שערוריית שיפוט(ולא המסירה של גילי עובד)

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: שערוריית שיפוט(ולא המסירה של גילי עובד)

הודעהעל ידי התנין » 04 דצמבר 2013, 12:23

yzafrir כתב:
התנין כתב:צפיות היא רק מרכיב אחד, שכשלעצמו אינו מעיד על כך שבאמת היתה רשלנות (למרות שיתכן וכן היתה, אבל לא אני ולא אתה יכולים לענות על כך).

רשלנות זה לא אומר שהדבר נעשה בזדון אלא שנעשתה טעות ... גם אם זו טעות לא קריטית צריך לתת עליה את הדין ובמקרה הזה כשהיא קריטית זה עוד יותר רציני . המזכירות התרשלה ולא משנה אם בכוונה או לא (ואני רוצה להאמין שלא בכוונה ) וצריך לתת על זה את הדין ...

אז זהו, שלא תמיד.
התנין

הודעהעל ידי yzafrir » 04 דצמבר 2013, 12:30

התנין כתב:
yzafrir כתב:
התנין כתב:צפיות היא רק מרכיב אחד, שכשלעצמו אינו מעיד על כך שבאמת היתה רשלנות (למרות שיתכן וכן היתה, אבל לא אני ולא אתה יכולים לענות על כך).

רשלנות זה לא אומר שהדבר נעשה בזדון אלא שנעשתה טעות ... גם אם זו טעות לא קריטית צריך לתת עליה את הדין ובמקרה הזה כשהיא קריטית זה עוד יותר רציני . המזכירות התרשלה ולא משנה אם בכוונה או לא (ואני רוצה להאמין שלא בכוונה ) וצריך לתת על זה את הדין ...

אז זהו, שלא תמיד.

ושוב אתה מתפלסף . רשלנות - " רשלנות היא התנהגות שבמהלכה אדם גרם נזק מבלי שהיה מודע לטיב מעשיו, לנסיבות, או לתוצאות המזיקות של התנהגותו...."

" משמעות הרשלנות היא שהאדם לא היה מודע בפועל לאחד מרכיבי היסוד העובדתי, ובכל זאת מטילים עליו אחריות, משום שאדם מהיישוב יכול היה להיות מודע לאותו רכיב (מודעות בכוח). הקריטריונים הנמדדים הם אובייקטיביים, ומתעלמים ממחשבותיו וכוונותיו הספציפיות של הנאשם "

במקרה הזה איש המזכירות בהחלט לא היה מודע לטעות שלו ובכל זאת הוא התרשל והאחריות עליו.....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי התנין » 04 דצמבר 2013, 12:41

טוב, לחפש בויקיפדיה גם סבא נחמן יכול, אבל בתור אחד שלמד את הנושא לעומק וכיום מתעסק ומתמחה בו, אני יכול להגיד לך שכל מה שאתה עושה, אינו אלא לתאר באופן כללי ביותר את מה שכתוב בויקיפדיה, זאת מבלי להיכנס ליסודות העוולה, לקרוא פסיקה וכו', ובנוסף לזאת - להיות חוצפן.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 04 דצמבר 2013, 18:27

התנין כתב:טוב, לחפש בויקיפדיה גם סבא נחמן יכול, אבל בתור אחד שלמד את הנושא לעומק וכיום מתעסק ומתמחה בו, אני יכול להגיד לך שכל מה שאתה עושה, אינו אלא לתאר באופן כללי ביותר את מה שכתוב בויקיפדיה, זאת מבלי להיכנס ליסודות העוולה, לקרוא פסיקה וכו', ובנוסף לזאת - להיות חוצפן.

נו, תנין, אתה רואה? :grin
ברור שאתה יודע על המונח יותר מאתנו, ובדיוק בגלל זה זה נשמע קצת patronizing...

בשורה התחתונה, כולם מסכימים שהיתה שם פשלה נדירה, כולם מסכימים שזה מעצבן, ונראה לי גם שכולנו מסכימים שאם זה היה קורה הפוך,
זה היה עושה הרבה יותר רעש. מעבר לכך, זה באמת פחות חשוב המונח המקצועי...
\
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי התנין » 05 דצמבר 2013, 11:32

אבל אין שום מקום לכנות אותי מתנשא, כאשר אני לוקח מושג משפטי ומסביר אותו במילים מאוד פשוטות - כך שגם חברי הפורום שלא מעורים בו יוכלו להבין - ולא מתפלסף עם מילים והגדרות שאדם מן היישוב לא יבין.
זה פשוט מאוד למען האמת - חברי הפורום עשו שימוש במונח משפטי ופירשו אותו בצורה שגוייה, אז אני רק תיקנתי בלי שום ניסיון לפגוע, להתנשא או לעצבן.
לענייננו, בהחלט יכול להיות שהייתה רשלנות, אבל מאידך יכול להיות שמי שאחראי לכך, יבדוק את המקרה ויגיע למסקנה שהוא לא בגדרה של רשלנות. והשורה התחתונה היא שהדבר הוא לעולם לא חד משמעי, עד שנקבע אחרת.
התנין

הודעהעל ידי jol9 » 05 דצמבר 2013, 12:42

התנין כתב:אבל אין שום מקום לכנות אותי מתנשא, כאשר אני לוקח מושג משפטי ומסביר אותו במילים מאוד פשוטות - כך שגם חברי הפורום שלא מעורים בו יוכלו להבין - ולא מתפלסף עם מילים והגדרות שאדם מן היישוב לא יבין.
זה פשוט מאוד למען האמת - חברי הפורום עשו שימוש במונח משפטי ופירשו אותו בצורה שגוייה, אז אני רק תיקנתי בלי שום ניסיון לפגוע, להתנשא או לעצבן.
לענייננו, בהחלט יכול להיות שהייתה רשלנות, אבל מאידך יכול להיות שמי שאחראי לכך, יבדוק את המקרה ויגיע למסקנה שהוא לא בגדרה של רשלנות. והשורה התחתונה היא שהדבר הוא לעולם לא חד משמעי, עד שנקבע אחרת.

אוקיי. מסכים איתך... ברור שיש כאן גם כעס מסויים כי זה יוצא כאילו אתה משתמאל לך ומחפש דרכים להגן על מגדל והניצחון שלה...
:clap2

(המחיאות כפיים הם בשבילי על המונח החדש שהמצאתי).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 05 דצמבר 2013, 13:14

התנין כתב:אבל אין שום מקום לכנות אותי מתנשא, כאשר אני לוקח מושג משפטי ומסביר אותו במילים מאוד פשוטות - כך שגם חברי הפורום שלא מעורים בו יוכלו להבין - ולא מתפלסף עם מילים והגדרות שאדם מן היישוב לא יבין.

לא זכור לי שמישהו חוץ מצפריר פירש את המונח בצורה שגוייה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי התנין » 05 דצמבר 2013, 14:14

גם חנוש.
ולגבייך לא טענתי שטעית, אלא פשוט ''השלמתי'' את דבריך.
התנין

הודעהעל ידי dod » 05 דצמבר 2013, 15:22

התנין כתב:גם חנוש.
ולגבייך לא טענתי שטעית, אלא פשוט ''השלמתי'' את דבריך.

בחייך תנין. תחזור לכדורסל.
dod

הודעהעל ידי התנין » 05 דצמבר 2013, 16:14

מדובר בנושא שעוסק בשערוריית שיפוט, אז אי אפשר לצפות שהוא לא יגלוש למקומות אחרים. (:
התנין

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 08 דצמבר 2013, 18:02

בוועדה המקצועית של איגוד השופטים הוחלט להשעות לחודש את חברי המזכירות באותו מפגש, שבעקבות טעויות שביצעו נמנעו ממכבי ת"א זריקות עונשין שהגיעו לה ברגעי ההכרעה עקב עבירה של דרווין קיצ'ן על יוגב אוחיון.

טוב נו, לפחות עכשיו אפשר לנשום, הם קיבלו את מה שמגיע להם וזה מחק את הנזק מהמשחק נגד הפועל - SAID NO ONE EVER
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: yon1, מרסר ו־36 אורחים