חוק המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חוק המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 23:52

אדגר פו כתב:אני צריך לבדוק את המסמכים שלו ? חזקה עלי שמשרד הפנים בדק ואישר על פי חוק ואני משוכנע בזה.

למה אתה מתכוון בהצפה ? כרגע הקבוצות ממלאות את שורות הישראלים שלהם בכל שחקן טוב שהם מוצאים, צבר או ישראלי - מתאזרח. אני לא חושב שצריך להגביל אותם כי גם אין דרך חוקית להגביל אותם.

משרד הפנים גם בדק את המסמכים של ליף והאחרים לא?

אני מתכוון לזה שיביאו לפה כל מיני אנשים במקצוע שלך שאין להם שום קשר לישראל והם יתפסו לך את מקום העבודה וישלמו חצי מהמיסים שאתה משלם ואז יעזבו אחרי שנתיים ובמקומם יגיעו אחרים. גם אז היית טוען שזה לא "שנות ה-70"? ושזה "עולם פתוח"? אני מציע שלא נהפוך את האיזרוח של רוצ'סטי לאיזו מלחמה מצחיקה על זכויות אדם ואידיאולוגיה סדורה ל תחרות בשוק העבודה, כי זה ממש לא המקרה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 23:55

חנו'ש כתב:בימי השושלת הגדולה גם היו לנו 3 מתאזרחים - דריק, בלו ודיון תומאס.
לא זכור לי אז דיבורים על "בעית המתאזרחים", רק על זה שיש למכבי ישראלי אחד בחמישייה.
בקיצור, מה שלא יקרה תמיד ימצאו על מה לדבר.

להגיד שהאדומים פתחו במלחמה בגלל רוצ'סטי זה כמו להגיד שהערבים התחילו באינתיפאדה הנוכחית בגלל אל אקצה (להבדיל אלף אלפי הבדלות כמובן)
זה פשוט לחפש תירוץ!

אבל אף אחד לא פתח במלחמה על דיון תומאס, בלו ושארפ, נכון? אז די ברור שזה לא מספר המתאזרחים שמפריע לקבוצות האחרות, אלא האיכות שלהם, וגם מהירות האיזרוח וההפתעה הייתה פה פקטור.
roy1000

הודעהעל ידי my man » 12 אוקטובר 2015, 23:55

roy1000 כתב:
אדגר פו כתב:אני צריך לבדוק את המסמכים שלו ? חזקה עלי שמשרד הפנים בדק ואישר על פי חוק ואני משוכנע בזה.

למה אתה מתכוון בהצפה ? כרגע הקבוצות ממלאות את שורות הישראלים שלהם בכל שחקן טוב שהם מוצאים, צבר או ישראלי - מתאזרח. אני לא חושב שצריך להגביל אותם כי גם אין דרך חוקית להגביל אותם.

אני מתכוון לזה שיביאו לפה כל מיני אנשים במקצוע שלך שאין להם שום קשר לישראל והם יתפסו לך את מקום העבודה וישלמו חצי מהמיסים שאתה משלם ואז יעזבו אחרי שנתיים ובמקומם יגיעו אחרים. גם אז היית טוען שזה לא "שנות ה-70"? ושזה "עולם פתוח"? אני מציע שלא נהפוך את האיזרוח של רוצ'סטי לאיזו מלחמה מצחיקה על זכויות אדם ואידיאולוגיה סדורה ל תחרות בשוק העבודה, כי זה ממש לא המקרה.

זה בדיוק מה שאני רוצה- שזה לא יהפוך למלחמה על כלום- פשוט לראות ולהנות מכדורסל..
אממה האדומים פה שולחים כוחות לשטח שלי ואני לא יכול לשתוק על זה...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי אדגר פו » 12 אוקטובר 2015, 23:56

כן, אני מאמין שבמקרה של רוצ'סטי אין שום קומבינה כי שמעון מזרחי ומכבי יודעים שמחפשים אותם בפינה והם יזהרו שבעתיים מקבוצה אחרת.

יש לך סיבה לחשוד שהמסמכים מזוייפים ? פנה לתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריך ותתלונן.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 23:59

felix_r כתב:כל השטויות האלה על כביכול ריבוי המתאזרחים, הן שקר מוחלט. תמיד היו בליגה המון מתאזרחים, ותמיד קבוצות איזרחו שחקנים, שממש לא תמיד באמת היו יהודים.

לא מזמן קראתי איזה ראיון עם בראד ליף, שבו סיפר, שרק כאשר חתם בגליל ההנהלה אמרה לו שמעכשיו הוא יהודי...

אני זוכר בסוף שנות ה 80 או תחילת 90 את אליצור נתניה (מועדון דתי, שאמור לדעת טוב מי הוא יהודי) פותחת עם חמישיה של 5 שחקנים שחורים בעידן בו היה מותר רק 2 זרים. 3 "ישראלים": קארל נסרבון, ווילי סימס, טרי פייר + 2 זרים. אז שלא יספרו לכם סיפורים על איך פעם שיחקו הרבה ישראלים...

אתה צודק לחלוטין. סיפור המתאזרחים הוא ממש לא חדש ואני חושב שהיסטורית מכבי דווקא לא הייתה המובילה בסיפור הזה.

אבל שים לב מי הביא את עניין המתאזרחים לפיצוץ - דווקא מתאזרח לבן... די סותר את טענות הגזענות.
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 13 אוקטובר 2015, 00:01

my man כתב:
roy1000 כתב:

זה בדיוק מה שאני רוצה- שזה לא יהפוך למלחמה על כלום- פשוט לראות ולהנות מכדורסל..

הם חדרו לכאן ?
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 00:03

my man כתב:זה בדיוק מה שאני רוצה- שזה לא יהפוך למלחמה על כלום- פשוט לראות ולהנות מכדורסל..

זה בסך הכך מלחמה על כדורסל. אין פה שום כלל או תיאוריה שאפשר להוציא מהמקרה הזה מחוץ לתחום הכדורסל. מכבי רוצה את הייתרון (הקטן לדעתי) שרוצ'סטי נותן לה בתור ישראלי והקבוצות האחרות לא רוצות שהיא תקבל את הייתרון הזה. זה כל הסיפור. אין פה שום קשר לגזענות או זכויות או החלטות עקרוניות בחוק השבות. הכל פה מתחיל ונגמר בכדורסל ומי שמנסה לקחת את המקרה הייחודי הזה ולהקיש לתיאוריות כלליות מופרכות על שוק העבודה, וגזענות וזכויות אדם וכו' פשוט עושה מעצמו צחוק לדעתי (וברא ובראשונה אקוניס וכהן שמדברים שטויות על בר מצווה וכנסיות והשד יודע מה כאילו כזה מה שמעניין אותם).
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 13 אוקטובר 2015, 00:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 00:05

roy1000 כתב:
felix_r כתב:כל השטויות האלה על כביכול ריבוי המתאזרחים, הן שקר מוחלט. תמיד היו בליגה המון מתאזרחים, ותמיד קבוצות איזרחו שחקנים, שממש לא תמיד באמת היו יהודים.

לא מזמן קראתי איזה ראיון עם בראד ליף, שבו סיפר, שרק כאשר חתם בגליל ההנהלה אמרה לו שמעכשיו הוא יהודי...

אני זוכר בסוף שנות ה 80 או תחילת 90 את אליצור נתניה (מועדון דתי, שאמור לדעת טוב מי הוא יהודי) פותחת עם חמישיה של 5 שחקנים שחורים בעידן בו היה מותר רק 2 זרים. 3 "ישראלים": קארל נסרבון, ווילי סימס, טרי פייר + 2 זרים. אז שלא יספרו לכם סיפורים על איך פעם שיחקו הרבה ישראלים...

אתה צודק לחלוטין. סיפור המתאזרחים הוא ממש לא חדש ואני חושב שהיסטורית מכבי דווקא לא הייתה המובילה בסיפור הזה.

אבל שים לב מי הביא את עניין המתאזרחים לפיצוץ - דווקא מתאזרח לבן... די סותר את טענות הגזענות.

מה הקשר בין צבע העור של מר רוצ'סטי לשנאת זרים/חוק מתאזרחים (שיופנה כנגד כל המתאזרחים) גזעני שיו"ר הפועל ת"א וחבריו ההזויים רוצים לרקום?
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2015, 00:07, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אדגר פו » 13 אוקטובר 2015, 00:06

זה כנראה יתרון לא קטן אחרת לא היה מקפיץ את האדומים. :)
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 00:10

אדגר פו כתב:זה כנראה יתרון לא קטן אחרת לא היה מקפיץ את האדומים. :)

אני חושב שזו תגובה יותר אמוציונלית מרציונלית. הביאו להם את פארמר כישראלי ואז פתאום רוצ'סטי שהיה אמור לשחק כזר הפך לישראלי שבוע לפני פתיחת העונה. תראה כמה דקות מכבי משחקת בהרכב שבו רוצ'סטי נמצא על המגרש רק עם עוד ישראלי אחד. אני לא חושב שזה הרבה דקות ובכל מקרה, אני לא חושב שאם היה נרשם כזר, זה היה משפיע על הרקורד של מכבי בליגה. זה משהו נחמד, לא שובר שוויון עם סגל עמוק כמו של מכבי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 00:13

אחדשיודע כתב:מה הקשר בין צבע העור של מר רוצ'סטי לשנאת זרים/חוק מתאזרחים (שיופנה כנגד כל המתאזרחים) גזעני שיו"ר הפועל ת"א וחבריו ההזויים רוצים לרקום?

יו"ר הפועל ת"א שונא רק את הזרים שמשחקים במכבי. הוא מאוד אוהב את הזרים שלו ואם תהיה לו הזדמנות לקחת מתאזרח ברמה של רוצ'סטי, הוא יקפוץ על זה כאילו אין מחר.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 00:16

roy1000 כתב:
my man כתב:זה בדיוק מה שאני רוצה- שזה לא יהפוך למלחמה על כלום- פשוט לראות ולהנות מכדורסל..

זה בסך הכך מלחמה על כדורסל. אין פה שום כלל או תיאוריה שאפשר להוציא מהמקרה הזה מחוץ לתחום הכדורסל. מכבי רוצה את הייתרון (הקטן לדעתי) שרוצ'סטי נותן לה בתור ישראלי והקבוצות האחרות לא רוצות שהיא תקבל את הייתרון הזה. זה כל הסיפור. אין פה שום קשר לגזענות או זכויות או החלטות עקרוניות בחוק השבות. הכל פה מתחיל ונגמר בכדורסל ומי שמנסה לקחת את המקרה הייחודי הזה ולהקיש לתיאוריות כלליות מופרכות על שוק העבודה, וגזענות וזכויות אדם וכו' פשוט עושה מעצמו צחוק לדעתי (וברא ובראשונה אקוניס וכהן שמדברים שטויות על בר מצווה וכנסיות והשד יודע מה כאילו כזה מה שמעניין אותם).

אתה היחידי שעושה מעצמו צחוק. יש עובדות ואתה כרגיל מנסה להתכווח איתן.

עובדה ראשונה - שילוב החוקים בליגה הישראלית נועד להוריד את הרמה של מכבי לכדי הרמה של שאר קבוצות הליגה (וזה לפי ראשי קבוצות שהתבטאו בנושא).
עובדה שניה - רוצ'סטי קיבל אזרחות מתוקף חוקי מדינת ישראל, לאחר שמכבי חיפשה פיתרון להגבלות (ההזויות/בלתי ספורטיביות, יש שיגידו) שנכפו עליה.
עובדה שלישית - חוק כנגד מתאזרחים הוא גזעני ומפלה.
עובדה רביעית - יו"ר שמצהיר כי לא יחתים מתאזרחים הוא גזען ומפלה בין אוכלוסיות.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אדגר פו » 13 אוקטובר 2015, 00:18

roy1000 כתב:
אדגר פו כתב:זה כנראה יתרון לא קטן אחרת לא היה מקפיץ את האדומים. :)

אני חושב שזו תגובה יותר אמוציונלית מרציונלית. הביאו להם את פארמר כישראלי ואז פתאום רוצ'סטי שהיה אמור לשחק כזר הפך לישראלי שבוע לפני פתיחת העונה. תראה כמה דקות מכבי משחקת בהרכב שבו רוצ'סטי נמצא על המגרש רק עם עוד ישראלי אחד. אני לא חושב שזה הרבה דקות ובכל מקרה, אני לא חושב שאם היה נרשם כזר, זה היה משפיע על הרקורד של מכבי בליגה. זה משהו נחמד, לא שובר שוויון עם סגל עמוק כמו של מכבי.

דווקא רציונלי לגמרי.
רוצ'סטי כישראלי נותן למכבי אפשרות לשחק עם חמישייה דומה בליגה ובאירופה. זה יתרון מקצועי.
זה נותן לו יותר דקות משחק בליגה וזה מקטין את התלות בגבוה ישראלי שאין לנו כל כך.
זה פחות כאב ראש לגודס בתמרון בחוק הרוסי.
זה נותן לו תחושת שייכות גדולה לקבוצה ולמדינה וזה יתרגם גם במחויבות בליגה.

לדעתי זה יתרון לא קטן.
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 13 אוקטובר 2015, 00:20, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 00:19

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:מה הקשר בין צבע העור של מר רוצ'סטי לשנאת זרים/חוק מתאזרחים (שיופנה כנגד כל המתאזרחים) גזעני שיו"ר הפועל ת"א וחבריו ההזויים רוצים לרקום?

יו"ר הפועל ת"א שונא רק את הזרים שמשחקים במכבי. הוא מאוד אוהב את הזרים שלו ואם תהיה לו הזדמנות לקחת מתאזרח ברמה של רוצ'סטי, הוא יקפוץ על זה כאילו אין מחר.

אין לי ספק, אבל אין פה טעם לעסוק בפרשנויות. הבנאדם אמר שחור על גבי לבן שהוא לא יחתים אף מתאזרח, לנו נותר לקרוא לו גזען. הביא את זה על עצמו.
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 13 אוקטובר 2015, 00:22, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי חנו'ש » 13 אוקטובר 2015, 00:19

roy1000 כתב:
לא זכור לי אז דיבורים על "בעית המתאזרחים", רק על זה שיש למכבי ישראלי אחד בחמישייה.

להגיד שהאדומים פתחו במלחמה בגלל רוצ'סטי זה כמו להגיד שהערבים התחילו באינתיפאדה הנוכחית בגלל אל אקצה (להבדיל אלף אלפי הבדלות כמובן)
זה פשוט לחפש תירוץ!

אבל אף אחד לא פתח במלחמה על דיון תומאס, בלו ושארפ, נכון? אז די ברור שזה לא מספר המתאזרחים שמפריע לקבוצות האחרות, אלא האיכות שלהם, וגם מהירות האיזרוח וההפתעה הייתה פה פקטור.

אז אתה רוצה להגיד לי שזו לא צביעות??
שאם המתאזרח הוא איזה ילדון יוצא קולג' דרג ז' אז זה בסדר אבל אם הוא מלך הסלים של היורוליג אז זה לא בסדר?? למרות שהקשר שלהם ליהדות או לישראל זהה?
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 00:26

חנו'ש כתב:אז אתה רוצה להגיד לי שזו לא צביעות??
שאם המתאזרח הוא איזה ילדון יוצא קולג' דרג ז' אז זה בסדר אבל אם הוא מלך הסלים של היורוליג אז זה לא בסדר?? למרות שהקשר שלהם ליהדות או לישראל זהה?

יש למישהו ספק שזו צביעות? את חושבת שלרמי כהן אכפת אם ג'ורג' שעלה אתמול מצרפת עשה בר מצווה? ולמליניאק אכפת אם אלכס שהגיע מאוקראינה הולך לכנסיות?

בגלל זה הדיון ה"עקרוני" שאנחנו עושים פה הוא הזוי. זה כאילו שאנחנו מאמינים לשקרים המצחיקים של שני הצדדים ולוקחים אותם ברצינות (ועוד מסיקים מסקנות כלליות גורפות על בסיס זה).
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 13 אוקטובר 2015, 00:32

אחדשיודע כתב:
roy1000 כתב:

אין לי ספק, אבל אין פה טעם לעסוק בפרשנויות. הבנאדם אמר שחור על גבי לבן שהוא לא יחתים אף מתאזרח, לנו נותר לקרוא לו גזען. הביא את זה על עצמו.

האו גזען כלפי מי? הרי אין לו שום בעיה עם זרים בכל הצבעים (שחורים, לבנים ומוקה), ולא הייתה לו שום בעיה עם מתאזרח שבדי. העדפה של מקומיים זה לא גזענות וכמו שאמרתי לאדגר פו, ללכת נגד העדפה של מקומיים בשוק העבודה ישמוט את הקרקע מתחת לכמעט כולם בפורום הזה.

אתה יכול לקרוא לו "גזען" ואתה יכול לקרוא לסטיבן הוקינג "טיפש" ואתה יכול גם לקרוא לרוצ'סטי "שחור". להגיד אפשר הכל.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 13 אוקטובר 2015, 00:43

roy1000 כתב:
אחדשיודע כתב:
roy1000 כתב:

האו גזען כלפי מי? הרי אין לו שום בעיה עם זרים בכל הצבעים (שחורים, לבנים ומוקה), ולא הייתה לו שום בעיה עם מתאזרח שבדי. העדפה של מקומיים זה לא גזענות וכמו שאמרתי לאדגר פו, ללכת נגד העדפה של מקומיים בשוק העבודה ישמוט את הקרקע מתחת לכמעט כולם בפורום הזה.

אתה יכול לקרוא לו "גזען" ואתה יכול לקרוא לסטיבן הוקינג "טיפש" ואתה יכול גם לקרוא לרוצ'סטי "שחור". להגיד אפשר הכל.

הוא גזען כלפי אוכלוסיה מסויימת, כמו חלק גדול מהגזעניים בעולם.
שולדבראנד אגב נולד בארץ, בן לאמא ישראלית-יהודיה ולאבא שוודי שהתגייר, לא מתאזרח.

חלק גדול מהאוכלוסיה בארץ מורכב ממתאזרחים, אם לא הדור הצעיר אז רוב הדור הוותיק שהתיישב בארץ הוא כזה מן הסתם.
להעדיף "אזרחים מקומיים" (לפי ההגדרה שלך) על פני "מתאזרחים" זו אפליה, והעדפה של קבוצה מסוימת באוכלוסיה על פני אחרת.
עצם זה שמחשיבים אותם לזרים ומפרידים אותם משאר האוכלוסיה זו גזענות לשמה.

ותפסיק לכתוב מילים שלא אמרתי ולא אומר. הוקינג לא טיפש, סתם אנטישמי.
רמי כהן, יו"ר הפועל ת"א, שמצהיר בריש גלי שלא יהיה אצלו אף מתאזרח, הוא גזען.
אחדשיודע

הודעהעל ידי עמיר לונ » 13 אוקטובר 2015, 04:57

זה פשוט לחפש תירוץ!

גם שנה שעברה היו לנו שלושה מתאזרחים (ג'ייק כהן, לאנדסברג וטיוס) בקבוצה ולאף אחד לא היה אכפת.
לאף אחד לא שינה אם פתחו עם ג'ייק וטיוס או עם טיוס ולאנדסברג או עם לאנדסברג וטיוס.
רק השנה פתאום לקבוצות חורה שרוצ'סטי פותח.
עמיר לונ
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוקטובר 2015, 08:31

roy1000 כתב:

אני באמת לא ממש מצליח להבין את ההתעקשות שלך...
נניח שאתה צודק, ואין כאן שום גזענות או אפליה...
מכבי בסה"כ איזרחה אדם שיש לו שורשים יהודיים, ושמגיע לו לקבל אזרחות ע"פ חוק השבות. סוף דיון.
למי שזה לא נראה, שיילך וישנה את החוקים של המדינה.

מה שכהן ואקוניס מנסים לעשות, זה לבנות מסגרת עם חוקים חדשים שסותרים את חוקי המדינה, ואין שום סיכוי שדבר כזה יעבור.

אני גם לא מבין את הדוגמא שהבאת לפליקס... אם בעבודה שלי ימצאו אנשים עם שורשים יהודים, שיכולים לבוא לכאן, ולעשות את העבודה,
ואז שיעזבו אחרי שנתיים, ויבואו חדשים, אתה לא חושב שהם היו עושים את זה?
זה לא בדיוק מה שעושים עם האאוטסורסינג להודו?
דוגמא לא קשורה בכלל.

כל אדם עם שורשים יהודים, זכאי לעלות לישראל, לקבל דרכון ואת כל התנאים הסוציאליים, ולקבל את חופש העיסוק לעסוק במה שירצה,
בין אם זה להיות רופא בבית חולים, חוקר באוניברסיטה, מהנדס בהייטק או כדורסלן במכבי. אין שום הבדל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־26 אורחים