20 ספטמבר 2011, 05:46
קודי כתב:קובי כתב:אני עם חביב בעניין הזה. הפעם דווקא ישיבה על הגדר היא הדבר הנכון לעשות. כמובן שיש לבדוק ולנסות שחקנים כל הזמן, אבל אני חושב שזה עדיף מאשר להביא שחקן פשרה.
לתפיסתי, מכבי בכלל לא צריכה להחתים שחקנים המיועדים לשנה בלבד. כאלה שהחתימו כברירת מחדל, ו"אם ישתפרו, אז נחתים לעוד עונה".
משמע, ללא קשר לכל סאגת ה-NBA הקיץ, אין צורך להביא שחקן, רק בשביל להביא שחקן. הישיבה על הגדר הפעם נראית לי פשוט מושכלת יותר נוכח המצב ב-NBA.
אם מכבי לא צריכה להחתים שחקן רק לשנה אז בטח שלא רלוונטי להחתים כאלה שרוצים אופציית יציאה ל-NBA, כי הם בוודאות לא יחתמו כאן לשנתיים. אבל תמשיך להאמין לפדרמן ותאמין לו גם כשבעוד שלושה חודשים הוא יטען שאין שחקנים בשוק ולכן לא מצרפים אף אחד. אני לא אומר שצריך להחתים כל שחקן אבל צריך למצוא אחד כזה שהוא טוב יותר מאוחיון וזו לא חוכמה גדולה, אחרת כשפארמר יעזוב נהיה עם קו אחורי פשוט מזעזע שאוחיון הוא הרכז המוביל שלו.
20 ספטמבר 2011, 05:59
20 ספטמבר 2011, 06:14
20 ספטמבר 2011, 06:23
20 ספטמבר 2011, 06:33
20 ספטמבר 2011, 06:47
קודי כתב:חביב אורנג'ד כתב:קודי כתב:Ido_Maccabi כתב:לדעתי עדיף לחכות לשחקן טוב מאשר להתפשר עכשיו. זה לא שחסר גארד באופן נואש, צריך עוד גארד אבל עדיף לחכות מאשר להחתים שחקן בינוני
רק אל תשכח שמעולם לא הצליח במכבי שחקן שהגיע באמצע העונה ולכן הייתי עושה כל מאמץ כדי להביא מישהו בשבוע-שבועיים הקרובים, גם אם הוא לא המועמד המושלם.
אתה רק מתעלם מעובדה שהשחקנים שהגיעו למכבי באמצע העונה בשנים עברו, לא הצליחו במכבי לא בגלל שהם הצטרפו בשלב מאוחר, אלא מהעבודה הפשוטה, שהם פשוט היו שחקנים בינוניים.
אתה באמת חושב ששחקנים כמו ת'ונטון או ברוקס יכשלו במכבי אם אחד מהם יגיע לכאן עוד חודש? אתה באמת חושב ששאראס מסוגל היה לתרום יותר מהם אם היה מצטרף למכבי עכשיו?
אתה גם מאמין ששחקנים כמו יירטין וצ'רלי גיינס היו הופכים להצלחה מסחררת אם הם היו פותחים את העונה במכבי ולא מצטפרים באמצע העונה?
בכלל, גם לא חסרים שחקנים שפתחו את העונה במכבי ונכשלו. אני לא באמת בטוח ששחקנים כמו ג'ייסון ווליאמס ורודני וויט, הצליחו במכבי הרבה יותר מדיויד בנואה ודי בראון שהגיעו באמצע עונה.
הסיבה להצלחה או לכשלון של שחקן כלשהו תלויה בראש ובראשונה באיכותו של השחקן ובהתאמתו לקבוצה, ולא בתאריך אליו הוא הצטרף לקבוצה.
תשכח מאפשרות ששחקני על יצטרפו באמצע העונה - אין סרט כזה אלא אם עונת ה-NBA תתבטל לגמרי (ואת זה נדע רק בסוף ינואר). שחקנים מצויינים יקבלו חוזה ב-NBA ומי שנשאר פנוי באמצע העונה הם שחקנים בינוניים ומטה. שחקן כמו מילאן מצ'באן נחשב לעילוי לפני שהגיע למכבי וגם הוא לא השתלב ולא תרם דבר. גם דייויד בנואה נחשב בזמנו לשחקן נהדר ובטח שראדולוביץ שהיה נחשב לקלע מצויין אבל עדיין לא הצליח להשתלב באמצע העונה אצל פיני. לא חסרות דוגמאות אבל פשוט קשה מאוד להשתלב בקבוצה שרצה יחד כמה חודשים, בטח כשצריך גם להשתלב במערכת לחוצה ולא פשוטה כמו של מכבי.
20 ספטמבר 2011, 06:48
er79 כתב:אני מסכים עם טיקי. קודי, כל קיץ אתה קוטל את ההתנהלות של הנהלת מכבי, וכל חורף אתה אוכל את הכובע. תן להם קצת חסד - אל תסיק מסקנה שלא יבוא גארד כי אתה לא מקורב להנהלה. ואין סרט שיוגב אוחיון יהיה הרכז הפותח של מכבי, רד מזה ותהיה ריאלי.
20 ספטמבר 2011, 06:52
קודי כתב:קובי, אני ממש לא יודע למה כל כך ברור לך שכשפארמר יעזוב אוחיון לא יהיה הרכז הפותח. פאפאלוקאס גם בשיאו לא פתח בחמישיה בצסק"א או באולימפיאקוס והוא יכול לתת לכל היותר 20 דקות איכותיות ואילו שאייר עדיין לא שיחק משחק אחד של כדורסל מקצועני וגם עבר פציעה לא פשוטה, כך שבאמת לא ברור אם הוא בכלל טוב יותר מאוחיון (מה עוד שהעמדה הטבעית שלו היא סקנד גארד ולא רכז).
20 ספטמבר 2011, 06:53
20 ספטמבר 2011, 06:58
טיקי חוזר כתב:לסופו, בלו וגם להנדריקס יש חוזה לעוד עונה עם אופציה לעונה נוספת של הקבוצה . גיימס חתם לשנתיים עם אופציה לעונה שלישית .
לא הבנתי מה טעם כל פעם לומר אותו דבר ... התנהלות הקבוצה לא נראת לך ... אל תקנה מנוי ותגמור את הסיפור . הנהלת צכבי לא תחרוג מהתקציה ולא תכנס לשום מינוס רציני , זה היה ברור לי לפחות .
אותי יותר מעניין מבחן התוצאה .
20 ספטמבר 2011, 07:04
טיקי חוזר כתב:לסופו, בלו וגם להנדריקס יש חוזה לעוד עונה עם אופציה לעונה נוספת של הקבוצה . גיימס חתם לשנתיים עם אופציה לעונה שלישית .
לא הבנתי מה טעם כל פעם לומר אותו דבר ... התנהלות הקבוצה לא נראת לך ... אל תקנה מנוי ותגמור את הסיפור . הנהלת צכבי לא תחרוג מהתקציה ולא תכנס לשום מינוס רציני , זה היה ברור לי לפחות .
20 ספטמבר 2011, 07:11
20 ספטמבר 2011, 07:17
חביב אורנג'ד כתב:לכל הידוע לי, אין דבר כזה אופציה לשני הצדדים. אופציה היא דבר הניתן רק לצד אחד.
20 ספטמבר 2011, 07:21
קודי כתב:טיקי חוזר כתב:לסופו, בלו וגם להנדריקס יש חוזה לעוד עונה עם אופציה לעונה נוספת של הקבוצה . גיימס חתם לשנתיים עם אופציה לעונה שלישית .
לסופו ובלו יש בוודאות אופציית הארכה/יציאה לשני הצדדים, כלומר בעצם אין כלום. אין לי מושג על אופציה על הנדריקס ולדעתי אין כזו ואילו ג'יימס חתם לעונה אחת בלבד - תראה בהודעה הרשמית של מכבי.
על איזו חריגה מהתקציב אתה מדבר? תקציב הקבוצה גדל השנה בכמה מיליוני דולרים (כן, גם בגלל שהעלו לפראיירים כמוני את מחיר המנוי בלמעלה מ-10%) ואילו תקציב השחקנים והמאמנים ירד.
אני כנראה תמיד אמשיך לעשות מנוי כי אני פשוט אוהב את הקבוצה (וכנראה שקצת פחות את הבעלים), אבל לא מעניין אותי רק מבחן התוצאה אלא גם הדרך. אני גם "מעדיף" שיאמרו לי את האמת ולא יספרו לי כל הקיץ סיפורי מעשיות ("נחזק את הסגל", "לא נחתים שחקן על חוזה זמני", "הלפרין ישחק במכבי ב-3 השנים הקרובות", "החתמת פארמר היא בונוס ונבנה את הסגל כאילו הוא לא נמצא", "הצטרפנו לליגה האדריאטית בשביל ההמשכיות של הסגל" ועוד) שבסופו של דבר מתברר שהם ללא כיסוי.
20 ספטמבר 2011, 07:30
EulGam05 כתב:קודי כתב:טיקי חוזר כתב:לסופו, בלו וגם להנדריקס יש חוזה לעוד עונה עם אופציה לעונה נוספת של הקבוצה . גיימס חתם לשנתיים עם אופציה לעונה שלישית .
לסופו ובלו יש בוודאות אופציית הארכה/יציאה לשני הצדדים, כלומר בעצם אין כלום. אין לי מושג על אופציה על הנדריקס ולדעתי אין כזו ואילו ג'יימס חתם לעונה אחת בלבד - תראה בהודעה הרשמית של מכבי.
על איזו חריגה מהתקציב אתה מדבר? תקציב הקבוצה גדל השנה בכמה מיליוני דולרים (כן, גם בגלל שהעלו לפראיירים כמוני את מחיר המנוי בלמעלה מ-10%) ואילו תקציב השחקנים והמאמנים ירד.
אני כנראה תמיד אמשיך לעשות מנוי כי אני פשוט אוהב את הקבוצה (וכנראה שקצת פחות את הבעלים), אבל לא מעניין אותי רק מבחן התוצאה אלא גם הדרך. אני גם "מעדיף" שיאמרו לי את האמת ולא יספרו לי כל הקיץ סיפורי מעשיות ("נחזק את הסגל", "לא נחתים שחקן על חוזה זמני", "הלפרין ישחק במכבי ב-3 השנים הקרובות", "החתמת פארמר היא בונוס ונבנה את הסגל כאילו הוא לא נמצא", "הצטרפנו לליגה האדריאטית בשביל ההמשכיות של הסגל" ועוד) שבסופו של דבר מתברר שהם ללא כיסוי.
הנה ההודעה הרשמית של מכבי על החתימה של ג'יימס:
http://maccabi.co.il/News.asp?id=2996
אשמח אם תראה לנו איפה כתוב שזה לעונה אחת בלבד.
20 ספטמבר 2011, 07:52
קודי כתב:בקיץ הקודם ההנהלה לא דאגה להמשכיות כשלא החתימה את אידסון לעוד מספר עונות וגם לא את פרקינס, שהאריכו לו את החוזה בעונה אחת וגם זה אחרי שמשכו אותו כל הקיץ. גם בקיץ הזה לא ממש דאגו להמשכיות מלבד פניני שחוזהו הוארך - פאפאלוקאס חתום לעונה אחת (אי אפשר לההחתים שחקן בגילו על חוזה ארוך יותר), פארמר חתום עד שמסתיימת השביתה, בלו חתם לעונה אחת, ג'יימס חתם לעונה אחת וגם לסופו והנדריקס יש עוד עונה אחת בלבד בחוזה (לסופו יש אופציית הארכה הדדית שזה בעצם כלום).
20 ספטמבר 2011, 07:55
קובי כתב:קודי כתב:בקיץ הקודם ההנהלה לא דאגה להמשכיות כשלא החתימה את אידסון לעוד מספר עונות וגם לא את פרקינס, שהאריכו לו את החוזה בעונה אחת וגם זה אחרי שמשכו אותו כל הקיץ. גם בקיץ הזה לא ממש דאגו להמשכיות מלבד פניני שחוזהו הוארך - פאפאלוקאס חתום לעונה אחת (אי אפשר לההחתים שחקן בגילו על חוזה ארוך יותר), פארמר חתום עד שמסתיימת השביתה, בלו חתם לעונה אחת, ג'יימס חתם לעונה אחת וגם לסופו והנדריקס יש עוד עונה אחת בלבד בחוזה (לסופו יש אופציית הארכה הדדית שזה בעצם כלום).
קודי, אתה קצת מתעלם מהעובדה שלטנגו צריך שניים.
מה ז"א ההנהלה לא דאגה ? אתה חושב שהשחקנים וסוכניהם פראיירים ?
אתה חושב שהם לא יודעים שבסיום החוזה שלהם במכבי (לדוגמא פרקינס שהיה חתום פה בפרוטות) יהיה להם קלף מיקוח חזק יותר ?
אתה חושב שפרקינס וסוכנו לא רואים את שוק הרכזים המשתולל באירופה ? אתה חושב שהם לא יודעים שלמכבי אין את האמצעים, או הרצון להשקיע בשחקנים, כפי שמשקיעים המועדונים העשירים יותר מספרד, יוון ורוסיה ?
נכון להיום, מכבי יכולה להחתים שחקנים מהדרג הראשון, רק כשמניותם בירידה (ע"ע סופו), או לעשות מחטף מהיר על שחקנים מהדרג השני לפני פריצה (ע"ע אידסון). לגבי האחרון, כאן דרוש גם אלמנט המזל.
לאידסון, לדוגמא, לא הייתה שום סיבה להאריך חוזה עם מכבי, אחרי העונה הראשונה, כשהוא יודע שהוא יכול עדיין להוכיח את עצמו, כשחקן מוביל בקבוצת יורוליג, עוד עונה ולהמתין לשוק הצעות פתוח עבורו בקיץ.
מה שכן, אני יכול להסכים לגבי כך שמכבי חייבת לגלות את חוסנה בעניין הארכת חוזים ושימור שחקנים מוערכים בקבוצה. זה משהו שמכבי, לאורך השנים, ידעה לעשות ואני מקווה שעידן הכסף המתגבר לא יכריע אותה ויהפוך אותה לחממה עבור שחקנים בעלייה.
ספציפית בעניין אידסון, עם כל הכבוד, אני לא חושב שזה שחקן שמכבי הייתה צריכה לשים עליו את כל הקופה.עם סופו והנדריקס חתמו מלכתחילה לשנתיים. את פארגו שהחתימו לשנה (כנראה שכמו במקרה מוריס לא היו בטוחים לגבי היכולת שלו להשתלב ברמות הגבוהות) ושהפך לשחקן החשוב ביותר של מכבי בעונה הקודמת, הצליחו להחתים לעונה נוספת ועל העובדה שהוא החליט להפר אותו - life sucks.
20 ספטמבר 2011, 08:07
20 ספטמבר 2011, 08:23
20 ספטמבר 2011, 08:38
קודי כתב:קובי כתב:קודי כתב:בקיץ הקודם ההנהלה לא דאגה להמשכיות כשלא החתימה את אידסון לעוד מספר עונות וגם לא את פרקינס, שהאריכו לו את החוזה בעונה אחת וגם זה אחרי שמשכו אותו כל הקיץ. גם בקיץ הזה לא ממש דאגו להמשכיות מלבד פניני שחוזהו הוארך - פאפאלוקאס חתום לעונה אחת (אי אפשר לההחתים שחקן בגילו על חוזה ארוך יותר), פארמר חתום עד שמסתיימת השביתה, בלו חתם לעונה אחת, ג'יימס חתם לעונה אחת וגם לסופו והנדריקס יש עוד עונה אחת בלבד בחוזה (לסופו יש אופציית הארכה הדדית שזה בעצם כלום).
קודי, אתה קצת מתעלם מהעובדה שלטנגו צריך שניים.
מה ז"א ההנהלה לא דאגה ? אתה חושב שהשחקנים וסוכניהם פראיירים ?
אתה חושב שהם לא יודעים שבסיום החוזה שלהם במכבי (לדוגמא פרקינס שהיה חתום פה בפרוטות) יהיה להם קלף מיקוח חזק יותר ?
אתה חושב שפרקינס וסוכנו לא רואים את שוק הרכזים המשתולל באירופה ? אתה חושב שהם לא יודעים שלמכבי אין את האמצעים, או הרצון להשקיע בשחקנים, כפי שמשקיעים המועדונים העשירים יותר מספרד, יוון ורוסיה ?
נכון להיום, מכבי יכולה להחתים שחקנים מהדרג הראשון, רק כשמניותם בירידה (ע"ע סופו), או לעשות מחטף מהיר על שחקנים מהדרג השני לפני פריצה (ע"ע אידסון). לגבי האחרון, כאן דרוש גם אלמנט המזל.
לאידסון, לדוגמא, לא הייתה שום סיבה להאריך חוזה עם מכבי, אחרי העונה הראשונה, כשהוא יודע שהוא יכול עדיין להוכיח את עצמו, כשחקן מוביל בקבוצת יורוליג, עוד עונה ולהמתין לשוק הצעות פתוח עבורו בקיץ.
מה שכן, אני יכול להסכים לגבי כך שמכבי חייבת לגלות את חוסנה בעניין הארכת חוזים ושימור שחקנים מוערכים בקבוצה. זה משהו שמכבי, לאורך השנים, ידעה לעשות ואני מקווה שעידן הכסף המתגבר לא יכריע אותה ויהפוך אותה לחממה עבור שחקנים בעלייה.
ספציפית בעניין אידסון, עם כל הכבוד, אני לא חושב שזה שחקן שמכבי הייתה צריכה לשים עליו את כל הקופה.עם סופו והנדריקס חתמו מלכתחילה לשנתיים. את פארגו שהחתימו לשנה (כנראה שכמו במקרה מוריס לא היו בטוחים לגבי היכולת שלו להשתלב ברמות הגבוהות) ושהפך לשחקן החשוב ביותר של מכבי בעונה הקודמת, הצליחו להחתים לעונה נוספת ועל העובדה שהוא החליט להפר אותו - life sucks.
בקיץ שעבר אפשר היה להחתים אותו לעוד שנתיים תמורת 600-700 אלף דולר לעונה.