Mitelka כתב:אני אתן את ה- 2 שקלים שלי כאחד שמסתכל על הדברים מעט מהצד.
למה בכלל אני חושב שאני מהצד ? כי אני רחוק מלהיות אוהד מכבי הקלאסי שאני מניח שכולם פה. למרות שאני מניח שגם זה ניתן לוויכוח. אני חבר בפורום עם אנשים שחולים על מכבי שאחד מהם אוהד חיפה בכדורגל והשני לא אכפת לו בכלל מכדורגל. אני בעצמי מי שראה למעלה את הודעת הפתיחה שלי בדיון ההכרות ראה שאני אוהד קבוצה הזויה לגמרי באלה שורדפים אחרי כדור בדשא.
בשבוע שעבר קיבלתי כרטיסים מהעבודה למשחק נגד ניז'ני. מודה שהתרגשתי בטירוף כי לא הייתי בהיכל נוקיה\אליהו\מבטחים מאז אולי פסטיגל 96. אין לי שום אמצעים כלכליים לשלם 300 פלוס שקלים לכרטיס בודד למשחק אירופאי. וכן, נכון, אני רואה ביזבוז בשיטה שבה מכריעים אליפות במשחק אחד ללכת למשחק ליגה זניח נגד נהריה.
היום זה יהיה המשחק השני שלי בשנים האחרונות.
מאוד נהניתי מהקהל במשחק נגד הרוסים. הייתה מחאה צודקת ושקט מופתי והעידוד ברבעים 2-4 היה מחשמל (טוב, אני בטוח שנגד מילאנו בהצלבה היה יותר מחשמל...אבל זאת דעתי). הרגשתי מפוצץ בגאווה כי עודדנו בטירוף אבל גם הייתה מחאה לגיטימית (יש אוהדים שהיו מגיעים לבעלים הבייתה ומקללים את הנשים שלהם..ראו אוהדי הפועל וטביב) ובאמת הרגשתי גאה להיות חלק מהאוהדים האלה. היה ביזיון עצום מצד ההנהלה שהחרימה את הברושורים שחילקו בכניסה ("מחירים המנויים עלו ב25 אחוזים בשנים האחרונות וכו' ...") למרות שזה לא עזר להם וחילקו בפנים. בכל מקרה אין מה להגיד על ההנהלה הביזיונית כי כבר כולם מדברים על זה מספיק ופחות או יותר כולם צודקים.
אבל היום אני חושב שהם חוטאים למטרה. אוהדים שרוצים לשנות צריכים לעשות מקסימום רעש במינימום נזק מקצועי לקבוצה. לא לעודד מחצית שלמה במשחק השני או השלישי בחשיבותו העונה זאת לא הדרך, לדעתי. יש עוד מעט דרבי? אפשר לא להגיע, למחאות בחוץ ולא להכנס, לתלות על כל הכיסאות הריקים משהו - להשתמש בכל הרשתות החברתיות. זה יהיה רעש עצום בלי נזק כמעט (כן, דרבי, אבל בסך הכל עוד משחק ליגה...) אפשר לעשות הרבה דברים אחרת אבל חוסר עידוד בגמר הגביע לא יעשה רושם על הבעלים ורק יפגע מקצועית. זאת דעתי.
ועוד משהו לדיון שמתפתח תמידית על רולקסים וענייני סושי. הדבר הכי עצוב בעיניי שאנשים הפכו להיות סלקטורים בהגדרתם לאוהדי הקבוצה. מכבי ת"א זאת הקבוצה הכי מצליחה בהיסטוריה של מדינת ישראל והדבר הכי חזק שיצא פה במדינה למעט חיל האוויר. יש לה מאות אלפים של אוהדים. זה בדיוק כמו ברצלונה בכדורגל או יונייטד או אתם תגידו שמצליחים יש סחף עצום של אוהדים. לא כולם היו שם שהפסדנו את האליפות לגליל, נכון, יש כאלה שהתחנכו על ברכי שאראס ובאסטון (לצערי, גם פה) ולא משלימים עם הפסדים או עונות רעות ושוברים את הכלים. אני לא שופט אף אוהד שיוצא 5 דקות לסיום בפיגור 20 לירושלים או צסק"א. כואב לו, לא בא לו לסבול עוד קצת. הוא רוצה ללכת. מי אני שאגיד לו שהוא אוהד פחות מאוהד אחר כי הוא לא החליט להשאר עד הסיום?
המחאה צודקת, הדרך של היום לדעתי לא, ועדיין - איומים על "תשארו רק עם הרולקסים או עם אלה שהולכים 5 דקות לסיום" מביכים. תפסיקו לחלק ציונים לאוהדים אחרים. המאבק (בפעם המאה בפוסט הזה) צודק, הדרך קצת עקומה.
בהצלחה לכולנו היום.
כמה דברים:
הבחירה להחריף את המחאה במשחק הגמר מוצדקת לחלוטין. למחאה במשחק כזה יש אימפקט הרבה יותר גדול ממחאה בסתם משחק ליגה.
גם מבחינה תקשורתית, וגם מבחינת התייחסות ההנהלה לנושא. ובינינו- בין אם הקהל יעודד או לא, הקבוצה גרועה גם ככה. לא העידוד ישפיע אם מכבי תזכה בגביע או לא.
דבר שני, אני מסכים איתך לחלוטין בעניין חלוקת ציונים לאוהדים. יש נטייה ברורה של חלק מחברי הארגונים לעשות זאת. מבחינתם מי שלא מגיע לכל משחק, הוא אוהד נחות יותר.
הם יכולים להתכחש לזה כמה שהם רוצים, אבל זאת הראייה שלהם וזה בא לידי ביטוי בין היתר בתגובות חברי ארגון כאן בפורום כלפי גולשים לא מנויים (אפשר למצוא בארכיון הפורום תגובה מאוד מזלזלת מצד אוהד גייט 11 בת'רד המחאה על צבע הלוגו שהתנהלה בקיץ).
ספציפית בעניין הרולקסים- זאת "בעיה" קיימת בהיכל. אי אפשר להתעלם מכך שיש כמות נכבדת של קהל שמגיע למשחקים על מנת לראות ולהיראות.
תהיה בטוח גם שהם יוצאים מהמגרש לפני הזמן לא בגלל שכואב להם (כנראה זה לא מזיז להם), אלא כדי לצאת מהר מהחניון. לי אישית אין בעיה עם תופעה כזאת העונה, כי אם המועדון לא מכבד את הקהל אז אין סיבה שהקהל יכבד את המועדון.