אדגר פו כתב:לדעתי ההצגה של האפמן מול בולוניה עם 29 נקודות ו 18 ריבאונד הייתה הגדולה ביותר של סנטר כלשהוא במכבי מול קבוצה מפלצתית בצבע.
אבל זה עניין של העדפה אישית. אם הייתי צריך לבחור אחד מהשניים לקבוצה שלנו היום הייתי הולך על האפמן.
מסכים. ניקו אומנם שיחק יותר עונות במכבי ומזוהה יותר עם הקבוצה, אבל אם תיקח את סך היכולות של האפמן מול ניקו גם אני הייתי לוקח אותו לפניו. פינשר מדהים, פוסט מצוין, קליעה מחצי מרחק ויותר, נייד, ידיים מצוינות, ריבאונדר מצוין ושחקן הגנה טוב. החבילה השלמה לסנטר. היה יכול לעשות גם נזק בNBA במידה ולא היה נפצע וגומר את הקריירה.
הגיע מ-nowhere למכבי והפך לסנטר הטוב ביבשת בצוותא עם רבראצה. היה לו הכל - פיניש מצויין, פוסט, קליה מחצי מרחק, הגנה טובה, בלוקר, ווינר גדול. אחד מהאחראיים הראשיים על היציאה של מכבי משנות ה90 העגומות.
מעבר למכבי, קריירת הכדורסל שלו הייתה דיי עצובה ונגמרה מהר מהצפוי ומצער כל כך לשמוע שגם החיים לא האירו לו פנים ושמצבו הבריאותי רע מאוד ובגיל צעיר כל כך...
בשבילי האפמן הוא השחקן שהחזיר את מכבי למרכז הבמה , שחקן אדיר והסנטר הכי טוב שדרך פה , וויציץ גם ענק רק שסביבו שיחקו השחקנים הכי טובים באירופה בכל עמדה .
אני חושב שבלי הבחור הזה, אנחנו היינו היום מסקרים ומדברים על סתם עוד קבוצה רגילה באירופה. פעם מצליחה, עם לא, אבל לא אימפריה. האפמן עשה למכבי בשנת 2000 את מה שמיקי עשה למכבי בשנות השבעים. בלעדיו הקבוצה לא היתה חוזרת לבמה המרכזית, וסביר מאוד שהשושלת המופלאה לא היתה נולדת.
אני לא סגור לגמרי על עניין החולצות, אבל אין ספק שמספר 7 של נייט האפמן ראוי להיתלות על תקרת ההיכל, כדי שכולם יזכרו את השחקן והבחור הנהדר הזה.
שמעתי את הקלטת השיחה איתו היום בחדשות הספורט... כואב הלב. מסכים עם יוני - אילולא החבורה המופלאה ההיא של 99/00 והאפמן כמוציא לפועל העיקרי בה, ההסטוריה המכבית הייתה שונה לחלוטין וכנראה טובה הרבה פחות...
איפה יהיה נייט האפמן בעוד חמש שנים? "מה שאני רוצה זה משפחה בריאה, להיות אבא טוב ולראות את אחד הילדים שלי הופך לספורטאי מקצועי. ועוד דבר, יכול להיות שבכלל אאמן את מכבי, תלוי כמה טובה תהיה הכתבה שלך".
האמת שקשה לי להפסיק לחשוב על הסיפור של האפמן. האיש זכה בלוטו והיה ל גג העולם לפני קצת יותר מעשור רק בשביל שתכה בו טרגדיה אחרי טרגדיה ומוות בייסורים נוראיים בגיל 40.
פרט לא ידוע אליבא דאבי סגל : האפמן הגיע למכבי די במקרה. בקבוצה חיפשו גארד וקיבלו קלטת של ולימיר פראסוביץ' הקרואטי ששיחק בפוואנלברדה הספרדית. באותה צפייה בקלטת נקלט בעין דווקא האפמן, סנטר בגובה 2.12 מ' עם תנועה קצת לא שגרתית לשחקן בתפקידו. מכבי החליטה להחתים אותו ולשם כך היא שינתה קונספציה והלכה על סנטר במקום גארד
אדגר פו כתב:פרט לא ידוע אליבא דאבי סגל : האפמן הגיע למכבי די במקרה. בקבוצה חיפשו גארד וקיבלו קלטת של ולימיר פראסוביץ' הקרואטי ששיחק בפוואנלברדה הספרדית. באותה צפייה בקלטת נקלט בעין דווקא האפמן, סנטר בגובה 2.12 מ' עם תנועה קצת לא שגרתית לשחקן בתפקידו. מכבי החליטה להחתים אותו ולשם כך היא שינתה קונספציה והלכה על סנטר במקום גארד
זאת השיטה של מכבי. לוקחים את השחקן הזול בלי קשר לעמדה, ומשנים קונספט. באותה עונה זה הצליח