המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:הסיפור הזה מצטרף גם לסיפור של מאריץ' מן השנה לפני - כמעט אותו מקרה אחד לאחד.
מה שמעודד זה שנראה שה"פדרמנים" או ה"ג'וניורים" או איך שלא 'קוראים להם כאן, כן מנסים להחתים שמות גדולים ואף פועלים מהר בשקט על-מנת לעשות זאת. מי יודע, אולי אחרי שני מהלכים שכשלו יבוא מהלך שיצליח. פעם שלישית גלידה?
בכל מקרה, הסיפור הזה כמו לא מעט סיפורים אחרים מן השנים האחרונות מדגיש עד כמה מזל משחק פקטור משמעותי בהחתמת שחקנים. נקווה שמתישהו המזל ישחק גם לטובתינו.
חביב, אני ציפיתי שאחרי הראיון של שלף (או לפחות מה שהובא כאן בפורום), תבין מי הם באמת הג'וניורים ומה הם עושים כאן (רמז - ניצחונות, שמות ואהדה לא מעניינים אותם, כסף - כן).
הכתבה הזאת כנראה קנוייה. לא היה שום מהלך לדעתי, ואם כן, אז זה היה מהלך סרק בשביל להראות - ניסינו. אתה לא עובר מהצעה של 1.5 מליון יורו לשליש מזה. זה לא עובד ככה.
בסדר, אז הכתבה הזו היא קנוניה והראיון עם גור שלף האובייקטיבי, האמין, שלא נוטר טינה ולא מתוסכל בכלל, היא כמובן מסמך דקומנטרי אותנטי ומדוייק שעל פיו ישק דבר.
בכל אופן, בשנים האחרונות שמענו על כמה הצעות כמעט חסרות תקדים במונחים של מכבי - 1.4 מליון דולר לאידסון, קצת יותר ממליון דולר למאריץ' ועכשיו 2.5 מליון יורו לשנתיים לפארגו. סכומים כאלו ושמות כאלו ממש לא היו אופייניים למכבי עד השנים האחרנות. הרבה יותר אופייני למזרחי ופדרמן להביא כל מיני צ'יימברסים, שאראסים ופחאלוקאסים במחירי מבצע ואז באופן אבסורדי, לשמוע דוקא הרבה מחמאות ופירגונים על החתמות כאלו מצד האוהדים.
בנוגע לאמירה הנחרצת " אתה לא עובר מהצעה של 1.5 מליון יורו לשליש מזה. זה לא עובד ככה." - אני באמת לא יודע איך זה "עובד" ובאמת שאני לא מבין גדול בכדורסל.
אם האמירה הזו גורסת שמכבי העדיפה שחקן כמו רייס על-פני של שחקן כמו פלניניץ', אז נשאר לי רק לפרגן. אם אכן הג'וניורים (או איך שלא קוראים להם כאן) אחראיים לכך שמכבי העדיפה את רייס על פניו של שחקן כמו פלניניץ', אז אני מוריד בפניהם את הכובע, למרות שאני נוטה להאמין שמדובר במהלך מקצועי נטו שמגיע מכיוונו של הצוות המקצועי.
jol9 כתב:זו גם תגובה לEULGAM05 - זה פחות משנה כרגע שחקן כזה או אחר ספציפית, אלא העיקרון הגדול יותר. למה אף אחד מכם לא אומר מילה על זה שתקציב השחקנים יירד בשנים האחרונות בעשרות אחוזים? האם זה נורמלי?
ועדיין מדברים ומספרים לנו שיש גירעון.
EulGam05 כתב:jol9 כתב:זו גם תגובה לEULGAM05 - זה פחות משנה כרגע שחקן כזה או אחר ספציפית, אלא העיקרון הגדול יותר. למה אף אחד מכם לא אומר מילה על זה שתקציב השחקנים יירד בשנים האחרונות בעשרות אחוזים? האם זה נורמלי?
התגובה שלי הייתה לטענה שלא היה מהלך או לחילופין שהיה מהלך של "ניסינו". לפיכך ציינתי שלאור העובדה שמכבי אכן הציעה בשנים האחרונות סכומים כאלה (איידסון ולאנגפורד), זה לא מופרך לחשוב שאכן הציעו לפארגו בסכום של 1.25 מיליון לעונה. אם היינו מדברים פה על סכום של 2 מיליון יורו לעונה אז הייתי מסכים איתך כי ספק אם מכבי תשלם סכום כזה עוד פעם אחרי ארויו ובמקרה הזה הכתבה אכן הייתה נראית כמו קשקוש לא אמין.
בקשר לתקציב היורד בשנים האחרונות, זה נושא שנטחן כל כך הרבה פה עד שאפשר היה לשנות את השם של הפורום מ-"צהבת" ל-"תקצבת" וזה עדיין היה נראה הגיוני. מעבר לכך, בחיים שלי לא הוצאתי שקל אחד מהכיס שלי על מכבי, אני משלם רק בזמן של צפייה במשחקים וכשזה לא מביא לי הנאה אז אני פשוט מוותר על התענוג. לפיכך, תלונות שלי על התקציב של הקבוצה זה כמו מחוסר בית שמגיע להתארח אצל משפחה ומתלונן על כך שאין להם מים חמים במקלחת.
EulGam05 כתב:jol9 כתב:זו גם תגובה לEULGAM05 - זה פחות משנה כרגע שחקן כזה או אחר ספציפית, אלא העיקרון הגדול יותר. למה אף אחד מכם לא אומר מילה על זה שתקציב השחקנים יירד בשנים האחרונות בעשרות אחוזים? האם זה נורמלי?
התגובה שלי הייתה לטענה שלא היה מהלך או לחילופין שהיה מהלך של "ניסינו". לפיכך ציינתי שלאור העובדה שמכבי אכן הציעה בשנים האחרונות סכומים כאלה (איידסון ולאנגפורד), זה לא מופרך לחשוב שאכן הציעו לפארגו בסכום של 1.25 מיליון לעונה. אם היינו מדברים פה על סכום של 2 מיליון יורו לעונה אז הייתי מסכים איתך כי ספק אם מכבי תשלם סכום כזה עוד פעם אחרי ארויו ובמקרה הזה הכתבה אכן הייתה נראית כמו קשקוש לא אמין.
בקשר לתקציב היורד בשנים האחרונות, זה נושא שנטחן כל כך הרבה פה עד שאפשר היה לשנות את השם של הפורום מ-"צהבת" ל-"תקצבת" וזה עדיין היה נראה הגיוני. מעבר לכך, בחיים שלי לא הוצאתי שקל אחד מהכיס שלי על מכבי, אני משלם רק בזמן של צפייה במשחקים וכשזה לא מביא לי הנאה אז אני פשוט מוותר על התענוג. לפיכך, תלונות שלי על התקציב של הקבוצה זה כמו מחוסר בית שמגיע להתארח אצל משפחה ומתלונן על כך שאין להם מים חמים במקלחת.
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:הסיפור הזה מצטרף גם לסיפור של מאריץ' מן השנה לפני - כמעט אותו מקרה אחד לאחד.
מה שמעודד זה שנראה שה"פדרמנים" או ה"ג'וניורים" או איך שלא 'קוראים להם כאן, כן מנסים להחתים שמות גדולים ואף פועלים מהר בשקט על-מנת לעשות זאת. מי יודע, אולי אחרי שני מהלכים שכשלו יבוא מהלך שיצליח. פעם שלישית גלידה?
בכל מקרה, הסיפור הזה כמו לא מעט סיפורים אחרים מן השנים האחרונות מדגיש עד כמה מזל משחק פקטור משמעותי בהחתמת שחקנים. נקווה שמתישהו המזל ישחק גם לטובתינו.
חביב, אני ציפיתי שאחרי הראיון של שלף (או לפחות מה שהובא כאן בפורום), תבין מי הם באמת הג'וניורים ומה הם עושים כאן (רמז - ניצחונות, שמות ואהדה לא מעניינים אותם, כסף - כן).
הכתבה הזאת כנראה קנוייה. לא היה שום מהלך לדעתי, ואם כן, אז זה היה מהלך סרק בשביל להראות - ניסינו. אתה לא עובר מהצעה של 1.5 מליון יורו לשליש מזה. זה לא עובד ככה.
בסדר, אז הכתבה הזו היא קנוניה והראיון עם גור שלף האובייקטיבי, האמין, שלא נוטר טינה ולא מתוסכל בכלל, היא כמובן מסמך דקומנטרי אותנטי ומדוייק שעל פיו ישק דבר.
בכל אופן, בשנים האחרונות שמענו על כמה הצעות כמעט חסרות תקדים במונחים של מכבי - 1.4 מליון דולר לאידסון, קצת יותר ממליון דולר למאריץ' ועכשיו 2.5 מליון יורו לשנתיים לפארגו. סכומים כאלו ושמות כאלו ממש לא היו אופייניים למכבי עד השנים האחרנות. הרבה יותר אופייני למזרחי ופדרמן להביא כל מיני צ'יימברסים, שאראסים ופחאלוקאסים במחירי מבצע ואז באופן אבסורדי, לשמוע דוקא הרבה מחמאות ופירגונים על החתמות כאלו מצד האוהדים.
בנוגע לאמירה הנחרצת " אתה לא עובר מהצעה של 1.5 מליון יורו לשליש מזה. זה לא עובד ככה." - אני באמת לא יודע איך זה "עובד" ובאמת שאני לא מבין גדול בכדורסל.
אם האמירה הזו גורסת שמכבי העדיפה שחקן כמו רייס על-פני של שחקן כמו פלניניץ', אז נשאר לי רק לפרגן. אם אכן הג'וניורים (או איך שלא קוראים להם כאן) אחראיים לכך שמכבי העדיפה את רייס על פניו של שחקן כמו פלניניץ', אז אני מוריד בפניהם את הכובע, למרות שאני נוטה להאמין שמדובר במהלך מקצועי נטו שמגיע מכיוונו של הצוות המקצועי.
בוודאי שהפרסום הזה לא רלוונטי לכלום ולכן זוהי כתבה קנוייה. גם אם לא, זה לא אמור לשנות יותר מדי. העובדה היא שמכבי מנפנפת בהצעות לכאורה, אבל אף אחת מהן לא יצאה לפועל.
jol9 כתב:
האם זה הגיוני שאתה מכוון להביא מתכנת בכיר ב-40K ובסוף מתפשר על סטודנט ב15K?
חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:הסיפור הזה מצטרף גם לסיפור של מאריץ' מן השנה לפני - כמעט אותו מקרה אחד לאחד.
בוודאי שהפרסום הזה לא רלוונטי לכלום ולכן זוהי כתבה קנוייה. גם אם לא, זה לא אמור לשנות יותר מדי. העובדה היא שמכבי מנפנפת בהצעות לכאורה, אבל אף אחת מהן לא יצאה לפועל.
רק למען הסדר הטוב, נציין שזהו לא הפרסום היחיד בנוגע למה שקרה עם פארגו בקיץ זה. נציין גם ששמו של פארגו הועלה כמועמד למכבי הרבה לפני שכל הסיפור (או ה"קנוניה" לצורך העניין) הועלה בבלוג של גלדסטון.jol9 כתב:
בודאי (פרט לכך שהמושג "מכוון להביא" בסכום גבוה ונקוב מראש, לא לגמרי ברור ומוכר לי). פגעת בדיוק בנקודה מדוע כ"כ הרבה מתכנתים ותיקים ומנוסים נמצאים היום ללא עבודה ואילו הרבה מתכנתים צעירים, רעבים ונלהבים כן מועסקים וחלקם אף נותנים תפוקה נהדרת ועל זה אני יכול להעיד ממקור ראשון. אני חושב שגם המשפט האחרון יהיה די נכון אם נחליף את המונח "מתכנתים" ב"שחקני כדורסל".
בכל מקרה, אני לא יודע איך זה עובד בכדורסל, אבל בהייטק בוחנים מועמדים קודם כל על פי כישורייהם ומידת התאמתם לחברה ורק אחר-כך על עלותם. מי יודע, אולי ככה גם עובדים במכבי.
jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:בסדר, אז הכתבה הזו היא קנוניה והראיון עם גור שלף האובייקטיבי, האמין, שלא נ1וטר טינה ולא מתוסכל בכלל, היא כמובן מסמך דקומנטרי אותנטי ומדוייק שעל פיו ישק דבר.
רק למען הסדר הטוב, נציין שזהו לא הפרסום היחיד בנוגע למה שקרה עם פארגו בקיץ זה. נציין גם ששמו של פארגו הועלה כמועמד למכבי הרבה לפני שכל הסיפור (או ה"קנוניה" לצורך העניין) הועלה בבלוג של גלדסטון.jol9 כתב:
בודאי (פרט לכך שהמושג "מכוון להביא" בסכום גבוה ונקוב מראש, לא לגמרי ברור ומוכר לי). פגעת בדיוק בנקודה מדוע כ"כ הרבה מתכנתים ותיקים ומנוסים נמצאים היום ללא עבודה ואילו הרבה מתכנתים צעירים, רעבים ונלהבים כן מועסקים וחלקם אף נותנים תפוקה נהדרת ועל זה אני יכול להעיד ממקור ראשון. אני חושב שגם המשפט האחרון יהיה די נכון אם נחליף את המונח "מתכנתים" ב"שחקני כדורסל".
בכל מקרה, אני לא יודע איך זה עובד בכדורסל, אבל בהייטק בוחנים מועמדים קודם כל על פי כישורייהם ומידת התאמתם לחברה ורק אחר-כך על עלותם. מי יודע, אולי ככה גם עובדים במכבי.
אתה כנראה לא הבנת את הדוגמא, או שלא הסברתי טוב.
כשאתה מחפש מתכנת בכיר, אתה מחפש מישהו שיכול לתפקד בתפקיד מסויים ולעשות דברים מסויימים, שלצורך כך דרושות X שנות נסיון, Y הכשרה וכו' (למשל ארכיטקט מערכת).
מתכנת צעיר מהאוניברסיטה, מוכשר ככל שיהיה, לא ייקבל לידיו לנהל תשתיות מרכזיות, לתכנן את הארכיטקטורה של המערכת וכו', בדיוק באופן שבו בשביל לתכנן מערכת אופטית מורכבת,
אתה תחפש פיזיקאי מנוסה, עם PHD ונסיון, ולא תפיל את זה על בוגר תואר ראשון.
וודאי ווודאי גם באופן כזה מוקצה השכר. זה טריוויאלי לחלוטין ואני לא מבין מה לא מצא חן בעיניך בהקשר הזה.
אצל שחקני כדורסל זה דווקא פשוט יותר, וכאן הטיעונים שלי של "נסיון", "הכשרה" וכו' פחות מתאימים, אבל מנגד, כאן הרבה יותר קל לדעת מה הבן אדם שווה. הכל מצולם ומנותח.
בכל אופן, יש מספר דוגמאות מהשנתיים האחרונות בהן רצו להביא שחקן יקר שלא הגיע ובמקום הגיע שחקן זול פי שתיים לפחות.
למשל מאריץ' ומנסה בונסו מול תומאס או אידסון מול סמית' או או לאנגפורד מול לוגאן או פארגו מול רייס כמו במקרה הנוכחי וכו'.
אני לא אומר שזה בהכרח רע תמיד, אבל אני פשוט מתקשה למצוא את ההגיון במהלכים האלה.
חביב אורנג'ד כתב:אבל מי אמר שזה אחד מול אחד? מי אמר שחייבים להשקיע את כל המשאבים וכסף במקום אחד ובעמדה מסויימת? מי אמר שאם לא מצליחים להביא את פארגו חייבים להביא שחקן (שהוא גם רכז) שעולה אותו מחיר? למה בכלל המחיר משחק כאן תפקיד ולא היכולת? האם בכלל היה בשוק שחקן באותה רמת כשרון ויכולות כמו של פארגו שגם משחק בתפקידו וגם היה בהשיג יד? האם היה שווה לשים סכום זהה עבור שחקן פחות טוב?
אגב, מדוע יוצאים כאן מנקודת הנחה שמכבי חיפשה או "כיוונה להביא" דוקא שחקן בעמדת הרכז ודוקא עליו לשפוך הכי הרבה כסף? אני לא ראיתי שום דקומנטציה שמעידה שזה נכון.
כמו כן, להציג את תומאס כמחליף של בונסו או מאריץ' זו לא רק גניבת דעת ודמגוגיה בשקל שישים, אלא עצימת עניים מוחלטת בדיוק לעניין שהוזכר קודם. תומאס הגיע בראש ובראשונה כי המשאבים הוקצו למקום אחר (השארת אוחיון) וגם ככה הגיע כברירת מחדל של ברירת מחדל של ברירת מחדל. חוץ מזה, מנסה בונסו כן הגיע כשם די גדול שבא במקום שם גדול שלבסוף לא הגיע. מה שמנע את השתתפתו היתה הפציעה. למען ההגינות חייבים לציין זאת.
אולי במכבי חשבו שעבור שחקן כמו פארגו שווה להקצות משאבים, אבל בשביל שחקן אחר לא. אולי "זה לא עובד ככה", אבל לי זה נראה מאוד הגיוני ולמרות הידע המוגבל שלי, אני גם זוכר שקראו כאלו מקרים בעבר, הרבה לפני שהג'וניורים נכנסו לתמונה.
שחף כתב:חביב, למה המקרה של תומאס הוא דמגוגיה וגניבת דעת בשקל תשעים? אוחיון, כאמור, היה שחקן חתום. היה וויכוח אם וכאשר הוא ישחק במכבי, אבל כמדומני הוא לא חתם בכלל על חוזה חדש בגלל העניין עם קובאן, וגם הכסף ששילמו עליו נשאר אצל מכבי. שאר הסגל היה כבר חתום וסגור, ורק סנטר היה חסר. אז מכבי הביאה סנטר בשליש מחיר ופחות מזה.
גם הטיעון השני שלך לא ממש תופס. איזה שחקן עם יכולות מקבילות לפארגו, כזה שהוא טופ 5 בעמדה שלו באירופה, הובא למכבי? אני מניח שלא היו פה הרבה שהיו מתלוננים אם פדרמן היה מחתים את קלייזה נניח. אבל כמדומני קלייזה נמצא בפנר אולקר ולמכבי יש בעמדה 4 את אלס ת'יוס וג'ייק כהן.
שחף כתב:חביב, אני חושב שפיספסת(במתכוון או לא) את השאלה שלי. נניח שנוטשים לרגע את עניין העמדות. מי המקביל של פארגו שמכבי הביאה בקיץ? האם מכבי הביאה שחקן מוכח בלבל של טופ 5 באירופה, כפי שפארגו היה אמור להיות? נעזוב לרגע את עניין הכסף. אני חושב שפה התשובה היא שלילית בהחלט.
חביב אורנג'ד כתב:שחף כתב:חביב, אני חושב שפיספסת(במתכוון או לא) את השאלה שלי. נניח שנוטשים לרגע את עניין העמדות. מי המקביל של פארגו שמכבי הביאה בקיץ? האם מכבי הביאה שחקן מוכח בלבל של טופ 5 באירופה, כפי שפארגו היה אמור להיות? נעזוב לרגע את עניין הכסף. אני חושב שפה התשובה היא שלילית בהחלט.
לפי מה שהבנתי מכבי הביאה את סופו שלדברי כמה פרשנים הוא "הסנטר מספר 1 באירופה", מכבי גם הביאה את אינגלס ובד בבד הצליחה להשאיר את ג'יימס, סמית' ואוחיון.
אחרי קיץ מוצלח כזה מבחינתה של מכבי, כנראה שקשה לבוא בטענות.
שחף כתב:חביב אורנג'ד כתב:שחף כתב:חביב, אני חושב שפיספסת(במתכוון או לא) את השאלה שלי. נניח שנוטשים לרגע את עניין העמדות. מי המקביל של פארגו שמכבי הביאה בקיץ? האם מכבי הביאה שחקן מוכח בלבל של טופ 5 באירופה, כפי שפארגו היה אמור להיות? נעזוב לרגע את עניין הכסף. אני חושב שפה התשובה היא שלילית בהחלט.
לפי מה שהבנתי מכבי הביאה את סופו שלדברי כמה פרשנים הוא "הסנטר מספר 1 באירופה", מכבי גם הביאה את אינגלס ובד בבד הצליחה להשאיר את ג'יימס, סמית' ואוחיון.
אחרי קיץ מוצלח כזה מבחינתה של מכבי, כנראה שקשה לבוא בטענות.
נו, ואתה קורא לנו דמגוגים![]()
האם נראה לך ששחקן ששיחק בעונה האחרונה 12 דקות למשחק יכול להיות הסנטר הכי טוב באירופה? אני אישית לא זוכר שום פרשן שאמר את זה על סופו, והמוגבלויות האחרות שלו בהגנה ובריבאונד ידועות גם כן.
ואגב, זה בהחלט הישג גדול שמכבי הצליחה להשאיר שחקן שהיה חתום אצלה כבר- אוחיון, ועוד כזה שאליפות אירופה האחרונה הורידה דרמטית את המניות שלו בגלל תצוגה מזעזעת. כל הכבוד לפדרמן. בזמן שצסק''א הביאה את פארגו ופנר את קלייזה, פדרמן השאיר את יוגב אוחיון בסגל. איזה טירוף.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot], מרסר ו־26 אורחים