פארמר

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פארמר

הודעהעל ידי קובי » 05 נובמבר 2011, 23:28

קטש היה השחקן הכי כשרוני בכדורסל הישראלי. בהתקפה היה לו באמת הכל - הוא היה מהיר, בעל שליטה אבסולוטית בכדור, קליעה טובה מכל הטווחים, וירטואוז.
לא סתם הניקס החתימה אותו לשתי עונות בקיץ 98. הדבר היחיד שמנע מקטש להיות הישראלי הראשון בליגה הטובה בעולם ולהתמודד על מקומו כרכז עם צ'ארלי וורד וכריס צ'יילדס, היא השביתה הארורה ההיא בעונת 50 המשחקים והאליפות הראשונה וההסטורית של הספרס ב-98/99.

קטש היה באמת שחקן מדהים והצליח מאז היותו ילד להוביל כל קבוצה אליה השתייך, כולל הנבחרת ומכבי ת"א הגדולה, שאליה הגיע (לאחר שכמה שנים קודם לכן סירב) כרכז שני לצד גיא גודס, שנפצע בתחילת העונה ופינה את מקומו דיי מהר לילד המוכשר.
הפציעה של עודד, ממנה לא הצליח לחזור, קטעה קריירה מופלאה של שחקן באמת מדהים, שרק השתפר וחיזק את חסרונותיו תחת שרביטו של אובראדוביץ'.
מלבד זאת, הוא תמיד גילה ענווה, צניעות ורגישות, דבר שגרם לרבים להתחבר לקטש הצעיר באותה התקופה. בניגוד לתדמית העצלן שלה הוא 'זכה' כמאמן, דווקא כשחקן היה ידוע כמשקיען ואחד העובד קשה גם לאחר גמר האימונים. אפילו הופקה קלטת ללימוד כדורסל לילדים על ידו (אחלה קלטת, אגב... (; )

לעיתים מכעיסה אותי הקלות שאנשים שוכחים את תרומתו לנבחרת והשנים הטובות במכבי, לנוכח קריירת האימון הדועכת מחד וההצלחות הגדולות של מכבי מנגד, דווקא לאחר שעזב את הקבוצה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 05 נובמבר 2011, 23:56

אני חושב שהאופן הביקורתי (ואולי הביקורתי מדי) בו אנו שופטים היום שחקנים ישראלים, מעיד שלא שכחנו את תרומתם של שחקנים ישראלים גדולים כמו שפר, דניאל, מיקי, מוטי, נדב, ג'מצ'י ובראש ובראשונה קטש, שהיה ככל הנראה הכשרוני ביותר מבין כל הכדורסלנים הישראליים בכל הזמנים.
יחד עם זאת, קטש הוא כנראה השחקן האחרון שהיה גם מתוצרת מקומית וגם מן הטובים ביותר מאירופה לעמדתו (ובמקרה של עודד, לא רק לעמדתו).
השחקנים הישראלים הבכירים שהגיעו אחרי קטש והיו אמורים להמשיך את דרכו (אם בכלל ניתן למצוא כאלו), נמצאו בקבוצות איכות נמוכות בהרבה מאילו שהוא היה שייך אליהם, ולמעשה, נמוכות יותר גם מאילו ששקחנים פחות נוצצים מקטש היו (אולי חוץ מכספי ואליהו).

כמו כן, מאז אותו דור מופלא של שחקנים ישראלים, אנו גם מצפים לראות לצד הכשרון והיכולת, גם מקצוענות ואישיות חיובית. הרבה בגלל האישיות ומקצענות שהפגין עודד.

אין ספק שבסוף שנות ה90 הוצבו פה סנטרדטים גבוהים ביותר עבור שחקנים ישראלים, ולדאובני, ניתן לספור היום על יד אחת את אילו שבאמת עמדו בהם לאחר פרישתו של עודד.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 06 נובמבר 2011, 08:35

מסכים איתכם. קטש היה שחקן מסוג אחר, שלא רואים היום.
כשרון ישראלי מספר אחד בכל הזמנים - על זה אין ויכוח, ופציעה אחת נוראית שפשוט גמרה קריירה שהיתה מגיעה עוד יותר גבוה.

אחרי התקופה של קטש ונדב (שבערך פרשו באותו הזמן אם אני זוכר נכון), הכדורסל הישראלי נמצא בקיפאון. אמנם הצמרת של השחקנים
מורכבת מאחלה שחקנים שבעולם כמו כספי, ליאור, יותם ופניני, אבל אחריהם יש ואקום עצום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 06 נובמבר 2011, 21:38

אם כבר אתם מזכירים את קטש,
אםת יכולים לתאר לי קצת את הדברים שקטש עשה על המגרש?
לצערי הוא שיחק כשהייתי ילד בעצמי ולא היה לי את המוח להבין מקצועית את התרומה שלו על המגרש.
אני רק זוכר שכשהוא הגיע למגרש ברמת גן הרגשתי שכאילו ראש הממשלה הגיע, וזכיתי לראות אותו מקרוב.
במה הוא היה חזק? למה בזיכרון שלי הוא אולי השחקן הטוב באירופה כשהיה בשיאו?
יכולת הכדרור? קליעה? חכמת משחק? מניהיגות?.... אשמח לדעת מאלה שהיו מבוגרים יותר בתקופתו.
~Box & 1~

הודעהעל ידי dod » 06 נובמבר 2011, 21:44

קליעה מכל טווח

יכולת חדירה מעולה עם הטעיות שהיו זורקות שחקנים לכל הרוחות
dod

הודעהעל ידי felix_r » 06 נובמבר 2011, 21:45

~Box & 1~ כתב:אם כבר אתם מזכירים את קטש,
לצערי הוא שיחק כשהייתי ילד בעצמי ולא היה לי את המוח להבין מקצועית את התרומה שלו על המגרש.
אני רק זוכר שכשהוא הגיע למגרש ברמת גן הרגשתי שכאילו ראש הממשלה הגיע, וזכיתי לראות אותו מקרוב.
יכולת הכדרור? קליעה? חכמת משחק? מניהיגות?.... אשמח לדעת מאלה שהיו מבוגרים יותר בתקופתו.

כשהמציאו את ה YOUTUBE גם היית קטן? ;)

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 06 נובמבר 2011, 21:54

אני זוכר את המשחק הזה. נדמה לי שבסוף זה נגמר צמוד, ונדמה לי גם שזה היה אחד המשחקים הראשונים של מכבי באותה העונה, שפחות או יותר הגדיר
את מערכת היחסים בין וינקו לבין קטש.

איזו נוסטלגיה...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 06 נובמבר 2011, 21:55

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 07 נובמבר 2011, 10:35

felix_r כתב:
~Box & 1~ כתב:אם כבר אתם מזכירים את קטש,

כשהמציאו את ה YOUTUBE גם היית קטן? ;)

אחחח הייתי במשחק הזה.
כמדוני, זה היה המשחק השני בעונת ילובאץ.

במה קטש היה חזק? אז כנראה שחוץ מהגנה, הוא היה חזק בהכל.
שליטה אבסולוטית בכדור הן ביד ימין והן ביד שמאל, יכולת חדירה וירטואוזית ויד קטלנית מחוץ לקשת.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 07 נובמבר 2011, 11:10

האמת ששנות ה 90 היו מדהימות מבחינת רמת הכשרון אצל שחקנים ישראלים. מאוד חבל שדווקא הכשרונות הגדולים של אותו העשור ברובם לא הגיעו לשיא קריירה בגלל פציעות. קטש, שפר (בגלל המחלה), גודס, יואב ספר ועוד - כולם הפסיקו לשחק לפני השיא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 07 נובמבר 2011, 21:49

אוקיי,
עכשיו אני מתחיל להבין :-)

21 נקודות במחצית מול ריאל מדריד, פשש.
ואני שואל, למה כזה קשה לייצר את עודד קטשים גם בזמננו?
למה היום העסק כל כך צולע בכל מה שקשור לפיתוח כשרונות?
הרי תיקח שחקן כמו אוחיון למשל, שלדעתי יש לו יכולות אתלטיות ברמה של גארד אמרקיאי לכל דבר
תוסיף לזה ראש ישראלי שזה כבר יתרון, אולי משהו במאמנים בעצם הבעיה?
~Box & 1~

הודעהעל ידי LIAV10 » 07 נובמבר 2011, 22:06

~Box & 1~ כתב:אוקיי,

הרי תיקח שחקן כמו אוחיון למשל, שלדעתי יש לו יכולות אתלטיות ברמה של גארד אמרקיאי לכל דבר

עצם זה שמשקיעים לירות בספורט בארץ..
אם היו משקיעים קצת יותר במתקנים ובמשכורת של מאמנים ומדריכים לגילאים הקטנים הכל היה אחרת..
תאר לעצמך איזה רמת אתלטיות הייתה פה אם כבר בגילאי 8 היו מתחילים לעשות אימוני כושר פעם בשבוע (כמובן אני לא מדבר על משקולות, זה לא לגיל, אני מדבר על מגוון מתיחות לחיזוק השריר, עבודת רגליים, דילגיות..אבל למה שמאמנים ישקיעו מאמץ אם הם בקושי מרוויחים?), מי שגבוה הוא סנטר מי שנמוך הוא גארד, ואז יש לנו סנטרים בגובה 2 מטר במקום שיהיו פורוורדים..אין למדינה שלנו את הבייסיק..
וואלאק, בכסף שאתם קונים את הסוללות לטילים תשקיעו גם פעם ב-5 שנים בענפים המרכזיים..
אבל לא, פה מחכים לאיזה רוסי שסבתא רבה שלו יהודייה שיביא לנו אולי מדליית ארד בניגון על חלילית עם הנחיריים..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי nati0nal » 07 נובמבר 2011, 22:15

LIAV10 כתב:

אם היו משקיעים קצת יותר במתקנים ובמשכורת של מאמנים ומדריכים לגילאים הקטנים הכל היה אחרת..
תאר לעצמך איזה רמת אתלטיות הייתה פה אם כבר בגילאי 8 היו מתחילים לעשות אימוני כושר פעם בשבוע (כמובן אני לא מדבר על משקולות, זה לא לגיל, אני מדבר על מגוון מתיחות לחיזוק השריר, עבודת רגליים, דילגיות..אבל למה שמאמנים ישקיעו מאמץ אם הם בקושי מרוויחים?), מי שגבוה הוא סנטר מי שנמוך הוא גארד, ואז יש לנו סנטרים בגובה 2 מטר במקום שיהיו פורוורדים..אין למדינה שלנו את הבייסיק..
וואלאק, בכסף שאתם קונים את הסוללות לטילים תשקיעו גם פעם ב-5 שנים בענפים המרכזיים..
אבל לא, פה מחכים לאיזה רוסי שסבתא רבה שלו יהודייה שיביא לנו אולי מדליית ארד בניגון על חלילית עם הנחיריים..

צחוק צחוק קח את כול הספורטים או ספורטאיות באתלטיקה קלה ותראה שכמעט כולם מהמגזר הרוסי . בסופו של דבר אין פו השקעה בספורט
nati0nal

הודעהעל ידי Runner30 » 07 נובמבר 2011, 23:19

כבר דובר ודוסקס רבות בנושא.
לא משנה כמה תשקיע בספורט, החינוך בבית דוחף בכוון ההפוך.
פעם כולם רצו להיות עו"ד ורופאים, היום מהנדסים וטייסים ומחר בנקאים.
הספורט נשלט בידי עסקנים, עולם תחתון ועיתונות, שפוגעת בתדמית של ספורטאי ומחפשת את השלילי.
Runner30

הודעהעל ידי LIAV10 » 08 נובמבר 2011, 11:13

nati0nal כתב:
LIAV10 כתב:

צחוק צחוק קח את כול הספורטים או ספורטאיות באתלטיקה קלה ותראה שכמעט כולם מהמגזר הרוסי . בסופו של דבר אין פו השקעה בספורט

לא צחקתי על הרוסים, פשוט אמרתי שישראל רק מחכה לאיזה אחד שיעשה עלייה ואולי אולי יביא איזה מדליית ארד בענף ספורט שלא מעניין רבים..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי jol9 » 08 נובמבר 2011, 11:20

LIAV10 כתב:
nati0nal כתב:
LIAV10 כתב:

לא צחקתי על הרוסים, פשוט אמרתי שישראל רק מחכה לאיזה אחד שיעשה עלייה ואולי אולי יביא איזה מדליית ארד בענף ספורט שלא מעניין רבים..

ספורטאים עולים זה דבר יפה אבל מאוד נקודתי. דווקא אני הייתי משקיע יותר במאמנים עולים. זה ידוע שדווקא מהמגזר היהודי היו לאורך השנים לא מעט מאמנים
גדולים, גם בברה"מ לשעבר. חלק מהם מצליחים להשתלב בספורט הישראלי (בשחייה, בהתעמלות אומנותית וכו') אבל זה לא מספיק.
כמו שהעולים הם קריטיים לחלוטין לעולמות הרפואה, האקדמיה וההייטק, ככה גם אפשר לעשות שימוש בידע ובנסיון העצומים של מאמני הספורט.

ד"א בינתיים העולים מחבר העמים אחראים על ההישגים בענפי הספורט מהיותר חשובים בעולם - אתלטיקה והתעמלות, בעוד שאר ההישגים
הגדולים שלנו מגיעים באמת מענפי ספורט זניחים יחסית כמו גלישה וג'ודו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 08 נובמבר 2011, 11:38

להעביר כסף מביטחון המדינה לספורט, לא יקרה.
עם כל האהבה שלנו לתחום בכלל, ולכדורסל בפרט, עצם העובדה שכל יום מטפטפים בעיתונים איזו מדינה חדשה
עומדת עלינו לכלותינו, ומבקשת להשמידנו, גורם אוטומטית שכספי החירום וחסכונות המדינה יוקצו להגנה על החיים,
לפני שמגינים על הספורט.
גם קטש שפר וג'מצ'י גדלו להיות מה שהם במסגרת תקציב נמוך כמו שהיום ואפילו פחות.
אני יכול להגיד לכם כאחד ששיחק כדורסל מספר שנים מהקט-סל עד נערים,
שתשוקה כמו שהיתה לי לכדורסל לא חושב שיש, ובכל זאת, הרגשתי שלא עושים עם זה כלום,
כל אימון עשינו רק תרגילים וקצת ספרנטים, שום שיחות, שום הדרכה.
היו איזה שני שחקנים שהיו בקשר אישי טוב עם המאמן והם קיבלו דקות משחק,
כל השאר התאמנו התבאסו הלכו.
אין שום סיכוי לפתח שחקנים בדרך הזו וזה לא קשור לשכר נמוך,
מאמן שאוהב ויודע לאמן, ידע להעביר את זמן העבודה כשהוא
מפתח ומכוון שחקנים, ולא רק חותם על יום עבודה וחוזר הביתה.
~Box & 1~

הודעהעל ידי LIAV10 » 08 נובמבר 2011, 12:08

~Box & 1~ כתב:להעביר כסף מביטחון המדינה לספורט, לא יקרה.
עם כל האהבה שלנו לתחום בכלל, ולכדורסל בפרט, עצם העובדה שכל יום מטפטפים בעיתונים איזו מדינה חדשה
עומדת עלינו לכלותינו, ומבקשת להשמידנו, גורם אוטומטית שכספי החירום וחסכונות המדינה יוקצו להגנה על החיים,
לפני שמגינים על הספורט.
גם קטש שפר וג'מצ'י גדלו להיות מה שהם במסגרת תקציב נמוך כמו שהיום ואפילו פחות.
אני יכול להגיד לכם כאחד ששיחק כדורסל מספר שנים מהקט-סל עד נערים,
שתשוקה כמו שהיתה לי לכדורסל לא חושב שיש, ובכל זאת, הרגשתי שלא עושים עם זה כלום,
כל אימון עשינו רק תרגילים וקצת ספרנטים, שום שיחות, שום הדרכה.
היו איזה שני שחקנים שהיו בקשר אישי טוב עם המאמן והם קיבלו דקות משחק,
כל השאר התאמנו התבאסו הלכו.
אין שום סיכוי לפתח שחקנים בדרך הזו וזה לא קשור לשכר נמוך,
מאמן שאוהב ויודע לאמן, ידע להעביר את זמן העבודה כשהוא
מפתח ומכוון שחקנים, ולא רק חותם על יום עבודה וחוזר הביתה.

לא להעביר, אמרתי להוסיף פעם בכמה שנים..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי felix_r » 08 נובמבר 2011, 12:54

לא היתי אומר שזה הכל עניין של כסף.
זה הרבה יותר עניין של השקעה מצד הילדים ורמת הדחיפה של ההורים.
אצלנו כשהילד מקבל ציונים רעים בבית הספר ההורים באים להרביץ למורה במקום לדאוג שהילד ישקיע יותר בלימודים... אז למה אתה מצפה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 12 נובמבר 2011, 21:23

פארמר= הסופו של הגארדים? :rolleyes
~Box & 1~

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Shay_uzan, מרסר ו־28 אורחים