המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
roy1000 כתב:אם מכבי מפסידה ביום חמישי לקובאן, המקום הראשון בבית סגור ומכבי עוד יכולה להתדרדר בקלות למקומות 3-4 בבית. עד כמה המקום הראשון חשוב?
1. אם מסיימים במקום הראשון, מקבלים בית עם ריאל, פנר/בארסה, גאלאטסריי, מילאנו, לאבורל ועוד שתי נמושות.
2. אם מסיימים במקום השני מקבלים בית עם פנר/בארסה, אולימפיאקוס, אפס, צסק"א, מלאגה, פנא, ועוד נמושה.
3. עם מסיימים במקום 3 אז מבלים את הקבוצות ב- 1 רק עם קובאן במקום לאבורל.
לדעתי, הסיכויים לעלות להצלבה (אפילו ממקום שני בבית) טובים אם מכבי מסיימת ראשונה. אם מכבי תסיים שנייה בבית המוקדם היא תיאבק על העליה להצלבה ממקום רביעי עם מלאגה ופנא. אם מכבי מתדרדרת למקום שלישי (וזה קורה אם מפסידים ביום חמישי ולאבורל מנצחת בבלגרד) אז הסיכויים לעלות להצלבה הופכים לקלושים.
בשורה התחתונה, המשחק ביום חמישי הוא קריטי לסיכויי ההצלבה של מכבי, וכאן אנחנו מגיעים לשאלה האמיתית - האם כדאי "לוותר" על המשחק במלחה בשביל להגדיל את הסיכוי ביום חמישי? כלומר, אולי לתת לסמית' וג'יימס לנוח, ולשחק עם אינגלס ואוחיון פחות מ- 35 דקות, ועם סופו פחות מ- 15 דקות? אולי גם לתת לבלו יותר מנוחה? לשחק עם נעימי, טיוס, לנדסברג, פניני ואפילו רייס, ולהיות מוכנים אפילו לחטוף על הראש במלחה, אבל לבוא מוכנים למשחק החשוב יותר ביום חמישי?
jol9 כתב:אני גם בדיוק חשבתי על זה... לדעתי בכל מקרה שלא יהיה, שני הבתים יהיו טובים מאוד, ולא משנה באיזה מקום תסיים מכבי.
פרט לריאל, צסקא, בארסה ואולי אול' ופנר, מכבי לא צריכה להסתכל על אף אחת מלמטה.
לכן בהנחה ובתקווה שהחמישייה הנ"ל תתחלק ל3 ו-2, אז למכבי יש סיכוי טוב להפיל להצלבה. התקווה היא ליפול בבית שיש בו 2 מהשלוש ולא כ"כ משנה איזה 2 (אולי אפילו עדיף להיות עם ריאל
כדי שלא יהיה סיכוי לקבל אותם בהצלבה).
בשורה התחתונה מקום ראשון או שלישי זה מה שאני הייתי מעדיף לפי הפירוט שלך (ולא בטוח שקובאן עדיפה לנו מאשר ויטוריה).
er79 כתב:זה לא משנה, סטטיסטית אין לנו סיכויים גבוהים לסיים בין כה וכה במקום הראשון בעיניי. גם אם ננצח את קובאן, ואגב אני כלל לא בטוח שנצליח, שתי הקבוצות יהיו במאזן של שני הפסדים עם יתרון למכבי בגלל המפגשים ביניהם. יחד עם זאת, לנו עוד מצפה משוכה קשה ביותר נגד פאו בחוץ. סביר להניח שנפסיד להם.
roy1000 כתב:er79 כתב:זה לא משנה, סטטיסטית אין לנו סיכויים גבוהים לסיים בין כה וכה במקום הראשון בעיניי. גם אם ננצח את קובאן, ואגב אני כלל לא בטוח שנצליח, שתי הקבוצות יהיו במאזן של שני הפסדים עם יתרון למכבי בגלל המפגשים ביניהם. יחד עם זאת, לנו עוד מצפה משוכה קשה ביותר נגד פאו בחוץ. סביר להניח שנפסיד להם.
יכול להיות מאוד שלפאו לא יהיה על מה לשחק במשחק הזה (כי הם יבטיחו את המקום הרביעי ולא יוכלו לעלות לשלישי), ואז הסיכויים של מכבי יהיו טובים הרבה יותר.
felix_r כתב:roy1000 כתב:er79 כתב:זה לא משנה, סטטיסטית אין לנו סיכויים גבוהים לסיים בין כה וכה במקום הראשון בעיניי. גם אם ננצח את קובאן, ואגב אני כלל לא בטוח שנצליח, שתי הקבוצות יהיו במאזן של שני הפסדים עם יתרון למכבי בגלל המפגשים ביניהם. יחד עם זאת, לנו עוד מצפה משוכה קשה ביותר נגד פאו בחוץ. סביר להניח שנפסיד להם.
יכול להיות מאוד שלפאו לא יהיה על מה לשחק במשחק הזה (כי הם יבטיחו את המקום הרביעי ולא יוכלו לעלות לשלישי), ואז הסיכויים של מכבי יהיו טובים הרבה יותר.
מה גם שלקובאן יש משחקים קשים
er79 כתב:לא הייתי בונה על זה. והמשחק הכי קשה של קובאן יהיה נגד פאו, בבית של הקבוצה הרוסית. אני מהמר על מקום שני למכבי, ואני מאחל לעצמי לטעות.
roy1000 כתב:jol9 כתב:אני גם בדיוק חשבתי על זה... לדעתי בכל מקרה שלא יהיה, שני הבתים יהיו טובים מאוד, ולא משנה באיזה מקום תסיים מכבי.
פרט לריאל, צסקא, בארסה ואולי אול' ופנר, מכבי לא צריכה להסתכל על אף אחת מלמטה.
לכן בהנחה ובתקווה שהחמישייה הנ"ל תתחלק ל3 ו-2, אז למכבי יש סיכוי טוב להפיל להצלבה. התקווה היא ליפול בבית שיש בו 2 מהשלוש ולא כ"כ משנה איזה 2 (אולי אפילו עדיף להיות עם ריאל
כדי שלא יהיה סיכוי לקבל אותם בהצלבה).
בשורה התחתונה מקום ראשון או שלישי זה מה שאני הייתי מעדיף לפי הפירוט שלך (ולא בטוח שקובאן עדיפה לנו מאשר ויטוריה).
תחשוב שמקום שלישי זה בית עם ריאל, פנר/בארסה וקובאן. הסיכוי לסיים בבית כזה במקום יותר טוב מ- 4 הוא קטן, וממקום 4, אתה מקבל את אולימפיאקוס או פנר/בארסה בהצלבה וזה ייגמר בעוד שחיטה כמו בשנה שעברה. המקום הראשון נותן לך ייתרון די גדול, מה גם שהפסד ביום חמישי ועוד הפסד באתונה יכולים לדרדר אותך למקום רביעי ואז הסיפור גמור ואפשר ללכת הביתה ופשוט לא להופיע לטופ 16.
בקיצור, המשחק ביום חמישי הוא הרבה יותר חשוב מהמשחק ביום שני (שהוא בעיקר על הכבוד), ככה שהדבר הרציונלי לעשות זה לשמור על הכוחות ליום חמישי, אבל אני בספק אם יש למישהו אומץ להסתכן בתבוסה במלחה.
er79 כתב:ויטוריה קבוצה פח. לא מרשימים אותי בשום פרמטר. קובאן לא יפלו אצלם. מכבי יצאה פראיירית גדולה שהיא נפלה פה בבית נגדם.
jol9 כתב:אני לא חושב שקובאן קבוצה מסוכנת יותר למכבי מאשר ויטוריה. עובדה שניצחנו אותם בחוץ, וליטוריה הפסדנו פעמיים...
בסופו של דבר כמובן שתמיד עדיף לסיים ראשונים גם בשביל התחושה, אבל אני לא בטוח שראשון או שלישי זה כזה שונה מבחינת שאיפות ההצלבה של מכבי
jol9 כתב:er79 כתב:ויטוריה קבוצה פח. לא מרשימים אותי בשום פרמטר. קובאן לא יפלו אצלם. מכבי יצאה פראיירית גדולה שהיא נפלה פה בבית נגדם.
יש גם את עניין המצ'אפים. אולי המצ'אפ מול ויטוריה קשה יותר לסגל הזה של מכבי מאשר המצ'אפ מול קובאן...
קודי כתב:המשחק בחמישי הרבה יותר חשוב למכבי אבל לא בלאט. אם בלאט רוצה בכלל להיות מסוגל לחשוב על הצלבה הוא צריך לנצח במלחה. תבטסה שם והוא יפוטר ויתעסק בעיקר בפרחים בגינה. זו עוד בעיה בחוסר הגיבוי שבלאט זוכה לן מההנהלה.
LIAV10 כתב:האמת, נראה לי עדיף לסיים שניים.
roy1000 כתב:LIAV10 כתב:האמת, נראה לי עדיף לסיים שניים.
גם בשביל זה צריך לנצח ביום חמישי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: גל גל ו־11 אורחים