פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
22 אוגוסט 2015, 23:30
felix_r כתב:אחדשיודע כתב:שטויות, לא הוצאתי שום דבר מהקשרו. אמרת בפירוש שאתה לא רוצה אותו במכבי (בגלל ההגנה).
ואני אומר, אם אתה לא רואה את הפוטנציאל שלו ואת הערך המוסף שהוא יכל להביא למכבי במסגרת חוק הצעירים (עם או בלי הגנה משופרת) אז אין לך מושג.
מבלי להתייחס ליכולות שלו ולתרומה שהוא יכול להביא (גם בלי הגנה), עם דאוסן בסגל היה למכבי עוד שחקן ברוטציה במשחקי הליגה, פשוט מאוד. לא רואה איך זה יכל לפגוע בנו.
אל תגיד לי מה אני אומר ומה אני לא אומר. כי בכל זאת, אני יודע טוב יותר מה אני אומר
וכן, כרגע אני לא רוצה אותו במכבי כי אין לו הגנה. איך הגעת למסקנה שאני לא רואה פוטנציאל? רק אלוהים יודע. כנראה שוב התבלבת בתרופות.
על הזיין שלי חוק הצעירים. אם אתה רוצה את דאוסון רק בגלל חוק הצעירים, אז תחתים איזה עציץ מהנוער. אני רוצה במכבי שחקנים שמשחקים ותורמים. בלי הגנה דאוסון ישב על הספסל כמו כל שחקן נוער.
דבר ענייני. אמרת שאתה לא רוצה אותו במכבי כי אין לו הגנה (ועל הדרך התעלמת מהפוטנציאל שיש לו, שזו סיבה מספיק טובה להביא אותו), וזה כשלעצמו, נראה לי כאילו אתה לא מודע לסיטואציה וליתרונות שהוא יכול להביא איתו. אם מניחים שמכבי תתחיל את העונה עם 6 זרים, אז נאלץ להושיב ישראלי אחד בחוץ וזר אחד בחוץ (או שני זרים). אם דאוסן היה בקבוצה (במקום אחד הישראלים, יבזורי לצורך הדוגמא) - מכבי לא היתה צריכה להושיב אף ישראלי בחוץ וזוכה בכך לשתף שחקן נוסף ברוטציה. אין לי מושג למה קבעת שדאוסן לא יכול לקבל דקות בליגת הפח הישראלית רק בגלל שהוא לא עושה הגנה, שטויות במיץ.
נערך לאחרונה על ידי
אחדשיודע בתאריך 22 אוגוסט 2015, 23:37, נערך 2 פעמים בסך הכל.
22 אוגוסט 2015, 23:32
לשון דוסון יש היום מקום ביורוליג. אין שאלה בכלל. הבנאדם טאלנט בלבל אחר מכל דבר שצמח פה בשנים האחרונות. תענוג לראות אותו.
יש לו בעיה רצינית של הגנה קבוצתית. האישית שלו על הכיפאק והפוטנציאל ההגנתי שלו גבוה מאוד. הוא הלפ-דיפנדר טוב מאוד (גם כי הוא כמעט תמיד מרמה, מה לעשות).
ברגע שהוא יעשה שיפור בהיבט הזה אני מאמין שהוא יהיה הישראלי הטוב מכולם. כנראה שגם יותר מכספי.
22 אוגוסט 2015, 23:36
החציל האצטקי כתב:מקל- הבן אדם פשוט חרא של שחקן. תת רמה. האהבה שלו את הכדור היא מחלה חשוכת מרפא. אם אני ארז אני זורק אותו לספסל ומקדם את אוחיון, שהנבחרת נראתה איתו הרבה יותר טוב.
עזוב את זה, הייתי מקדם את אפיק ניסים לפני מקל. הבחור פשוט נראה רע, השנה האחרונה בוודאי לא עשתה לו טוב.
מסכים עם כל הנקודות שנתת. ומביך שגרין עדיין תורם יותר מרוב הגבוהים שיש לנו, לא פלא שאין במכבי גבוה ישראלי בכיר.
22 אוגוסט 2015, 23:44
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:אחדשיודע כתב:שטויות, לא הוצאתי שום דבר מהקשרו. אמרת בפירוש שאתה לא רוצה אותו במכבי (בגלל ההגנה).
ואני אומר, אם אתה לא רואה את הפוטנציאל שלו ואת הערך המוסף שהוא יכל להביא למכבי במסגרת חוק הצעירים (עם או בלי הגנה משופרת) אז אין לך מושג.
מבלי להתייחס ליכולות שלו ולתרומה שהוא יכול להביא (גם בלי הגנה), עם דאוסן בסגל היה למכבי עוד שחקן ברוטציה במשחקי הליגה, פשוט מאוד. לא רואה איך זה יכל לפגוע בנו.
אל תגיד לי מה אני אומר ומה אני לא אומר. כי בכל זאת, אני יודע טוב יותר מה אני אומר
וכן, כרגע אני לא רוצה אותו במכבי כי אין לו הגנה. איך הגעת למסקנה שאני לא רואה פוטנציאל? רק אלוהים יודע. כנראה שוב התבלבת בתרופות.
על הזיין שלי חוק הצעירים. אם אתה רוצה את דאוסון רק בגלל חוק הצעירים, אז תחתים איזה עציץ מהנוער. אני רוצה במכבי שחקנים שמשחקים ותורמים. בלי הגנה דאוסון ישב על הספסל כמו כל שחקן נוער.
דבר ענייני. אמרת שאתה לא רוצה אותו במכבי כי אין לו הגנה (ועל הדרך התעלמת מהפוטנציאל שיש לו, שזו סיבה מספיק טובה להביא אותו), וזה כשלעצמו, נראה לי כאילו אתה לא מודע לסיטואציה וליתרונות שהוא יכול להביא איתו. אם מניחים שמכבי תתחיל את העונה עם 6 זרים, אז נאלץ להושיב ישראלי אחד בחוץ וזר אחד בחוץ (או שני זרים). אם דאוסן היה במקום בקבוצה (במקום אחד הישראלים, יבזורי לצורך הדוגמא) - מכבי לא היתה צריכה להושיב ישראלי בחוץ וזוכה לשתף שחקן נוסף ברוטציה. אין לי מושג למה קבעת שדאוסן לא יכול לקבל דקות בליגת הפח הישראלית רק בגלל שהוא לא עושה הגנה, שטויות במיץ.
א) אתה פשוט משקר במצח נחושה. אני לא מתעלם מהפוטנציאל שלו. זאת המצאה הזויה שלך, שאני לא מצליח להבין למה אתה חוזר עליה בכל הודעה והודעה. זה שקר שהמצאת.
ב) מי שמתעלם זה דווקא אתה! כן, אתה הוא זה שרוצה לייבש את דאוסן עמוק בספסל של מכבי ולהרוג את הפוטנציאל שלו. כי בלי הגנה זה מה שיקרה! הוא לא יראה הרבה דקות.
ג) אני אזכיר לך שלאנדסברג היה מלך הסלים עונתי (!) לפני שבא למכבי, ושנתיים בלאט הקפיא אותו על הספסל. שנתיים! למה? כי הוא לא שיחק הגנה. זה מה שאתה רוצה לעשות עם הפוטנציאל של דאוסון? תפעיל קצת את הראש.
ד) בניגוד ללאנדסברג המתאזרח, דאוסון הוא ישראלי צבר. לתקשורת לא בדיוק אכפת מלאנדסברג, אבל אתה יודע כמה ירדו על מכבי שלא נותנים לדאוסון לשחק??? כל יום, בכל משחק, בכל תכנית יטחנו לנו את השכל שמכבי הורגת את הכשרון של דאוסון!
לסיכום. אם דאוסון היה מגיע העונה למכבי, שני הצדדים היו מפסידים. גם הוא לא היה משחק, וגם מכבי הייתה חוטפת על הראש מהתקשורת. אם אתה לא מתעלם מהפוטנציאל שלו, אתה צריך להבין.
22 אוגוסט 2015, 23:48
פליקס אתה לוקח דברים יותר מידי ללב, אל תתקע על מילה. לא אמרתי שאתה לא רואה את הפוטנציאל שיש בו, אמרתי שאתה מתעלם מהפוטנציאל שיש לו.
מבחינתי העובדה שמדובר בפוטנציאל ענק בממדים ישראליים זו סיבה מספיק טובה להביא אותו למכבי. לא כל שחקן שמגיע למכבי בהכרח צריך להיות מוכן ב-100%. דווקא לאנדסברג הוא דוגמא טובה פה, להבדיל ממה שאתה אומר. ואין לי מושג למה קבעת שהוא לא יקבל דקות, אין לי ספק שהוא היה מקבל דקות במכבי (בלי או עם הגנה) השנה, ולא מעט - גם מתוך לקחי העונה שעברה. נראה לי שאתה היחידי שחושב שהוא לא היה זוכה לדקות במכבי, זו בדיחה.
22 אוגוסט 2015, 23:56
אחדשיודע כתב:פליקס אתה לוקח דברים יותר מידי ללב, אל תתקע על מילה. לא אמרתי שאתה לא רואה את הפוטנציאל שיש בו, אמרתי שאתה מתעלם מהפוטנציאל שיש לו.
מבחינתי העובדה שמדובר בפוטנציאל ענק בממדים ישראליים זו סיבה מספיק טובה להביא אותו למכבי. לא כל שחקן שמגיע למכבי בהכרח צריך להיות מוכן ב-100%. דווקא לאנדסברג הוא דוגמא טובה פה, להבדיל ממה שאתה אומר. ואין לי מושג למה קבעת שהוא לא יקבל דקות, אין לי ספק שהוא היה מקבל דקות במכבי (בלי או עם הגנה) השנה, ולא מעט - גם מתוך לקחי העונה שעברה. נראה לי שאתה היחידי שחושב שהוא לא היה זוכה לדקות במכבי, זו בדיחה.
ביורוליג הוא לא היה משחק, כי מייד היו עושים ממנו מטרה (כמו שהמאמן הסרבי עשה). אז כן בליגה הישראלית היו נותנים לו לשחק 10-15 דקות למשחק כשחקן מחליף. אז? איך זה יותר טוב מ 30 דקות בראשון בתור שחקן מוביל? מבחינתי, עדיף שישחק 30 דקות בראשון ויעבוד על החולשות שלו, ורק בעוד שנה-שנתיים יגיע למכבי בתור שחקן הרבה יותר שלם.
22 אוגוסט 2015, 23:58

הופרדו בלידתם.
23 אוגוסט 2015, 00:06
felix_r כתב:אחדשיודע כתב:פליקס אתה לוקח דברים יותר מידי ללב, אל תתקע על מילה. לא אמרתי שאתה לא רואה את הפוטנציאל שיש בו, אמרתי שאתה מתעלם מהפוטנציאל שיש לו.
ביורוליג הוא לא היה משחק, כי מייד היו עושים ממנו מטרה (כמו שהמאמן הסרבי עשה). אז כן בליגה הישראלית היו נותנים לו לשחק 10-15 דקות למשחק כשחקן מחליף. אז? איך זה יותר טוב מ 30 דקות בראשון בתור שחקן מוביל? מבחינתי, עדיף שישחק 30 דקות בראשון ויעבוד על החולשות שלו, ורק בעוד שנה-שנתיים יגיע למכבי בתור שחקן הרבה יותר שלם.
אוקיי, זו דעה לגיטימית, אבל אני ממש ממש לא בראש שלך. ואני בהחלט הייתי רוצה לראות אותו במכבי, מניח שלא מעט חושבים כמוני. עצם זה שאדלשטיין (מאמן שלא מתפשר על ההגנה) בונה עליו על אף המגרעות בצד ההגנתי זה אומר משהו לדעתי. לא חושב שהוא היה מקבל רק 10-15 דקות, לדעתי הוא היה מקבל בכיף 20 ומשהו דקות במשחקי ליגה, ויכול להיות שגם היה מוכיח עם הזמן שמגיע לו לקבל דקות במשחקי היורוליג. וזה לא רק דקות, זה גם לשחק עם/נגד שחקנים טובים יותר ולהתאמן עם שחקנים טובים יותר. זה עניין של גישות. אני חושב שאם יש לו אופי טוב, הוא היה מתפתח טוב יותר דווקא במכבי, גם במיעוט דקות ביחס לראשל"צ. מעבר לזה, ולא פחות חשוב, אני חושב שהוא היה תורם למכבי כבר העונה, לא מעט בגלל חוק הצעירים.
נערך לאחרונה על ידי
אחדשיודע בתאריך 23 אוגוסט 2015, 00:10, נערך פעם אחת בסך הכל.
23 אוגוסט 2015, 00:09
אני לא מבין את הטענות על דאוסן. הוא היה השחקן הטוב ביותר בישראל היום בפער גדול, וזה נגד אחת הנבחרות הטובות בעולם.
כספי היה חלש מאוד ולא תרם, אבל הבנתי שהוא היה חולה.
23 אוגוסט 2015, 00:10
אחדשיודע כתב:felix_r כתב:אחדשיודע כתב:פליקס אתה לוקח דברים יותר מידי ללב, אל תתקע על מילה. לא אמרתי שאתה לא רואה את הפוטנציאל שיש בו, אמרתי שאתה מתעלם מהפוטנציאל שיש לו.
אוקיי, זו דעה לגיטימית, אבל אני ממש ממש לא בראש שלך. עצם זה שאדלשטיין (מאמן שלא מתםשר על ההגנה) בונה עליו על אף המגרעות בצד ההגנתי זה אומר משהו לדעתי.
לא חושב שהוא היה מקבל רק 10-15 דקות, לדעתי הוא היה מקבל בכיף 20 ומשהו דקות במשחקי ליגה. וזה לא רק דקות, זה גם לשחק עם שחקנים טובים ולהתאמן עם שחקנים טובים יותר.
זה עניין של גישות. אני חושב שאם יש לו אופי טוב, הוא היה מתפתח טוב יותר דווקא במכבי, גם במיעוט דקות ביחס לראשל"צ. מעבר לזה, ולא פחות חשוב, אני חושב שהוא היה תורם למכבי כבר העונה, לא מעט בגלל חוק הצעירים.
א) לאדלשטיין אין ברירה כל עוד כספי ומקל משחקים על הפנים, אליהו לא הכי בכושר, יבזורי לא פוגע בכלום... מה יעשה? הוא צריך מישהו שיקלע. מכבי יש הרבה שחקנים שיכולים לשים נקודות על הלוח.
ב) היום שיחקנו נגד סרבים. שחקנים אירופיים לא הכי מהירים בעולם חדרו על דאוסון בקלות כאילו היה קונוס. תחשוב עכשיו מה יעשו ביורוליג גארדים אמריקאים? אתה לא זוכר את השנים הקודמות של לאנדסברג במכבי?
23 אוגוסט 2015, 00:14
זוכר טוב מאוד, ואני רואה שלאנדסברג התפתח לשחקן לא רע בכלל.
זה לא תירוץ שמקל וכספי "משחקים על הפנים". מתחילת האימונים דאוסן מקבל קרדיט ומקבל דקות משמעותיות, אדלשטיין רוצה לראות אותו על המגרש. הוא טוב.
אם דאוסן היה שחקן שלם כבר עכשיו הוא היה כנראה ב-NBA. לא תקבל שחקן מושלם. הוא צעיר עם פוטנציאל והוא יכול לעזור עם חוקי הליגה שנועדו לפגוע במכבי.
23 אוגוסט 2015, 00:18
אני גם לא חושב שדאוסן חור כל כך גדול בהגנה.
מבחינה אתלטית אין לו שום בעיה להתמודד באחד על אחד מול כל שחקן באירופה.
הבעיה שלו היא כנראה בקריאת מצבים בהגנה. הוא תמיד מפגר בצעד אחד מהיריב שמולו.
הוא עדיין שחקן צעיר ולומד את המשחק.
23 אוגוסט 2015, 00:28
אחדשיודע כתב:זוכר טוב מאוד, ואני רואה שלאנדסברג התפתח לשחקן לא רע בכלל.
זה לא תירוץ שמקל וכספי "משחקים על הפנים". מתחילת האימונים דאוסן מקבל קרדיט ומקבל דקות משמעותיות, אדלשטיין רוצה לראות אותו על המגרש. הוא טוב.
אם דאוסן היה שחקן שלם כבר עכשיו הוא היה כנראה ב-NBA. לא תקבל שחקן מושלם. הוא צעיר עם פוטנציאל והוא יכול לעזור עם חוקי הליגה שנועדו לפגוע במכבי.
אני בכלל לא נגד זה שדאוסון יקבל הרבה דקות בנבחרת! אם תבדוק באשכול מה כתבי במשחקים הקודמים של הנבחרת, תראה שמאוד כעסתי על מקל שהוא בכלל לא מוסר לדאוסון.
אבל נבחרת זו נבחרת, ויש הבדל גדול בין הנבחרת לבין מכבי. הנבחרת שלנו בכל מקרה לא תזכה באליפות אירופה, אז כולנו רוצים לפחות לראות מהלכים יפים של שחקנים מוכשרים.
במכבי אנחנו רוצים ניצחונות וכמה שיותר, ואם אפשר רק ניצחונות! במכבי יש מבחן של תוצאה ואתה לא יכול לזלזל בהגנה רק בשביל שהקהל יהנה מכמה דאנקים יפים של הילד. כן, גם במכבי אוהבים מהלכים יפים, אבל קודם כל התוצאה! מכבי של בלאט שיחקה מכוער רוב הזמן, אבל זכתה בגביע. מכבי של גודס דווקא שיחקה יפה רוב העונה, אבל הפסידה כמעט את כל התארים, ונחשבת כישלון
23 אוגוסט 2015, 00:30
שוב, לא הבנתי איך הגעת למסקנה שההגעה שלו תפגע בהצלחה של מכבי. אין לי צל של ספק שהוא היה תורם למכבי והיא היתה תורמת לו.
23 אוגוסט 2015, 00:39
אחדשיודע כתב:שוב, לא הבנתי איך הגעת למסקנה שההגעה שלו תפגע בהצלחה של מכבי. אין לי צל של ספק שהוא היה תורם למכבי והיא היתה תורמת לו.
לא מקצועית, אלא תדמיתית. גם ככה למכבי יצא שם של קבוצה שמייבשת ישראלים (לא סתם דאוסון פחד לבוא!). תחשוב מה יקרה אם דאוסון לא יקבל הרבה דקות? כל התקשורת תחגוג עלינו. יטחנו לנו במוח כל העונה כמה מכבי חרא שהיא מייבשת את הכשרון הישראלי הגדול!
חוץ מזה, אתה לא יכול לדעת איך דאוסון עצמו היה מקבל את זה. לאנדסברג הוא בחור נוח. הוא לא רצה לברוח גם כאשר לא קיבל הרבה קרדיט במשך שנתיים אצל בלאט. אבל יש גם דוגמא אחרת - מקל, שברח אחרי חודש (והוא דווקא קיבל די הרבה דקות).
23 אוגוסט 2015, 00:44
לא רואה מצב שדאוסן היה מגיע למכבי ולא מקבל דקות. מעבר לזה שהוא שווה דקות משמעותיות בליגה, הוא כנראה היה מגבה את זה בסעיף בחוזה, כמו שעשה כספי.
מה גם שאם אתה מוריד זר אחד מעמדות 1-3 ברוב משחקי הליגה (מכיוון שאין אף ישראלי בכיר בעמדות 4-5), בשל הגבלת 5 הזרים, אז מתפנה זמן משחק נוסף לישראלים בעמדות האלה.
צריך להבין את המשוואה הבאה: דאוסן בסגל מכבי = שחקן נוסף ברוטציה במשחקי הליגה, בזכות (או לא בזכות) חוק הצעירים = חלוקת דקות רחבה יותר בין השחקנים = שחקנים טריים במשחקי היורוליג / פחות פציעות = הצלחה של מכבי. עצם ההגעה שלו היתה עוזרת למכבי, ואין לי ספק שמכבי היתה יותר משמחה להעניק לו דקות רבות במשחקי הליגה המיותרים עד הפלייאוף.
23 אוגוסט 2015, 01:42
דאוסן הוא נקודת האור היחידה במשחק הזה ובמשחקי ההכנה עד עכשיו. מזכיר לי את לאנגפורד (אם עוד 5 ס"מ) בחתוליות והאתלטיות שלו כשהוא חודר (לפחות בתקופה שלו בחימקי, שהיה אתלטי וחודר הרבה יותר), בקיצור השמיים הם הגבול מבחינתו.
23 אוגוסט 2015, 08:21
דאוסן הולך להיבחר בסיבוב הראשון בדראפט הקרוב לדעתי.
הוא שחקן נהדר. הרכבת של מכבי נסעה.
23 אוגוסט 2015, 08:42
חייבים את יוגב בכושר, איך שהמקל משחק פוגע בנבחרת - ישראל חייבת לשחק מהר, לשחרר את הכדור ולטוס במעבר, במשחק עומד אין לנו הרבה מה למכור. המעט שאפשר לעשות בסט אופנס זה להניע את הכדור למצוא קלעי פנוי, גם זה קשה כשהרכז שלך מכדרר עצמו לדעת.( לא סתם אין לנו שלשות כמעט ). בדקות שאוחיון שיחק הנבחרת נראתה טוב יותר.
מה שכן אני רואה שיפור מסויים בהגנה ובמחויבות, נראה איך השחקנים יתפקדו היום בעומס.
23 אוגוסט 2015, 10:19
roy1000 כתב:דאוסן הולך להיבחר בסיבוב הראשון בדראפט הקרוב לדעתי.
הוא שחקן נהדר. הרכבת של מכבי נסעה.
הוא פספס את גיל הדראפט. אם ייכנס- זה דרך הפרי אייג׳נסי.