עגל הזהב כתב:NY boy כתב:אין בנבחרת צרפת לדעתי אפילו מתאזרח אחד. כולם נולדו וגדלו בצרפת.
זה לא בדיוק שאבות אבותיהם הגיעו לצרפת ופתאום הפכו לאתלטי על בזכות החינוך הצרפתי..
גנטית, אין לנו באמת שום סיכוי מולם. זה שמקרה גם יש להם כישרון זה פשוט אומר שהסיכוי שלנו לעמוד מולם הוא פשוט לא קיים כל כך..
כשרייס, היקמן,טוני פארקר מקאלב חודרים לסל יש איזשהו שחקן אירופאי שמסוגל לרוץ ולהזיז את הרגליים בקצב שלהם? לא כל כך נראה לי..
וזה ברור לך שלא התכוונתי שהאזרחות הצרפתית שלהם לא מגיעה להם. זה עיוות מוחלט של הדברים שלי
הכוונה היא כמובן הבדלים בפוטנציאל הגנטי המולד שהשחקנים שלנו, גם אם מאד ירצו לא יוכלו לרכוש
אז לפני שאתה מכנה פה אנשים בתואר"גזענים" בו נבחן את המציאות כפי שהיא ולא תחת -משקפי המתחסד-
אני דווקא חושב שהדברים שלך כן נגועים בגזענות...
למי איכפת מהחינוך הצרפתי? האם יש לך בעיה עם רופאים רוסים שמטפלים בך, למרות שלא למדו במערכת החינוך הישראלית? הייתה לך בעיה לעודד את אלכס שטילוב או אלכס אברבוך,
שייצגו את ישראל, אבל לא נולדו כאן?
צרפת היא אומה שיש בה הרבה שחומי עור, כמו גם אנגליה, ובכלל רוב מדינות אירופה היום. ברור שרוב שחומי העור הם בנים למהגרים (בדיוק כמו בארה"ב ד"א), אבל זה חוקי ותקין,
ובדיוק אותו הדבר היה גם לפני 15 שנה.
ההבדל הוא שפעם היו לנו שחקנים מצויינים, שהיו יכולים להתמודד עם כל אחד, כי הם עצמם פשוט היו טובים. גם מאמנים טובים יותר אימנו את הנבחרת אז. זה גם לא היה כזה מזמן.
אנחנו לא באתלטיקה קלה, אלא בכדורסל, ובכדורסל (במיוחד זה האירופאי), לא מדובר על תחרות קפיצות או ריצה, אלא במשחק כדורסל, שהוא ספורט קבוצתי, שבו גם לבנים יכולים
להצליח ולנצח, בדיוק כמו שמראות לנו ליטא, רוסיה, ספרד, סרביה, כרואטיה ואחרות לאורך השנים.