rc4991 כתב:לא מאמין שאני נכנס לזה שוב אבל שמואל תפסיק כבר עם השטויות שלך
הם מורתעים אבל זה לא אומר שהם לא ממשיכים להתעצם, אולי זה מתנגש גם עם הבועה ההזויה שלך שאפשר להשמיד את הטרור בעזה (ואני מדבר על התסריט האופטימי של השמדת כ-ל הטרור) ושלא יצוצו שם עוד חמאסניקים וארגוני טרור (מתי תבין שאידיאולוגיה אי אפשר להשמיד?)
ובנוגע למנהרות, לישראל יש מערכת נגד הדבר הזה מהקיץ (והיא עדיין משתפרת)
אתה ממש לא צריך להיכנס לתוך הרצועה ולהתחיל מלחמה (וזה מה שיקרה) על מנהרות שנמצאות בעזה ולא עברו את הגבול
דבר שלישי, חשבת על זה שלישראל יש פיתרון אבל הם מעדיפים שחמאס ישקיע הרבה מאוד כסף (שאין לו) וכוח אדם על משהו שבסוף יתברר להם כלא אפקטיבי? (זו בדיוק ההארה שהם קיבלו עם כיפת ברזל במלחמה האחרונה)
1. אותה תשובה שעניתי לאור. אני חושב שיש קשר ישיר בין התעצמות להרתעה.
ארגון כל כך מורתע לא היה מעז להתעצם בחצר של היריב שלו, זאת התגרות לשמה. הם יודעים ישראל לא תגיב ומנצלים את המצב. כל מדינה אחרת הייתה מגיבה.
2. ממה שידוע לי, כרגע אין מערכת מבצעית ומוכחת שיכולה לזהות מנהרות. הטכנלוגיה הזאת עדיין לא ממומשת במלואה. יש כל מיני כלים שמסייעים לאיתור מנהרות, אבל זה רחוק מלהיות פתרון יעיל.
3. זה כבר חלומות באספמיה. המנהרות הללו אפקטיביות מאוד וזה הוכח במבצע האחרון. ההישגים הגדולים ביותר של החמאס היו כתוצאה מפעולות שיצאו ממנהרות התקפיות.