בחירות 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: בחירות 2

הודעהעל ידי jol9 » 10 פברואר 2015, 20:07

אני חושב שההחלטות לגבי הדברים האלה מתקבלות מעבר לשיקולים אישיים וחבריים.
שרון היה החבר הכי טוב של בוש וקלינטון היה נשיא סופר ידידותי, אבל אני לא זוכר שהיה הבדל משמעותי בין אז להיום בהקשר ליחסים
עם ארה"ב, שיתופי פעולה וכו'.
אובאמה מקבל את ההחלטות ע"פ מה שהוא מאמין, וגם אם ציפי לבני היתה ראש ממשלה, והיתה לוחשת על אזנו מבוקר עד ערב, זה לא היה
משנה, כי לאובאמה יש אינטרסים מסויימים, וישראל הוא רק אחד מהם.

בכל מקרה, ממך מצופה לא להיות פופוליסט ותעמולן. אתה לא עובד בידיעות אחרונות הרי..
לאורך כל השנים האחרונות, יש דיבורים על קיצוצים בתמיכה של ארה"ב, וזה לא קרה וכנראה גם לא יקרה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 10 פברואר 2015, 20:09

roy1000 כתב:
jol9 כתב:פליקס ורוני, אתם חוטאים לפרופוגנדה - הכל רע כאן, כולנו חיים בעוני, עומדים שעות בתור ללחם, אין לנו כסף לחיתולים ולמוצרי
יסוד, יש כאן OUTLAW ברחובות, כל יום נרצחים עשרות רבות בפיגועים ובתקריות פליליות, הסורים יושבים על בגדר ומחכים לכבוש
אותנו וזה קורה עוד רגע...
בכלל, אני לא מבין מה כל אלה עושים עוד בארץ... למה הם לא עוברים למקומות יותר טובים, כמו צרפת למשל.

עברנו לדמגוגיה זולה? זהו? נגמרו הטיעונים אז הגענו לזה?

דמגוגיה זולה זה כל מילה שאתה כותב בהקשר לביבי (ושרה).

באמת שמגיע לך ולכל מי שחושב כמוך ראש ממשלה מהעבודה - אני מזכיר לך את הכיף שהיה כאן עם אהוד ברק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 10 פברואר 2015, 20:16

Roni1 כתב:
jol9 כתב:פליקס ורוני, אתם חוטאים לפרופוגנדה - הכל רע כאן, כולנו חיים בעוני, עומדים שעות בתור ללחם, אין לנו כסף לחיתולים ולמוצרי
יסוד, יש כאן OUTLAW ברחובות, כל יום נרצחים עשרות רבות בפיגועים ובתקריות פליליות, הסורים יושבים על בגדר ומחכים לכבוש
בכלל, אני לא מבין מה כל אלה עושים עוד בארץ... למה הם לא עוברים למקומות יותר טובים, כמו צרפת למשל.

זה לא שאין כאן בעיות. יש יוקר מחייה ומייאש מאוד לדעת שמחירי הדיור רק עולים ולבני גילי אין סיכוי בעוד כמה שנים לחלום על זה אפילו. בתי החולים במצב נוראי, סבא שלי היה מאושפז בשבוע שעבר והיה מזעזע להסתובב שם.

אבל מכאן ועד מה שמציירים לנו, על כלכלה מתרסקת ועם של זומבים מיואש וחסר תקווה הדרך רחוקה.

אני מצטער להגיד לך, אבל מחירי הדיור לא יכולים לרדת בצורה משמעותית גם אם המשיח בכבודו ובעצמו יגיע ויהפוך לראש הממשלה. ויש לזה סיבה אובייקטיבית: לישראל יש גידול אכלוסיה גבוה מאוד (היום אנחנו בקצב של 1 מיליון בני אדם שמתווספים בכל 7 שנים). אין הרבה מה לעשות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 10 פברואר 2015, 20:23

jol9 כתב:אני חושב שההחלטות לגבי הדברים האלה מתקבלות מעבר לשיקולים אישיים וחבריים.
שרון היה החבר הכי טוב של בוש וקלינטון היה נשיא סופר ידידותי, אבל אני לא זוכר שהיה הבדל משמעותי בין אז להיום בהקשר ליחסים
עם ארה"ב, שיתופי פעולה וכו'.
אובאמה מקבל את ההחלטות ע"פ מה שהוא מאמין, וגם אם ציפי לבני היתה ראש ממשלה, והיתה לוחשת על אזנו מבוקר עד ערב, זה לא היה
משנה, כי לאובאמה יש אינטרסים מסויימים, וישראל הוא רק אחד מהם.

בכל מקרה, ממך מצופה לא להיות פופוליסט ותעמולן. אתה לא עובד בידיעות אחרונות הרי..
לאורך כל השנים האחרונות, יש דיבורים על קיצוצים בתמיכה של ארה"ב, וזה לא קרה וכנראה גם לא יקרה.

ביבי מייצג את מדינת ישראל. אם הוא הולך ועושה קמפיין לרומני, נגד מי אתה חושב שאובאמה יגיב? ביבי עשה קמפיין לרומני לא בשם ביבי נתניהו אלא בשם מדינת ישראל.
יש הבדל עצום ביחסים בין כל ראש ממשלה שהיה לפני ביבי למה שקורה ב- 6 השנים האחרונות. אתה חושב שכל ההכרות ה"מדינת פלסטין" באירופה באות מהאוויר? אתה חושב שההפניה להאג באה מהאוויר? אם אובאמה היה רוצה, שום דבר מזה לא היה קורה. לאובאמה יש דרכים להתנקם גם בצורה לא ישירה.

יש אינטרסים לכאן ולכאן ובסופו של דבר יש איזון באינטרסים. אין לי ספק שאם היה ראש ממשלה שהוא לא ביבי, היתה לישראל השפעה הרבה יותר גדולה על ההסכם שמתגבש עם איראן.

לגבי קיצוצים בתמיכה - אני לא יודע אם זה יצא לפועל או לא, אבל אם כן, זו תהיה תוצאה ישירה של הנאום.

עם כל הדמגוגיה, תענה לי על דבר אחד - מה האחריות של ביבי לכישלון בנושא איראן? הרי ביבי מבלבל את המוח כבר איזה עשור בנושא של איראן והוא אמר שוב ושוב שהוא לא ירשה לאיראן "לעבור את הקו האדום" ועוד כל מיני שטויות. ועכשיו מסתבר שהוא נכשל כישלון קולוסאלי בנושא הזה, ולפי הפרסומים, בהסכם המתגבש, איראן לא תוותר על כמעט שום דבר ובת'כלס תוכל לייצר פצצה מתי שתרצה (אם אין לה כבר), וכל זה בלי סנקציות ועם הכרה בינלאומית מלאה ביכולות הגרעיניות שלה. אז מה האחריות של ביבי לכל הדבר הזה? ביבי הרי טען שהוא זה שיעצור את איראן? הוא נכשל. למה אתה בוחר בו שוב?
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 10 פברואר 2015, 20:25

jol9 כתב:דמגוגיה זולה זה כל מילה שאתה כותב בהקשר לביבי (ושרה).

באמת שמגיע לך ולכל מי שחושב כמוך ראש ממשלה מהעבודה - אני מזכיר לך את הכיף שהיה כאן עם אהוד ברק.

מה היה שונה עם אהוד ברק? ברצינות - מה ביבי עשה יותר טוב מברק? פיגועים? ביבי קיבל בירושה את גדר ההפרדה, אחרת היו פיגועים גם עכשיו. ביבי לא יותר טוב משום ראש ממשלה שהיה לפניו (מאז שמיר). רק הקיץ חטפנו חודשיים של טילים. במה ביבי כל כך טוב? הוא בנה את תעשיית ההייטק? מה בדיוק הוא עשה?
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 10 פברואר 2015, 20:38

felix_r כתב:
Roni1 כתב:

זה לא שאין כאן בעיות. יש יוקר מחייה ומייאש מאוד לדעת שמחירי הדיור רק עולים ולבני גילי אין סיכוי בעוד כמה שנים לחלום על זה אפילו. בתי החולים במצב נוראי, סבא שלי היה מאושפז בשבוע שעבר והיה מזעזע להסתובב שם.

אבל מכאן ועד מה שמציירים לנו, על כלכלה מתרסקת ועם של זומבים מיואש וחסר תקווה הדרך רחוקה.

אני מצטער להגיד לך, אבל מחירי הדיור לא יכולים לרדת בצורה משמעותית גם אם המשיח בכבודו ובעצמו יגיע ויהפוך לראש הממשלה. ויש לזה סיבה אובייקטיבית: לישראל יש גידול אכלוסיה גבוה מאוד (היום אנחנו בקצב של 1 מיליון בני אדם שמתווספים בכל 7 שנים). אין הרבה מה לעשות

אין דבר כזה. צמצום ביורוקרטיות, בניה מאסיבית. לא אמרתי שיהיו כאן מחירים זולים אבל בקצב עליית המחירים הזה דירה לא תהיה סתם מאוד יקרה, היא תהיה בלתי אפשרית.
אין דבר כזה שאי אפשר לפתור כלום ולתת למחירים לעלות, בשנים האחרונות אף אחד אפילו לא ניסה.
Roni1

הודעהעל ידי felix_r » 10 פברואר 2015, 20:53

Roni1 כתב:
felix_r כתב:
Roni1 כתב:

אין דבר כזה. צמצום ביורוקרטיות, בניה מאסיבית. לא אמרתי שיהיו כאן מחירים זולים אבל בקצב עליית המחירים הזה דירה לא תהיה סתם מאוד יקרה, היא תהיה בלתי אפשרית.
אין דבר כזה שאי אפשר לפתור כלום ולתת למחירים לעלות, בשנים האחרונות אף אחד אפילו לא ניסה.

יש הבדל בין לעצור את העליה לבין מה שאני אמרתי: מחירי הדיור לא יכולים לרדת בצורה משמעותית
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 10 פברואר 2015, 21:18

felix_r כתב:יש הבדל בין לעצור את העליה לבין מה שאני אמרתי: מחירי הדיור לא יכולים לרדת בצורה משמעותית

למה? חוקי הביקוש וההיצע לא עובדים בשוק הדיור? זה שוק מיוחד? אפשר להוריד מחר את מחירי הדיור אם רוצים. סתם דוגמא - אם מחר אתה אומר שכל בניין בגוש דן (שנבנה לפני 1990), אתה יכול להרוס ולבנות חדש פי 3 לגובה, מחירי הדיור היו יורדים מייד בעשרות אחוזים. זו סתם דוגמא, אבל בשורה התחתונה הסיבה לעליה במחירים זה כי המדינה ובעיקר העיריות מגבילות את האפשרות לבנות.
roy1000

הודעהעל ידי Roni1 » 10 פברואר 2015, 21:26

איתן כבל שלח לכל הערוצים מכתב עם דרישה לעימות, הכלבלבים שלו נענו והזמינו את כל ראשי המפלגות. עכשיו בוז׳י לא מוכן כי הוא רוצה רק מול ביבי, אם ביבי חכם הוא מבקש להתעמת מול בוז׳י וציפי ביחד (רוטציה לא?), ככה כל טענה של בוז׳י על הממשלה תהיה מכוונת גם כלפי השותפה שלו.
Roni1

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 פברואר 2015, 21:28

אני בקטע של..''כל אחד רק לא ביבי'', אבל קשה לי להמשיך להגיד את הדבר הזה כשבמפלגה שתתמודד איתו ראש בראש יושב מישהו במקום 17 שאומר ''אני לא ציוני, אני ערבי''
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 10 פברואר 2015, 21:36

Holiday_Armadillo כתב:אני בקטע של..''כל אחד רק לא ביבי'', אבל קשה לי להמשיך להגיד את הדבר הזה כשבמפלגה שתתמודד איתו ראש בראש יושב מישהו במקום 17 שאומר ''אני לא ציוני, אני ערבי''

הוא אמר דברים הרבה הרבה יותר גרועים, את העובדה שהוא לא ציוני עוד אפשר לקבל כי הוא ערבי. אבל מה עם מספר 4 שטוענת שהתקווה הוא גזעני? ומספר 21 שרוצה לאחד את יום השואה עם יום הנכבה? ועוד כמה בעשירייה הראשונה שהצביעו חד״ש בעבר.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 10 פברואר 2015, 21:46

Holiday_Armadillo כתב:אני בקטע של..''כל אחד רק לא ביבי'', אבל קשה לי להמשיך להגיד את הדבר הזה כשבמפלגה שתתמודד איתו ראש בראש יושב מישהו במקום 17 שאומר ''אני לא ציוני, אני ערבי''

אז תצביעי למפלגה אחרת. יש יותר מאופציה אחת.
roy1000

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 פברואר 2015, 21:53

roy1000 כתב:

אני מצביעה ליאיר, זה לא אומר שאני לא מודעת לזה שהוא לא הולך לזכות וזה בין ביבי ובוז'י
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 10 פברואר 2015, 22:00

Holiday_Armadillo כתב:
roy1000 כתב:

אני מצביעה ליאיר, זה לא אומר שאני לא מודעת לזה שהוא לא הולך לזכות וזה בין ביבי ובוז'י

יאיר זה ממשלת בוז׳י, השאלה היא רק כמה הוא יהיה גדול כדי שיתנו לו גם להשפיע. האג׳נדה הכלכלית שלו שונה מאוד מההזויים של מפלגת העבודה שמבטיחים את הכל בחינם.
לדעתי הוא יכול לשחזר את ההישג של הבחירות הקודמות.
Roni1

הודעהעל ידי tzachMTA » 10 פברואר 2015, 22:09

Roni1 כתב:איתן כבל שלח לכל הערוצים מכתב עם דרישה לעימות, הכלבלבים שלו נענו והזמינו את כל ראשי המפלגות. עכשיו בוז׳י לא מוכן כי הוא רוצה רק מול ביבי, אם ביבי חכם הוא מבקש להתעמת מול בוז׳י וציפי ביחד (רוטציה לא?), ככה כל טענה של בוז׳י על הממשלה תהיה מכוונת גם כלפי השותפה שלו.

הכלבלבים שלו? סליחה? אין דבר צודק יותר מעימות.. רק לא ממש ברור איך יתנהל עם ככ הרבה מפלגות.. היו צריכים לקחת 3-5 המפלגות הגדולות. עימות בין 10 ראשי מפלגות לא יוביל לכלום..
tzachMTA

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 10 פברואר 2015, 22:10

tzachMTA כתב:
Roni1 כתב:איתן כבל שלח לכל הערוצים מכתב עם דרישה לעימות, הכלבלבים שלו נענו והזמינו את כל ראשי המפלגות. עכשיו בוז׳י לא מוכן כי הוא רוצה רק מול ביבי, אם ביבי חכם הוא מבקש להתעמת מול בוז׳י וציפי ביחד (רוטציה לא?), ככה כל טענה של בוז׳י על הממשלה תהיה מכוונת גם כלפי השותפה שלו.

הכלבלבים שלו? סליחה? אין דבר צודק יותר מעימות.. רק לא ממש ברור איך יתנהל עם ככ הרבה מפלגות.. היו צריכים לקחת 3-5 המפלגות הגדולות. עימות בין 10 ראשי מפלגות לא יוביל לכלום..

חבל שזה לא יכול לעבוד כמו בארה''ב שיש עימותים בין הצדדים הפוליטיים של המפה (שם רפובליקנים ודמוקרטים, פה ימין ושמאל) ואז עימות בין שתי המפלגות הגדולות
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי Roni1 » 10 פברואר 2015, 22:21

tzachMTA כתב:

כן, הכלבלבים שלו. אם התקשורת מחליטה שעימות זה דבר צודק ונחוץ היא צריכה לעשות את זה מעצמה, לא כשליחה של איתן כבל.
ואם ציפי ובוז׳י מכריזים על מנהיגות משותפת ורוטציה, שידרשו מהם להתראיין ביחד ושזה יהיה מגוחך כמו שזה במציאות.

שיטת הבחירות כאן היא לכנסת, אתה לא יודע מי יהיו הגדולות. לפי הסקרים יש 2 גדולות ועוד כמה מתנדנדות בטווח דומה שכל אחת מהן יכולה להפתיע.
Roni1

הודעהעל ידי roy1000 » 10 פברואר 2015, 22:50

Holiday_Armadillo כתב:אני מצביעה ליאיר, זה לא אומר שאני לא מודעת לזה שהוא לא הולך לזכות וזה בין ביבי ובוז'י

גם בוז'י לא עומד לזכות (אלא אם כן הסקרים טועים באיזה 20 מנדטים).
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 11 פברואר 2015, 01:53

Holiday_Armadillo כתב:
roy1000 כתב:

כי הכי חתיך?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 11 פברואר 2015, 02:13

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
roy1000 כתב:

כי הכי חתיך?

לא
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־8 אורחים