פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: ת'רד המלפלפונים

17 יוני 2015, 19:36

roy1000 כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני מעריך שיש כאן טעות לפחות של 15-20% למטה. מכבי לא נוטה לפזר מליונים על שחקנים, ובטח שלא לפזר שישה מליון
על שישה שחקנים שאמורים להיות שחקנים משלימים (אף אחד ברשימה הזאת לא אמור להיות הכוכב של הקבוצה).

אין שום סיכוי לטעות של 15%-20%. לא יותר מ- 10%.

אני חושב שזה יותר מ-20% אבל בסדר... לא אתה ולא אני באמת יודעים. אתה מסתמך חצי על התקשורת וחצי על המצאות, אז
איך באמת אפשר להתייחס לזה ברצינות?

להגיד "חצי המצאות" זה קשקוש לא רציני:

רנדל: http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... cID=184780
סמית': http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 97&lang=HE
סילבן: http://www.one.co.il/Article/14-15/2,17 ... 49335.html

רוצ'סטי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4668482,00.html
אוחיון: http://sports.walla.co.il/item/2851542

הכל מבוסס על פרסומים בתקשורת. אם אתה רוצה לטעון שהמספרים בכתבות האלה מוגזמים ב- 20%, זו כמובן זכותך, אבל מנסיון העבר, ההדלפות ממכבי הן בדרך כלל אמינות ואחר כך מאומתות. אני לא זוכר שהיה מספר בתקשורת שהיה ב- 20% גבוה מהחוזה האמיתי.

הבאתי רק מקור אחד לכל ידיעה, אבל לכולן יש מספר מקורות, אם זה משנה משהו.

למשל רוצ'סטי - חוזהו מוערך ב-3 מליון לשלוש שנים. למה החלטת שמדובר בסכומי נטו?
אז אפילו אם נניח שמדובר במליון דולר לשנה, הרבה יותר סביר שמדובר בסכומי ברוטו - הנה כבר טעות פוטנציאלית של 25%

בכל מקרה, מה שמפורסם בתקשורת בדר"כ גבוה יותר מהמציאות, ומכאן אני מעריך שהטעות הכללית שלך היא באיזור ה-10-15%.

וד"א - אם אתה צודק, אז זה מראה שמכבי מתכננת להוציא בערך מליון דולר ברוטו ממוצע על שחקן, כשאף אחד מהשחקנים האלה
לא אמור להיות אחד משני השחקנים המובילים - קרי הרכז (או הגארד המוביל) והסנטר.
סמית' הוא קלעי, רנדל הוא שומר גדול, לנדסברג סקורר מעולה ורוצ'סטי הוא סימן שאלה.
מי יחליף את טיוס? מי יחליף את פארגו? מי יחליף את סופו? יש כאן שלושה שחקנים מרכזיים, שהשכר שלהם אמור להיות הגבוה בקבוצה, ואם
הכסף נגמר על אוחיון וסילבן, אז גם בעונה הבאה נהיה בצרות.

17 יוני 2015, 20:00

jol9 כתב:למשל רוצ'סטי - חוזהו מוערך ב-3 מליון לשלוש שנים. למה החלטת שמדובר בסכומי נטו?
אז אפילו אם נניח שמדובר במליון דולר לשנה, הרבה יותר סביר שמדובר בסכומי ברוטו - הנה כבר טעות פוטנציאלית של 25%

בכל מקרה, מה שמפורסם בתקשורת בדר"כ גבוה יותר מהמציאות, ומכאן אני מעריך שהטעות הכללית שלך היא באיזור ה-10-15%.

וד"א - אם אתה צודק, אז זה מראה שמכבי מתכננת להוציא בערך מליון דולר ברוטו ממוצע על שחקן, כשאף אחד מהשחקנים האלה
לא אמור להיות אחד משני השחקנים המובילים - קרי הרכז (או הגארד המוביל) והסנטר.
סמית' הוא קלעי, רנדל הוא שומר גדול, לנדסברג סקורר מעולה ורוצ'סטי הוא סימן שאלה.
מי יחליף את טיוס? מי יחליף את פארגו? מי יחליף את סופו? יש כאן שלושה שחקנים מרכזיים, שהשכר שלהם אמור להיות הגבוה בקבוצה, ואם
הכסף נגמר על אוחיון וסילבן, אז גם בעונה הבאה נהיה בצרות.

נו באמת, מעולם לא פרסמות סכומים ברוטו, אלו תמיד סכומים נטו.

הסכומים בתקשורת לא יותר גבוהים מהמציאות. היו כבר מספר הלדפות על הסכומים המדוייקים, והם היו דומים מאוד ואף קצת יותר גבוהים ממה שפורסם בתקשורת.

רוצ'סטי אמור להיות השחקן המוביל בקו האחורי ואנחנו יודעים שסמית' קיבל חוזה גדול מאוד.

לגבי מה שנשאר - אני מעריך שנקבל סנטר זר במליון דולר שיחליף את סופו/טיוס, מחליף להיינס בחצי מליון וכל השאר יהיו שחקנים משלימים. אולי יבזורי או רותבארט או שניהם.

17 יוני 2015, 20:03

זה סגל שלא יספיק לכלום. זה שוב סגל בלי ישראלים, וזה שוב סגל שמתבסס על אוחיון בקו האחורי.

אני חושב שסגל כזה הוא מה שמכבי מכוונת אליו:
גארדים - אוחיון, מקל, רוצ'סטי ופארגו
פורוורים - פניני, לנדסברג, סמית' ורנדל
סנטרים - סנטר זר וטיוס

5 ישראלים בכירים, 5 זרים ועוד 2 ישראלים צעירים.
זה סגל לא זול, אבל בהחלט סגל שאפשר להעמיד ושאפשר וצריך לשאוף אליו.

17 יוני 2015, 20:08

jol9 כתב:זה סגל שלא יספיק לכלום. זה שוב סגל בלי ישראלים, וזה שוב סגל שמתבסס על אוחיון בקו האחורי.

סנטרים - סנטר זר וטיוס

רק רציתי לדעת מה זה "שוב" ?

17 יוני 2015, 20:13

jol9 כתב:זה סגל שלא יספיק לכלום. זה שוב סגל בלי ישראלים, וזה שוב סגל שמתבסס על אוחיון בקו האחורי.

סנטרים - סנטר זר וטיוס

לדעתי זה יהיה משהו כמו:

גארדים - אוחיון, רוצ'סטי, זר, יבזורי
פורוורדים - פניני, לנדסברג, סמית', רנדל ובנדר
סנטרים - סנטר זר ופישר (או רותבראט)

הסגל שהצעת הוא סגל של 12 מליון דולר ברוטו. אני לא חושב שזה בכיוון.

17 יוני 2015, 20:18

מסכים עם יוני לגבי הסגל הצפוי , נחיה ונראה .

אני רק לא סגור על זה שצריך את מקל , בוודאי אם הוא ממשיך לדרוש סכומים מופקעים .

לגבי השחקנים המובילים ... סמית יהיה השחקן היקר בקבוצה , אין לי שום ספק בזה ... ככה שזה לא נכון לצאת מנקודת הנחה ששני השחקנים היקרים עדיין לא הוחתמו .
נערך לאחרונה על ידי יוסי22 בתאריך 17 יוני 2015, 20:22, נערך פעם אחת בסך הכל.

17 יוני 2015, 20:22

אם תהיה המשכיות לשיטה של השנים האחרונות אז הסגל יהיה כמו שרוי הציג..
אם הפדרמנים "ישמעו את הקולות" אז הסגל ילך יותר לכיוון של הזה של יוני..

אני חושב ששום קולות לא יישמעו...

17 יוני 2015, 20:29

לא חושב שיש על מה להתווכח על שחקנים שיתאימו מבחינה תקציבית, אנחנו לא באמת מכירים ויודעים מה התקציב לשנה הבאה ומה השווי של כל שחקן.
מה שכן, אם רוצ'סטי יהיה "הבכיר" היחיד מבין הגארדים בסגל (כלומר לא עם פארגו/שחקן ברמתו) - לא התקדמנו לשום מקום.

לדעתי מכבי צריכה להחזיק יותר מ-5 ישראלים שיכולים לשחק ולתרום לה.
מה שלא יהיה, לגבי חוק הצעירים - מכבי חייבת להביא שחקנים שהיא באמת מאמינה בהם ולהביא להם דקות, והרבה. אלטיט, לאומי והררי לא עונים להגדרה הזאת.
אני מניח שאיתי שגב יחזור מהשאלה וישאר בקבוצה. לגבי השחקן השני, אני באמת מקווה שזה לא יהיה עוד נער פוסטר. שון דאוסן בכל הכוח.

17 יוני 2015, 20:36

אחדשיודע כתב:לא חושב שיש על מה להתווכח על שחקנים שיתאימו לתקציב, אנחנו לא מכירים ויודעים באמת מה התקציב ומה השווי של כל שחקן.

לדעתי מכבי צריכה להחזיק יותר מ-5 ישראלים שיכולים לשחק ולתרום לה.
מה שלא יהיה, לגבי חוק הצעירים - מכבי חייבת להביא שחקנים שהיא באמת מאמינה בהם ולהביא להם דקות, והרבה. אלטיט, לאומי והררי לא עונים להגדרה הזאת.
אני מניח שאיתי שגב יחזור מהשאלה וישאר בקבוצה. לגבי השחקן השני, אני באמת מקווה שזה לא יהיה עוד נער פוסטר. שון דאוסן בכל הכוח.

רציתי להגיד משהו בנוגע לצעירים. כבר כתבתי את זה בעבר, ואני אחזור על זה ושב. כדי שהצעירים יתרמו, הם צריכים להיות משולבים לאורך כל העונה בזמן אמת, בכל משחק, ולא בשתי דקות בגארבג' בסוף ביחד עם כל נערי הפוסטר. אלטיט, לדוגמא, יכל לתרום כבר העונה, אילו היה משולב מתחילת העונה בכל משחק נגיד ל 10 דקות ברבע השני ביחד עם 4 שחקנים בכירים (לא בחמישיית נערי הפוסטר). גם שון דאוסן לא היה מגיע להיות שחקן שהוא היום אילו היה מקבל רק דקה פה דקה שם בגארבג' פעם בחודש.

17 יוני 2015, 20:38

יכול מאוד להיות, אני גם תפסתי מאלטיט יותר ממה שאני תופס ממנו עכשיו. אבל מצד שני, אלטיט שיחק העונה לא רק במכבי, ולא הרשים. לא חושב שהוא ראוי לשחק במכבי כרגע, עם כל הכבוד. ולגבי השיתוף של הצעירים - אכן, גודס לא חף מביקורת, אבל כנראה שהוא מלכתחילה לא האמין בהם. ולכן צריך להביא שחקנים שיאמינו בהם, ולא כדי למלא מקום ברוסטר.

17 יוני 2015, 20:54

אחדשיודע כתב:יכול מאוד להיות, אני גם תפסתי מאלטיט יותר ממה שאני תופס ממנו עכשיו. אבל מצד שני, אלטיט שיחק העונה גם לא במכבי, ולא הרשים. לא חושב שהוא ראוי לשחק במכבי, עם כל הכבוד.

אני ראיתי את המשחקים של רמת גן. מי שבנה שם את הסגל הוא אידיוט מוחלט.

1) שלושה גבוהים: אלטיט, בנדר ועמית תמיר הקשיש (עד שנפצע). שלושתם בעיקר זורקים שלשות. אף אחד מהם לא סנטר שמשחק בצבע ככה שהגובה שלהם באמת לא נותן כלום. לכל הקבוצות האחרות היה בצבע איזה סנטר אמריקאי שהיה טוחן להם את הצורה.

2) במקום להביא סנטר זר, הביאו גארד סקורר חסר מוח לחלוטין, שהולך לבד עם הראש בקיר בכל פעם שהכדור מגיע אליו, ולא רואה את חבריו לקבוצה ממטר.

3) גארדים ישראלים ללא קליעה.

לא פלא שהקבוצה הזאת לא הגיעה לכלום! אבל מילא התוצאות, הרבה יותר מעצבן זה שאלטיט ובנדר סתם איבדו שנה בקבוצה הזאת, כי הם לא שיחקו במקום ובצורה שהם היו אמורים לשחק על מנת שיתפתלו.

17 יוני 2015, 22:07

felix_r כתב:

סנטרים - סנטר זר וטיוס

רק רציתי לדעת מה זה "שוב" ?

בעיקרון אתה צודק בשאלה... מכבי איבדה 2 ישראלים משמעותיים.

אין לי בעיה ד"א אם זה לא יהיה מקל, ואולי יהיה הימור על איזה צעיר... בכל אופן, רוי, 12 מליון או 11, הסגל שאני
הצעתי לא יותר יקר מסגלים שמכבי העמידה בשנים האחרונות.

18 יוני 2015, 12:32

חיפשתי שעה בכל תרד ולא מצאתי אזכור לחתימה של רוציס'טי, כי לפי גלדסטון הוא חתם ל-3 שנים

"רוצ'סטי חתום ל-3 שנים, סימני שאלה גדולים סביב ההתנהלות מול פארגו

טיילור רוצ'סטי (בן 30, 1.83 מטר) חתום במכבי ת"א ל-3 השנים הקרובות והוא יחליף את ג'רמי פארגו בעמדת הפוינט גארד המוביל. החוזה הוא על בסיס שנתיים, עם אופציה לשנה שלישית, בסכום כולל של 2.7 מיליון דולר נטו. מכבי לא תממש את האופציה על פארגו וכבר קיבלה החלטה להיפרד ממנו. רוצ'סטי, שסיים את העונה החולפת עם ניז'ני כקלע המצטיין ביורוליג, עם 18.9 נקודות בממוצע, ילבש צהוב בעונה הבאה.

על העניין שמכבי גילתה ברוצ'סטי פורסם לראשונה באתר ערוץ הספורט, כאשר נחשף כי הסקאוט אבי אבן נסע להיפגש איתו, כמו גם עם גל מקל וטריי טומפקינס אחרי אחד ממשחקיה של ניז'ני ב-VTB. קצת לאחר מכן פורסם ביוון כי רוצ'סטי כבר סגר בתל אביב והמנהל המקצועי של ניז'ני חזר על הדברים בראיון סיכום עונה כשציין שהגארד ישחק בישראל. מכבי סירבה להתייחס אז לדברים, אולם הידיעות שרצו מעבר לים הגיעו באופן טבעי גם לפארגו, והפוינט גארד שאמור היה להוביל את הצהובים לאליפות קיבל מכה חזקה לאגו."

http://www.sport5.co.il/HTML/Articles/A ... 91994.html

18 יוני 2015, 13:00

איתי, לא מצאת, כי לא היית הודעה רשמית של מכבי על החתמתו של רוצ'סטי.
הודעות כאלה ואחרות בתקשורת היו גם לפני גלדסטון

18 יוני 2015, 13:40

מתוך interbasket בהמשך לדיווח של הגולש על פארמר:
Update: Farmar requested a 3-year 2m per year (6m/total) dollar contract. Maccabi has offered 2+1 assumed in 5m dollars.
Numbers aren't exact but should be very, very close. Both sides wish to get it signed until the end of this month

18 יוני 2015, 13:42

Chen כתב:מתוך interbasket בהמשך לדיווח של הגולש על פארמר:
Update: Farmar requested a 3-year 2m per year (6m/total) dollar contract. Maccabi has offered 2+1 assumed in 5m dollars.
Numbers aren't exact but should be very, very close. Both sides wish to get it signed until the end of this month

מכבי מציעה לשחקן יותר ממליון וחצי לעונה??? די נו! זה אפילו לא מצחיק..

18 יוני 2015, 13:56

my man כתב:

ארויו קיבל במכבי +2 מיליון

18 יוני 2015, 13:57

felix_r כתב:
my man כתב:

ומי מאז קיבל סכום אפילו קרוב לזה?

18 יוני 2015, 14:02

לי זה נשמע דווקא אמין. מכבי מאוד רוצה את פארמר.והיא תהיה מוכנה לשלם הרבה עליו.

18 יוני 2015, 14:02

my man כתב:
felix_r כתב:
my man כתב:

ומי מאז קיבל סכום אפילו קרוב לזה?

סמית' הכי קרוב...
רציני, אני לא רואה שום סיבה לבזבז הון אם גודס נשאר המאמן - סתם יהיה בזבוז כסף.
כמו לתת למאמן ישראלי כושל (מי הכי כושל בכדורגל??) לאמן את ברצלונה - אדיוטי....
נושא נעול