פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד קרית גת, שבת, 20:10 ערוץ 5

11 אוקטובר 2015, 19:19

jol9 כתב:
אדגר פו כתב:ד"א, ראיתי במקרה אתמול קטע של סופו הצעיר כשהוא שיחק מול טאו ויטוריה של סקולה ( לדעתי סופו היה אז בן 21 ), אז הוא היה באמת חיה אמיתית בצבע ובלתי עציר. ניער את סקולה כאילו היה אבק.
לדעתי הוא בזבוז לא קטן באיך שהקריירה שלו התפתחה.

ויוני, אני מסכים איתך לגבי ההשוואה המופרכת בין שני השחקנים. ניתן לצפריר להסביר את העניין.

בזבוז או לא, הבחור עשה גמר יורוליג והביא גביע כשחקן משמעותי...

אין ספק שסופו נתן המון למכבי, ולדעתי הוא בטופ 5 של הסנטרים הגדולים בתולדות המועדון. אבל אין ספק שמדובר בשחקן מבוזבז ביחס לפוטנציאל שיש לו, אם ראש ומנטליות חזקה הוא היה יכול להיות שחקן של 10 מיליון דולר בNBA.

11 אוקטובר 2015, 19:59

תמיד העסיקה אותי הסוגייה הזאת של קליעות עונשין.
אני מעולם לא שיחקתי באופן מקצועי אבל בגיל 14 עברנו מדירה לבית פרטי וקנינו סל לחצר.
ראיתי סרטונים של ריי אלן ביוטיוב והייתי זורק שעות על גבי שעות בכל התקופה של חטיבת הביניים עד תחילת התיכון ופיתחתי קליעה ממש לא רעה מבחוץ.

מצד שני, מהעונשין אף פעם לא הצלחתי באמת להשתפר. לא הייתי מצליח לפתח איזשהו רית׳ם קבוע בזריקה.
יכולתי לפתח כזה לסרייה של קליעות למשל אבל אם הייתי עוצר ומתחיל לשחק אחרי כמה שעות או ימים הפורמה של הזריקה הייתה נראית אחרת.

יצא לי לפני כמה שבועות לשחק עם כמה חבר׳ה בני 15-16 בשכונה ודי עשיתי להם בית ספר בכל פרמטר במגרש (לא באמת חוכמה...) חוץ מהעונשין.
זה האמ-אמא של הfundamentals ואם היסודות שלך לקויים לפעמים אתה פשוט לא מצליח להדביק את זה.

11 אוקטובר 2015, 20:10

משה כתב:
jol9 כתב:
אדגר פו כתב:ד"א, ראיתי במקרה אתמול קטע של סופו הצעיר כשהוא שיחק מול טאו ויטוריה של סקולה ( לדעתי סופו היה אז בן 21 ), אז הוא היה באמת חיה אמיתית בצבע ובלתי עציר. ניער את סקולה כאילו היה אבק.
לדעתי הוא בזבוז לא קטן באיך שהקריירה שלו התפתחה.

ויוני, אני מסכים איתך לגבי ההשוואה המופרכת בין שני השחקנים. ניתן לצפריר להסביר את העניין.

בזבוז או לא, הבחור עשה גמר יורוליג והביא גביע כשחקן משמעותי...

אין ספק שסופו נתן המון למכבי, ולדעתי הוא בטופ 5 של הסנטרים הגדולים בתולדות המועדון. אבל אין ספק שמדובר בשחקן מבוזבז ביחס לפוטנציאל שיש לו, אם ראש ומנטליות חזקה הוא היה יכול להיות שחקן של 10 מיליון דולר בNBA.

אכן.
ד"א, 5 הסנטרים הטובים ביותר בתולדות מכבי - האפמן, ניקולה, ויוליאמס, מרסר וסופו . זה לפי דעתי.

11 אוקטובר 2015, 20:16

ואיפה בדיוק דיאור פישר ברשימה הזאת?

11 אוקטובר 2015, 20:21

גל גל כתב:ואיפה בדיוק דיאור פישר ברשימה הזאת?

הוא ברשימת הטופ 5 של משחק הכדורסל באופן כללי.

11 אוקטובר 2015, 20:22

דיאור פישר לא בפול בכלל. אם כבר מעניין, איפה ישתבץ שון ג׳יימס ברשימת הגדולים אי פעם. הקפטן הזר הראשון והיחיד, לא?

11 אוקטובר 2015, 20:42

החציל האצטקי כתב:

דיאור פישר לא בפול בכלל. אם כבר מעניין, איפה ישתבץ שון ג׳יימס ברשימת הגדולים אי פעם. הקפטן הזר הראשון והיחיד, לא?

אולי יהיה אפשר לדחוף אותו לעשירייה הראשונה לקראת הסוף.
בכל מקרה יש את צ'ורה, רשארד גריפית, לי ג'נסון ואולסי לפניו, לפי דעתי. אם אתה רוצה אפשר להכניס את שון למקום עשירי.

11 אוקטובר 2015, 22:13

החציל האצטקי כתב:תמיד העסיקה אותי הסוגייה הזאת של קליעות עונשין.
אני מעולם לא שיחקתי באופן מקצועי אבל בגיל 14 עברנו מדירה לבית פרטי וקנינו סל לחצר.
ראיתי סרטונים של ריי אלן ביוטיוב והייתי זורק שעות על גבי שעות בכל התקופה של חטיבת הביניים עד תחילת התיכון ופיתחתי קליעה ממש לא רעה מבחוץ.

מצד שני, מהעונשין אף פעם לא הצלחתי באמת להשתפר. לא הייתי מצליח לפתח איזשהו רית׳ם קבוע בזריקה.
יכולתי לפתח כזה לסרייה של קליעות למשל אבל אם הייתי עוצר ומתחיל לשחק אחרי כמה שעות או ימים הפורמה של הזריקה הייתה נראית אחרת.

יצא לי לפני כמה שבועות לשחק עם כמה חבר׳ה בני 15-16 בשכונה ודי עשיתי להם בית ספר בכל פרמטר במגרש (לא באמת חוכמה...) חוץ מהעונשין.
זה האמ-אמא של הfundamentals ואם היסודות שלך לקויים לפעמים אתה פשוט לא מצליח להדביק את זה.

קטע... גם אני...
אצלי זה היה קצת אחרת. בערך בקיץ בין כתה ז' לח', הייתי משחק כמעט כל יום עם חבר'ה הרבה יותר גדולים ממני (י"א, י"ב).
כמובן שלא הייתי יכול לעשות יותר מדי, חוץ מלעמוד בחוץ ולזרוק, והיה שם סל נמוך קצת יותר מהרגיל, ואיכשהו זה התחבר לי, והפכתי לקלעי.

ואז בעצם כל הראש השתנה, וזה מה שעשיתי כל הזמן, ובתיכון כבר היתה לי יד ממש טובה.
אני זוכר שבאימוני נבחרת התיכון, אני ועוד מישהו היינו מסיימים משחקים ב-4 שלשות (משחקים עד 12) - 2 הוא ו-2 אני...

מהעונשין, בחיים לא הצלחתי להגיע ליותר מ50%... ובימים הטובים, זה גם היה האחוז שלי משלוש בערך.

(היום אני סתם שמן).

11 אוקטובר 2015, 22:15

jol9 כתב:

(היום אני סתם שמן).

וזקן...

11 אוקטובר 2015, 22:16

לעמוד אחרי האימון ולזרוק עונשין זה לא סקסי, ולא הרבה עושים את זה.
אם כבר עובדים על קליעה, אז עושים את זה לרוב מבחוץ, או מחצי מרחק תוך כדי תנועה.
עונשין זה ריטואל קבוע, שבאמת לא דורש הרבה. אם עובדים על האספקט הזה כמו שצריך, לא צריכה להיות בעיה להגיע לאחוזים גבוהים מאוד.

11 אוקטובר 2015, 22:18

my man כתב:
jol9 כתב:

(היום אני סתם שמן).

וזקן...

תמונה

11 אוקטובר 2015, 22:19

MTA2311 כתב:לעמוד אחרי האימון ולזרוק עונשין זה לא סקסי, ולא הרבה עושים את זה.
אם כבר עובדים על קליעה, אז עושים את זה לרוב מבחוץ, או מחצי מרחק תוך כדי תנועה.
עונשין זה ריטואל קבוע, שבאמת לא דורש הרבה. אם עובדים על האספקט הזה כמו שצריך, לא צריכה להיות בעיה להגיע לאחוזים גבוהים מאוד.

אני בטוח שב-NBA עמדו עם דיאנדרה ג'ורדן ונתנו לו לזרוק גם 200 פעם בסוף האימון מקו כל משחק ולא עזר. יש שחקנים שיש להם לימיט שם

11 אוקטובר 2015, 22:26

לא על הזריקות עונשין שלו יוכרעו משחקים כי הוא פשוט לא יהיה על המגרש אם יגיעו לדקות אחרונות שעונשין יכול להכריע אותם . כל מאמן טירון יודע שמושיבים את הקלעי עונשין הגרועים על הספסל בדקות האלו .
עברות מכוונות כדי ששחקן ילך בכוונה לקוו עושים רק בדקות מכריעות כי ברבעים הראשונים קבוצה תעדיף להגיע לסוף כל רבע כשהיא עם מתחת ל-4 עברות . אין לי בעיה שהוא יסבך שחקנים סתם בעברות ...

11 אוקטובר 2015, 22:30

אם נסכם שנייה את הדיון על קליעות העונשין של אונואקו, אז אם נגיע למצב, שקבוצות יחשבו שהדרך היחידה לעצור אותו היא לשלוח אותו לקו, אז מצבנו טוב מאוד.

11 אוקטובר 2015, 22:33

צריך לזכור שגם באירופה אין אפשרות לעשות "האק דה" כמו ב-NBA

11 אוקטובר 2015, 22:47

yzafrir כתב:לא על הזריקות עונשין שלו יוכרעו משחקים כי הוא פשוט לא יהיה על המגרש אם יגיעו לדקות אחרונות שעונשין יכול להכריע אותם . כל מאמן טירון יודע שמושיבים את הקלעי עונשין הגרועים על הספסל בדקות האלו .
עברות מכוונות כדי ששחקן ילך בכוונה לקוו עושים רק בדקות מכריעות כי ברבעים הראשונים קבוצה תעדיף להגיע לסוף כל רבע כשהיא עם מתחת ל-4 עברות . אין לי בעיה שהוא יסבך שחקנים סתם בעברות ...

תיזכר מה פיני היה עושה לשחקנים כאלה...
זאת חולשה משמעותית מאוד.

11 אוקטובר 2015, 22:50

מי שלא הבין צחקתי לגבי דיאור פישר

11 אוקטובר 2015, 22:53

yzafrir כתב:לא על הזריקות עונשין שלו יוכרעו משחקים כי הוא פשוט לא יהיה על המגרש אם יגיעו לדקות אחרונות שעונשין יכול להכריע אותם . כל מאמן טירון יודע שמושיבים את הקלעי עונשין הגרועים על הספסל בדקות האלו .

כל כך הרבה דיבורים וניתוחים על שחקן שסביר מאוד שלא יהיה פה בעוד חודשיים.
אם אתה קורא את מה שאתה אומר, באמת אפשר לחשוב שמדובר פה באיזה שאק או סופו ולא בשחקן שהתקשה לעשות נקודות בפוסט מול קריית גת.

11 אוקטובר 2015, 22:58

roy1000 כתב:

כל כך הרבה דיבורים וניתוחים על שחקן שסביר מאוד שלא יהיה פה בעוד חודשיים.
אם אתה קורא את מה שאתה אומר, באמת אפשר לחשוב שמדובר פה באיזה שאק או סופו ולא בשחקן שהתקשה לעשות נקודות בפוסט מול קריית גת.

גם על רייס כתבת אותו דבר...
אני מציע להמתין בסבלנות ונראה מה יהיה איתו.

12 אוקטובר 2015, 07:03

yzafrir כתב:גם על רייס כתבת אותו דבר...
אני מציע להמתין בסבלנות ונראה מה יהיה איתו.

יכול להיות, אבל על כל רייס יש 10 היינסים.
אנחנו כמובן נחכה ונראה, אבל בינתיים זה לא נראה טוב. ביום חמישי יהיה מבחן יותר רציני.
פרסם תגובה