פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד קרית גת, שבת, 20:10 ערוץ 5

11 אוקטובר 2015, 17:41

אדגר פו כתב:ההשוואה לסופו נראית לי סתם בגלל הדמיון הפיזי לכאורה, אף אחד כאן לא חושב יש להם את אותה יכולת התקפית. לדעתי דיברו על זה שמבחינת ריבאונד והגנה סופו לא היה איזה אקזמפלר טוב,
לפחות לא סופו של השנה האחרונה.

תרפרף שוב על ההודעות.
מעבר לזה שצפריר כבר החליט (על סמך כמה דקות) שאונואקו יותר טוב מסופו בהגנה ובריבאונד, אז היו גם פוסטים שטענו שכל מה שצריך
זה לתת לו את הכדור במקום, ואז הוא יהיה יעיל בערך כמו סופו (לפחות זאת היתה רוח הדברים)...

סופו היה עוגן התקפי של מכבי בשתי עונות, בהן מכבי הגיעה לגמר היורוליג... אין שום קשר בין השחקנים האלה.

11 אוקטובר 2015, 17:43

ד"א, ראיתי במקרה אתמול קטע של סופו הצעיר כשהוא שיחק מול טאו ויטוריה של סקולה ( לדעתי סופו היה אז בן 21 ), אז הוא היה באמת חיה אמיתית בצבע ובלתי עציר. ניער את סקולה כאילו היה אבק.
לדעתי הוא בזבוז לא קטן באיך שהקריירה שלו התפתחה.

ויוני, אני מסכים איתך לגבי ההשוואה המופרכת בין שני השחקנים. ניתן לצפריר להסביר את העניין. אבל זה ששחקן הוא לא סופו לא אומר שהוא לא יכול לתרום בדרכו ולפי התפקיד שמיעדים לו, כמובן.
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 11 אוקטובר 2015, 17:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

11 אוקטובר 2015, 17:44

אני חושב שאנחנו כל שנה חוזרים לדיונים האלה בסופו של דבר.
כל הודעה החורצת גורל של שחקן, לכאן או לכאן, לפני שהתחילה העונה, או לפני שראינו אותו בפעולה מספיק זמן, היא מגוחכת באותה מידה.
זה לא אומר שאי אפשר להביע דעה על ההחתמה כשלעצמה, אלא פשוט לא להתיימר לדעת איך זה יגמר גם.

11 אוקטובר 2015, 17:47

אדגר פו כתב:ד"א, ראיתי במקרה אתמול קטע של סופו הצעיר כשהוא שיחק מול טאו ויטוריה של סקולה ( לדעתי סופו היה אז בן 21 ), אז הוא היה באמת חיה אמיתית בצבע ובלתי עציר. ניער את סקולה כאילו היה אבק.
לדעתי הוא בזבוז לא קטן באיך שהקריירה שלו התפתחה.

ויוני, אני מסכים איתך לגבי ההשוואה המופרכת בין שני השחקנים. ניתן לצפריר להסביר את העניין.

בזבוז או לא, הבחור עשה גמר יורוליג והביא גביע כשחקן משמעותי...

11 אוקטובר 2015, 17:50

MTA2311 כתב:אני חושב שאנחנו כל שנה חוזרים לדיונים האלה בסופו של דבר.
כל הודעה החורצת גורל של שחקן, לכאן או לכאן, לפני שהתחילה העונה, או לפני שראינו אותו בפעולה מספיק זמן, היא מגוחכת באותה מידה.
זה לא אומר שאי אפשר להביע דעה על ההחתמה כשלעצמה, אלא פשוט לא להתיימר לדעת איך זה יגמר גם.

כמו שהצרפתים אומרים, exactement.

11 אוקטובר 2015, 17:59

הדבר הראשון שאמרתי על אונואקו זה שהביאו תואם סופו כי גודס כזה דביל שהוא לא יצטרך להחליף ת׳תרגילים אפילו.
ברור שכשרון התקפי כמו של סופו אין באירופה.

מאידך, אני אופטימי לגבי אונואקו.
אני מרגיש שיש לו כשרון התקפי מספיק ויכולת לתרום קצת יותר יותר מסופו בהגנה ובריבאונד, כך שבסופו של דבר נקבל שחקן טוב, שמול יריבות עם סנטרים חלשים פיזית יוכל גם למקסם את הסייז שלו.
העובדה שלהציג משחקים של 30+20 ודברים בסגנון היא מן הסתם מקור לאופטימיות. הרי המחשבה היא שגם אם נשים את אמבקווה בדי ליג הוא כנראה לא יוכל לעשות את הדברים האלה, אז כנראה שיש לשחקן הזה משהו.

בקיצור, אני אופטימי שגודס יצליח להכניס אותו לסכמות ההתקפיות (כי היה לנו שחקן עם מגבלות דומות), ושהוא מספיק כשרוני כדי לתרום לקבוצה.
האם הוא יכול להיות גורם משמעותי התקפית? אני מאוד מאמין שכן, אבל זה בגלל שאני גם אופטימי. כרגע אני לא יכול להגיד מה התקרה שאני חוזה לו, אבל גם בוודאי שלא לקבוע שהוא פלופ.

11 אוקטובר 2015, 18:35

החציל האצטקי כתב:הדבר הראשון שאמרתי על אונואקו זה שהביאו תואם סופו כי גודס כזה דביל שהוא לא יצטרך להחליף ת׳תרגילים אפילו.

אני מרגיש שיש לו כשרון התקפי מספיק ויכולת לתרום קצת יותר יותר מסופו בהגנה ובריבאונד, כך שבסופו של דבר נקבל שחקן טוב, שמול יריבות עם סנטרים חלשים פיזית יוכל גם למקסם את הסייז שלו.
העובדה שלהציג משחקים של 30+20 ודברים בסגנון היא מן הסתם מקור לאופטימיות. הרי המחשבה היא שגם אם נשים את אמבקווה בדי ליג הוא כנראה לא יוכל לעשות את הדברים האלה, אז כנראה שיש לשחקן הזה משהו.

בקיצור, אני אופטימי שגודס יצליח להכניס אותו לסכמות ההתקפיות (כי היה לנו שחקן עם מגבלות דומות), ושהוא מספיק כשרוני כדי לתרום לקבוצה.
האם הוא יכול להיות גורם משמעותי התקפית? אני מאוד מאמין שכן, אבל זה בגלל שאני גם אופטימי. כרגע אני לא יכול להגיד מה התקרה שאני חוזה לו, אבל גם בוודאי שלא לקבוע שהוא פלופ.

אמבקווה לא יעשה 30+20 כי זה לא סוג השחקן.
זה שהסטטיסטיקה של אונואקו מרשימה על הנייר, לא אומר דבר על יכולת ההסתגלות וההצלחה שלו באירופה. שוב, זאת ליגה עלובה.

11 אוקטובר 2015, 18:44

אחרי ה"איירבול" שרשם מהעונשין אתמול מול קרית גת, אונואקו עבד קשה במהלך האימון היום על זריקות עונשין וזרק לא פחות מ-100 פעמים לסל במטרה לשפר את האספקט הזה במשחק שלו. הניגרי מודע לבעיה הקשה שלו מהקו וגם בחימום לפני משחקים מתרכז בזריקות עונשין, כך שבקבוצה מרוצים מכך שלפחות הוא עובד על חסרונותיו ועושה הכל כדי להשתפר.

11 אוקטובר 2015, 18:50

Holiday_Armadillo כתב:
בקבוצה מרוצים מכך שלפחות הוא עובד על חסרונותיו ועושה הכל כדי להשתפר.

תמונה

11 אוקטובר 2015, 18:50

Holiday_Armadillo כתב:
אחרי ה"איירבול" שרשם מהעונשין אתמול מול קרית גת, אונואקו עבד קשה במהלך האימון היום על זריקות עונשין וזרק לא פחות מ-100 פעמים לסל במטרה לשפר את האספקט הזה במשחק שלו. הניגרי מודע לבעיה הקשה שלו מהקו וגם בחימום לפני משחקים מתרכז בזריקות עונשין, כך שבקבוצה מרוצים מכך שלפחות הוא עובד על חסרונותיו ועושה הכל כדי להשתפר.

זה לא יעזור כל עוד הוא לא ישנה את הטכניקה, דבר שבעייתי לשחקן בגילו.

11 אוקטובר 2015, 18:53

100 זריקות??? זה הכל?
אני זוכר ששמעתי שג'מצ'י היה זורק איזה 1000 שלשות ביום...

11 אוקטובר 2015, 18:55

כן. בגיל 28 הוא פתאום ילמד לקלוע עונשין. בסדר.

11 אוקטובר 2015, 18:58

החציל האצטקי כתב:הדבר הראשון שאמרתי על אונואקו זה שהביאו תואם סופו כי גודס כזה דביל שהוא לא יצטרך להחליף ת׳תרגילים אפילו.

הכל טוב, אבל אל תתפלא אם בעוד חודשיים הוא בחזרה על המטוס לדיליג. הוא לא ממש הראה תנועות פוסט דומיננטיות אתמול ואני בספק אם הוא יוכל לתרגם את המעט שעשה אתמול ליורוליג.

אני מקווה שאתה צודק. אני לא התלהבתי ממה שראיתי אתמול או מאיזה פוטנציאל עלום שיש בבחור הזה.

11 אוקטובר 2015, 19:00

לדעתי זה בכלל עניין של בעיה בעיניים. גם בן אדם רגיל מהרחוב, שלא משחק כדורסל באופן מקצועני, לא יזרוק כל כך גרוע.

בלי קשר, ראיתי פעם סרטון וידאו על איזה זקן מומחה לזריקות עונשין בארה"ב. בסרטון הזה הוא לוקח את הכתבת מערוץ טלויזיה, מסביר לה בערך 5 דקות על מה צריך להקפיד בזריקות עונשין, ואחרי ההסבר הזה היא קולעת 10 מ 10 :)

11 אוקטובר 2015, 19:01

ראיתם את זה?:

11 אוקטובר 2015, 19:02

קשה לי מאוד עם שחקנים שלא קולעים מהעונשין. זה זלזול משווע במקצוע לדעתי.
כל מה שצריך, זה טכניקה סבירה ואימון יום יומי.

מבחינתי שחקן שלא קולע ב80% מהעונשין, זה שחקן שזורק זין.

11 אוקטובר 2015, 19:06

MTA2311 כתב:קשה לי מאוד עם שחקנים שלא קולעים מהעונשין. זה זלזול משווע במקצוע לדעתי.

מבחינתי שחקן שלא קולע ב80% מהעונשין, זה שחקן שזורק איבר מין גברי.

באופן כללי אתה צודק, אבל לא תמיד. יש גם מקרים קיצוניים.
לדוגמא, שאקיל אוניל במשך שנים היה עובד קשה מאוד על זריקות עונשין עם כל מיני מאמנים מיוחדים, כדי שהיריבים לא יעשו לו "האק דה שאק", ועדיין הוא היה קולע בערך כמו סופו.

11 אוקטובר 2015, 19:07

my man כתב:ראיתם את זה?:

תשמע, כשאני משחק טניס בחימום, אני מרגיש שאוטוטו אני מנצח את דג'וקוביץ'. ווינרים על ימין ועל שמאל, חבטות בעוצמה, סלייסים, מה לא...

כשאנחנו מתחילים לשחק, פתאום היד קצת רועדת... כל כדור שני הולך לרשת או לאאוט. שום סרב לא נכנס, ואני מפסיד 6-1 6-1...

קודם שיזרוק זריקה שתהיה קרובה, ואז נדבר על 15 מ-20

11 אוקטובר 2015, 19:09

felix_r כתב:
MTA2311 כתב:קשה לי מאוד עם שחקנים שלא קולעים מהעונשין. זה זלזול משווע במקצוע לדעתי.

לדוגמא, שאקיל אוניל במשך שנים היה עובד קשה מאוד על זריקות עונשין עם כל מיני מאמנים מיוחדים, כדי שהיריבים לא יעשו לו "האק דה שאק", ועדיין הוא היה קולע בערך כמו סופו.

נכון. אבל למעט המקרים המיוחדים, זריקת עונשין זה קצת כמו סרבים בטניס. אתה לא רואה המון שגיאות כפולות בטניס, ומבחינה טכנית מדובר
בפעולה קשה יותר מזריקת עונשין.

11 אוקטובר 2015, 19:15

felix_r כתב:

נכון. אני מדבר על המקרים הסטנדרטיים. לשאק הייתה יד בגודל של אונואקו, מה ש מן הסתם הפך את עניין העונשין לבלתי נסבל עבורו.
פרסם תגובה