פרק חמישי ואחרון- יום ראשון- פגישה- גמר- אלוף אירופה!- דומו... יום שני- טיסות הביתהבמוצ"ש חבר שלי הצליח לפרוץ את הוויי פיי של המלון (רצו על זה 12 יורו ליום.. בטח נראה להם...) ככה שיכלתי להיכנס לאינטרנט ולראות את התקציר של החצי גמר... כמובן שנשארתי עד מאוחר כך שביום ראשון התעוררתי מאוחר יחסית... יצאתי לפגישה של הארגון לקראת הגמר בידיעה שאני עוד אחזור למלון אחר כך כדי להמשיך ולהתארגן.
אחרי שהציבו אותי במקום שלי בתפאורה ובעוד שאר הארגון כבר יוצא לאולם להתארגנויות אני עשיתי את דרכי לכיוון המלון... אני לקחתי כיוון אחד והארגון את הכיוון השני כך שעשינו "מכבי זה אצלי בלב" משני הצדדים של המטרו.
אז אחרי שהתארגנתי יצאתי שוב במטרו לכיוון האולם, ושהגעתי שוב התחלתי להיכנס ללחץ. הלכתי וישבתי באחת הפינות ואכלתי תוך כדי שמסביבי נמכרת החולצה של הגייט לכל העולם ואשתו...(אתם לא מבינים כמה אנשים לא ישראלים קנו אותה...אם זה אוהדי צסק"א/ברסה ואם זה אוהדי מילאנו וקבוצות אחרות)
לקראת תחילת המשחק על המקום השלישי החלטתי להיכנס, ניסינו להשתלט על מקום באמצע האולם אבל הגיע איש אבטחה שגירש אותנו משם (ובהתחשב בכך שהיה המון המון זמן עד המשחק שלנו לא כ"כ היתה לנו ברירה)
היה מדהים לראות איך משחק בין 2 מהאימפריות הגדולות של אירופה הופך להיות מנומנם ולא מעניין אף אחד... כולם חיכו למנה העיקרית של הערב...
הגענו כאנדרדוג אבל כ"כ הרבה אנשים הבטיחו לעצמם דברים אם אנחנו זוכים בגביע... אם זה פס בשיער, הצעת נישואין לחבר, להניח תפילין וכד'...
התפאורה לא נפתחה כמו שצריך כי כמה אוהדים למטה לא נתנו לפתוח אותה, עצבן לגמרי.
המשחק מתחיל, מכבי יכולה לריאל ולא פחות טובה, רודריגז נכנס ואוהדי ריאל מקבלים אותו בקריאות M.V.P... מכבי מפסיקה לשחק וריאל בורחת ל-11 הפרש באמצעות ריב' התקפה (19-2) אבל מכבי עם המון אופי (כמה אופי יש להם...) מצמצמת ושלשה אדירה של בלו מורידה אותנו להפסקה בפיגור 2 בלבד...
במחצית החלטנו שאנחנו חייבים לפרוס את התפאורה שוב ואכן ירדנו, הסברנו לאנשים שזה לכמה דקות ולא יפגע להם במשחק, חיכינו לשחקנים שיעלו ופרסנו את יוגב,סופו וגיא עם כיתוב של "מכבי באים"
ואכן מכבי באה... ברבע השלישי ההרגשה היתה שהמשחק בשליטה שלנו, היתרון אמנם נע בין קבוצה לקבוצה (רודריגז לא נתן לנו לברוח) ושוב היתה תחושה שהקטנות בשיפוט הולכות איתם, אבל מכבי נלחמו כמו אריות וראו שהם הרבה יותר רוצים ומאמינים שזה אפשרי.
אם כל המשחק הרגשתי שכל סל זה כמו לידה אז ברבע האחרון על אחת כמה וכמה, כל סל גרם לי לקפוץ באוויר (מי זוכר את כל ההליכות בכלל? הכל בשביל מכבי!), כל התקפה של ריאל שרקתי בוז בטירוף. מכבי נלחמה בכל מהלך. אני זוכר את עצמי יושב באחד מפסקי הזמן ופשוט מבקש שזה יגמר טוב, אני מסתכל סביבי ואני רואה את כל החברים שלי מבקשים, מפללים שזה יהיה שלנו, לא חושב שרציתי משהו כמו את המשחק הזה... מכבי עולה ל-4 הפרש לקראת הסיום... זה אמור להספיק? אבל מצד שני הזכרון של יום שישי צף... ואכן ריאל בשני סלים משווה, רייס מחטיא שלשה ויש לנו הארכה...
אומרים שברגעים האחרונים של האדם כל החיים עוברים לו מול העיניים, אני חייב להעיד שבהפסקה הזו פשוט ישבתי ועברו לי כ"כ הרבה דברים, מהמשחק הראשון שלי איפשהו בגיל 9 וחצי שמצאתי את עצמי בשער 9 למטה, מסתכל בערגה לשער 11 ויודע שאני עוד אהיה שם, הגמר בסלוניקי שאחריו בכיתי בטירוף בבית (פיינל פור ראשון שאני חווה כאוהד... והשחקן שהכי אהבתי בעולם לקח את זה מהיד...), ההרגשה בשנה אח"כ של אלוף אירופה, ההפיכה לאימפריה, הנפת הגביע בפיינל פור בת"א (הייתי רק בהנפה), המנוי הראשון בעונה לאחר מכן... זה שהייתי אמור לטוס לפיינל פור במדריד (היה כבר טיסה סגורה) והצבא לא אישר לי, הפיינל פור בברצלונה שהיה חוויה אבל לא הצלחנו לקחת את זה.. והקבוצה הזו... הקבוצה הכי מוזרה של מכבי שאני ראיתי, היא לא הכי מוכשרת, היא הפסידה לפני שבוע וחצי לגליל אבל היא במרחק הארכה מהתואר אלופת אירופה...
בהארכה הסיפור היה של קבוצה אחת, או ליתר דיוק שחקן אחד- טייריס רייס החליט שאין סיכוי שהוא מאבד את המשחק הזה. מכבי פשוט שטפה את המגרש, ריאל עוד ניסתה אבל לגביע היתה כתובת אחת- ת"א.
שמכבי הובילה 78-77 חייכתי לעצמי בלב אבל לא רציתי להגיד כלום למי שישב מסביבי.. (שלא תגידו שאני לא מאמין שנאחס...) מכבי קצת ברחה אבל זכרתי את סוף המשחק ולא יכלתי לתת לעצמי לשמוח, אבל בחצי דקה האחרונה שהיה כבר בערך 8 הפרש ידעתי שזה גמור...פשוט ישבתי, תפסתי את הראש, עם עיניים מלאות דמעות ולא האמנתי- אני אלוף אירופה. עברו כבר 3 ימים וזה עדיין לא נקלט.
אוהדי ריאל התחילו את המשחק עם קריאות M.V.P לרודריגז, אבל הקהל של מכבי ענה להם בסיומו עם קריאות M.V.P לטייריס רייס.
שוב רצות המחשבות, רק שהפעם הם לא כ"כ רחוק אלא מהעונה האחרונה, איך ארז הקטן כבר מהמשחק הראשון אומר שנהיה אלופי אירופה (יש תיעוד בפייסבוק... היום הוא היה על הפרקט בגלל זה... אין דברים כמוהו) איך שמענו על הקבוצה הזו כ"כ הרבה ביקורות, חלק מהשחקנים כבר היו בדרך הביתה (כולל רייס וטיוס), איך הפסדנו כ"כ הרבה בליגה...
אני זוכר את עצמי יורד ומתחבק עם כל העולם, לא משנה גדולים, קטנים, ותיקים ביציע או חדשים שזה עונה ראשונה שלהם...ואז "התיקווה"... אין הרגשה כזו בעולם...
לראות את גיא פניני, אחד מאיתנו שגדל כאוהד מכבי מניף את הגביע הזה עשה לי הרבה יותר מההנפות הקודמות שראיתי.
היו לי 2 חלומות שקשורות במכבי סל, לראות גביע אירופה וששחקן יעלה אלינו ויחגוג איתנו ביציע (עד היום כואב לי שלא הייתי שקווינסי לואיס ומרקוס גורי עלו ליציע בהיכל)
אף פעם לא הצלחתי לסלוח ליוגב אוחיון, אני מאמין שמכבי זה יותר גדול מכל דבר אחר, ואתה לא יכול להפנות עורף כל עוד יש לך חוזה, ככה שבשנתיים האחרונות לא הייתי מסוגל לשיר לו, אני לא אקלל שחקן מכבי אף פעם, אבל לא שרתי לו (ובשנה הראשונה שלו הוא קיבל אולי את האהבה הכי גדולה ששחקן מכבי קיבל..). ברגע שהוא עלה ליציע אחרי הגמר כאילו הכל השתחרר, כאילו הכל נשכח, אולי תגידו שהוא קנה אותי בגלל זה אבל עדיין, אני לא אשכח את הרגע הזה בחיים.
השומרים האיטלקים גירשו אותנו החוצה, והתחלנו ללכת לכיוון המטרו, איכשהו איבדתי את הארגון ככה שעליתי על רכבת מפוצצת בצהוב אבל בלי החברים הטובים שלי... ידענו שנצטרך להחליף רכבת כדי להגיע לדומו ככה שאני ועוד 2-3 חיכינו להם שם. הרכבת הייתה מפוצצת בצהוב, והיה ברור שלכולם יעד אחד- "הדומו".
הגענו לדומו, שוב חגיגות, שוב אבוקות, שוב "התקווה", שוב האיטלקים והתיירים לא מבינים מאיפה באנו... אבל השאלה הגדולה היתה אם מכבי יבואו... מסתבר שגיא רצה וביקש אבל שמעון מזרחי (הוא המלך) העדיף שלא...
אחרי כשעה וחצי חגיגות (איזור 1:00 בלילה) כשהיה ברור שהם לא כבר לא יגיעו אני והשותפים שלי לחדר במלון שאלנו את עצמנו איך חוזרים למלון (שביתת מוניות זוכרים?) למזלנו מצאנו אוטובוס שהגיע עד המלון שלנו ככה שסוף טוב הכל טוב והערב הזה לא נאלצתי ללכת ברגל (למרות שהגמר הזה היה יותר מ10 ק"מ)
כמובן שכשהגענו למלון ראינו תקצירים, קראנו כתבות ובכלל אי אפשר היה לישון, אבל לא היתה ברירה כי יום לאחר מכן חיכתה לנו טיסה מתישה הביתה... קיווינו שנוכל לראות את השחקנים בשדה"ת אבל הסתבר שפיספסנו אותם בשעה וחצי... וקיווינו שהחגיגות ידחו כדי שנוכל להגיע (נחתנו בארץ ב22:40) אבל גם זה לא קרה.
אז ממילאנו טסנו לקייב, ואחרי קונקשן של שעתיים עלינו על הטיסה לארץ (לי יצא לשבת ביציאת חירום ככה שהיה לי הרבה מקום לרגליים ויכלתי לישון כמו שצריך) הנחיתה היתה ב22:40...
החוויה הכי מטורפת שעברתי בחיים.
כבר התחלתי לחסוך לפיינל פור במדריד (הגמר ביומולדת שלי... ככה שדיר באלאק..)
"ואם אתה לא חלק מזה אתה לעולם לא תבין"
נערך לאחרונה על ידי
מקובי בתאריך 23 מאי 2014, 04:03, נערך 2 פעמים בסך הכל.