פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המלפפונים Reloaded

29 ספטמבר 2015, 00:19

שמואל1 כתב:
felix_r כתב:
שמואל1 כתב:יש סיבה שרפאל הטשמייר משחק בברזיל.
הוא לא הרשים בכלל ביורוליג. הלאה.

הוא קלע 27 נקודות בניצחון של קבוצתו על ריאל מדריד במשחק הראשון של הגביע הביניבשתי. אז הוא לא כזה גרוע.

מצד שני גם הוא אוהב יותר לזרוק מבחוץ מאשר ללכת לפוסט-אפ

זה לא אומר יותר מידי, הוא הכוכב שם.
גם אלישי כדיר קלע היום 20 נקודות נגד מכבי, אבל זה לא אומר שהוא שחקן יורוליג.
הטשמייר היה כישלון בריאל מדריד ומלאגה.

אם אתה חושב, שפדרמן יביא לך סנטר ברמה גבוה יותר, אז אתה טועה והוזה. הלוואי שהגבוה יהיה לפחות ברמה של הטשיימייר, ולא איזה מלקולם תומאס או אלכס מאריץ'

29 ספטמבר 2015, 00:22

אין מה לעשות נדפקנו עם הגבוהים, את מי הם יביאו עכשיו? נפילי NBA? אני לא קונה את הסיפור הזה. מהרגע שהתחילו להתמהמה עם החתמת מקלין, והלכו על הימור כמו פבראני הייתה לי הרגשה שניפול על הגבוהים.

29 ספטמבר 2015, 00:23

felix_r כתב:
שמואל1 כתב:
felix_r כתב:
שמואל1 כתב:יש סיבה שרפאל הטשמייר משחק בברזיל.
הוא לא הרשים בכלל ביורוליג. הלאה.

הוא קלע 27 נקודות בניצחון של קבוצתו על ריאל מדריד במשחק הראשון של הגביע הביניבשתי. אז הוא לא כזה גרוע.

מצד שני גם הוא אוהב יותר לזרוק מבחוץ מאשר ללכת לפוסט-אפ

זה לא אומר יותר מידי, הוא הכוכב שם.
גם אלישי כדיר קלע היום 20 נקודות נגד מכבי, אבל זה לא אומר שהוא שחקן יורוליג.
הטשמייר היה כישלון בריאל מדריד ומלאגה.

אם אתה חושב, שפדרמן יביא לך סנטר ברמה גבוה יותר, אז אתה טועה והוזה. הלוואי שהגבוה יהיה לפחות ברמה של הטשיימייר, ולא איזה מלקולם תומאס או אלכס מאריץ'

אני רוצה לקוות שיצליחו ללקט מה- NBA איזה ארל קלארק. אבל כן, באיזשהו מקום אתה צודק. הטשמייר עדיף על כלום והוא בכושר משחק.

29 ספטמבר 2015, 00:27

toja27 כתב:אין מה לעשות נדפקנו עם הגבוהים, את מי הם יביאו עכשיו? נפילי NBA? אני לא קונה את הסיפור הזה. מהרגע שהתחילו להתמהמה עם החתמת מקלין, והלכו על הימור כמו פבראני הייתה לי הרגשה שניפול על הגבוהים.

אני מאמין שאם מקלין היה חותם, אז לא היינו מקבלים את רנדל, ככה שזאת עוד חצי נחמה...
למרות שמבחינתי מקלין, רנדל ואמבקווה זה קו קדמי סביר לגמרי. נמוך אבל לפחות חזק, פיזי, אתלטי, שומר ועם משחק פנים.

29 ספטמבר 2015, 00:28

טוב, עברתי על כל השמות בNBA, גם כאלה שסבירות נמוכה שייחתכו... אני באמת לא מוצא כאן שום דבר שדומה לסנטר קלאסי.
כמובן שעל ניסיון אירופי או אפילו בין לאומי שמכבי רואה לרוב כסוג של must אין מה לדבר.

בכל מקרה, צריך להתחיל לחשוב לדעתי בכיוון יותר הגנתי. יותר קל יהיה למצוא ביג-מן גדול ופיזי עם סט כישורים התקפי מצומצם אבל כזה שיתרום ריבאונד והגנה ברמה גבוהה.
השם הכי מסקרן מבחינתי בשוק זה ג׳רד פיימוס (שזה שחקן שכנראה שלא הייתי מתקרב אליו אלמלא היינו באוקטובר, אבל לא בטוח שבצדק) שכבר העלתי פה.

אני לא מבין את הדיבור על הטשיימר בכלל. הבנאדם תחת חוזה בקבוצה המובילה ביבשת שלו, למה שיעזוב?

29 ספטמבר 2015, 00:30

החציל האצטקי כתב:טוב, עברתי על כל השמות בNBA, גם כאלה שסבירות נמוכה שייחתכו... אני באמת לא מוצא כאן שום דבר שדומה לסנטר קלאסי.
כמובן שעל ניסיון אירופי או אפילו בין לאומי שמכבי רואה לרוב כסוג של must אין מה לדבר.

בכל מקרה, צריך להתחיל לחשוב לדעתי בכיוון יותר הגנתי. יותר קל יהיה למצוא ביג-מן גדול ופיזי עם סט כישורים התקפי מצומצם אבל כזה שיתרום ריבאונד והגנה ברמה גבוהה.
השם הכי מסקרן מבחינתי בשוק זה ג׳רד פיימוס (שזה שחקן שכנראה שלא הייתי מתקרב אליו אלמלא היינו באוקטובר, אבל לא בטוח שבצדק) שכבר העלתי פה.

אני לא מבין את הדיבור על הטשיימר בכלל. הבנאדם תחת חוזה בקבוצה המובילה ביבשת שלו, למה שיעזוב?

בין מן הגנתי לא יעזור לך. אתה צריך שחקן מטרה בצבע.
בגלל זה עדיף להסתכל גם על שחקנים בעמדה 4. ארל קלארק או אייק דיוגו יכולים להתאים.

29 ספטמבר 2015, 00:32

החציל האצטקי כתב:טוב, עברתי על כל השמות בNBA, גם כאלה שסבירות נמוכה שייחתכו... אני באמת לא מוצא כאן שום דבר שדומה לסנטר קלאסי.

חלק גדול מהחוסר שלנו בביג מן, הוא בצד ההתקפי.
שחקן הגנתי לא יפתור לך את זה שנשחק ללא שחקן מטרה בצבע...

ד"א, איך זה שלארצג עדיין אין קבוצה? הוא לא בדיוק מה שאנחנו צריכים, אבל אם כבר קבוצת גאנרים, אז עד הסוף, לא? :dance3

29 ספטמבר 2015, 00:32

jol9 כתב:
toja27 כתב:אין מה לעשות נדפקנו עם הגבוהים, את מי הם יביאו עכשיו? נפילי NBA? אני לא קונה את הסיפור הזה. מהרגע שהתחילו להתמהמה עם החתמת מקלין, והלכו על הימור כמו פבראני הייתה לי הרגשה שניפול על הגבוהים.

אני מאמין שאם מקלין היה חותם, אז לא היינו מקבלים את רנדל, ככה שזאת עוד חצי נחמה...
למרות שמבחינתי מקלין, רנדל ואמבקווה זה קו קדמי סביר לגמרי. נמוך אבל לפחות חזק, פיזי, אתלטי, שומר ועם משחק פנים.

גם אם לא היינו מקבלים את רנדל אז מקלין במקומו זה מצב טוב יותר, כי לפחות מקלין יודע לעבוד בצבע, וזה למרות שעדיין אנחנו צריכים סנטר גבוה קלאסי. פשוט באותו רגע הייתה לי הרגשה של פספוס. דרך אגב שמתי לב שלפבראני יש משחק עם הגב לסל, רק חבל שמצבו הפיזי לא טוב.

29 ספטמבר 2015, 00:33

jol9 כתב:

ד"א, איך זה שלארצג עדיין אין קבוצה? הוא לא בדיוק מה שאנחנו צריכים, אבל אם כבר קבוצת גאנרים, אז עד הסוף, לא? :dance3

אופצייה מעניינת- ארצג (במקום ויטור) + ארל קלארק.

29 ספטמבר 2015, 00:36

toja27 כתב:
jol9 כתב:

גם אם לא היינו מקבלים את רנדל אז מקלין במקומו זה מצב טוב יותר, כי לפחות מקלין יודע לעבוד בצבע, וזה למרות שעדיין אנחנו צריכים סנטר גבוה קלאסי. פשוט באותו רגע הייתה לי הרגשה של פספוס. דרך אגב שמתי לב שלפבראני יש משחק עם הגב לסל, רק חבל שמצבו הפיזי לא טוב.

אבל אז אתה מאבד את שחקן ההגנה הכי טוב שלך...
אין מה לעשות, אני לא אוהב את המשחק של רנדל בהתקפה העומדת, אבל הוא שומר מופלא, ומעולה במתפרצות... הוא נכס, ומזל
שהוא אצלנו.
מקלין היה תפור לסגל הזה, בגלל היכולת שלו לייצר נקודות בצבע, אבל אם זה הוא או רנדל, אני עדיין בוחר בבראיין.

29 ספטמבר 2015, 00:38

שמואל1 כתב:בין מן הגנתי לא יעזור לך. אתה צריך שחקן מטרה בצבע.
בגלל זה עדיף להסתכל גם על שחקנים בעמדה 4. ארל קלארק או אייק דיוגו יכולים להתאים.

לך על הקונספט של גולדן סטייט או אם נלך קרוב יותר של אולימפיאקוס.
הם חיים בשלום עם סנטרים שעיקר העבודה שלהם היא בעבודה בשביל הקבוצה (היינס ודורסי, או דנסטון והאנטר, או בוגוט ואזילי).

אני יכול לזרוק פה את השם של ביירון מאלנס שוב, אבל הוא סופר רך ומאוהב בזריקה משלוש- הדבר האחרון שאנחנו צריכים פה.
גם דיוגו, גלן דייויס וכדומה הם קטנים יחסית פיזית (לפחות לגובה...) וחובבי המשחק עם הפנים לסל.

גודל אי אפשר ללמד. תמצא שחקן גדול של 2.10-2.13 כזה, 110-120 קילו, ותן לו לעבוד בחסימות לגארדים, ריבאונד התקפה ונעילת שחקנים מדי פעם... זה יכול להספיק.
זה עדיף משחקן כמו ארצג שיעמוד לך על השלוש ולא ישמור או יקח ריבאונד.

קחו בחשבון- ריבאונד חזק (במיוחד בהגנה) זה מאסט לקבוצה שמשחקת משחק ריצה. תביא שחקן גדול עם יכולות טובות על הלוחות, והגדלת את כמות הפוזשנים של הקבוצה שלך.
זה לא שבשוק נמצא עכשיו שחקן 2.14 עם יכולות פוסט אפ מרשימות ביחד עם הגנה וריבאונד. כשהימרו על פבראני זה מה שרצו שהוא יביא- וגם הולכים לתת לו צ׳אנס להוכיח שיש לו את זה...

אגב- ראיתי את מקלין בסופרקאפ. סתם סתם סתם שחקן, ובטח שלא 5.

29 ספטמבר 2015, 00:38

שמואל1 כתב:
jol9 כתב:

אופצייה מעניינת- ארצג (במקום ויטור) + ארל קלארק.

תשמע, אתה לא יכול להמשיך לחפור על שני שחקנים (בטח לא בעלויות האלה), כשברור לך כשמש, שרוב הסיכויים שלא יגיע אף אחד,
אבל אם כן, אז לכל היותר שחקן אחד.
נראה לי שכולם מסכימים שזה הדבר האופטימלי, אבל זה ריאלי בערך כמו שרוי יגיד משהו חיובי על ביבי.

29 ספטמבר 2015, 00:44

jol9 כתב:
toja27 כתב:
jol9 כתב:

אבל אז אתה מאבד את שחקן ההגנה הכי טוב שלך...
אין מה לעשות, אני לא אוהב את המשחק של רנדל בהתקפה העומדת, אבל הוא שומר מופלא, ומעולה במתפרצות... הוא נכס, ומזל
שהוא אצלנו.
מקלין היה תפור לסגל הזה, בגלל היכולת שלו לייצר נקודות בצבע, אבל אם זה הוא או רנדל, אני עדיין בוחר בבראיין.

לדעתי משחק ההגנה של רנדל הוא קצת אובררייטד, כלומר הוא שומר טוב וללא ספק עוזר לקבוצה בנושא ההגנה אבל נגד הקבוצות הטובות יותר(שלשם מכבי מכוונת) הוא די מתקשה נגד השחקנים הגבוהים יותר. אני חושב שחסר לנו כוח רציני בצבע. בכל אופן אני גם לא הייתי מתנגד למקלין ורנדל ביחד.

29 ספטמבר 2015, 00:48

טוז'ה, הגדולה של רנדל היא לאו דווקא באחד על אחד (למרות שגם כאן הוא אחד הטובים שיש), אלא בעזרה, בחיפוי ובקריאת המצבים.
הוא באמת הדבר הכי קרוב להנפלד שאני זוכר.

29 ספטמבר 2015, 00:54

jol9 כתב:טוז'ה, הגדולה של רנדל היא לאו דווקא באחד על אחד (למרות שגם כאן הוא אחד הטובים שיש), אלא בעזרה, בחיפוי ובקריאת המצבים.
הוא באמת הדבר הכי קרוב להנפלד שאני זוכר.

אוקיי אני לא אתווכח על זה, אבל פשוט חסרים לנו שחקנים שיכולים לשחק בצבע ולדעתי זאת בעיה אקוטית, ורנדל הוא חלק מהבעיה הזאת. אם במקום פבראני היה לנו גבוה רציני (אני מתנצל כי יכול להיות שפבראני הוא קרוב לכזה או כזה בשיאו) אז המצב היה נראה הרבה יותר טוב ומאוזן יותר.

29 ספטמבר 2015, 00:57

שאלה היפותטית.
נניח ויכולנו למשוך עם אמבקווה 40 דקות איכותיות על המגרש- לדעתכם, מכבי הייתה בנויה מספיק טוב כדי ללכת רחוק ביורוליג?
כי שחקן כמו אמבקווה, או דומה לו, הרבה יותר קל להשיג. 6-8 על 240 הגנתי יהיה הרבה יותר זמין מ6-11 על 240 עם התקפה והגנה סבירה...

29 ספטמבר 2015, 01:10

החציל האצטקי כתב:שאלה היפותטית.
נניח ויכולנו למשוך עם אמבקווה 40 דקות איכותיות על המגרש- לדעתכם, מכבי הייתה בנויה מספיק טוב כדי ללכת רחוק ביורוליג?
כי שחקן כמו אמבקווה, או דומה לו, הרבה יותר קל להשיג. 6-8 על 240 הגנתי יהיה הרבה יותר זמין מ6-11 על 240 עם התקפה והגנה סבירה...

תן לי 6-11 הגנתי ואני מרוצה.
כמו כולם, הייתי רוצה לראות פה חיית פוסט, אבל אין כאלה.

29 ספטמבר 2015, 01:13

לא חושב שיהיו הרבה ברירות ואכן ילכו על שחקן מהסוג הזה. לא יודע מאיפה הם יביאו סנטרים קלאסיים מספיק מוכשרים בשלב הזה(גם בתחילת הקיץ זאת משימה לא פשוטה). אבל השאלה אם יצליחו לפגוע בשחקן איכותי מספיק.

29 ספטמבר 2015, 07:41

אני חושב שכן וזה יכול להספיק מול רוב הקבוצות ואפילו להפתיע מול קבוצות חזקות בצבע, אבל עדיפות לשחקן קצת אתלטי יותר או פיזי יותר. בדיוק אותו סוג שחקן זה פחות טוב.
אני לא חושב או מדמיין שניתן להשיג שחקן פוסט שיתן לנו נקודות קבועות בצבע כל משחק, לכן צריכים להיות יצירתיים יותר.
זה כמובן יצריך את הגארדים שלנו לחדור יותר וליצור מצבים קלים לגבוהים ולא להסתמך רק על שלשות אחרת הגבוהים האלו יהיו הרבה פחות אפקטיביים בהתקפה. תיאורטית הם כן מסוגלים לחדור יותר, בינתיים, אולי בגלל שזו רק תקופת הכנה לא רואים את זה מספיק.

29 ספטמבר 2015, 09:23

כן. אין ספק שאם אתה הולך על פליט NBA, זה הדבר היחידי שאפשר להשיג. אין בנמצא שחקן עם סייז ומשחק פוסט אפקטיבי בשלב הזה של העונה. השאלה היא אם בכלל יש כסף להביא שחקן נוסף? גודס התעקש שאין סעיף יציאה בחוזה של פבאריני.
פרסם תגובה