מלפפונים.. V7 והאחרון

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מלפפונים.. V7 והאחרון

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 אוגוסט 2015, 14:30

MTA2311 כתב:
אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:
אחדשיודע כתב:
jol9 כתב:דבר שני, ידענו שפבראני הוא הימור. אני ממש לא מאמין לפיק שיש אכזבה מהיכולת שלו. למה שפיק יידע דבר כזה?

הדבר העיקרי שהפריע לי בהחתמה של פבראני היא תג המחיר שלו, יש הימור ויש הימור. לשלם 800 אלף דולר ברוטו בעונה (בחוזה לשנתיים) לשחקן שלא שיחק משחק רשמי כבר שנה וחצי, זה הימור גדול מאוד. אפשר למצוא שחקן לא רע בכלל במחיר הזה, שלפחות תדע מה תקבל ממנו פחות או יותר. כמו שאמרתי כבר, הוא יכול להתגלות כבינגו אבל גם ככישלון גדול מאוד של מי שבחר אותו. אבל כמובן שלא הייתי חורץ את גורלו לפה או לפה בשלב הזה.

אני חושב שהרבה יהיה תלוי ביכולת של השחקן הזה. בהנחה שאמבקווה ייתן את מה שהוא יכול וצריך לתת, יכולת טובה של פבראני,
תהפוך את מכבי באופן מיידי לקבוצה חזקה מאוד.
כך שסה"כ ההימור הוא סביר. אתה גם לא ממש יכול להביא גבוהים ב200K, כמו שאפשר לעשות עם גארדים.

ויכולת לא טובה של פבראני (שצריך לקחת כאופציה)? תשים את מכבי במקום הרבה פחות טוב - בוודאי אם יחליטו לצרף רק 4 אחד (מלבד בנדר).
אגב, זה לא שאלה האם להמר ב-200K או ב-800K. העניין הוא שב-800K אתה יכול להביא שחקנים שהם מניה קצת (אם להיות עדין) יותר בטוחה.
מבחינתי מדובר בהימור גדול מאוד (שיכול להתברר כהצלחה), שאני באופן אישי לא הייתי לוקח.

איזה שחקן היית מביא ב800k?
בסכומים האלה, עדיף להמר על שחקן עם אפסייד, מלהביא איזה שחקן בינוני שאתה אולי יודע מה אתה יכול לקבל ממנו, אבל זה לא הרבה. בטח כשיש את אמבקווה בסגל.

ג'ואי דורסי למשל, שגודס רצה. מניח שהיו לא מעט אופציות בסכומים האלה, בטח בשלב שפבראני חתם.
אני באופן אישי לא הייתי מחפש הימורים כל כך מוקדם בתוך הקיץ.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 אוגוסט 2015, 14:32

זאת בדיוק הנקודה שלי. אני לוקח הימור כמו פבראני לפני דורסי בלי למצמץ בכלל. כשאלה האופציות, וכשיש לך גיבוי כמו אמבקווה , אפשר להמר על שחקן עם פוטנציאל.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 אוגוסט 2015, 14:35

אז אני לא, ממש לא. אולי כחתיכה האחרונה בסגל הייתי לוקח הימור כזה, אבל לא לפני.
יש עדיין לא מעט סימני שאלה בנוגע לקו הקדמי, וזה אפילו מבלי להתייחס לפבראני.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 29 אוגוסט 2015, 14:39

MTA2311 כתב:זאת בדיוק הנקודה שלי. אני לוקח הימור כמו פבראני לפני דורסי בלי למצמץ בכלל. כשאלה האופציות, וכשיש לך גיבוי כמו אמבקווה , אפשר להמר על שחקן עם פוטנציאל.

דורסי זה במקום אמבקווה, לא פבאריני.
פבאריני זה כמו לקנות פורשה מסוחר רכב. רק אחרי שקנית אתה מגלה אם המנוע שרוף או לא. מה שכן, אם הוא מתברר כפלופ, אני מקווה שמכבי תדע לחתוך מהר ולא תחזיק אותו עד לסוף העונה על משקל טייריס רייס.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 אוגוסט 2015, 14:42

roy1000 כתב:דורסי זה במקום אמבקווה, לא פבאריני.

למה במקום?
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 אוגוסט 2015, 14:45

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:זאת בדיוק הנקודה שלי. אני לוקח הימור כמו פבראני לפני דורסי בלי למצמץ בכלל. כשאלה האופציות, וכשיש לך גיבוי כמו אמבקווה , אפשר להמר על שחקן עם פוטנציאל.

דורסי זה במקום אמבקווה, לא פבאריני.
פבאריני זה כמו לקנות פורשה מסוחר רכב. רק אחרי שקנית אתה מגלה אם המנוע שרוף או לא. מה שכן, אם הוא מתברר כפלופ, אני מקווה שמכבי תדע לחתוך מהר ולא תחזיק אותו עד לסוף העונה על משקל טייריס רייס.

השנה תהיה הרבה פחות סבלנות. הרבה כסף מושקע פה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי felix_r » 29 אוגוסט 2015, 14:46

אני ממש לא יודע מה ההתלהבות מדורסי.

הוא שיחק גם בקאחה, גם בבארסה וגם באולי, ובשום מקום לא הראה איזו יכולת מיוחדת. שחקן חזק, שיכול לשים גוף בהגנה, ריבאונדר טוב. זהו. בכל מקום השתמשו בו כשחקן מחליף שעולה לתת 10-15 דקות של הגנה מול סנטרים יריבים.

ממש, אבל ממש לא סנטר פותח שהקבוצה בונה עליו את משחק ההתקפה שלה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 אוגוסט 2015, 14:47

למה הוא צריך היה להיות בהכרח סנטר פותח? ומי אמר שפבראני יהיה? הכל שאלה של חלופות.
ואל תתקעו על השם דורסי. הוא לא הסיפור פה.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 29 אוגוסט 2015, 14:54, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוגוסט 2015, 14:53

בשורה התחתונה זה עניין של גישה או פילוסופיה. יש כאלה שמאמינים בגישה של play it safe, ויש כאלה שמעדיפים לקחת סיכון.
אני חושב שיש מספיק דוגמאות של הצלחות ושל כשלון לכאן ולכאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 29 אוגוסט 2015, 14:55

cannon כתב:פיק בכתבה מלאת אמת (ולא בציניות):
http://www.one.co.il/Article/15-16/2,62 ... tml?ref=hp

עדיין מקווה שיחד עם רנדל יגיע עוד שחקן מבין אופייבו ותומאס (כי בינינו לא יביאו עוד תותח במליון דולר...). חושב שהפסקה על פבראני קצת מגמתית אבל כנראה לא לגמרי מצוצה מהאצבע.

אני קורא כמה תגובות קדימה ומדהים אותי הלך הרוח של האנשים פה בפורום.

חברים- גיא גודס. אוטוריטה מקצועית? בתחום הרכש?
צר לי. לא דורסי, לא מקלין, לא הנדריקס אלה שמות שמתאימים לצורך של מכבי. שחקנים שהם אנדרסייזד סנטרים שלא מסוגלים לתפקד כמו ה-4 שצריך פה בסיסטמה.
העין המקצועית של גיא גודס לא שווה הרבה יותר מדי, לטעמי. לא הוכחה על כל פנים. עוד אחד מבין היושבים בשולחן- זה צריך להיות מעמדו, וזה בסדר גמור.

דני הוא הGM המוצהר של הקבוצה? תנו לו לעבוד. כנ״ל ניקו המנהל המקצועי שלה. לגיא גודס באמת לא חייב להיות סיי רציני פה בעניין. הוא המאמן. ככה זה עובד במערכות מתוקנות ומוצלחות יותר ממכבי.
אפשר לחלוק על האם פדרמן ו-וויצ׳יץ׳ ראויים אבל זה מיותר. הם בעלי התפקיד ונצטרך לסמוך על שיקול הדעת והנסיון שלהם.
אני מרוצה מאוד מהצעדים שעשו הקיץ אגב, למעט ה-4 שטרם הוחתם ועוד לא יכול לשפוט.

רנדל זה סיפור סופר-מורכב וגם כאן קשה עד בלתי אפשרי לשפוט את המערכת. הבנאדם חולה קרוהן (שני בקבוצה, בפוטנציה). שחקן נהדר ואישיות נהדרת לכל הדעות, אבל לא באנקר אול-אראונד נטול מגרעות.
היה לגיטימי לפתוח את החוזה ולסקור את השוק לאופציות טובות אחרות. סופר-לגיטימי גם שרנדל בחר ללכת לחוזה עתק בקובאן. לא יודע אם מכבי תביא אותו או מישהו אחר- אבל קשה לי לראות אותם הולכים על פלופ.
אני עם אור לגבי ויטור פבראני אגב. הימור מאוד מסקרן, עם תעודת ביטוח בדמות אמבקווה מאחוריו. כמה רע זה כבר יכול להיות? (מזכיר את רוטציית הסנטרים שלנו אשתקד)

יש לנו כמה מניות בטוחות ואדירות בסגל: סמית׳, פארמר, רוצ׳סטי, אוחיון, לנדסברג זה קו אחורי אדיר וזה לפני שצירפנו אליו את יבזורי ופניני.
גם אמבקווה נראה לי כמו רכש פנטסטי. בוא נגיד שפבראני זה סיכון שנלקח בצורה הכי מחושבת שיכולה להלקח- בדקו אותו לפני בארץ במבחני כשירות, הזמינו אותו להתאמן לפני כולם וכו׳- איך אפשר לבוא בטענה?
המועדון עם תקציב של במבה וביסלי, אני מזכיר לכם שבתחילת הקיץ רשמתי הרכבים עם ג׳ורדן טיילור בעמדת הרכז הפותח כי לא ציפיתי שיש למכבי יכולת לפתוח את הכיס והיא הפתיעה את כולנו.

עד כה, הכל בסדר. אין סיבה להסתכל על הכתבה המטומטמת של פיק ולהתרעם. גם אם יגיע לפה 4 חלש בדמות איזה הימור אבל אני אזהה אותו כשחקן עם פוטנציאל להצלחה- מבחינתי הקיץ של מכבי נוהל באופן מצויין.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 29 אוגוסט 2015, 14:57

jol9 כתב:בשורה התחתונה זה עניין של גישה או פילוסופיה. יש כאלה שמאמינים בגישה של play it safe, ויש כאלה שמעדיפים לקחת סיכון.

בשביל ללכת על בטוח צריך להוציא הרבה יותר כסף
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 אוגוסט 2015, 15:01

jol9 כתב:בשורה התחתונה זה עניין של גישה או פילוסופיה. יש כאלה שמאמינים בגישה של play it safe, ויש כאלה שמעדיפים לקחת סיכון.

לא אומר שאסור לקחת סיכונים והימורים (להפך), אבל הכל במידה. אם הימרו בעמדה 5 ויהמרו גם בעמדה 4 (רנדל ובנדר למשל), זה אובר סיכון לטעמי.
אני באופן אישי לא אהבתי את ההחתמה של פבראני על חוזה של 800 אלף דולר לעונה. מאוד מקווה שידעו לגבות את זה עם שני שחקנים טובים ובשלים בעמדה 4.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 29 אוגוסט 2015, 15:08

אחדשיודע כתב:
roy1000 כתב:דורסי זה במקום אמבקווה, לא פבאריני.

למה במקום?

כי הם דומים.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 אוגוסט 2015, 15:12

בסדר, זה לא פוסל אותו באופן תיאורטי (גם אם היית רוצה שיהיו לך שני סנטרים שיביאו דברים שונים). עדיין יכול להחליף אותו.
אחדשיודע

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 29 אוגוסט 2015, 15:12

אפשר ללכת גם על שני מספרי 5 כמו אמבקווה ודורסי, אה-לה דורסי והיינס או דנסטון ואות'לו האנטר באולימפיאקוס. צריך לידם עמדה 4 ורסטילית ודומיננטית, מאוד.
אגב, קל יותר למצוא שחקן פרופר-הגנתי באמצע העונה, שרק נדרש לשנות זריקות ולקחת ריבאונד, מאשר גבוה ורסטילי עם פוטנציאל בשני הצדדים, בפנים-בחוץ, כמו פבראני.
בהתחשב במחיר שלו, וכל הצעדים שננקטו כדי לאבטח את ההחתמה הזאת, זה רכש שהוא נו-בריינר.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוגוסט 2015, 15:15

חציל,
לי אין בעיה עם שיטת הGM כמו שמקובל בארה"ב, אלא שאני מצפה לשני דברים במקרה הזה:
1 - שזה יוצהר באופן פומבי, שהמאמן הוא רק מאמן ושהוא לא בוחר את השחקנים. בנוסף שיוצהר בפומבי שניקולה ודני הם האחראיים
על בניית סגל הקבוצה
2 - שאלה שבונים את הקבוצה יידעו לקחת אחריות בסוף העונה. אני לא מדבר דווקא על להתפטר, אלא על לקחת אחריות. לבוא כמו גבר ולהגיד -
אני נושא באחריות על בניית הסגל ועל זה שלא הגיעו מחליפים לשחקנים שהיו גרועים/נפצעו, ואני אפיק את הלקחים להמשך הדרך.

שני הדברים האלה לא נעשו. להיפך. נראה שהמציאות היא שניקולה ודני מקבלים את כל ההחלטות, אבל לא מוכנים לקחת אחריות,
ולעמוד בפרונט, ומפזרים את האחריות בין כולם.
למשל המשפט - "שחקן שגודס לא רוצה, לא יהיה כאן", הוא משפט סתום ושקרי שמראה עד כמה המצב הוא בעייתי.

מעבר לזה, אתה צודק חלקית. הקיץ הזה מתחלק ל-2. ההתחלה שהיתה מעולה, ואז קיפאון כשברור שחסרים בסגל עוד 2 שחקנים משמעותיים.
וזה ממש לא נכון מה שאמרת לגבי פבראני. אמבקווה הוא ממש לא תעודת ביטוח לפבראני, אלא אם כן אתה חושב שקבוצה יכולה לשחק עם שחקן
אחד בצבע כל העונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שמואל1 » 29 אוגוסט 2015, 15:16

רק אני לא מבין מדוע כולם כאן סבורים שאמבקווה הוא באנקר?
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 29 אוגוסט 2015, 15:17

החציל האצטקי כתב:אפשר ללכת גם על שני מספרי 5 כמו אמבקווה ודורסי, אה-לה דורסי והיינס או דנסטון ואות'לו האנטר באולימפיאקוס. צריך לידם עמדה 4 ורסטילית ודומיננטית, מאוד.
אגב, קל יותר למצוא שחקן פרופר-הגנתי באמצע העונה, שרק נדרש לשנות זריקות ולקחת ריבאונד, מאשר גבוה ורסטילי עם פוטנציאל בשני הצדדים, בפנים-בחוץ, כמו פבראני.
בהתחשב במחיר שלו, וכל הצעדים שננקטו כדי לאבטח את ההחתמה הזאת, זה רכש שהוא נו-בריינר.

נתקעתם על השם של דורסי. כאילו זה היה הוא או פבראני.
אבל נזרום איתכם... אמבקווה ודורסי בעמדה 5 + ארצג ורנדל בעמדה 4 כן היה יכול לעבוד לטעמי.
אחדשיודע

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוגוסט 2015, 15:20

שמואל1 כתב:רק אני לא מבין מדוע כולם כאן סבורים שאמבקווה הוא באנקר?

אמבקווה יהיה כמו טיוס כזה. הכי קרוב שאפשר לשחקן שהוא מניה בטוחה.
זה לא אומר שנראה כאן שחקן שייתן עונת האפמן, אלא שקרוב לוודאי כשלון גדול לא יהיה כאן.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 29 אוגוסט 2015, 15:21

מה שקורה הוא שלניקולה, דני וגודס יש חלקים שווים ככה"נ בבניית הסגל, וזה לגיטימי לגמרי.
לכל אחד יש זכות וטו ("שחקן שגודס לא רוצה" לא שווה "שחקן שגודס רוצה- כן יהיה כאן"), ובונים את הקבוצה כשמגיעים להסכמה או לרוב בפאנל המקצועי. זה סבבה, בהתחשב בזה שאף אחד מהם לא מספיק מקצועי כדי להוות אוטוריטה. זה גם אחלה כסת"ח, כן- כשמצליחים כולם מצליחים, וכשמפשלים כולם מפשלים. זה בסדר מבחינתי. פדרמן הרי לא יתקפל לשום מקום- הוא הבוס בקבוצה. נראה שגם לא ניקו שבתחושה פה בשביל להשאר. את המאמן אף אחד לא צריך לשפוט על הרכש של הקבוצה- על זה אני חושב ששנינו נסכים.

אני חושב שהנפילה אם וכאשר (ובתקווה גדולה שלא תהיה כזאת- אני גם לא חושב שתהיה) עם פבראני היא יחסית קלה לתיקון, כי שוק הסנטרים הוא יחסית סביר, כמעט תמיד, והגיבוי שהבאת עם אמבקווה יספיק כדי לשמור אותך תחרותי בכל הרמות עד שתצטרך (אם בכלל) לקחת החלטות ולעשות שינויים.

הסיפור עם ה-4 אכן תמוה אבל אני נייטרלי בעניין עד שאני רואה החתמות. אני לא אשפוט אותם לפני שהביאו רכש. זה מגוחך.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־31 אורחים