roy1000 כתב:אחדשיודע כתב:שטויות על גבי שטויות, כרגיל. כמו שאמרתי מקודם, "חוק שמורה למאמן לבחור את השחקנים שעולים למגרש עפ"י תעודת הזהות שלהם ולא עפ"י היכולת שלהם" לא יכול להיות ספורטיבי. אתה יכול להגיד שהחוק הזה שומר על מעמד השחקן הישראלי, אבל הקשר בינו לבין ספורטיביות (חפש את ההגדרה במילון) מקרי בהחלט. שום דבר ספורטיבי.
הגבלת זרים להבדיל מהחוק הרוסי לא קובעת למאמן את מי הוא צריך לעלות למגרש במהלך המשחק עצמו, והוא חופשי לבחור מבין כל 12 שחקני הסגל נטו לפי היכולת שלהם. תשאל כל מאמן / שחקן לא ישראלי / איש ספורט, והוא יגיד לך אותו דבר.
הכדורסל מת באירופה? אוקיי, אולי, לא יודע איך זה קשור. אני יודע שהכדורסל באירופה פתוח ליותר שחקנים מפעם, ובישראל הולכים בכיוון ההפוך. וזה בטח לא עוזר למכבי.
אני לא יודע באיזה מילון בדיוק יש את ההגדרה הזו. מכיוון שככל הנראה מדובר במילון שנמצא אך ורק בראש לך - תאיר את עיני להגדרה של "ספורטיבי" שלפיה החוק הרוסי הוא לא "ספורטיבי".
אני גם יכול לשאול מאמנים על זה שמגבילים פסקי זמן ועל זה שלא נותנים להם להיכנס למגרש או לקלל שופטים ועל עוד מליון חוקים אחרים שמגבילים אותם והם יגידו שהם לא אוהבים אותם. אז מה? החוק הזה מגביל את כל המאמנים בדיוק באותה צורה ובאופן שווה.
איך זה עוזר למכבי? אני חושב שזה עוזר למכבי שמכריחים אותה לא לשחק עם 12 אמריקאים ולשמור מקום בסגל לכמה ישראלים. אני חושב שאם לא היו הגבלות בכלל, מכבי הייתה בונה סגל על טהרת האמריקאים ובסופו של דבר נשארת לשחק מול 2,000 צופים כמו הרבה קבוצות יורוליג אחרות שהלכו על קונספט דומה.
קח גבר:
https://en.wikipedia.org/wiki/Sportsmanshipאם עדיין לא הבנת (הרי ברור שתמצא להגיד משהו שטותי ומתחכם), אז אני אגיד שוב ש
היכולת צריכה לקבוע מי משחק במהלך משחק ולא תעודת הזהות. זו מהות הספורט.
אף אחד לא אמר שבכלל לא צריכה להיות הגבלת זרים, אבל תפתח את העיניים כבר. החוק הרוסי הומצא ב-
2006 במקום חוקי הגבלת הזרים בכדי לעזור לקבוצות באירופה, ב-
2009 החליטו להוסיף על החוק הרוסי הגבלת 6 זרים וב-
2013 החליטו להדק את ההגבלה עד כדי 5 זרים בנוסף כאמור לחוק הרוסי + חוק צעירים הזוי, ב-
2016 כנראה יתווסף חוק מתאזרחים חדש. אם אתה לא רואה את הכיוון ומה מטרותיהן של הקבוצות האחרות מלבד מכבי (רמז: לא טובת השחקן הישראלי עומדת נגד עיניהם), אז חבל להמשיך את הדיון הזה.