על ידי ankram » 11 נובמבר 2015, 18:35
דיון מעניין להלן השנקל שלי:
בחירת מאמן , אסור לה שהשיקול המרכזי בה יהיה כסף (אלא אם מדובר במליונים לעונה) או קירבה לאחד הבעלים\משפיעים. השיקול צריך להיות מקצועי פרופר , זהו!!.
לא צריך להיות גאון יותר מדי לראות שב15 השנים האחרונות היחידים שהצליחו פה , הם פיני ודיויד (2 וחצי עונות) לא ספחיה,לא קטש , לא אפי , לא גודס , לא צביקה. ב15 השנים האלו עברו פה שחקנים בעשרות מליונים , השערה חפוזה שלי היא שהסכום שהשחקנים המיותרים
שהגיעו למועדון בעיקר בזמן שהמאמנים הפחות מוצלחים אימנו פה , מגיע לכ15 מליון $!!. אני כלל לא מדבר על בריחת לא מעט אוהדים , וכדורסל שלילי שהציגה הקבוצה. מאמן איכותי (שכמובן נותנים לו לברור ולהחליט אלו שחקנים להחתים) , בתכלס חוסך כסף למועדון.
אם תבחר רע בעמדת המאמן , איכות השחקנים שתבחר לא תשנה , מאמן לא איכותי מספיק לא יוכל להוציא מהסגל שלו גם 60% , ובעידן צסק"א ,ברצלונה,ריאל,הטורקיות , מכבי חייבת למקסם את הפוטנציאל של הסגל , אחרת זה נפילה ב TOP8 כל שנה.
בכל מקרה כל עוד שמעון מזרחי מחתים שחקנים כי הפועל ירושליים עצבנה אותו , דייויד פדרמן מחתים שחקנים כי הוא רוצה לקבל קרדיט , או נציגם בצוות המקצועי ניקולה (ניקולה הוא בתכלס עושה דברם של הזקנים) , יחתים מאמן כי הוא מכיר אותו וכי הוא נראה לו אחלה , או יביא שחקנים כי הוא מדבר את שפתם ויכול לעזור להם להתאקלם , ולא לפי היכולת והרזומה המקצועיים , לא משנה איזה מאמן יחתימו ולא משנה איזה פיגורה יביאו.
ז'אן טבק , יכול להיות הצלחה או כשלון , לפעמים זה עניין של מזל (תשאלו את פיני ודיויד) , בהקבלה אני לצוות שלי לא אביא מתכנת עם רזומה דל , ואני כולה ראש צוות , למועדון אגדי כמו מכבי , מאמן עם רזומה כמו שיש לטבק , זה מיקס שהכשלון בו ידוע מראש , זא לא הפרסונה שצריכה לנהל את משחקי מכבי (לפי מה שהוא עשה עד כה).
אם מכבי רוצה לחזור לימים הגדולים שלה היא חייבת אבל חייבת , שהבעלים שלה יהיו מנותקים מהחלטות מקצועיות , וידאגו לכסף שהמועדון מכניס ומוציא , למנות אתמול צוות מקצועי איכותי שיכיל פרסונות מקצועיות אמיתיות (סתם מה שעולה לי בראש זה פיני,ארז ושי האוזמן)
הצוות הזה יבחר מאמן שהוא חייב להיות 1. בעל נסיון , 2. סמכותי 3. אקטיבי על הקווים 4.שבהיסטוריה שלו נלחם והשיג תארים. הצוות הזה + המאמן צריכים לבחור את השחקנים , שמה שאמור להיות הדבר הראשון שבוחנים שחקן זה לא הסטאטיסטיקה שלו ולא הנתונים שלו , הדבר הראשון שצריך לראות על שחקן , זה את המחויבות שלו כלפי המועדון,כלפי הקהל וכלפי חבריו לקבוצה. תנו לי דרק שארפ אחד על פני טיילר ופארמר , למה כל כך אהבו את סופו? כי עף על הרצפה , כי הוא אכל פרקט בשביל המועדון , כי היה אמוציונאלי , לא כי הוא היה סנטר על.
אם מכבי רוצה להיות מועדון גדול , ומגיע לה להיות מועדון גדול , אז היא צריכה לחשוב כמו מועדון גדול , לא להלחץ מאיבוד תארים אם הדרך נכונה , לא להבהל מכשלונות אם הקבוצה מחוברת לקהל , התוצאות יגיעו אם יעבדו נכון.
אם ימשיכו להתנהל כמו שקורה היום וב5 השנים האחרונות , לא תהיה לנו ברירה אלא לפנות לאבינו שבשמיים ולהתפלל אליו שיגיע איזה מלי אמבל כזה או שירעדו הידיים לחריאפה , כי בכדורסל , לא נגיע לשום מקום.
יאללה בהצלחה לוולווגראד.