אבי כתב:צר לי אבל הנאצים היו סוציאליסטים לעילא ולעילא. יש סיבה שהרקע בדגל הנאצי הוא אדום. ההבדל בין הסוציאליסטים הלאומיים לבין הסוציאליסטים ה"רגילים" היה שהאחרונים היו חלק מתנועה בינ"ל שהייתה מסונפת בקשרי נאמנות לברית המועצות.
היטלר היה חסיד נלהב של הכלכלה המתוכננת. הוא לא האמין שאפשר לסמוך על הכלכלה הקפיטליסטית שתעמיד את הקדימויות הלאומיות בראש מעיינה, משום שהקפיטליזם "אנוכי" מטבעו. החלופה שלו הייתה כלכלה מכוונת ומתוכננת בידי המדינה ואפילו בעת הצורך בבעלות המדינה. בשנת 1934 היטלר אמר: "יש לשים קץ להיעדר סייגים על משק חופשי, לטובת הכוונה מתוכננת ופעולה מתוכננת... מה שהיה מקרי בשעתו חייב להיות מתוכנן".
דוגמא לאקטים אנטי קפיטליסטים של המשטר הנאצי:
1. קביעת "תוכנית 4 השנים" ב-1936 כשהרמן גרינג הועמד בראשה עם סמכויות מוחלטות. גרינג הקים ארגון ממשלתי שהעסיק למעלה מ-100 אלף איש בתיאום המדיניות המאקרו כלכלית ולניווט כל המשק. ארגונו של גרינג ביצע את ההקצאת השנתית של השקעות בתעשייה, הכתיב תפוקות במרבית התעשיות, הטיל פיקוח על עסקאות הסחר והמטבע והכשיר עובדים.
2. "חוק הדיוידנדים", חוק שהגביל את הרווחים והדיוידנדים ללא יותר מ-6% ודרש מעסקים להשקיע בחזרה את העודפים או להעבירם למדינה.
3. איסור העברת כסף בצורה חופשית לחו"ל.
4. פיתוח מפעלים ותעשיות בבעלות ממשלתית (זה כבר סוציאליזם לכל דבר ועניין): למשל הקונצרן "רייכסוורקה" ומפעל המכוניות פולקסווגן.
5. פיטורי עובדים נעשו רק באישור הממשלה.
6. צו הקפאת מחירים ב-1936. מונה קומיסר מיוחד שבעזרת מנגנון גדול שמר על ביצוע הצו.
זאת ועוד, חסידים מושבעים של קיינס תמכו במדיניות הכלכלית הנאצית. אפילו קיינס עצמו בהקדמה למהדורה הגרמנית של ספרו ב-1936 כתב שהתאוריה שלו אינה מנוגדת לנציונל סוציאליזם.
אתה אולי יכול איכשהו לטעון שהנאצים לא היו סוציאליסטים אלא דגלו בכלכלה פאשיסטית (אמצעי היצור בבעלות פרטית אבל פעילותם מוכוונת ע"י הממשלה),אגב כלכלה ששלי יחימוביץ' ודומיה מקדמים, אבל אתה לא יכול לקרוא לכלכלה הנאצית קפיטליזם.
אני הייתי בכל מקרה ממליץ לך לחזור ולקרוא את פרק 12 בספר "הדרך לשיעבוד" של האייק, פרק שעוסק בשורשים הסוציאליסטים של הנאציזם. וגם לקרוא את ספרו של לודויג פון מיזס שעוסק באותו נושא: Omnipotent Government: The Rise of the Total State and Total War
את הספר ניתן לקרוא אונליין בחינם!!!![]()
http://mises.org/etexts/mises/og.asp
כמעט כל מה שכתבת כאן לא נוגד את מה שכתבתי.
אמרתי בפירוש שהנאצים לא תמכו בשוק חופשי. יחד עם זאת, ההגדרה כלפי שמאל או ימין היא לא זו שמגדירה שוק חופשי. כיום, הימנים הקיצוניים ביותר בארה"ב כמו פטריק ביוקנן דווקא מתנגדים לשוק חופשי. גם בעלות ממשלתית של חברות היא לא תנאי לסוציאליזם, כי אם את הרווחים של החברות מעבירים רק לאנשי ימין, אצולה או סתם פקידים נאצים, זה עדיין פאשיזם טהור.
התמיכה בבעלי ההון, השבירה של מעמד הפועלים, ההעצמה של מונופולים והפגיעה במיעוטים במדינה הם ה-מאפיינים של ימין פאשיסטי מודרני. גרמניה הנאצית התמחתה בכל אחד מהם עד כדי מלכאת אומנות.
אגב, באופן הפוך - התמיכה בשוק חופשי לאו דווקא אומרת שאדם הוא ימני. לארי סאמרס, אחד הכלכלנים הניאו-קיינסיאנים הבולטים בעולם כיום, תמך בדה-רגולציה של שווקי ההון ביחד עם כל תלמידי מילטון פרידמן בשנות ה-90 ובתחילת שנות ה-00. את התוצאות של המהלך הכואב הזה כולנו מרגישים עד היום.
יש חוק בכלכלה פוליטית - אם זה מיטיב אך ורק אם בעלי ההון, זה בהכרח ימין. I rest my case.
קיינס מעולם לא תמך בנאצים וגם לא בכלכלה שלהם. הוא הטיף כנגד "הצטברות מיותרת ולא יעילה של הון בידי מיעוטים אנוכיים". מעבר לכך, הוא גם היה ציוני ותמך בהקמה של מדינת ישראל (אתה מוזמן לבדוק את זה).
כמו כאמרתי לך בעבר, קראתי את הספר של האייק. למרות שהוא מעניין, הרעיונות בו הם קיצוניים ולקרוא אותו היה מתיש ומענה. קשה לי להאמין שאני אחזור לפרקים ספציפיים, אז אני סומך על הציטוטים הישירים שלך

פליקס - שנאת זרים היא שנאת הזרים במדינה. לגרמניה הנאצית לא היה צורך לשנוא את הערבים והיפנים כי הם לא היו במדינה שלה. יהודים וצוענים כן. רוסים כן.