felix_r כתב:לא הייתה לי שום בעיה איתו אילו היה איש שמאל. החוקים במדינה שלנו דוגלים בחופש המצפון.
הבעיה שלי איתו, שמאז שנתניהו לא האריך את כהונתו כראש המוסד, הוא שכח לחלוטין את טובת המדינה ומתרכז רק בנקמה. דגן הוא כנראה ראש המוסד לשעבר היחיד שמצוטט על ידי האיראנים בפרט וכל אויבי ישראל בכלל בנסיון לנגח את פעולתו של ראש ממשלת ישראל לסיכול תכנית הגרעין האיראנית.
יצא לי לראות הרבה אנשי מוסד לשעבר מדברים בכל מיני ראיונות בהקשר לאירועים שקרו בהיסטוריה של מדינת ישראל. כולם תמיד הרשימו בכך ששקלו מילים, דיברו באחראיות, ולא זרקו האשמות. אבל לא דגן, שנשמע כמו איזה פוליטיקאי מגעיל מהרמה הנמוכה ביותר. פשוט מביש.
אתה כל כך טועה. שבתאי שביט, דני יתום, אפרים הלוי. כולם העבירו ביקורת די נוקבת על ביבי. אין שום דבר מיוחד במאיר דגן. אני די בטוח שאין לו שום כוונה להיכנס לפוליטיקה.
אחד הדברים היותר בעייתיים בפוליטיקה הישראלית זה הדה-לגיטימציה שעושה כל צד לאחר. אם אתה ימני, אז כל מי שלא תומך בביבי/בנט הוא בוגד, הזוי, תומך טרור, שמקבל כסף מהקרן החדשה. אם אתה בשמאל, אז כל מי שתומך בביבי/בנט הוא פאשיסט, גזען. אנשים צריכים להבין שבדמוקרטיה יש מקום גם לדעות אחרות וכמעט כל הדעות הן לגיטימיות. הדעה של הליכוד של שימור הסטטוס קוו היא דעה לגיטימית וגם הדעה של הבית היהודי של סיפוח הגדה היא דעה לגיטימית. אני לא מסכים איתן, אבל אני לא חושב שכל מי שמחזיק בדעות האלה הוא פאשיסט/גזען. אני כן חושב שביבי האיש ובנט האיש הם אנשים לא לגיטימיים, אבל זה מטעמים אישיים, פשוט כי אני לא מאמין שהם מאמינים במה שהם אומרים.
הגיע הזמן שתלמד לקבל אנשים עם דעות שונות משלך. אפשר לא להסכים ולהתווכח, אבל אי אפשר לעשות דה-לגיטימציה לכל בנאדם שאתה לא מסכים איתו.