המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yiffy כתב:felix_r כתב:להטיל מיסים? מצחיק מאוד.
אם יטילו מיסים, המחירים רק יעלו.
ביבי אשם בהכל, זה ידוע. גם בהתחממות הגלובלית, אפקט החממה, התעללות בבעלי החיים, מחלת הסרטן וכו.
רק בנימין נעמן ואבי כתבו פה דברים הגיוניים.
כן פליקס, זה נאום ההגנה הקבוע שלך. אשמח אם במקום להגיד אותו כל פעם, תכתוב הסבר המתייחס לסוגיה עצמה ומדוע לדעתך ביבי אינו אשם בו.
בלי קשר, בין אם אני אוהב את ביבי או לא, הכסא שלו זה ממש לא מה שמעניין בנושא זה. יש סוגייה בעייתית שהיא המחירים השערורייתיים של הדירות ואנחנו פשוט טוענים שצריך לפתור אותה בעזרת מדיניות שונה בתכלית מזו שביבי משתמש בה. במקרה זה, בניגוד לשאלה המדינית, אני נמצא עם הרוב המוחלט במדינה בסוגיה זו (איזה כיף להיות סוף סוף עם הרוב) וכפי שלמדנו בשבועות האחרונים, במדינה שלנו הרוב לא רק קובע, אלא גם מועך את המיעוט ועושה ממנו שניצל.
אני מבטיח לך שאם ביבי יעשה פניית פרסה ויכריז על צעדים לתמיכה בשוכרי הדירות שלא באמצעות ידיים נעלמות ושקריות, אני אהיה הראשון לתמוך בו בנושא זה. כך היה עם ההחלטה הנכונה שלו לטעמי שלא לבטל את הפטור ממע"מ על הפירות והירקות וכנ"ל לגבי היישום של המלצות ועדת ששינסקי. אין ספק שביבי במציאות הוכיח שהוא מסוגל להשאיר את איין ראנד ומילטון פרידמן בבית ולנקוט במדיניות חברתית שלא משרתת רק את בעלי ההון. הבעיה היא שהוא עושה זאת רק כשיש לחץ ציבורי, ולכן חשוב ללחוץ על הדוושא ולחזק את הלחץ עכשיו כמה שרק ניתן.
yiffy כתב:פליקס, אני סטודנט לכלכלה באוניברסיטה העברית. למדתי שנתיים כלכלה בבית ספר אקדמי בארה"ב. אני קורא ספרי כלכלה כל יום. נראה לי שאני מבין בכלכלה דבר או שניים![]()
יש דבר כזה שנקרא דיור ציבורי. דירה לא "במתנה" אבל מסובסדת. אני לא רוצה אותה (תודה לאל עבדתי בהיי-טק ואני אשרוד את תקופת הלימודים) אבל אני רוצה שאלו שקורעים את התחת שלהם ועובדים 10 שעות ביום ואז נכשלים במבחנים יוכלו לחיות קצת יותר כמו בני אדם. כל מדינה מפותחת גדולה בעולם מקדמת פרויקטים אלו, ביניהן גם ארה"ב - סמל הקפיטליזם.
אה, ואשמח אם תתן לי לינק לנתוני הבעלות הפרטית של דיור בעולם, כזה שמציג את המדינות לפי אחוזים וניתן לראות בברור שישראל ממוקמת בו גבוה. לא מצאתי אפילו משהו דומה לזה...
אני מצטער על הילדות הקשה שככה"נ הייתה לך במדינה קומוניסטית, אבל אני לא משווה את התנאים שהמדינה מספקת פה לתנאים שהיו בהיסטוריה הרחוקה והלא רלוונטית של המלחמה הקרה ואומר "אה, המצב יותר טוב מברה"מ, סליחה שהתלוננתי..."
yiffy כתב:הנה, היטלר מתייחס יופי לכל הנקודות שלכם, כולל המעבר לפריפריה והשוק החופשי:
http://www.youtube.com/watch?v=zq8ZXowTEMU
felix_r כתב:yiffy כתב:הנה, היטלר מתייחס יופי לכל הנקודות שלכם, כולל המעבר לפריפריה והשוק החופשי:
להזכירך, מפלגתו של היטלר היתה מפלגה סוציאליסטית לאומית, משהו כמו מפלגת עבודה
yiffy כתב:felix_r כתב:yiffy כתב:הנה, היטלר מתייחס יופי לכל הנקודות שלכם, כולל המעבר לפריפריה והשוק החופשי:
להזכירך, מפלגתו של היטלר היתה מפלגה סוציאליסטית לאומית, משהו כמו מפלגת עבודה
לתיקונך, מפלגתו של היטלר הייתה פאשיסטית נאצית עם דגש על ערכי הלאום ושבירת מעמד הפועלים. משהו בין הליכוד לישראל ביתינו
בכל מקרה הסרטון הוא כמובן הומוריסטי, למרות שאם הדמות הייתה כל אחד אחר חוץ מהיטלר המסר היה עובר מצויין.
למפלגה הייתה משנה סדורה, שעיקריה לאומנות פאן-גרמנית, גזענות ובמיוחד אנטישמיות, אנטי-ליברליזם, אנטי-דמוקרטיה ואנטי-קומוניזם.
yiffy כתב:אין הרבה אנשים שיודעים היסטוריה יותר טוב ממני![]()
מתוך ההגדרה שהבאת:למפלגה הייתה משנה סדורה, שעיקריה לאומנות פאן-גרמנית, גזענות ובמיוחד אנטישמיות, אנטי-ליברליזם, אנטי-דמוקרטיה ואנטי-קומוניזם.
אפשר לדחוף את המילים "סוציאל" ו"פועלים" לכל מקום - זה לא משנה כלום. הנאצים היו אויבי הפועלים בראש ובראשונה. הם אסרו עליהם לשבות והעניקו לבעלי ההון זכות לכפות עליהם תנאי עבודה מחפירים. מי שתמך בנאצים ואפשר להם לעלות באופן דמוקרטי לשלטון הם כמובן בעלי ההון, השמרנים העשירים. הקומוניסטים היו האויבים המושבעים של הנאצים והם היו הראשונים שנכלאו ברגע שהיטלר עלה לשלטון.
כמה עוד אפשר לעוות היסטוריה?
נ.ב: תומך נאצים נלהב שאימץ את כל ערכיהם חוץ משנאת היהודים הוא אדם בלונדיני ונאה, פעיל הימין הקיצוני מנורבגיה. מוסר לך ד"ש פליקס
yiffy כתב:אני מכיר את הטענה של אנשי ימין לגבי המוות של יותר אנשים מדיקטטורים שמאלנים במאה ה-20. היא כמובן מופרחת מהיסוד. סטאלין ומאו אמנם הרגו יותר אנשים מהיטלר, אבל אם מוסיפים להיטלר כמה נשמות טובות כמו פולחניסיו באטיסטיה (קובה), אוגוסטו פינושט (צ'ילה), מובוטו ססה סקו (קונגו), סעיד בארה (אתיופיה), צ'ארלס טיילור (ליבריה), חורחה רפאל וידאלה (ארגנטינה) סוהארטו (אינדונזיה) ואפשר עוד להמשיך עד מחר, הימין לוקח בלי להזיע בכלל.
גולדה לא נחשבת נאצית לפי ההגדרה שלי. נאצי הוא צריך לא רק להיות לאומן שונא זרים, אלא גם לרצות לשבור את מעמד הפועלים ולהעניק זכויות היתר לבעלי ההון. גולדה לא תמכה בזה ולכן היא לא נאצית. הטיעון שלך נופל.
בעלי ההון לא הצטרפו להיטלר בסוף, אלא בהתחלה - ממש לפני הבחירות ב-33' והביסוס של דיקטטורה בגרמניה. זה נכון שהם שנאו אותו כי הוא לקח להם אלמנטים של שוק חופשי, אבל הם גם ידעו להלל אותו כאשר הוא "שבר את הידיים והרגליים" של הפועלים בבתי החרושת. איך שמאל עולה בקנה אחד עם פגיעה אנושה במעמד הפועלים כנראה שרק אתה תוכל להסביר.
התלבטתי אם בכלל להגיב להשוואה בין אבו-מאזן לרוצח הנורבגי (בכל זאת זה מתחיל להרגיש כמו רמה ממש נמוכה של דיון). אני אגב בכלל לא בטוח שאבו-מאזן רצח כ"כ הרבה אנשים, כי הוא עומד בראש המנגנונים רק מאז שערפאת מת ולא היו הרבה פיגועים מאז, אבל ניחא. בכל מקרה, מי שלא עומד בראש הרשות הפלסטיני הוא פוליטיקטי ומנהיג של עם. רוצחים לו אנשים והוא רוצח אנשים של הצד השני בחזרה - ככה עובד סכסוך. לעומתם, פעיל הימין הקיצוני הוא אדם פרטי שהחליט שהוא יכול לקדם את מטרותיו באמצעות רצח של ילדים - אלף אלפי הבדלות.
felix_r כתב:תודה רבה, אבי. אצלך בראש הכל הרבה יותר מסודר מאשר אצלי.![]()
אני יודע הרבה מאוד דברים, אבל לצערי קשה לי (עד בלתי אפשרי) להסביר אותם בצורה מסודרת או להצביע על מקורות המידע שברשותי.
אבי כתב:דרך אגב לא מעט סוציאליסטים היו בעלי ברית של הנאצים.
האידאולוג הסוציאליסטי הבלגי אנרי דה מאן שעמד בראש המפלגה הסוציאליסטית הבלגית הקים ב1940 איגוד מקצועי פרו נאצי וקרא להצטרפות לנאצים כדי להקים חברה סוציאליסטית באירופה.
בצרפת המנהיג הסוציאליסטי מרסל דאה קרא לשת"פ עם הנאצים והתמנה לשר העבודה בממשלת וישי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־6 אורחים