23 אוגוסט 2011, 13:06
23 אוגוסט 2011, 13:56
23 אוגוסט 2011, 14:05
חביב אורנג'ד כתב:אנקראם, מכבי גם הפסידה למספר קבוצות בעונה שעבר, ושחקנים כמו נבארו, לאנגפורד ולוגאן (בחלק מהמשחקים), פרקינס לא רק שלא הצליח לרצוח, אלא גם לא הצליח לשמור אותם מתחת לממוצעיהם.
פרקינס הוא לא איזה ג'וקר או איזה באנקר שאתה יודע שכאשר תציב מולו כל שחקן ביבשת הוא "ירצח" אותו (כמו שנדב היה בזמנו), או יספק תרומה משמעותית יותר ממנו. למעשה, ב10 מתוך 18 המשחקים אותם שיחק פרקינס בעונה שעברה, השחקן אותו הוא שמר קלע יותר ממנו.
בכל מקרה, "רצחנות", לוחמנות, ועוד מושגים הלקוחים מעולם הנינג'יטסו ואמנויות הלחימה, אינם תנאים מספיקים לאיכותו של שחקן ואינם מעידים על כך שפרקינס הוא שחקן השייך לרמות הגבוהות ביותר של אירופה.
שחקן נמדד קודם כל בפרמטרים של כדורסל, ובחלק מפרמטרים אילו, פרקינס נמצא מתחת לממוצע (ולעיתים הרבה מתחת לממוצע).
חבל שבכוח מנסים להפוך את פרקינס לשחקן-על ברמות היורוליג, ולא מתבוננים במגרעות שלו, שחלקן הן משמעותיות ביותר, ולא בטוח שאותה לוחמנות ואופי מחפות עליהן.
23 אוגוסט 2011, 14:21
23 אוגוסט 2011, 14:42
er79 כתב:אני מסכים, ואני אוסיף רק ששחקן לא נמדד רק על פי ביצועי השואו טיים שלו, היכולת שלו להטביע ב-360 מעלות, יכולת הקליעה שלו מבחוץ ומהעונשין, שחקן גם נמדד על אלמנטים אחרים, מה שנקרא אלמנטים אפורים. זה נכון, פרקינס שחקן אפור, פועל "שחור" (מבלי להעליב), אבל הלוואי על כל קבוצה כזה שחקן אפור. מישהו מכם לא היה רוצה לראות שחקן כמו הנפלד במכבי? שיהיה לו רק בריאות ושיחזור אלינו במהרה.
23 אוגוסט 2011, 14:44
23 אוגוסט 2011, 14:47
23 אוגוסט 2011, 15:54
Holiday_Armadillo כתב:er79 כתב:אני מסכים, ואני אוסיף רק ששחקן לא נמדד רק על פי ביצועי השואו טיים שלו, היכולת שלו להטביע ב-360 מעלות, יכולת הקליעה שלו מבחוץ ומהעונשין, שחקן גם נמדד על אלמנטים אחרים, מה שנקרא אלמנטים אפורים. זה נכון, פרקינס שחקן אפור, פועל "שחור" (מבלי להעליב), אבל הלוואי על כל קבוצה כזה שחקן אפור. מישהו מכם לא היה רוצה לראות שחקן כמו הנפלד במכבי? שיהיה לו רק בריאות ושיחזור אלינו במהרה.
הבעיה היא שבלי ההגנה של פרקינס הוא כן שחקן אפור..
שים לו את ההגנה והוא שחקן שכל קבוצה באירופה רוצה..
קח ממנו את ההגנה והוא לא קלעי מספיק טוב או רכז מספיק טוב..
אתה צריך לקחת בחשבון שהוא בגלל הפציעה הזאת איבד את ההגנה..אם הוא ישחזר חלק ממנה זה יהיה בונוס..
23 אוגוסט 2011, 15:57
שחף כתב:לא יודע מה הדיון הזה רלוונטי לשאלת ''פרקינס במכבי בעונה הקרובה כן או לא''. אין עוררין שפרקינס שחקן מצויין כשהוא כשיר, אבל אף אחד לא יודע איך הוא יחזור מהפציעה הזו(שהיא פציעה קשה מאוד לכל שחקן כדורסל). אם הוא ברמה של השחקן שראינו פה אשתקד אני לא חושב שיש וויכוח על השארה שלו.
23 אוגוסט 2011, 16:06
חביב אורנג'ד כתב:יוני, אני שוב מדגיש שהניתוח שאני עושה מגיע המהתבוננות מעמיקה בכל הפרמטרים (ואם יש צורך גם אפרט כיצד בדיוק אני מנתח מצב זה), כאשר אני מגבה את אותו גם בנתונים סטטיסטיים.
אני גם נוטה להאמין שבכל זאת המספרים לא משקרים, והם בכל זאת נתונים גושפנקא חזקה יותר לאיכותו של שחקן, מאשר דברים שלא ניתן לאמוד באמצעיים סטטיסטיים.
אני חושב שהבריחה לאמירות מסוג "ישנם דברים שלא רואים בסטטסיטקה" והצדקת איכותוו של שחקן באמצעות תכונות שלא קשורות לכדורסל, מצביעה על מצב בעייתי.
אני נוטה להאמין שלשחקן באמת גדול, לא תהיה בעיה להתמודד גם מול המספרים, והאיכויות שלו יתבתטאו גם בהם.
אני שוב אציין, שבסה"כ דיברתי על יכולת וכשרון, ולא על תרומה סטטיסטית כלשהי. אני שוב אדגיש, שמבחינת כשרון ויכולת, אין לפרקינס את הכלים להיות גארד השייך לטופ האירופאי (והוא גם לעולם לא היה כזה), ולכן אנני מוצא אותו מתאים להיות שחקן מוביל בקבוצה השואפת לאיים על צמרת היורוליג.
אני גם לא קונה את הססמאות שאופי ולוחמנות הם חשובים כמו כשרון או אפילו יותר ממנו. בסופו של דבר, השחקנים הגדולים ביותר, היו השחקניים הכשרוניים ביותר והם גם הצדיקו זאת בדפי הסטטיסטיקה (למרות ששוב אדגיש, שאני לא מבסס את טענותי רק על מספרים).
שחקנים לא כשרוניים, המתבססים על לוחמנות ואופי, כמעט ואף פעם לא תפקודו כשחקנים מובילים בקבוצות על ורובם המכריע היה שחקני ספסל בקבוצה בכירה, או שחקנים מובילים בקבוצה בינונית ומטה.
אני מסכים עם כך שכל קבוצה צריכה פועלים שחורים, אבל לא כשחקנים מובילים.
23 אוגוסט 2011, 16:08
jol9 כתב:שחף כתב:לא יודע מה הדיון הזה רלוונטי לשאלת ''פרקינס במכבי בעונה הקרובה כן או לא''. אין עוררין שפרקינס שחקן מצויין כשהוא כשיר, אבל אף אחד לא יודע איך הוא יחזור מהפציעה הזו(שהיא פציעה קשה מאוד לכל שחקן כדורסל). אם הוא ברמה של השחקן שראינו פה אשתקד אני לא חושב שיש וויכוח על השארה שלו.
אז זהו, שנראה שיש כאן ויכוח.
אתה צודק שזה דיון לא ממש רלוונטי, ובכל זאת הוא התעורר, כי בגלל הפציעה שלו, כאילו כל התרומה שלו נשכחה והוא פתאום מוגדר כשחקן בינוני, מה שלי אישית מפריע.
23 אוגוסט 2011, 16:59
23 אוגוסט 2011, 17:04
מאיפה את יודעת מה הוא איבד ומה הוא לא איבד?
23 אוגוסט 2011, 17:27
23 אוגוסט 2011, 17:40
23 אוגוסט 2011, 18:06
Holiday_Armadillo כתב:מאיפה את יודעת מה הוא איבד ומה הוא לא איבד?
כשרוב האנשים פוגשים בן אדם חדש ולא מקבלים ממנו פידבק חיובי הם אומרים ''למה הוא לא אוהב אותי? מה עשיתי לו?'' זאת אומרת,הם יוצאים מנקודת הנחה שכל בן אדם שאתה פוגש אוהב אותך עד שתעשה לו משהו רע..במקום לצאת מנקודת הנחה שכל בן אדם שאתה פוגש לא אוהב אותך ואתה צריך להרוויח את החיבה שלו..
אני יוצאת מנקודת הנחה שכתוצאה מהפציעה(המאוד מאוד מאוד מאוד מאוד קשה)פרקינס איבד את ההגנה שלו ושהוא לא נשאר עם אותה רמה של הגנה,כי ברור לחלוטין שזה לא אפשרי..גם אם זה רק לתקופת הפציעה,הוא עדיין איבד את היכולת הזאת לכמה חודשים והוא צריך לשחזר אותה..
אם אני עושה את זה,אני רואה שבלי הגנה אין לו מה להציע ברמות הגבוהות של אירופה..
אתה יכול להגיד ''איך את יודעת שהוא איבד את ההגנה?''..איך אתה יודע שלא? אני מבחינתי מתנהגת לפרקינס כאילו הוא צריך לשחזר עכשיו את כל ההגנה שלו..עד שלא יוכח לי אחרת מבחינתי הפציעה הזאת גורמת לו לרדת כמה רמות עד שאני אראה אם ההגנה שלו באותה רמה או לא..
מבחינתי מכבי עושים בשכל שמחכים לפרקינס..לא מבחינה כלכלית אלא מבחינה של לראות איך הוא..
מצטערת..כנראה שאני לא רומנטיקנית חסרת תקנה כשזה מגיע לשחקן ששיחק פה כולה שנתיים(ולא לוקחת קרדיט ממה שהוא נתן)..מבחינתי אין דברים כאלה ''צריך להחתים אותו כי הוא עשה X ו-Y''..קודם לבדוק איך הוא,אחרי זה להחתים אם הוא בסדר..לא לתת לו ''ליהנות מהספק''
23 אוגוסט 2011, 18:15
בדיוק כמו שאני לא יודע שהוא יחזור לאותה היכולת מלפני הפציעה, כך את לא יודעת שהוא לא יחזור.
את יכולה להגיד "לדעתי", ואז המשפט שלך הוא לגיטימי לחלוטין.
אני מסכים עם הפסקה האחרונה שלך, ואני לא רומנטיקן (אולי רק קצת). מכבי עושה בשכל שמחכה, אבל היא גם עושה בשכל שלא רצה ישר לקנות עוד ועוד שחקנים כמו שחלק מציעים כאן.
ועוד משהו לגבי רומנטיקה - הייחוד של קבוצה כמו מכבי, הוא שיש בה בכל זאת קצת רומנטיקה. דרק שארפ נשאר בה הרבה אחרי שהפסיק להתאים לה מבחינה מקצועית, טל בורשטיין הוחתם
לחוזה ארוך וכנראה ייקבל את סרט הקפטן, גיא פניני הוא אהוב האוהדים וההנהלה יודעת את זה ומאריכה לו את החוזה, וכו' וכו'.
ממש לא היה מפריע לי אם מכבי היתה מחתימה את פרקינס לעונת נסיון ומנסה לראות מה יקרה עם זה.
23 אוגוסט 2011, 18:21
Holiday_Armadillo כתב:בדיוק כמו שאני לא יודע שהוא יחזור לאותה היכולת מלפני הפציעה, כך את לא יודעת שהוא לא יחזור.
את יכולה להגיד "לדעתי", ואז המשפט שלך הוא לגיטימי לחלוטין.
אני מסכים עם הפסקה האחרונה שלך, ואני לא רומנטיקן (אולי רק קצת). מכבי עושה בשכל שמחכה, אבל היא גם עושה בשכל שלא רצה ישר לקנות עוד ועוד שחקנים כמו שחלק מציעים כאן.
ועוד משהו לגבי רומנטיקה - הייחוד של קבוצה כמו מכבי, הוא שיש בה בכל זאת קצת רומנטיקה. דרק שארפ נשאר בה הרבה אחרי שהפסיק להתאים לה מבחינה מקצועית, טל בורשטיין הוחתם
לחוזה ארוך וכנראה ייקבל את סרט הקפטן, גיא פניני הוא אהוב האוהדים וההנהלה יודעת את זה ומאריכה לו את החוזה, וכו' וכו'.
ממש לא היה מפריע לי אם מכבי היתה מחתימה את פרקינס לעונת נסיון ומנסה לראות מה יקרה עם זה.
הדיון על פרקינס נמשך כמה חודשים טובים ואני כבר אמרתי שהדיון הזה הוא דיון של ספקולציות כי אף אחד לא באמת יודע מה המצב של פרקינס..אבל יש פה אנשים שרושמים ''הוא יחזור להיות מה שהוא היה!!!''..אני מנסה להחזיר אותם לקרקע שיכול להיות שגם לא..יכול להיות שכן אבל יכול להיות שלא..הודאות המזוייפת פה של האנשים שאומרים ''צריך להחתים אותו כי הוא יחזור למה שהיה'' זה מטריף אותי..
ד''א,אני לגמרי רומנטיקנית..אבל כשמגיעה הסיטואציה הנכונה..בין אם זה שארפ או פניני או וויצ'יץ'..
אבל פרקינס? כן,הוא נתן הכל מבחינה מקצועית(למרות שבחוזה שלו היה רשום שמותר לו רק 50%)אבל אסור לשכוח שמכבי רדפו אחריו 80% מהעונה בשביל שיחתום,נתנו לו הצעות מכובדות והוא לא רצה..למה? כי הוא ידע שיחכו לו הצעות יותר גדולות והוא יוכל ללכת לכסף הגדול..לגיטימי לחלוטין..אין לי שום תלונה פה לפרקינס..אבל זה כן מוריד מהרומנטיקה שזה מגיע אליו..
אני מזכירה לך שגם בורשטיין אילולא הפציעה שלו היה יוצא לאיטליה באותו קיץ..אז אני לא מרגישה חייבת לשניים איזשהו רגש אובר-סנטימנטלי מאשר ''תודה רבה על מה שעשיתם''..לא מעבר לזה..
23 אוגוסט 2011, 18:25
אני חושב שאת מתפרצת לדלת פתוחה. הדיון הזה מתנהל הרבה זמן (אני כנראה לא הייתי חלק ממנו). כל מה שאני רציתי זה שלא ידברו על השחקן הזה כאילו הוא לא היה שוס
גדול לפני הפציעה. נוטים לזלזל במה שהוא נתן ולהוריד מהחשיבות שלו לקבוצה, וזה מה שרציתי לתקן (וכפי שראית לא רק אני מרגיש ככה).
23 אוגוסט 2011, 18:26
yzafrir כתב:חביב , התאוריה שלך לא מחזיקה מים . כל הדוגמאות האלו שהשחקנים שפרקינס שמר עליהם קלעו יותר הם לא רלוונטיים בעליל כי פרקינס לא שיחק 40 דקות וגם מכבי לא שמרה הגנה אישית כל המשחק כך שפרקינס לא שמר כל המשחק על אותם שחקנים . אולי הם קלעו את הנקדות שלהם כשפרקינס היה בחוץ ? אולי בזמן שמישהו אחר שמר עליהם ? אולי בכלל במצב שמכבי הובילה כבר מעל 20 וכל הקבוצה הורידה הילוך ?....בקיצור , אני מציעה לך לראות שוב את המשחקים של העונה האחרונה במקום לכתוב שטויות שמתבססות על מספרים יבשים .
זה נכון שאסור לבנות עליו כבר מעכשיו כשחקן מוביל אבל אין ספק שהוא יותר מראוי לקבל את הצ'אנס שלו לחזור לעצמו במכבי , ואם גם יחזור לכושר אז ללא ספק מכוח האנרציה הוא כבר יתפוס את המקום שלו כשחקן בכיר באופן טיבעי כמו שהיה בעונה הראשונה שלו שהדיח את וויז מתפקיד הרכז הבכיר (לצערך..) .