פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
13 אוקטובר 2014, 12:46
jol9 כתב:כשאוחיון משחק טוב ועם ביטחון, הוא שחקן אחר לגמרי. הוא באמת בכושר נוראי, אבל אפשר לייחס את זה לכל מיני דברים. אני מאמין שהוא ישתפר עוד
כמה שבועות.
מתי אוחיון היה טוב? פשוט לא נכון. הוא שחקן נוראי שאין לי מושג מה הוא עושה אצלנו וספק אם היה פותח בחמישייה של כל קבוצה ליגה אחרת...
מלבד הסדרה ההיא מול פנא...ביקר לי חבל שלא הפסדנו שם 3-0 וזהו והיינו נפטרים מהחייזר הזה...
13 אוקטובר 2014, 13:12
אוחיון בתקופה לא טובה,אבל יש אצלו בעיות שחוזרות על עצמם ולעומת אחרים שבקיץ הולכים ומתאמנים ומקדמים את עצמם להיות יותר טובים ,הוא לא עושה כלום ונתקע במקום .
הוא עדין חושב שהוןא צעיר ושהנמרצות שלו ומוטיבציה מספיקה ,הוא לא קולט שהיה צריך לעלות שלב ולהביא משו אחר.
הוא לא שייפר קליעה ,הוא לא מפעיל יצירתיות או איזה מחשבה עמוקה במשחק או מאלתר ,יש אצלו דברים קבועים שהוא מחטיא בחדירות ,ולא שיפר כלום בהם ,כמו האירבול בחדירה אתמול ביד שמאל ,ושהוא חודר לאמצע או לצד ימין הוא מאבד תיכולת לסיים ומוציא איזה סיומת של שחקן שלא שיחק בחיים שלו ,זה לא הגיוני ,זה גם לא שמכריחים אותו לחדור ,הוא חודר הוא מביא את עצמו למקומות האלה ובאופן קבע מחטיא אותם ,אבל לא תגידו שבצורה של כמעט או לא הלך אלא שמהתחלה יודעים שזה סתם שאין לו תאפשרות לסים שם ,אז איך שחקן לא עובד על סיומות?ולומד לסים חדירות זה לא מובן לי ,איך שחקן רואה ששנים נותנים לו 4 מטר ולוקחים צעד אחורה ולא עובד קצת על הקליעה ,הרי הוא תוקע את כל ההתקפה של מכבי ככה ,זה נותן תוספת בהגנה של היריב של שחקן נוסף על שחקן שלנו ומצופף תרחבה .
בקיצור הוא לא עשה צעד אחד נוסף להתקדם הלאה,אני גם חוץ מזה שהוא מוביל כדור ,שהדבר היחיד שהוא עושה אם זה זה לעבור תחצי ,לא ראיתי אצלו בחים פעולה חיובית ,איזה מסירה לאסיסט איזה משו שהוא בנה ,חוץ מלבצע מסירת רוחב בתרגיל או להכניס כדור פנימ בצורה מגושמת כלום ,אין כלום שהוא עושה בתור רכז ,הוא לא עשה בחים תקבוצה יותר טובה ,או הפעיל מישו או מסר איזה אסיסט לסל .
הבעיה הנוספת אצל אוחיון השנה ,זה שהוא לא מוצא את עצמו ,הוא לא מתחבר לפארגו ,הוא עצבני ולא מצליח למצוא את מקומו במגרש ולא מרוצה מאיך מכבי משחקת ,שימו לב לזה .
13 אוקטובר 2014, 13:40
הבעיה העיקרית באוחיון זה שאין לו תחליף. כל עוד מקל וכספי לא חוזרים לארץ וכשהלפרין אליהו סגורים במגדל (ועוד לא הזכרתי את טיוס שכנראה יברח מפה בסוף העונה) אז אין למכבי שום תחליף ממשי לאוחיון.
13 אוקטובר 2014, 14:17
זה ברור ונכון ,וכנראה גם שכמו שציפו פה מקל לא יחזור שנה הבאה ,אני גם לא מתלהב ממנו.
בנוסף מקל אמר אמירה מאוד מטושפת ש10 דקות בנביאי זה כמו 30 דקות ביורוליג וכמו להוביל קבוצה ,ככה שהוא לא באמת יודע מזה להחזיק קבוצה ברמה אירופאית ומזה שכל משחק חשוב ואסור להפסיד ולעמוד בלחצים משו שלאחווה אף פעם ,כרגע אני לא ממש עף עליו הוא רובוטי בתנועות שלו אפילו בקפיצה ,אולי בהמשך.
כרגע עדיף שאוחיון יתעלה על עצמו ויעשה מהפך ,כמו שפניני ישן שנתים והבין שמשו צריך להישתנות .
13 אוקטובר 2014, 15:32
אדם , אני לא מסכים איתך בכלל. דווקא אוחיון זה שחקן שעובד מאוד קשה ומנסה להשתפר ולדעתי אפילו שיפר את הקליע מבחוץ שלו. בעיה אצלו זה מחסור בכישרון . הוא הגיע למצב שלא משנה כמה הוא ינסה לשפר אלמנטים במשחק שלו הוא כבר הגיע לקצה .
בשלב הזה הוא לא נראה טוב בגלל שהוא לא בכושר ( היה חולה תקופה ארוכה...) אבל שהוא בכושר נורמאלי הוא בהחלט רכז מחליף מצויין לרמת יורוליג . מה שכן סוף סוף הבינו במכבי שהוא רכז מחליף ו החתימו רכז ראשון איכותי...
13 אוקטובר 2014, 15:33
yzafrir כתב:אדם , אני לא מסכים איתך בכלל. דווקא אוחיון זה שחקן שעובד מאוד קשה ומנסה להשתפר ולדעתי אפילו שיפר את הקליע מבחוץ שלו. בעיה אצלו זה מחסור בכישרון . הוא הגיע למצב שלא משנה כמה הוא ינסה לשפר אלמנטים במשחק שלו הוא כבר הגיע לקצה .
בשלב הזה הוא לא נראה טוב בגלל שהוא לא בכושר ( היה חולה תקופה ארוכה...) אבל שהוא בכושר נורמאלי הוא בהחלט רכז מחליף מצויין לרמת יורוליג . מה שכן סוף סוף הבינו במכבי שהוא רכז מחליף ו החתימו רכז ראשון איכותי...
פארגו הוא לא רכז.
13 אוקטובר 2014, 15:40
צפריר מה שיש לאוחיון אי אפשר לקחת לו,חוץ מחוסר בכשרון ,יש לו בעיה לדעתי בהרבה אלמנטים ולעניות דעתי הוא לא עבד עליהם ולא לקח את עצמו בידים והחליט שהוא עולה שלב ,זה שהקליעה קצת הישתפרה זה עדין לא אומר כלום ,הוא לא קולע יותר טוב מחנוכי או מסקוורר, הוא לא יציב בקליעה וזה עוד מילא ,אני לא רואה עבודה אצלו ועליה לשלב הבא ותצעד קדימה שהוא אמור לעשות ,בגילו הוא כבר אמור להבין מה התפקיד של רכז ,נכון שהוא בכושר הוא רץ ושומר בהגנה ועוזר בריבאונד,אבל בתכלס פעם אחת לא לקח תקבוצה קדימה ועשה איזה מהלך שלוקח קדימה תקבוצה את השחקנים ,למצוא שחקן חם להשאיר שחקן לקרש סל .
הוא מאוד מאכזב אותי בענין הזה ,הוא פשוט רק עובר את החצי אם הכדור בזה הוא מצוין לא חוטפים לו והוא לא מאבד כדור ,אני גם לא אוהב תחדירות התאבדות שהוא בעצמו יודע שהוא לא יודע לסים אז מה אתה עושה?
הרי ששחקן מתבגר הוא מבין תמשחק יותר ורואה את המשחק בצורה שונה ותורם באספקטים נוספים גם אם הוא לא שיא הכששרון.
13 אוקטובר 2014, 15:45
אז אתה כנראה לא יודע או מכיר את אוחיון מספיק . אחד הדברים הבולטים אצלו זה החריצות . הוא דווקא עובד מאוד קשה בקיץ ( חוץ מהקיץ האחרון) ומשתפר עד כמה שהוא יכול כמובן .
אתה משווה אותו לסקוורר וחנוכי ???
נו באמת , אז אין לנו בכלל על מה להתווכח.
הגארד היחיד שהייתי לוקח על פניו כיום זה מקל שלא רלוונטי...אפילו את יותם לא הייתי מעדיף עליו...
13 אוקטובר 2014, 16:07
מסכים עם צפריר. ההשוואה לסקוורר ולחנוכי, במיוחד בתחום הקליעה היא לא רלוונטית ומעליבה. אוחיון הוא בסה"כ שחקן טוב, עם סייז טוב,
הגנה, ריבאונד וכו'. הוא שחקן קבוצתי בבסיס שלו ובסה"כ גם יש לו אלמנטים התקפיים טובים.
עד לפני הפציעה שלו בשנה שעברה הוא שיחק מצויין. זה שהוא לא שחקן ברמה של פארגו, או רייס של סוף העונה, זה ברור, ואף אחד גם לא מצפה ממנו להיות כזה.
אני גם די מאוכזב מזה שהוא עומד במקום ולא הופך להיות שחקן טוב יותר, אבל אין טעם גם לרדת עליו. הוא היה פצוע בקיץ, ולא נכנס עדיין לכושר. בהמשך העונה
הוא יהיה שחקן חשוב עבורנו.
13 אוקטובר 2014, 16:41
יוגב הוא שחקן של 15-18 דקות ביורוליג. צריך לעלות מהספסל, ולשנות את הקצב/מומנטום.
הוא לא קלעי טוב, והוא גם לא צריך להיות. מה שכן מאכזב אותי, הוא ניהול המשחק שלו, שאמור היה כבר להיות ברמה הרבה יותר גבוהה.
13 אוקטובר 2014, 17:59
חלאס עם האילוזיות על אוחיון. אנשים פה מריצים עליו אשליות שלוש שנים. מאז ההצלבה נגד פאו הוא לא שחקן, חלק פשוט מדחיקים את זה משום מה.
13 אוקטובר 2014, 18:05
הוא היה טוב עד הפציעה עונה שעברה, ובכלל, הוא רכז מחליף קלאסי.
13 אוקטובר 2014, 18:05
yzafrir כתב:אז אתה כנראה לא יודע או מכיר את אוחיון מספיק . אחד הדברים הבולטים אצלו זה החריצות . הוא דווקא עובד מאוד קשה בקיץ ( חוץ מהקיץ האחרון) ומשתפר עד כמה שהוא יכול כמובן .
אתה משווה אותו לסקוורר וחנוכי ???
נו באמת , אז אין לנו בכלל על מה להתווכח.
הגארד היחיד שהייתי לוקח על פניו כיום זה מקל שלא רלוונטי...אפילו את יותם לא הייתי מעדיף עליו...
אני מכיר את אוחיון טוב מאוד,ואני לא בקטע של הויכוחים פה אני אומר דעתי ושומע וקורא דעות אחרות ומגיב לא רב או מתווכח.
אוחיון שחקן משקיען והכל טוב ויפה,אבל הוא לא מביא אותך צעד אחד קדימה הוא לא דוחף את מכבי הלאה הוא לאא שולט בקצף משחק ,גם בתור רכז מחליף אני מחפש משו שאפשר ללכת איתו הרי הוא מוביל כדור.
בדיוק יכולות הניהול משחק שלו לא קימות לא לקרוא תמגר ש לא לקרוא סיטואציות .
הקליעה שלו חלשה מאוד מאוד ,לא השוותי אותו לסקוור או חנוכי אמרתי שרמת הקליעה שלו באיזור הזה פלוס מינוס טוב שיש לנו במה להתגאות שהוא טוב יותר משני נגרים ,3 שחקני כדורסל שלא מסוגלים לעשות את מה שמתאמנים כל חיהם להכניס כדור לחור ולא תגיד סנטר אלא גארד.
אני הראשון שלא רוצה את הלפרין ,בחים לא היתי נוגע במושי נושי כזה ,בחים לא החזקתי ממנו גם לא שהוא טוב נגד מכבי ,זה רק מראה תעליבות שלהם ,של הלפרין ואליהו שנגד מכבי הם מתלהבים ומנסים להוכיח .
הלפרין זה שחקן שאני מתפלל בשנים שהוא עלה כמועמד שלא יחתום בחיים ,אופי ודורסלן עדין וחלש ונלחץ ולוזר .
זה שאין אחרים לא אומר ש צריך להיחנק ,אוחיון צריך להבין ולהתקדם,ולנהל את המששחק ולקרוא סיטואציות ,ובנוסף גם לבנות סיטואציות אם אתם מבינים את ה כוונה ,לכוון משחק לכיוון מסוים.
.
13 אוקטובר 2014, 18:38
יש אנשים שפשוט לא קולטים, שאנחנו חייבים ישראלים בקבוצה, גם אם הם לא כאלה טובים כמו שיינו רוצים.
13 אוקטובר 2014, 19:16
בואו נעבור על הפרמטרים שלו אחד אחד:
קליעה - בינונית מינוס שמאפשרת להרבה מהשומרים שלו לקחת צעד אחורה ולכווץ את ההגנה
חדירה - סבירה אבל לרוב נגמרת במהלך שלאף אחד אין מושג איך יסתיים כשבדרך כלל זה נגמר בהחטאה מביכה או מסירה בשניה האחרונה לשחקן לא פנוי
הגנה וריבאונד - טוב אבל גם שם הוא לא כזה להיט כמו שעושים ממנו
ניהול משחק - על כל שאר הפרמטרים אני עוד יכול לוותר אבל זה פאקינג התפקיד שלו וכל מה שהוא עושה זה לכדרר בלי סוף
מצטער אבל הוא ממש לא רכז טבעי, ממש לא רכז יורוליג לגיטימי וממש לא ברמה של מכבי
13 אוקטובר 2014, 19:18
felix_r כתב:יש אנשים שפשוט לא קולטים, שאנחנו חייבים ישראלים בקבוצה, גם אם הם לא כאלה טובים כמו שיינו רוצים.
זה כבר משהו אחר אבל הקטע שאנשים פה אשכרה חושבים/חשבו שהוא רכז לגיטימי ולפי חלקם אפילו שחקן חמישיה
הבן אדם נתן סדרה אחת טובה נגד פאו ולכולם הסתובב הראש כאילו איזה כישרון מסתובב לנו פה
13 אוקטובר 2014, 19:56
rc4991 כתב:בואו נעבור על הפרמטרים שלו אחד אחד:
חדירה - סבירה אבל לרוב נגמרת במהלך שלאף אחד אין מושג איך יסתיים כשבדרך כלל זה נגמר בהחטאה מביכה או מסירה בשניה האחרונה לשחקן לא פנוי
ניהול משחק - על כל שאר הפרמטרים אני עוד יכול לוותר אבל זה פאקינג התפקיד שלו וכל מה שהוא עושה זה לכדרר בלי סוף
וואו, אתה ממש שונא אותו.
תזהר לא להשתמאל לאט לאט ולהתחיל לשנוא את רוב השחקנים בקבוצה.
13 אוקטובר 2014, 20:04
LIAV10 כתב:rc4991 כתב:בואו נעבור על הפרמטרים שלו אחד אחד:
וואו, אתה ממש שונא אותו.
תזהר לא להשתמאל לאט לאט ולהתחיל לשנוא את רוב השחקנים בקבוצה.
תשמע, לא היה לי אכפת מראש כשחתם פה אבל למה הוא מקבל כל כך הרבה קרדיט?
יש משהו שכתבתי בהודעה הזאת שלא נכון בעיניך?
13 אוקטובר 2014, 20:17
חלק נכון, אבל אתה קיצוני ברמות ומוצא רק את השלילי.
המשפט הנכון ממש לא נכון, הוא כן ברמות האלה, הוא כן ברמה של מכבי והיורוליג, רק מי שממש שונא אותו יגיד שלא.
13 אוקטובר 2014, 21:39
rc4991 כתב:felix_r כתב:יש אנשים שפשוט לא קולטים, שאנחנו חייבים ישראלים בקבוצה, גם אם הם לא כאלה טובים כמו שיינו רוצים.
זה כבר משהו אחר אבל הקטע שאנשים פה אשכרה חושבים/חשבו שהוא רכז לגיטימי ולפי חלקם אפילו שחקן חמישיה
הבן אדם נתן סדרה אחת טובה נגד פאו ולכולם הסתובב הראש כאילו איזה כישרון מסתובב לנו פה
הבן אדם הוא הרכז הפותח של אלופת היורוליג...