פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

28 יולי 2013, 19:55

לציידי המציאות מליגת קופל.
וויל טשמן פאואר פורוור 2.04 , התעלל היום בנבחרת העתודה.

29 יולי 2013, 00:09

http://www.globes.co.il/news/article.as ... ref=sport5
מאמר מעניין ולא שגרתי של אודי הירש.
קשה שלא להסכים עם דבריו...

29 יולי 2013, 02:17

רק שווה לציין שהגבוהים של העתודה הם אלייספור, אלטיט וגינת. 2 שחקנים שראו רק ספסל בליגת העל + שחקן שראה רק ספסל בליגה השנייה. ככה שלא פלא שטאשמן אחד עושה מהם צחוק.

29 יולי 2013, 22:29

מישהו ראה את המשחק, או התקציר של הגליל 90' נגד גליל 00' שנערך הערב ?
קטש פשוט פיספוס אדיר. שברון לב ממש. גם היום הייתי לוקח אותו הרבה לפני אוחיון, מקל, או כל גארד ישראלי אחר...

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 46817.html

29 יולי 2013, 23:43

קובי כתב:מישהו ראה את המשחק, או התקציר של הגליל 90' נגד גליל 00' שנערך הערב ?
קטש פשוט פיספוס אדיר. שברון לב ממש. גם היום הייתי לוקח אותו הרבה לפני אוחיון, מקל, או כל גארד ישראלי אחר...

אכן כן.

לפני כמה שנים פגשתי בת"א אוהד של פנאתנייקוס,
והוא אמר לי שקטש היה הזר הכי טוב שהוא ראה בחיים.

בכלל הרכזים של שנות ה-90 היו טרגדיה, עם גודס שהיה יכול להיות מנהל משחק\קלעי בכל ליגה בעולם. (כולל בעולם האחר).
והכי מעצבן ששניהם נפצעו בדיוק בפיק של הקריירה, קטש אחרי הגמר גביע אירופה ומלכות סלים ביורובסקט.
וגודס אחרי שהביא למכבי מקום שלישי באירופה.

30 יולי 2013, 00:16

גל מקל כתב:

אכן כן.

בכלל הרכזים של שנות ה-90 היו טרגדיה, עם גודס שהיה יכול להיות מנהל משחק\קלעי בכל ליגה בעולם. (כולל בעולם האחר).
והכי מעצבן ששניהם נפצעו בדיוק בפיק של הקריירה, קטש אחרי הגמר גביע אירופה ומלכות סלים ביורובסקט.

באמת? מרגיש לי פספוס שלא זכיתי לראות אותו.

30 יולי 2013, 00:36

LIAV10 כתב:
גל מקל כתב:

אכן כן.

באמת? מרגיש לי פספוס שלא זכיתי לראות אותו.

לא נעים לי לבאס, אבל פיספוס אדיר. למען הכרתו בשטחיות לפחות, תעשה קצת יוטיוב. וירטואוז מדהים, קלעי פנטסטי מכל הטווחים, שליטה אבסולוטית בכדור ב-2 הידיים. לנו הייתה אפילו בבית קלטת ללימוד ילדים של קטש. הוא אפילו הסביר שם על הטעיה יגוסלבית (:
כמה כואב... כמה חבל...

30 יולי 2013, 00:43

מגניב, כשהייתי קטן הייתי במחנה קיץ של כדורסל והמאמן הראה לנו את אותה קלטת.
מדהים שעל אף הסייז הלא מרשים שלו הוא עדיין היה כזה חודר מדהים (מעניין מי יהיה הראשון לקפוץ על ההזדמנות להפוך את המשפט הזה לבדיחה).

ושאלה: איך הוא היה בניהול משחק? עושה רושם שהוא די אהב את הכדור, הזריקות שלו לשלוש (ובכלל המשחק שלו) מאוד מזכירים לי את שאראס, רק לי?

30 יולי 2013, 00:57

אתם יודעים מה הכי עצוב במשחק הראווה הזה?
העובדה שעידו קוז'יקרו, שחקן פעיל נכון ל-2013 ועדיין בסגל נבחרת ישראל, היה חלק מהנבחרת של שנות ה-90'..... :nono

30 יולי 2013, 01:16

חנו'ש כתב:אתם יודעים מה הכי עצוב במשחק הראווה הזה?
העובדה שעידו קוז'יקרו, שחקן פעיל נכון ל-2013 ועדיין בסגל נבחרת ישראל, היה חלק מהנבחרת של שנות ה-90'..... :nono

ועדיין נחשב לישראלי בכר
בשביל זה רוצים שיהיו רק 2-3 זרים, בשביל ששחקנים ברמה של קוז'יקרו יוכלו לקבל משכורות מופקעות

30 יולי 2013, 07:07

LIAV10 כתב:מגניב, כשהייתי קטן הייתי במחנה קיץ של כדורסל והמאמן הראה לנו את אותה קלטת.
מדהים שעל אף הסייז הלא מרשים שלו הוא עדיין היה כזה חודר מדהים (מעניין מי יהיה הראשון לקפוץ על ההזדמנות להפוך את המשפט הזה לבדיחה).

ושאלה: איך הוא היה בניהול משחק? עושה רושם שהוא די אהב את הכדור, הזריקות שלו לשלוש (ובכלל המשחק שלו) מאוד מזכירים לי את שאראס, רק לי?

הוא היה רכז קלעי ברמה הגבוהה ביותר , אבל לא היה מנהל משחק גדול , ושומר בינוני.
אבל מסוג השחקנים המיוחדים האלו , שכל פעם שהכדור בידיו , משהו מענג היה קורה לטוב ולרע.

האירוניה היא שדווקא שמכבי ויתרה על קטש , היא הפכה לאימפריה.

30 יולי 2013, 07:37

ankram כתב:
LIAV10 כתב:מגניב, כשהייתי קטן הייתי במחנה קיץ של כדורסל והמאמן הראה לנו את אותה קלטת.

הוא היה רכז קלעי ברמה הגבוהה ביותר , אבל לא היה מנהל משחק גדול , ושומר בינוני.
אבל מסוג השחקנים המיוחדים האלו , שכל פעם שהכדור בידיו , משהו מענג היה קורה לטוב ולרע.

האירוניה היא שדווקא שמכבי ויתרה על קטש , היא הפכה לאימפריה.

העונה ההיא שמכבי ויתרה עליו והביאה את מקודונלד הייתה במוצהר עונה פיננאנסית והציפיות היו נמוכות . בגלל זה ההפתעה מההפלה לגמר היורוליג בסלוניקי הייתה הישג ענק...
קטש מבחינתי מייצג את תחילתו של הרכז המודרני שהוא גם סקורר וגם מנהל משחק . לפני זה בעמדת הרכז היו שמים שחקנים כמו חן ליפין וכו' שהם מאוד מוגבלים בהתקפה .
בגלל זה אגב אני חושב ששחקן כמו רייס יכול להצליח במכבי כי כבר יש לנו ניסיון עם שחקנים בסגנון הזה (ביינום , פארגו ...) שהצליחו פה...

30 יולי 2013, 08:30

לא מדויק.
באירופה לפני קטש היו רכזים מודרנים מהסגנון שאתה מציין ג׳ורג׳ביץ׳ לדוגמא.
אפילו בארץ רכזים סקוררים כמו עדי גורדון ורחוק יותר ליבוביץ׳ היו רכזים סקוררים, הרבה לפני קטש.
מכבי בעיקר בתקופת מיקי ודורון היתה קבוצה עתירת קלעים גם בעמדות הפורוורד ( מגי, ג׳ימבו וכו׳) והיתה זקוקה למנהל משחק טהור , פחות סקורר.
רכזים סקוררים היו לפני קטש , הוא בוודאי לא הראשון. אבל בוודאי אחד המענגים שבהם.

30 יולי 2013, 12:18

ankram כתב:לא מדויק.
באירופה לפני קטש היו רכזים מודרנים מהסגנון שאתה מציין ג׳ורג׳ביץ׳ לדוגמא.
אפילו בארץ רכזים סקוררים כמו עדי גורדון ורחוק יותר ליבוביץ׳ היו רכזים סקוררים, הרבה לפני קטש.
מכבי בעיקר בתקופת מיקי ודורון היתה קבוצה עתירת קלעים גם בעמדות הפורוורד ( מגי, ג׳ימבו וכו׳) והיתה זקוקה למנהל משחק טהור , פחות סקורר.
רכזים סקוררים היו לפני קטש , הוא בוודאי לא הראשון. אבל בוודאי אחד המענגים שבהם.

האמת שגם במכבי הרכז האחרון שהיה רק מרכז ולא תורם הרבה בקליעה היה מוטי ארואסטי.
חן ליפין לא היה רכז שרק מרכז, הוא פשוט היה שחקן די בנוני בכל התחומים, ולכן בדרך כלל לא קלע כל כך הרבה.
אחר כך הגיע גיא גודס, שעד הפציעות היה גם סקורר מצוין, בעל קליעה פנטסטית משלוש וחדירה טובה, שהתבססה יותר על כוח מאשר על מהירות (היה לו פלג עליון חזק, בדומה למקל של ימינו). היה גם את קורן אמישה, שלא הצליח במכבי, אבל גם כן היה רכז-סקורר. גם שפר קלע הרבה. דווקא קטש היה לא היה רכז של ממש. הייתי מגדיר אותו 66% סקורר 33% רכז :)

באירופה היו הרבה רכזים סקוררים. אם כבר הזכרת את ג'ורג'ביץ', אז למה לא את אנטואן ריגודו? אני זוכר את ריגודו הצעיר במדי שולה קולע 10/11 לשלוש על ראשה של גליל של פיני גרשון :laugh2 (אחד מאותם המקרים בהם תורת האחוזים של פיני לא ממש עבדה)

בארץ חוץ מגורדון הייתי מציין גם את ארי רוזנברג

30 יולי 2013, 12:38

felix_r כתב: בארץ חוץ מגורדון הייתי מציין גם את ארי רוזנברג

פליקס - ארי רוזנברג היה קלע ובכלל לא רכז. אבל היה קלע ענק...

30 יולי 2013, 12:45

dod כתב:
felix_r כתב: בארץ חוץ מגורדון הייתי מציין גם את ארי רוזנברג

פליקס - ארי רוזנברג היה קלע ובכלל לא רכז. אבל היה קלע ענק...

דווקא זכור לי שגם ריכז, אבל אני יכול לטעות.

30 יולי 2013, 12:54

חברה , בגלל זה כתבתי "מבחינתי" .... במכבי חוץ מגודס (שגם לו לא היה אימפקט כלכך בהיסטוריה של הקבוצה..) לא היה לפני זה רכז סקורר ברמה....ובקבוצות אחרות בארץ לא כלכך עניין אותי מי שיחק...
באירופה היו כמה כאלו הרבה לפני כמו גאליס ועוד אבל לא במכבי...
לקטש היה שליטה מדהימה בכדור ובגוף והיה לו יכולת שהייה באויר בחדירות לסל שפשוט היה תענוג לראות . בנוסף הוא ידע לדפוק את השלשה בפרצוף של השחקן כשצריך...
אגב, רוזנברג לא היה רכז , וגם ריגודו אני לא בטוח שהיה רכז....

30 יולי 2013, 13:08

yzafrir כתב:חברה , בגלל זה כתבתי "מבחינתי" .... במכבי חוץ מגודס (שגם לו לא היה אימפקט כלכך בהיסטוריה של הקבוצה..) לא היה לפני זה רכז סקורר ברמה....ובקבוצות אחרות בארץ לא כלכך עניין אותי מי שיחק...
לקטש היה שליטה מדהימה בכדור ובגוף והיה לו יכולת שהייה באויר בחדירות לסל שפשוט היה תענוג לראות . בנוסף הוא ידע לדפוק את השלשה בפרצוף של השחקן כשצריך...

קטש, כמובן, היה שחקן הרבה יותר גדול מגודס, אבל אימפקט בהיסטוריה של מכבי? גודס לפחות הצעיד את מכבי לפיינל-פור היחידי, אם אינני טועה, בשנות ה 90 (בעונת מלחמת המפרץ הראשונה - 91), לפני שנפצע ב 92. מה קטש תרם למכבי חוץ מלקחת ממנה גביע אירופה במדי פאו? :)

30 יולי 2013, 13:30

felix_r כתב:
yzafrir כתב:חברה , בגלל זה כתבתי "מבחינתי" .... במכבי חוץ מגודס (שגם לו לא היה אימפקט כלכך בהיסטוריה של הקבוצה..) לא היה לפני זה רכז סקורר ברמה....ובקבוצות אחרות בארץ לא כלכך עניין אותי מי שיחק...

קטש, כמובן, היה שחקן הרבה יותר גדול מגודס, אבל אימפקט בהיסטוריה של מכבי? גודס לפחות הצעיד את מכבי לפיינל-פור היחידי, אם אינני טועה, בשנות ה 90 (בעונת מלחמת המפרץ הראשונה - 91), לפני שנפצע ב 92. מה קטש תרם למכבי חוץ מלקחת ממנה גביע אירופה במדי פאו? :)

הכוונה לא בהישגים אלא בזיכרון עצמו מהשחקן...את גודס הרבה פחות זוכרים כשחקן (חוץ מהקליעה המוזרה משלוש...) לעומת קטש...
קטש היה הכוכב של הקבוצה בעוד שגודס לא

30 יולי 2013, 13:37

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 46948.html

הסוכן של הלפרין בא להלחיץ את מכבי? שיקחו אותו. הלוואי.
נושא נעול