23 פברואר 2014, 16:56
roy1000 כתב:טוב, אז להגיד שמהשחק הזה לא חשוב זו היתממות. למשחק יש חשיבות מכמה בחינות - דבר ראשון המקום הראשון מאוד חשוב. למרות שאין ביתיות, אף אחד במכבי לא רוצה לבוא למלחה למשחק המכריע. לכל מי ששכח, המשחק שיכריע את האליפות יהיה המשחק האחרון באולם במלחה. מישהו פה באמת חושב שלא יהיה לחץ אדיר על השופטים לתת לירושלים אליפות הסטורית במשחק אחרון במלחה? זה תסריט שמכבי חייבת להימנע ממנו ונמנעים ממנו בזה שתופסים את המקום הראשון ומעבירים את המשחק המכריע לנוקיה.
דבר שני - אחרי התבוסה מול צסק"א, יש למשחק גם חשיבות מוראלית מאוד גדולה. אני לא רוצה לדמיין את מפלס הלחץ אם מכבי תפסיד שוב.
תגידו שאני "מאדיר" את ירושלים, אבל לירושלים יש את הסגל הכי טוב שהיה להם מזה הרבה זמן. מכבי כקבוצה טובה יותר, אבל הפערים הם לא עצומים כמו שהיו בשנים האחרונות, בטח שתחת החוק הרוסי.
מכבי צריכה לנצח את המשחק הזה. נקודה. זה תלוי במכבי ובהגנה שלה. אם מכבי תשחק הגנה אגרסיבית כמו שהיא יודעת ותגרום לאיבודי כדור, המשחק הזה ייגמר מהר מאוד. אם מכבי תשחק הגנה נרפית כמו ביום שישי, זה ייגמר בקטסטרופה. מכבי חייבת לאוהדים משחק גדול מחר. לא פחות.
23 פברואר 2014, 16:58
ankram כתב:הזדמנות נדירה להפועל ירושליים לתת הצהרה רצינית לגבי כוונות אליפות.
אם קיצ'ן היה משחק , הייתי אומר די בוודאות שירושליים פייבוריטים במשחק הזה.
לא רואה את ברייסי רייט נופל מדי מהיקמן , ומרייס לא הייתי מציע לי-ם להבהל , גם הסלים שלו הם מקסם שווא כי אחרים פשוט לא נוגעים בכדור בהתקפה.
יש לירושליים ייתרון רציני מאד בצבע , אליהו , פרחובסקי , גרין ודאנקן , לא נופלים בהרבה ממה שיש למכבי להציע בצבע , גם עם טיוס וסמית'.
גם אם מכבי ילכו לסמול בול , לירושליים יש מספיק אינטיליגנציה להעניש אותם.
בכלל , ההבדל בין ירושליים של העונה לאילו שבעונות האחרונות , היא ברמת האינטיליגנציה , הלפרין , קיצ'ן , אליהו , דאנקן הם שחקנים חכמים , קבוצתיים שאוהבים ויודעים למסור
שחקנים כאלו בדר"כ יקבלו החלטות נכונות גם אם הם נראות "פחדניות"...
בעבר , גם שלמכבי היו שחקנים פחות אינטיליגנטים , היכולת האישית שלהם , הייתה ברמה כזאת שהיתה מאפילה על פעולה לא חכמה.
וזה בדיוק מה שחסר למכבי , רייס ,היקמן , לנסברג , לפרקים יוגב הם שחקנים שלעד יעדיפו מהלך לא חכם , ע"פ חכם , זה למה מכבי לא מסוגלים ל"פרק" קבוצות
או ל"הרוג" משחק , משום שהסיכוי לפעולה אינטיליגנטית שנייה ברצף , נמוך יותר מהסיכוי שסופו לא יעשה עבירה טיפשית.
לא אתפלא אם ירושליים ייקחו את המשחק , הם חזקים בדיוק בנקודות התורפה של מכבי.
23 פברואר 2014, 17:14
הצהובים ערכו אימון שכלל את דווין סמית' ואלכס טיוס והם אמורים לשחק מחר בערב אחרי שנעדרו נגד צסק"א. מי שייעדר הוא ג'ו אינגלס, שלא נרשם למשחק, ואילו אנדראה זיזיץ' יהיה בסגל
23 פברואר 2014, 17:18
23 פברואר 2014, 17:20
23 פברואר 2014, 17:24
rc4991 כתב:ankram כתב:הזדמנות נדירה להפועל ירושליים לתת הצהרה רצינית לגבי כוונות אליפות.
אם קיצ'ן היה משחק , הייתי אומר די בוודאות שירושליים פייבוריטים במשחק הזה.
לא רואה את ברייסי רייט נופל מדי מהיקמן , ומרייס לא הייתי מציע לי-ם להבהל , גם הסלים שלו הם מקסם שווא כי אחרים פשוט לא נוגעים בכדור בהתקפה.
יש לירושליים ייתרון רציני מאד בצבע , אליהו , פרחובסקי , גרין ודאנקן , לא נופלים בהרבה ממה שיש למכבי להציע בצבע , גם עם טיוס וסמית'.
גם אם מכבי ילכו לסמול בול , לירושליים יש מספיק אינטיליגנציה להעניש אותם.
בכלל , ההבדל בין ירושליים של העונה לאילו שבעונות האחרונות , היא ברמת האינטיליגנציה , הלפרין , קיצ'ן , אליהו , דאנקן הם שחקנים חכמים , קבוצתיים שאוהבים ויודעים למסור
שחקנים כאלו בדר"כ יקבלו החלטות נכונות גם אם הם נראות "פחדניות"...
בעבר , גם שלמכבי היו שחקנים פחות אינטיליגנטים , היכולת האישית שלהם , הייתה ברמה כזאת שהיתה מאפילה על פעולה לא חכמה.
וזה בדיוק מה שחסר למכבי , רייס ,היקמן , לנסברג , לפרקים יוגב הם שחקנים שלעד יעדיפו מהלך לא חכם , ע"פ חכם , זה למה מכבי לא מסוגלים ל"פרק" קבוצות
או ל"הרוג" משחק , משום שהסיכוי לפעולה אינטיליגנטית שנייה ברצף , נמוך יותר מהסיכוי שסופו לא יעשה עבירה טיפשית.
לא אתפלא אם ירושליים ייקחו את המשחק , הם חזקים בדיוק בנקודות התורפה של מכבי.
בדקתי כמה פעמים במהלך הקריאה שאתה רשמת את זה והופתעתי גם כשלא גיליתי איזה פאנץ' בסוף
אתה זה שתמיד מתעצבן על הערות כאלה (בחלקן ממש לא בצדק לדעתי) ופתאום זאת ההודעה שאתה כותב לפני משחק מול ירושלים?
23 פברואר 2014, 17:28
שמואל1 כתב:לא בטוח שזו החלטה נבונה.
אם טיוס כשיר, אני חושב שהוא וסופו מספיקים למשחק ליגה. זיזיץ' רק הגיע והוא לא מחובר בכלום לקבוצה, ונגד אילת הוא נראה רע.
לעומת זאת אינגלס שחקן שהתרומה שלו יכולה להיות מכרעת במשחקים כאלו.
23 פברואר 2014, 17:29
אם טיוס כשיר, אני חושב שהוא וסופו מספיקים למשחק ליגה. זיזיץ' רק הגיע והוא לא מחובר בכלום לקבוצה, ונגד אילת הוא נראה רע.
23 פברואר 2014, 17:30
23 פברואר 2014, 17:33
23 פברואר 2014, 17:35
23 פברואר 2014, 17:41
ankram כתב:קיצ'ן נרשם למשחק.
23 פברואר 2014, 20:24
24 פברואר 2014, 11:51
24 פברואר 2014, 12:20
קודי כתב:לשמחתנו, כבר הרבה שנים לא היה מאצ' אפ כל כך טוב בין שתי הקבוצות. עד היום ירושלים היתה יכולה לנצח את מכבי רק אם היא היתה תוספת אותה בתנומה של אמצע העונה או שהיא היתה תוספת יום גדול. העונה, הסגל של ירושלים לא נופל בהרבה, אם בכלל, מהסגל של מכבי. בעמדות 1 ו-2 אין למכבי שום יתרון על הירושלמים - אוחיון והלפרין די שווים, כך גם רייט והיקמן, קיצ'ן טוב יותר מרייס ולנדסברג פחות או יותר מאזן את התמונה. בעמדה 3 יש למכבי יתרון עם סמית' ופניני מול דופרי (שדווקא נותן עונה טובה) והבחור הישראלי הצעיר ששכחתי את שמו. בעמדה 4 יש לירושלמים יתרון גדול עם דאנקן ואליהו מול בלו והבלחות של סמית' ופניני. בעמדה 5 יש למכבי יתרון עם סופו, שהוא כוח גדול, אבל מאוד לא יציב ובליגה שלנו מאוד מתקשה לבוא לידי ביטוי. מעבר לסופו יש למכבי את תיוס ועוד פנסיונר שאני לא מניח שיתרום יותר מדי. אם סופו קם על צד ימין אז יש למכבי יתרון בעמדה זו מול פרחובסקי וגרין (שנותן עונה לא רעה), אם לא אז הכוחות די שקולים גם בעמדה הזו. על פניו, אין הבדל מהותי בין שני הסגלים ואם יש למכבי יתרון הוא לא גדול.
היתרון הגדול ביותר של מכבי הוא על הקווים. גרינברג מאמן טוב אבל לא ברמה של בלאט וגם דרור כהן הרבה פחות מנוסה מגודס. לטעמי זה היתרון הכמעט יחיד של מכבי והוא זה שאמור לתת לה בסופו של דבר את האליפות.
24 פברואר 2014, 12:24
roy1000 כתב:קודי כתב:לשמחתנו, כבר הרבה שנים לא היה מאצ' אפ כל כך טוב בין שתי הקבוצות. עד היום ירושלים היתה יכולה לנצח את מכבי רק אם היא היתה תוספת אותה בתנומה של אמצע העונה או שהיא היתה תוספת יום גדול. העונה, הסגל של ירושלים לא נופל בהרבה, אם בכלל, מהסגל של מכבי. בעמדות 1 ו-2 אין למכבי שום יתרון על הירושלמים - אוחיון והלפרין די שווים, כך גם רייט והיקמן, קיצ'ן טוב יותר מרייס ולנדסברג פחות או יותר מאזן את התמונה. בעמדה 3 יש למכבי יתרון עם סמית' ופניני מול דופרי (שדווקא נותן עונה טובה) והבחור הישראלי הצעיר ששכחתי את שמו. בעמדה 4 יש לירושלמים יתרון גדול עם דאנקן ואליהו מול בלו והבלחות של סמית' ופניני. בעמדה 5 יש למכבי יתרון עם סופו, שהוא כוח גדול, אבל מאוד לא יציב ובליגה שלנו מאוד מתקשה לבוא לידי ביטוי. מעבר לסופו יש למכבי את תיוס ועוד פנסיונר שאני לא מניח שיתרום יותר מדי. אם סופו קם על צד ימין אז יש למכבי יתרון בעמדה זו מול פרחובסקי וגרין (שנותן עונה לא רעה), אם לא אז הכוחות די שקולים גם בעמדה הזו. על פניו, אין הבדל מהותי בין שני הסגלים ואם יש למכבי יתרון הוא לא גדול.
היתרון הגדול ביותר של מכבי הוא על הקווים. גרינברג מאמן טוב אבל לא ברמה של בלאט וגם דרור כהן הרבה פחות מנוסה מגודס. לטעמי זה היתרון הכמעט יחיד של מכבי והוא זה שאמור לתת לה בסופו של דבר את האליפות.
הייתרון של מכבי הוא בתיאום ההגנתי. ביכולת לבצע שמירות כפולות בצבע ולכסות את הקלעים במהירות. התקפית, מכבי תלך לסופו ותפציץ מ-3. ירושלים תלך לפרחובסקי ודאנקן בהתחלה ולרייט בהמשך. יהיה מעניין.
24 פברואר 2014, 13:25
24 פברואר 2014, 13:34
er79 כתב:ההחלטה להעדיף את זיזיץ' על אינגלס לא קשורה ליכולות של אינגלס, לפי דעתי זה קשור בלבד בחשש של מכבי להסתמך על כשירותו של סנטר שזה עתה חזר מפציעה וסנטר שהוא סוג של רבע פצוע בקרסול מזה זמן מה. בלאט כנראה מניח שקיים סיכון להסתמך עליהם בלבד ועדיף לחלק את הדקות ולא להעמיס עליהם. מה גם שלאינגלס יש שחקנים בעמדות שלו שיכולים לגבות אותו, כמו סמית, פניני ולנדסברג, לטיוס וסופו אין גיבוי של ממש. אני מניח שאם סופו ו/או טיוס היו כשירים במאת האחוזים, אינגלס היה משחק ולא זיזיץ'.
24 פברואר 2014, 13:38
felix_r כתב:er79 כתב:ההחלטה להעדיף את זיזיץ' על אינגלס לא קשורה ליכולות של אינגלס, לפי דעתי זה קשור בלבד בחשש של מכבי להסתמך על כשירותו של סנטר שזה עתה חזר מפציעה וסנטר שהוא סוג של רבע פצוע בקרסול מזה זמן מה. בלאט כנראה מניח שקיים סיכון להסתמך עליהם בלבד ועדיף לחלק את הדקות ולא להעמיס עליהם. מה גם שלאינגלס יש שחקנים בעמדות שלו שיכולים לגבות אותו, כמו סמית, פניני ולנדסברג, לטיוס וסופו אין גיבוי של ממש. אני מניח שאם סופו ו/או טיוס היו כשירים במאת האחוזים, אינגלס היה משחק ולא זיזיץ'.
אתה צודק. בנוסף אפשר גם לשער, שבלאט רוצה להכניס את ז'יז'יץ' לכושר משחק על מנת שיהיה בו שימוש בעתיד, ובשביל זה הבחור חייב לשחק.
24 פברואר 2014, 14:30
קודי כתב:מה שציינת (תיאום הגנתי וכד') הוא ענין של אימון ומביא לידי ביטוי את העדיפות שיש למכבי בצוות על הקווים. מבחינת התקפה אין למכבי הרבה יותר מסופו ושלשות. קשה לדעת כיצד יתפתח המשחק אבל אני מתקשה להאמין שיהיה משחק חד צדדי.