על ידי ankram » 10 נובמבר 2015, 09:55
יש פה הרבה דברים נכונים , ואני מסכים עם רובם , ההצעות שהצעתם הם טובות , אבל לצערי לא מיושמות בשטח.
חסימה של גבוה במכבי בהתקפה היא לא חסימה , גם מול אשדוד ראינו את זה , התרגיל היחיד של מכבי שלפחות אני ראיתי הוא היי פיק נ רול , שב90% מהמקרים אינו אפקטיבי כי:
1. הגבוה שחוסם , בא לחסימה אבל החסימה לא ממומשת , כי הגבוה (בד"כ אמבקווה) פשוט לא חוסם אלא בא ובורח מיד לכיוון הסל , אז הוא נשאר עם השחקן שלו והרכז נשאר עם השחקן שלו , זאת מחלה של אמבקווה שגם המאמן שלו שנה שעברה התייחס לזה.
2. הרכז לא מביא את השחקן שלו לחסימה , גם טיילור וגם פארמר לא אגרסיבים בהתקפה ולא מביאים את השחקן שלהם לפיק , ואז שוב קורה שבעצם כלום לא קורה , או במקרה הרע שהגבוה מנסה בכוך לעשות חסימה ואז עושה פאול תוקף.
קבוצה רצינית היתה עובדת על האלמנט הזה ללא הרף כדי להביא אותו לדרגת אומנות , אני לא יודע אם מכי עושה את זה באימונים , אני משער שכן כי גיא הוא אולי מאמן חלש אבל לא אדיוט מושלם , ההשערה שלי היא שהקבוצה הזאת כל כך רכה בהרכב שלה שגם אם היא עובדת על האלמנט הזה , שבאים למשחק מול מישהו שאשכרה פיסי ושומר , הכל מתפרק גם אם עושים את הדברים כמו שצריך , איך אמרו זאת לפני , קל באימונים קשה בקרב. פעם האימונים של מכבי היו חזקים יותר ממשחק בליגה , אנשים היו מפרקים אחד את השני באימון כי רבו על המקום ברוטציה , אני בטוח שכיום זה לא המצב בין השאר בשל ההרכב האנושי של הקבוצה , שמאגד כל כך הרבה שחקני הגנה רעים , כך שמכבי מופתעת כל פעם שהיא באה למשחק , ובצד השני אין פארמר , טיילור וסילבן.
אז איך פותרים את זה? מתאמנים חזק , בדגש על האלמנטים האלו ויצירת תחרות בין השחקנים על רוטציה , לא ייתכן שיבזורי ייתן אקסטרה מאמץ באימון אם לא סופרים אותו.
זאת גם הסיבה שללא קשר לחילופים שצריך לבצע , מכבי צריכה קודם כל לשחרר את הסרחים העודפים שלא נותנים לה שום ערך מוסף ורק גורמים נזק , שיחרור של פאבריני,בנדר ואוננוקו , יתנו הרבה אויר בקבוצה הזאת וילכדו את השורות.
לגבי אוחיון , אני מסכים פה עם הרוב שהוא זורק מדי , בערך פי 3 ממה שהוא צריך, אבל הרבה פעמים זה מחוסר ברירה , יוגב לוקח את 80% הזריקות שלו בגלל שאו פארמר או טיילור פשוט נתקעים בהתקפה עם תרגיל לא ממומש שלא נותן להם שום יתרון על שחקן , וסתם משאיר את ההתקפה עם 8 שניות , משליכים אותו לאוחיון ובעצם מצפים שהוא יציל את המולדת (פארמר עושה את זה ברוב המקרים , פשוט מוותר על הכדור , או יותר נכון בורח ממנו וזאת עיקר הביקורת שלי עליו) , הדקות של אוחיון גם נובעות מזה ש2 המתאזרחים החדשים שלנו פשוט נזק מוחלט בהגנה , נזק שלא מאפשר להם לשחק הרבה דקות ביחד כפי שתוכנן , אני בטוח שגודס לא היה רוצה שיוגב יהיה כל כך משמעותי בקבוצה , פה החיסרון בשחקן שומר וחודר בעמדה 2 זועק לשמיים , בטח על רקע חוסר השימוש המוחלט בדגן יבזורי.