פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: אשכול אירופה - מלפפונים, החתמות וחדשות

18 יולי 2015, 00:14

פאטריק יאנג רשמית באולימפיאקוס

תמונה

18 יולי 2015, 01:18

באונה הוא חתיכת סוס

18 יולי 2015, 01:22

גל גל כתב:באונה הוא חתיכת סוס

דומה לג'ייק כהן

18 יולי 2015, 05:21

jol9 כתב:המושג "שווה את הסכום" הוא דווקא מאוד פשוט. יש שוק, וע"פ השוק הזה ניתן לקבוע את שווי השחקן.

כמו שנניח לא היית משלם 100 אלף ש"ח בחודש למתכנת, כך גם לשחקני הכדורסל יש שוק די ברור ומוגדר.

זה שיבואו קבוצות ויציעו סכומים כאלה עבור שחקני NBA, לא יישפר את היורוליג בטווח הארוך. יש סיבה למה בNBA
יכולים לשלם 20 מליון דולר לעונה לשחקן, ובאירופה לא. כשאתה קופץ מעל היכולות הכלכליות שלך, סופך יהיה מהיר
וחד.
גם לפאו ולאול' היו תקציבים בלתי נגמרים, עד שזה נגמר, וכך יהיה גם בחימקי.

אני שמח ששחקן כמו שבד מצטרף ליורוליג, רק שבשביל שבאמת נרגיש איזשהו שינוי זאת צריכה להיות מגמה,
אבל מגמה בניגוד לכלכלה הבריאה היא מגמה לא טובה, שלבסוף תפגע בענף ותגרום לקבוצות לקרוס, מה שרק יפגע ביורוליג
ולא ישפר אותה

הדוגמא של המתכנת היא לא טובה. כשרון ברמה של שבד באירופה הוא נדיר. זה יותר דומה למנכ"ל ולכאלה הרבה פעמים אתה משלם יוחר ממה שהם "שווים".

שבד דחה הצעה של 2.8 מליון מהניקס בשביל להצטרף לחימקי. היורוליג לא עובד בצורה כלכלית ככה או ככה, אז אני לא בטוח שזה כזה משנה. אני חושב ששבד שווה לחימקי את הכסף גם מבחינת הכישרון וגם מבחינת החשיפה שהחתמה כזו נותנת לה.

18 יולי 2015, 08:54

בגרמניה מפרסמים שג'מאל מקלין נכשל בבדיקות הרפואיות במילאנו וייחתך. לא ברור לאן פניו. אומרים שייתכן ויחזור לאלבה. כמה זמן יעבור עד שיהיה שוב מועמד למכבי?

18 יולי 2015, 09:34

התנין כתב:אני חושב שכבר מזמן הבנו שכל ההתנהלות בספורט העולמי (פרט ל NBAׂ ובכלל הספורט בארה"ב) היא לא כלכלית בעליל. גם בכדורגל למרות שההכנסות עצומות, ההוצאות הן עוד יותר עצומות, ומי שקובע את השוק זה לא הכלכלה הבריאה אלא הקבוצות שנכונות לשלם כמה שיותר, הרי אתה לא באמת חושב שמבחינה כלכלית יש שחקן ששווה 100 מיליון יורו, נכון?

ואם אתה מדבר כבר על שוק, הרי ששבד הוא לא חלק משוק השחקנים האירופי, אלא הוא מחוץ לשוק ולכן נדרש להוציא יותר כסף כדי להביאו.

השאלה היא האם חימקי לא תקרוס עוד שנה שנתיים בגלל החוזים האלה, והשאלה היא האם היא תכבד את החוזה
עד סופו

אם התשובה לאחת משתי השאלות האלה תתברר כשלילית, אז ברור שהמהלך הזה היא גרוע.

18 יולי 2015, 09:36

roy1000 כתב:
jol9 כתב:המושג "שווה את הסכום" הוא דווקא מאוד פשוט. יש שוק, וע"פ השוק הזה ניתן לקבוע את שווי השחקן.

כמו שנניח לא היית משלם 100 אלף ש"ח בחודש למתכנת, כך גם לשחקני הכדורסל יש שוק די ברור ומוגדר.

זה שיבואו קבוצות ויציעו סכומים כאלה עבור שחקני NBA, לא יישפר את היורוליג בטווח הארוך. יש סיבה למה בNBA
יכולים לשלם 20 מליון דולר לעונה לשחקן, ובאירופה לא. כשאתה קופץ מעל היכולות הכלכליות שלך, סופך יהיה מהיר
וחד.
גם לפאו ולאול' היו תקציבים בלתי נגמרים, עד שזה נגמר, וכך יהיה גם בחימקי.

אני שמח ששחקן כמו שבד מצטרף ליורוליג, רק שבשביל שבאמת נרגיש איזשהו שינוי זאת צריכה להיות מגמה,
אבל מגמה בניגוד לכלכלה הבריאה היא מגמה לא טובה, שלבסוף תפגע בענף ותגרום לקבוצות לקרוס, מה שרק יפגע ביורוליג
ולא ישפר אותה

הדוגמא של המתכנת היא לא טובה. כשרון ברמה של שבד באירופה הוא נדיר. זה יותר דומה למנכ"ל ולכאלה הרבה פעמים אתה משלם יוחר ממה שהם "שווים".

שבד דחה הצעה של 2.8 מליון מהניקס בשביל להצטרף לחימקי. היורוליג לא עובד בצורה כלכלית ככה או ככה, אז אני לא בטוח שזה כזה משנה. אני חושב ששבד שווה לחימקי את הכסף גם מבחינת הכישרון וגם מבחינת החשיפה שהחתמה כזו נותנת לה.

הדוגמא היא טובה כי מדובר על שוק ושוויו. זה לא משנה כ"כ אם מדובר על שחקן כדורסל, שחקן תיאטרון, מתכנת
או כלכלן.
בכל אופן, אני מקווה שהמהלך יצליח להם, אבל אני די בספק בזה.

18 יולי 2015, 10:55

ראדוליצה צייץ בטוויטר שהוא ישחק בפנאתנייקוס בשנתיים הבאות. עכשיו נחכה לשמוע את גודל החוזה.

18 יולי 2015, 11:20

jol9 כתב:הדוגמא היא טובה כי מדובר על שוק ושוויו. זה לא משנה כ"כ אם מדובר על שחקן כדורסל, שחקן תיאטרון, מתכנת
או כלכלן.

ככל שהמוצר נדיר יותר, ככה יותר קשה לדעת מה שווי השוק שלו. מתכנתים יש אלפים שהם זמינים לעבודה ולא כזה קשה להחליף אחד בשני. כדורסלנים זמינים ברמה של שבד יש בודדים. זו הסיבה שהשווי שלו גבוה ולא מדוייק. אנחנו מקבלים תגמול בשוק העבודה על הנדירות של הכישורים שלנו.

שבד יצליח באירופה. הוא מכיר את המשחק.

18 יולי 2015, 11:26

מצד שני לא חסרים שחקנים שחזרו לאירופה בחוזה מיליונים ולא עשו כלום אחר כך. נאכבר לדוגמא

18 יולי 2015, 11:36

ראדוליצה רשמית בפנא'
http://www.euroleague.net/news/i/67k8dwl7qtme3uhl

החתמה גדולה

18 יולי 2015, 12:16

איזה יריבות ענקית זאת אולימפייקוס פנאתיניקוס, אחת עושה החתמה גדולה השניה מגיבה באותו יום.
ראדוליצה - פאטריק יאנג , קלאטיס- האקט , סשה פאלוביץ - סטרוברי.
מי עשתה רכש יותר טוב ?

18 יולי 2015, 12:22

שחף כתב:מצד שני לא חסרים שחקנים שחזרו לאירופה בחוזה מיליונים ולא עשו כלום אחר כך. נאכבר לדוגמא

אלו שלא מצליחים בדרך כלל חוזרים בגיל מבוגר, פצועים ואחרי השיא, בדיוק כמו נאכבר וקרסטיץ'. שבד למעשה מגיע אחרי עונת שיא ב- NBA.

18 יולי 2015, 12:28

roy1000 כתב:
jol9 כתב:הדוגמא היא טובה כי מדובר על שוק ושוויו. זה לא משנה כ"כ אם מדובר על שחקן כדורסל, שחקן תיאטרון, מתכנת
או כלכלן.

ככל שהמוצר נדיר יותר, ככה יותר קשה לדעת מה שווי השוק שלו. מתכנתים יש אלפים שהם זמינים לעבודה ולא כזה קשה להחליף אחד בשני. כדורסלנים זמינים ברמה של שבד יש בודדים. זו הסיבה שהשווי שלו גבוה ולא מדוייק. אנחנו מקבלים תגמול בשוק העבודה על הנדירות של הכישורים שלנו.

שבד יצליח באירופה. הוא מכיר את המשחק.

ההצלחה תימדד לא ביכולת האישית של שבד, אלא בהצלחה הקבוצתית. אם חימקי תעשה הצלבה ולא מעבר, אז
המהלך לא ממש היה הצלחה גדולה.
תיזכר במכבי עם ארויו. ארויו היה נפלא לדעתי, אבל הקבוצה לא הצליחה, ולכן המהלך הוכתר ככשלון.

18 יולי 2015, 12:49

refael כתב:איזה יריבות ענקית זאת אולימפייקוס פנאתיניקוס, אחת עושה החתמה גדולה השניה מגיבה באותו יום.
ראדוליצה - פאטריק יאנג , קלאטיס- האקט , סשה פאלוביץ - סטרוברי.
מי עשתה רכש יותר טוב ?

הרכש של פאו יותר איכותי.

18 יולי 2015, 12:57

פאו אמורה להחזיר את השליטה בכדורסל היווני, למרות שבקלות אפשר לאכול את הכובע בכל הנוגע לספאנוליס. הוא לא רואה אף אחד ממטר, גם לא את קלאתיס

18 יולי 2015, 13:00

יש חרושת שמועות בטוויטר, לא ממקורות שאני מכיר או יודע שהם אמינים, שמקשרות את ארצג למלאגה

18 יולי 2015, 13:07

er79 כתב:יש חרושת שמועות בטוויטר, לא ממקורות שאני מכיר או יודע שהם אמינים, שמקשרות את ארצג למלאגה

אם כך מכבי בהחלט בתמונה. לא מדובר פה בברצלונה או ריאל.

18 יולי 2015, 13:09

שמואל1 כתב:
er79 כתב:יש חרושת שמועות בטוויטר, לא ממקורות שאני מכיר או יודע שהם אמינים, שמקשרות את ארצג למלאגה

השאלה היא האם מכבי בכלל בכיוון שלו.. אני מאמין שאם זה היה רלוונטי, כבר היינו שומעים משהו

18 יולי 2015, 13:26

שמואל1 כתב:

אני לא חושב שמכבי מעוניינת. הוא יושב בדיוק על המשבצת של פבאריני.
במלאגה הוא יהיה האופציה הראשונה.
נושא נעול