירוש אז שהיו לו הצעות על סכומים גדולים יותר אבל הוא החליט על ארץ הקודש.

אבל זה לא משנה הרבה, זה שחקן שהיה מוכח ברמות הגבוהות ביותר ולא שחקן שמשחק כבר 4 שנים בליגות נמוכות וגם לא מגיע לאיזה הישגים יוצאי דופן שם.

המבחר באירופה של היום דל יותר, הביקוש גדול יותר והסכומים גדולים יותר. מבכי נשארה מאחור מבחינת השכר, הרכבת עברה ואנחנו נשארנו בתחנה.

לא לגמרי מסכים.

קודם כל, לפי מה שידוע לי, את זה שהוא בחר לשחק בארץ הקודש הוא ציין כאשר הוא האריך את החוזה שלו במכבי ולא כאשר שהוא חתם. אז הוא גם ציין שהיו לא הצעות אחרות.
גם כאשר הוא חתם, אני בספק אם היו לו הצעות גבוהות בהרבה ממכבי ואני באמת לא מאמין שמשהי מהגדולות באמת פנתה אליו.

לגבי האמירה "מוכח ברמות הגבוהות ביותר" הייתי מסייג זאת. מקדונלד הגיע למכבי כשחקן טוב (אך לא כוכב) מקבוצה קטנה שהצליחה להעפיל לפיינל-פור די במזל. אאל"ט, זו גם היתה העונה היחידה שלו ביורוליג עד מכבי. לפני זה, הוא שיחק רק בליגה הסלובנית והבלגית - לא בדיוק ליגות איכותיות במיוחד.

27 יוני 2013, 00:09

LIAV10 כתב:אני הייתי בעד פארגו ופרקינס, אבל זו בכלל לא אותה סיטואציה, פרקינס הגיע כבקאפ בכלל, פארגו הגיע והצטרף לפרקינס שכבר הוכיח את עצמו.
אני לא מסתכל על הסטט׳ שלהם ובמה היא דומה ומה היא שונה, אלא על סגנון משחק, פלאניניץ׳ רכז, רייס הוא עוד קומבו עם מוח נוצה שמשום מה הוכתר פה על ידי כמה לשחקן חכם, אפשר לחשוב שהרמה של הליגה הגרמנית דומה לרמת היורוליג, לא מן הנמנע שגם מספר הטעויות שם יהיה קטן יותר.

פרקינס כבקאפ התגלה כטוב יותר מהשחקן המוביל (ולא שזה היה קשה מדי).
פארגו ופרקינס בחימשיה גם היה סוג של הימור - את פרקינס רצו כשחקן ספסל וציפו לרכז ראשון איכותי. את פארגו הביאו לאחר כל הסיפור עם טורנס והוא היה על תקן כשרון שצריך לגדל ולטפח.

לצד איזה הימור רייס מגיע? כבר ראינו שהצוות אוחיון-היקמן, עם כל הביקורת שהיתה עליו, יכול להוביל קבוצה לטופ 8 (מה שפלניניץ' לא עשה הרבה זמן ומה שגם הצמד פלניניץ'-לנגפורד לא עשה בכלל). כמו כן, אם הלפרין מצטרף אז יש לך גיבוי ראוי.

חוץ מזה, אני ממליץ לך לא לקנות את כל הססמאות שנאמרות כאן. רייס הוא לא שחקן כזה טיפש בדיוק כמו שפלניניץ' הוא לא כזה גאון כדורסל. אני גם לא חושב ש"רכז טהור" הוא בהכרח טוב יותר מקומבו-גארד, מה גם שרייס הוא כן רכז בסופו של יום.

27 יוני 2013, 00:16

חביב אורנג'ד כתב:כבר ראינו שהצוות אוחיון-היקמן, עם כל הביקורת שהיתה עליו, יכול להוביל קבוצה לטופ 8

אז למה בכלל להביא עוד שחקנים??
הצמד הזה הוא כנראה מהטובים באירופה, בואו פשוט נמשיך עם מה שעבד כל כך יפה העונה והביא אותנו להישגים כל כך נהדרים....

27 יוני 2013, 00:21

חנו'ש כתב:
חביב אורנג'ד כתב:כבר ראינו שהצוות אוחיון-היקמן, עם כל הביקורת שהיתה עליו, יכול להוביל קבוצה לטופ 8

אז למה בכלל להביא עוד שחקנים??
הצמד הזה הוא כנראה מהטובים באירופה, בואו פשוט נמשיך עם מה שעבד כל כך יפה העונה והביא אותנו להישגים כל כך נהדרים....

וזה אכן מה שאמרתי.....

בכל אופן, את באמת חושבת שמה שישפר פלאים את הצוות הזה וישדרג את מכבי לקבוצת טופ יורוליג זה שחקן כמו פלניניץ'? ממתי הוא נהיה ג'ורדן פארמר או ספונליס? מתי בכלל הוא הוביל קבוצה לטופ 8? אם הוא כזה גדול הוא בטח עושה זאת מדי עונה (בטח אם משחק לידו שחקן כמו לנגפורד).
רבאק, אנחנו מדברים פה על שחקן שעד הקיץ האחרון היה שחקן יורוקאפ נחמד ולא מעבר לזה. לשפוך על השחקן הזה סכומים מופקעים ואז לבכות שאין כסף לסנטר זו סתם התממות.

27 יוני 2013, 00:28

חביב אורנג'ד כתב:
LIAV10 כתב:אני הייתי בעד פארגו ופרקינס, אבל זו בכלל לא אותה סיטואציה, פרקינס הגיע כבקאפ בכלל, פארגו הגיע והצטרף לפרקינס שכבר הוכיח את עצמו.

פארגו ופרקינס בחימשיה גם היה סוג של הימור - את פרקינס רצו כשחקן ספסל וציפו לרכז ראשון איכותי. את פארגו הביאו לאחר כל הסיפור עם טורנס והוא היה על תקן כשרון שצריך לגדל ולטפח.

לצד איזה הימור רייס מגיע? כבר ראינו שהצוות אוחיון-היקמן, עם כל הביקורת שהיתה עליו, יכול להוביל קבוצה לטופ 8 (מה שפלניניץ' לא עשה הרבה זמן ומה שגם הצמד פלניניץ'-לנגפורד לא עשה בכלל). כמו כן, אם הלפרין מצטרף אז יש לך גיבוי ראוי.

חוץ מזה, אני ממליץ לך לא לקנות את כל הססמאות שנאמרות כאן. רייס הוא לא שחקן כזה טיפש בדיוק כמו שפלניניץ' הוא לא כזה גאון כדורסל. אני גם לא חושב ש"רכז טהור" הוא בהכרח טוב יותר מקומבו-גארד, מה גם שרייס הוא כן רכז בסופו של יום.

אז אולי פשוט נשאר עם אוחיון והיקמן אם הם הביאו אותנו לטופ 8.

27 יוני 2013, 00:35

LIAV10 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

תקרא שוב מה שאני כותב: אוחיון-היקמן זה צמד לא רע ובקאפ טוב, למרות כל הביקורת והבכיינות שישנה כאן. אוחיון-היקמן-הלפרין או אוחיון-היקמן-שאראס כמו שרוצים כאן, הם בקאפים אפילו יותר טובים (למרות שאני חושב שהבאת שלושה גארדים זרים זה די מיותר).
אם אתה רוצה לשדרג את הצוות הזה בצורה משמעותית, אני רואה רק שתי דרכים: הראשונה להביא לכאן תותח-על כמו פארמר, ספנוליס או אפילו רודריגז או בובי בראון, השניה היא להיא להמר על שחקן צעיר שיפרוץ ויגיע לרמות האילו. פלניניץ' הוא לא זה ולא זה. הוא כנראה יוסיף ויתרום, אבל לא משהו ששישדרג את מכבי באופן משמעותי וגם לא משהו ששווה את הסכומים אותם פלניניץ' מקבל.
בינינו, פלניניץ' הרבה יותר קרוב ברמתו לרייס מאשר לחבורה שהזכרתי קודם. אבל תספר לאף אחד :cool

27 יוני 2013, 06:29

בכלל לא ברור לי ההשוואה בין לפאנניץ' לרייס ? האחד שחקן שמכבי לא יכולה לשלם את הסכומים שהוא מקבל והוא גם לא רוצה להגיע והשני שחקן של לא יותר מ-500K .
בסכומים שמכבי יכולה להרשות לעצמה (ואני לא קונה את הסיפורים של דני שובבני על רכז בכיר) , רייס הוא אופציה טובה מאוד . הוא לא שחקן טיפש כמו שכמה פה שלא ראו אותו משחק טוענים והוא נמצא בעליה ביכולת שלו בשנים האחרונות ומבחינת הגיל זה בדיוק הזמן שלו לעשות את המעבר הזה .
נכון שהייתי מעדיף את ספאנוליס , הוררטאס או רכז בכיר אחר (לגבי פלאנניץ' אני לא משוכנע..) אבל בואו ניהיה מציאותיים ....זה או רייס או מייק גרין...אפילו בובי בראון לא באזור חיוג של מכבי...

27 יוני 2013, 06:33

חביב אורנג'ד כתב:
LIAV10 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:

תקרא שוב מה שאני כותב: אוחיון-היקמן זה צמד לא רע ובקאפ טוב, למרות כל הביקורת והבכיינות שישנה כאן. אוחיון-היקמן-הלפרין או אוחיון-היקמן-שאראס כמו שרוצים כאן, הם בקאפים אפילו יותר טובים (למרות שאני חושב שהבאת שלושה גארדים זרים זה די מיותר).
אם אתה רוצה לשדרג את הצוות הזה בצורה משמעותית, אני רואה רק שתי דרכים: הראשונה להביא לכאן תותח-על כמו פארמר, ספנוליס או אפילו רודריגז או בובי בראון, השניה היא להיא להמר על שחקן צעיר שיפרוץ ויגיע לרמות האילו. פלניניץ' הוא לא זה ולא זה. הוא כנראה יוסיף ויתרום, אבל לא משהו ששישדרג את מכבי באופן משמעותי וגם לא משהו ששווה את הסכומים אותם פלניניץ' מקבל.
בינינו, פלניניץ' הרבה יותר קרוב ברמתו לרייס מאשר לחבורה שהזכרתי קודם. אבל תספר לאף אחד :cool

ראית פעם משחק של רייס?

27 יוני 2013, 06:51

אני ראיתי הרבה משחקים של רייס בריטאס ובמינכן , נכון שהוא לא ישדרג אותנו מקבוצה שמגרדת את הטופ 8 לפינל פור אבל בסכומים שמכבי משלמת אני לא רואה שחקן שכן יעשה את זה . גם פלאנניץ' לא .
הבעיה הגדולה יותר תיהיה לדעתי בעמדה 2 עם היקמן שהוא לא יציב והלפרין שהוא לא יציב מאשר בעמדה 1 עם רייס ואוחיון....
אין מה לעשות אבל צריך להשלים עם המציאות , מכבי ימשיכו להמר על שחקנים גם העונה ולא נראה פה אף מניה בטוחה .

27 יוני 2013, 07:43

אני לא מבין איך אפשר לקבוע שרייס קרוב ברמתו לפלניניץ' , קרוב במה ? ביכולת הריכוז שלהם ? באינטילגנציית משחק ? בקליעה ? בהגנה ? ? ביכולת להפעיל גבוהים ? באתלטיות ?
לא שהקרואטי כוכב עליון, אבל כדי שיהיה בסיס להתכווח צריך לפרוס כאן את התכונות של האובייקט המסוקר , את פלניניץ אנחנו מכירים.

זה שמכבי מביאה שחקנים רק כדי להישאר באותה רמה זה לא משהוא שהיה פעם בד.נ.א של המועדון. בעצם אפילו דני פדרמן מדבר על רצון להתקדם לפיינלפור.
אז קדימה, במקום להצהיר צריך לפעול.

האם שווה להמר?

27 יוני 2013, 07:46

http://sports.walla.co.il/?w=/175/2654944

מצד אחד מדובר בכישרון שאין סיכוי שמכבי אפילו יחלמו לקבל שחקן כזה.
הזדמנות לקבל שחקן על במונחים איופים במחיר מצחיק.
אם הוא הולך לשחק בכוכב האדום זה מקסימום בשביל 200,000

מצד שני מדובר במקרה ראש לא קטן.

לאור הנסיון עם סופו ולאור העובדה שיש גם את ניקולה וויצ"יץ, אני חושב שצריך ללכת על הצ"אנס

מה אתם חושבים?

27 יוני 2013, 10:39

yzafrir כתב:אני ראיתי הרבה משחקים של רייס בריטאס ובמינכן , נכון שהוא לא ישדרג אותנו מקבוצה שמגרדת את הטופ 8 לפינל פור אבל בסכומים שמכבי משלמת אני לא רואה שחקן שכן יעשה את זה . גם פלאנניץ' לא ..

זאת בדיוק הנקודה.
פלאניניץ' גם שחקן שלא שווה את הסכומים אותם הוא מרוויח, בלי קשר לכך שאין לו את היכולת לשדרג משמעותית את הקו האחורי של מכבי.

אדגר פו כתב:אני לא מבין איך אפשר לקבוע שרייס קרוב ברמתו לפלניניץ' , קרוב במה ? ביכולת הריכוז שלהם ? באינטילגנציית משחק ? בקליעה ? בהגנה ? ? ביכולת להפעיל גבוהים ? באתלטיות ?
לא שהקרואטי כוכב עליון, אבל כדי שיהיה בסיס להתכווח צריך לפרוס כאן את התכונות של האובייקט המסוקר , את פלניניץ אנחנו מכירים.

קודם כל ,העלת כמה נקודות מצויינות - בקליעה, באתלטיות, בשליטה בכדור, בזריזות ובחדירה, רייס עולה פלאניניץ' ואפילו די בהרבה ולכן לא הייתי אומר שבפרמטרים האילו הם באמת קובים. הפרמטרים שבהם הם יותר קרובים אחד לשני הם ניהול משחק ומסירה.

בכל אופן, כאשר רייס ופלאניניץ' שיחקו יחד ביורוקאפ, הם היו שחקנים בערך באותו סדר גודל - קלעו אותו דבר, מסרו מספר דומה של אסיסטים והובילו קבוצות להישג דומה. אם היו מזכירים כאן בקיץ האחרון את פלניניץ' ורייס כמועמדים למכבי, אני בספק אם פלאניניץ' היה נחשב לכזו מציאה ומועדף בהרבה על רייס. עובדתית, כאשר שניהם שיחקו יחד באותו מפעל הם נתנו תפוקה זהה ועוד בקבוצות שהגיעו להשיג דומה. אף אחד מהם לא הראה עליונות בולטת על השני.

27 יוני 2013, 11:10

עוד נקודה לרעתו של פלאנניץ' זה הגיל . הוא כבר לא צעיר והעונה הזאת הייתה הבלחה מסויימת אחרי שנים חלשות .
מבחינת יכולת אישית אין לי ספק שאפילו רייס טוב ממנו , האלמנט היחיד שפלאנניץ' טוב יותר זה יכולת משחק הפוסטאפ (טריק שדי למדו אותו כבר במהלך העונה ) ואולי בניהול משחק (אבל לא בהרבה )
רייס שחקן אנרגטי וחזק ושחקן שמתחבר טוב גם לקהל ( מה שלהיקמן לא היה) , מאוד אהבו אותו בריטאס ובמינכן .
אגב , בכלל לא בטוח שמכבי תוכל להחתים אותו כי בייארן הולכת לשחק ביורוליג עונה הבאה והיא קבוצה עם תקציב לא קטן שבטוח יגדל העונה . בכלל הכדורסל בגרמניה בתנופה גדולה והשנה שתי הקבוצות העפילו לטופ 16 ...
פלאנניץ' לא שווה למכבי את הסכום שהוא הולך לקבל בטורקיה בכל מקרה .

27 יוני 2013, 11:17

נו, זה ברור שלמכבי לא שווה לשלם לפלניניץ את הסכומים שהוא יקבל בטורקיה, הם תמיד משלמים כפול ומקבלים נעל בעין.
פלניניץ גם לא יהיה יעיל יותר מדי אם לא יצורפו שחקנים גבוהים רציניים לסגל.
למשחקי בידודים יכול להיות באמת שרייס יהיה עדיף.

אנחנו סוטים כאן מהעניין לגמרי, המטרה היא לא להשוות למי יש יותר גדול, לפלניניץ או לרייס, אלא מי ישדרג אותנו בשנה הבאה, אבל באמת ישדרג.

27 יוני 2013, 11:21

אדגר פו כתב:נו, זה ברור שלמכבי לא שווה לשלם לפלניניץ את הסכומים שהוא יקבל בטורקיה, הם תמיד משלמים כפול ומקבלים נעל בעין.
למשחקי בידודים יכול להיות באמת שרייס יהיה עדיף.

אנחנו סוטים כאן מהעניין לגמרי, המטרה היא לא להשוות למי יש יותר גדול, לפלניניץ או לרייס, אלא מי ישדרג אותנו בשנה הבאה, אבל באמת ישדרג.

מי שיכול לשדרג אותנו זה רק הבעלים של הקבוצה . אם התקציב ישודרג משמעותית אז באמת נוכל לדבר על שחקנים איכותיים ולא על שחקנים ברמת מחיר של גרין או רייס...אבל אין לנו כנראה הרבה בריירות....

27 יוני 2013, 11:24

אדגר פו כתב:נו, זה ברור שלמכבי לא שווה לשלם לפלניניץ את הסכומים שהוא יקבל בטורקיה, הם תמיד משלמים כפול ומקבלים נעל בעין.

בגדול, לא זה ולא זה.
יחד עם זאת, הפוטנציאל של רייס לשדרג את מכבי הוא בעיניי יגדול יותר.

אני חושב שגם נסחפו כאן מאוד בכל הקשור לנושא ניהול המשחק ו"אינטלגנציית משחק" וכיוצ"ב. הבעיה העיקרית של מכבי בקו האחורי העונה היתה מיעוט הנקודות שהיא קיבלה מהעמדה מס' 1. זה גם מה שגרם לבלאט לשחק הרבה עם היקמן כרכז.
עם רכז שהוא גם מנהל משחק טוב (אך לא בהכרח מבריק) וגם יודע לייצר נקודות במגוון דרכים, מכבי תשדרג את הקו האחורי שלה.
נערך לאחרונה על ידי חביב אורנג'ד בתאריך 27 יוני 2013, 11:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

27 יוני 2013, 11:32

פוטנציאל זה דבר אחד ומה שקורה במציאות זה דבר שני, מכבי נופלת עם יותר מדי זרים , רק בשנה האחרונה נפלנו עם רוב הזרים החדשים שעברו בנוקיה.

לא יודע אם יכולת לנהל משחק ואינטילגנציה זה אוברייטד, לדעתי לא. אם רוצים לנצל את מירב היכולת של השחקנים, בעיקר הגבוהים, צריך שחקן שיודע להפעיל אותם ושחקן שיודע לבחור בין מסירות לקליעה בצורה נכונה .

27 יוני 2013, 11:34

אדגר פו כתב:פוטנציאל זה דבר אחד ומה שקורה במציאות זה דבר שני, מכבי נופלת עם יותר מדי זרים , רק בשנה האחרונה נפלנו עם רוב הזרים החדשים שעברו בנוקיה.

דוקא מכבי נפלה השנה איפה שהיא "הלכה על בטוח".
לוגאן הגיע לכאן כאחד השחקנים היות מוכחים ומנוסים שמכבי החתימה בשנים האחרונות, שרמדני בכלל היה נחשב לסוג של מניה בטוחה וגם מדלי היה נחשב לאחד השחקנים הטובים והמוכחים בשוק לעמדתו.

דוקא כאשר מכבי "הימרה" עם שחקן כמו ריקמן שהוכרז כאכזה לאחר מספר בודד של משחקים ונתנה דקות מרובות לג'יימס שמומחי הפורום כאן שלחו אותו הביתה כבר בעונה שעברה, היא הצליחה.
גם סמית' שהגיע למכבי כשחקן יורוקאפ שנכשל בעבר להשאיר חותם ביורוליג הפך לעוגן משמעותי העונה.

אדגר פו כתב:לא יודע אם יכולת לנהל משחק ואינטילגנציה זה אוברייטד, לדעתי לא. אם רוצים לנצל את מירב היכולת של השחקנים, בעיקר הגבוהים, צריך שחקן שיודע להפעיל אותם ושחקן שיודע לבחור בין מסירות לקליעה בצורה נכונה .

אני לא טוען שיכולת כזו היא אוברייטד, אלא שבסה"כ, היא לא היתה נקודת התורפה של מכבי.
חוץ מזה יש כיום לא מעט שחקנים שהם מנהלי משחק טובים ואפילו טובים מאוד, אבל בסופו של יום שחקנים בינונים ומטה. גארדים צריכים גם לקלוע ולא לחפש רק את המסירה.

27 יוני 2013, 11:45

חביב אורנג'ד כתב:

בגדול, לא זה ולא זה.
יחד עם זאת, הפוטנציאל של רייס לשדרג את מכבי הוא בעיניי יגדול יותר.

אני חושב שגם נסחפו כאן מאוד בכל הקשור לנושא ניהול המשחק ו"אינטלגנציית משחק" וכיוצ"ב. הבעיה העיקרית של מכבי בקו האחורי העונה היתה מיעוט הנקודות שהיא קיבלה מהעמדה מס' 1. זה גם מה שגרם לבלאט לשחק הרבה עם היקמן כרכז.
עם rכז שהוא גם מנהל משחק טוב (אך לא בהכרח מבריק) וגם יודע לייצר נקודות במגוון דרכים, מכבי תשדרג את הקו האחורי שלה.

יש רק שחקן אחד בסגנון משחק שאתה מדבר עליו שהוא מספיק איכותי ללבל הזה, וקוראים לו פארגו. כל יתר השחקנים, כולל האורז הזה, לא שווים כלום ושום דבר. אני לוקח את פלאניניץ' לפניו בכל יום נתון.
נושא נעול