25 אוגוסט 2014, 18:32
25 אוגוסט 2014, 18:42
Maccabikid כתב:שמואל1 כתב:Maccabikid כתב:שמואל1 כתב:LIAV10 כתב:כן, עם כל הצער בדבר פגיעה בתל אביב חמורה יותר מפגיעה בנחל עוז, וכאחד שמתיימר להיות ראש הקבינט וראש אגף המודיעין אתה אמור לדעת שבמרכז יש הרבה יותר מקומות אסטרטגיים חשובים למדינה מאשר מנחל עוז.
ועוד שאלה בשבילך, סתם משהו להגיון, איזה כלי הגנה דחוף יותר לייצר? אחד שנועד להגן על כל המדינה או אחד שיכול להגן על שטח קטן?
לא אמרתי שדחוף יותר לייצר הגנה נגד פצמ"רים מאשר נגד רקטות. אמרתי ששניהם צריכים להיות באותה עדיפות.
חייהם של תושבי תל אביב לא שווים יותר מחייהם של תושבי נחל עוז. על כולם צריך להגן באותה מידה.
ואני לא מדבר רק על נחל עוז. ביישובי עוטף חזה חיים כ- 100 אלף איש, אוכלוסייה שווה ערך של עיר מכובדת במדינת ישראל. הם חיים 14 שנה במציאות יום יומית של פצמ"רים ורקטות, בעוד הטרוריסטים חופרים מנהרות מתחת לגני ילדים וחדרי אוכל.
זאת הבעיה של מדינת ישראל. יותר חשוב לנו להגן על מדינת תל אביב מאשר על עוטף עזה, "השכפ"צ של המדינה".
100 אלף איש תחת איום פצמ"רים? אפשר לשאול מאיפה הבאת את הנתון הזה? אני אמנם לא יודע, אבל קשה לי להאמין שביישובים סביב עזה יש 100 אלף תושבים, מניח שמדובר במספרים הרבה הרבה יותר נמוכים..
קראתי על זה איפשהו, לא זוכר בדיוק.
אין מצב, חיפשתי עכשיו בויקיפדיה לגבי נחל עוז, שם יש 350 תושבים, תכפיל ב20 יישובים כאלו ולא הגענו ל10 אלף תושבים.. בטח שלא למאה אלף.
25 אוגוסט 2014, 19:49
25 אוגוסט 2014, 19:54
25 אוגוסט 2014, 19:57
rc4991 כתב:אני מקווה שזה לא נכון
http://www.mako.co.il/pzm-israel-wars/o ... ner=sport5
26 אוגוסט 2014, 00:18
26 אוגוסט 2014, 00:20
26 אוגוסט 2014, 00:35
26 אוגוסט 2014, 06:35
26 אוגוסט 2014, 06:44
LIAV10 כתב:עוד אזעקה אחת מוקדם בבוקר אני נכנס קרקעית באופן עצמאי וממוטט את שלטון החמאס.
26 אוגוסט 2014, 06:55
26 אוגוסט 2014, 10:14
26 אוגוסט 2014, 16:30
26 אוגוסט 2014, 16:36
Roni1 כתב:אבו מאזן הולך להכריז על הפסקת אש היום בערב+יוזמה מדינית שתביא להקמת מדינה פלסטינית. בא לי להקיא, מחבל בחליפה מכריז בשביל ישראל מתי היא מפסיקה להילחם על ביטחון אזרחיה.
נראה כאילו זו היתה מלחמת העצמאות שלהם והם הולכים לנצל את המצב בעזה כדי לרתום את העולם לתמוך בהם. אני לא מבינה איך יש עוד אנשים שמגינים על ביבי ועל המהלכים שלו, הוא פשוט אפס שיביא עלינו אסון גדול מזה של אוסלו.
26 אוגוסט 2014, 16:42
שמואל1 כתב:Roni1 כתב:אבו מאזן הולך להכריז על הפסקת אש היום בערב+יוזמה מדינית שתביא להקמת מדינה פלסטינית. בא לי להקיא, מחבל בחליפה מכריז בשביל ישראל מתי היא מפסיקה להילחם על ביטחון אזרחיה.
נראה כאילו זו היתה מלחמת העצמאות שלהם והם הולכים לנצל את המצב בעזה כדי לרתום את העולם לתמוך בהם. אני לא מבינה איך יש עוד אנשים שמגינים על ביבי ועל המהלכים שלו, הוא פשוט אפס שיביא עלינו אסון גדול מזה של אוסלו.
רוני, אני לא מבין למה את שלילית כל כך.
לדעתי זה הדבר הכי טוב שיכול לקרות לישראל- הפסקת אש+ הקמת מדינה פלסטינית.
זאת הדרך היחידה לדכא את הטרור הפלסטיני.
26 אוגוסט 2014, 16:47
Roni1 כתב:שמואל1 כתב:Roni1 כתב:אבו מאזן הולך להכריז על הפסקת אש היום בערב+יוזמה מדינית שתביא להקמת מדינה פלסטינית. בא לי להקיא, מחבל בחליפה מכריז בשביל ישראל מתי היא מפסיקה להילחם על ביטחון אזרחיה.
הפסקת אש כן, מדינה פלסטינית כמו שהם רוצים ובמצב הנוכחי-לא. אם באו״ם מקבלים את היוזמה שלו אפשר לסגור את המדינה. אנחנו צריכים להכריז על הפסקת אש, אבוי לנו שהגענו ליום שטרוריסט מחליט בשבילנו.
שתיפול כבר הממשלה הארורה הזאת.
26 אוגוסט 2014, 16:53
שמואל1 כתב:Roni1 כתב:שמואל1 כתב:Roni1 כתב:אבו מאזן הולך להכריז על הפסקת אש היום בערב+יוזמה מדינית שתביא להקמת מדינה פלסטינית. בא לי להקיא, מחבל בחליפה מכריז בשביל ישראל מתי היא מפסיקה להילחם על ביטחון אזרחיה.
הפסקת אש כן, מדינה פלסטינית כמו שהם רוצים ובמצב הנוכחי-לא. אם באו״ם מקבלים את היוזמה שלו אפשר לסגור את המדינה. אנחנו צריכים להכריז על הפסקת אש, אבוי לנו שהגענו ליום שטרוריסט מחליט בשבילנו.
זאת יוזמה, מן הסתם ישראל הביעה הסכמה. הוא לא יכריז סתם ככה.
לפי מה שהבנתי מדובר בהפסקת אש על בסיס הבנות עמוד ענן. אבל מה שטוב במיוחד ביוזמה הזאת שלמעשה תקום מדינה פלסטינית שתצטרך לקחת אחריות גם על רצועת עזה.
מיטוט החמאס היה פתרון טוב לטווח קצר אם לא היינו מצליחים להשיג גם מהלך מדיני. אחרי כמה שנים (תלוי ברמת הנזק) הם היו משתקמים או קמים תאי טרור אחרים, כי מבחינה רעיונית לא נפתרה הבעיה.
אבל אין ספק שהקמת מדינה פלסטינית זה פתרון הרבה יותר טוב לטווח הארוך. רק כך יהיה אפשר למגר לחלוטין תאי התנגדות.
26 אוגוסט 2014, 16:55
26 אוגוסט 2014, 16:57
Holiday_Armadillo כתב:שמואל1 כתב:Roni1 כתב:שמואל1 כתב:Roni1 כתב:אבו מאזן הולך להכריז על הפסקת אש היום בערב+יוזמה מדינית שתביא להקמת מדינה פלסטינית. בא לי להקיא, מחבל בחליפה מכריז בשביל ישראל מתי היא מפסיקה להילחם על ביטחון אזרחיה.
זאת יוזמה, מן הסתם ישראל הביעה הסכמה. הוא לא יכריז סתם ככה.
לפי מה שהבנתי מדובר בהפסקת אש על בסיס הבנות עמוד ענן. אבל מה שטוב במיוחד ביוזמה הזאת שלמעשה תקום מדינה פלסטינית שתצטרך לקחת אחריות גם על רצועת עזה.
מיטוט החמאס היה פתרון טוב לטווח קצר אם לא היינו מצליחים להשיג גם מהלך מדיני. אחרי כמה שנים (תלוי ברמת הנזק) הם היו משתקמים או קמים תאי טרור אחרים, כי מבחינה רעיונית לא נפתרה הבעיה.
אבל אין ספק שהקמת מדינה פלסטינית זה פתרון הרבה יותר טוב לטווח הארוך. רק כך יהיה אפשר למגר לחלוטין תאי התנגדות.
אני מתה על התמימות שלך
כמו לצפות בילד רואה לראשונה קשת בענן
26 אוגוסט 2014, 16:59
Roni1 כתב:איזה פיתרון טוב? על מה אתה מדבר?
כבר 9 שנים לא נערכו שם בחירות כי אבו מאזן יודע שבחירות יעלו את חמאס לשלטון ושאף אחד כבר לא עומד מאחוריו, הוא לא רלוונטי ולא מייצג את הפלסטינים.
אז ״מבחינה רעיונית״ הבעיה אף פעם לא תיפתר, תיתן להם מדינה וחמאס ישלוט בה בסוף, במהפכה אלימה או בבחירות דמוקרטיות. וחמאס כידוע לא מכיר בזכות קיומך פה, אולי כדאי לפנים שהבעיה הזאת לא תיפתר ולנצח נחיה על החרב.