Yellow11 כתב:yanay21 כתב:Yellow11 כתב:yanay21 כתב:אני לא אגרור אותך לדיון הזה יותר מדי, כי לא נעים לי להתנפל לי אחרי שכתבת רק מילה וחצי, אבל:
אני לא אוהב את האמונה הפטליסטית הזו, "אנחנו לקוחות שבויים". כל אחד יכול פשוט לקום וללכת, וגם אם מישהו אחר יקנה את המנוי שלך, זה לא אומר שזה אומר שעדיף שאתה תקנה, כי בעיה שלו שהוא נותן לזה יד, אתה צריך לאפשר לו את זה.
שער 11, כבודם במקומם מונח, לא הודיעו על חרם מנויים, כי כמו שקובי היה אומר, הם רכים. דווקא הם האוהדים שהיו יכולים לזעזע את המערכת, תחשוב שכל היציע המעודד היה פשוט קם והולך, הייתה דממה בהיכל, רק הרולקסים והאוהדים המזדמנים. הם היו יכולים לגרור אחריהם לא מעט אוהדים. ואם המצב שהתרגלנו אליו בשנתיים האחרונות ימשיך, זה על הראש שלהם. כי צריך למצות את כל האופציות לפני שנכנעים. אם יגיע היום שבו כל ארגוני האוהדים לא יגיעו במשך עונה, אפילו שתיים, וכלום לא ישתנה, אז פאק איט. אבל כרגע, אוהדי מכבי תל אביב לא כיסו אפילו אחוז מהאופציות שעומדים בפניהם. וזה למה, בעצם, כל ה"חרם" בגלל המחירים לא עבד, כי ההנהלה בונה, ובצדק, על חוסר האומץ של ארגוני האוהדים. זה שחמט לפני המהלך הראשון.
אם אתה רוצה לקנות, תקנה, זכותך, ואין לי שום זכות להטיף לך. אבל קח בחשבון שגם אם המנוי הוא ב100 שקל, זה לתת יד לביזיון הכי גדול בתולדות מכבי תל אביב. כל עוד לא מיצית את האופציות שלך כיחיד, חבל להיכנע.
אני אענה לך בהרחבה עוד כמה דקות, אבל קודם שאלה קטנה- היית מנוי פעם ?
כמעט, אבל לא. למרות שהבטחתי לעצמי שאם ישתנו פה סדרי עולם, אני עושה מנוי. גם אם בקושי אגיע למשחקים(שזה כנראה מה שיקרה, כי לא ממש יהיה לי איך להגיע רוב הזמן)
זה יהיה קצת מבולגן כי אני מהנייד אז סליחה מראש.
תקשיב, אני חלילה לא מזלזל בך, אבל אם היית מנוי היית מבין על מה אני מדבר.
אני יכול לומר שלפחות שליש מהמנויים הם בכלל לא אוהדים, בעונה האחרונה לדוגמא ישבו לידי 2 חברים בני 40 שאשכרה התכתבו בווצאפ וקראו כתבות בגלובס חצי מהמשחק.
עוד דבר שחשוב שתבין, על הזין של ההנהלה העידוד והאווירה בהיכל, הזיז להם שבדרבי 30 הפרש חצי היכל היה ריק וכל המשחק שימון שמע ברכות מאוהדי הפועל ? לא...
אם שער 11 היו עושים חרם הוא היה סוחף בלחץ 1500-2000 איש, שרובם מהיציעים הזולים (ההנהלה הייתה מוכרת את המנויים האלה כמו צ'יפס)
דרך אגב, כבר היום יש רשימת המתנה של 300 איש בערך להיכל (!), מידיעה.
ובקשר למה שאמרת,אתה צודק שאסור לתת לזה יד אבל אני פשוט לא מסוגל לראות משחק יורוליג/דרבי מהבית, כבר היו מקרים שהגעתי להיכל עם חום 39-40... אז אני מנסה לנתב את זה להשקעה כספית מינימלית, ו1200 שקל זה מחיר סביר ביותר ל15 משחקי יורוליג מובטחים.
דווקא כי אני לא מנוי, קשה לי עם המצב. כשאני מדבר על חרם מנויים, אני מתכוון אל אנשים כמוך, אנשים שממש אוהבים את הקבוצה. דווקא בגלל האהבה הזו, שמושכת אותך להיכל עם 40 מעלות חום(מייקל ג'ורדן היה גאה בך על המאמץ!), אני מצפה לפעולה חריפה. דווקא בגלל העובדה שאתה מוציא כסף, לא משנה אם הרבה או מעט, אני מצפה לנקיטת עמדה לא מתפשרת. אם שער 11 היו עושים חרם, נגיד והיה סוחף 1500 איש, ובוא נגיד שחצי מהמנויים האלו היו נמכרים שוב, אבל האווירה הייתה אחרת. כי שער 11 זה ארגון אוהדים. זה לא הרולקסים, היו מרגישים את החיסרון שלהם שם.
וגם אם נגיד שההנהלה שמה זין, ולא אכפת להם, לא שווה לנסות? נגיד וזה לא יעבוד, אז לא יעבוד. אבל לוותר לפני שאפילו מנסים נשמע לי כמו שכנוע עצמי של אוהדים שפשוט לא מתחשק להם להפוך שולחנות כשצריך. אני לא מצפה ממך להעלות את ההיכל באש(אם כן, תעדכן בכל מקרה), אבל הכניעה הזו מוציאה אותי מדעתי, ודווקא כי אני לא מנוי. אם הייתי מנוי, ואני אומר לך את זה בוודאות ,לא הייתי מחדש. ואני אוהב את הקבוצה הזו ברמות שלא נעים לי אפילו להודות. הרי אתה בעצמך אמרת שאסור לתת לזה יד, וזה למה אתה מצמצם את ההשקעה שלך. אז אם אתה מכיר בזה, שהמצב נורא, למה לתת חצי עבודה?
זה נראה כאילו הקהל(ואני לא מתכוון אליך) עובר את אותו תהליך ההתנוונות שעוברת הקבוצה בכלל, וההנהלה בפרט-מאוד שבעים, שאננים, אדישים, ואם מתרסקים שנתיים ברצף, אז לא נורא, כי הכול יחזור לקדמותו שנה הבאה.
אפשר לצחוק על הפועל ירושלים כמה שבא לנו, ובצדק, כי הם אפסים. אבל בשנתיים האחרונות, באופן יחסי, העונות שלהם טובות משלנו. וזו מסקנה עצובה, כי העונות שלהם מחפירות.
וכמו שכתבתי קודם, זה לא העניין של האם 1200 שווה את כמות משחקי היורוליג. כי על קבוצת יורוליג טובה, שאנחנו גם אוהבים, קשה לשים תג מחיר(אורי, תוריד שוט, כתבתי תג מחיר). אבל זה גם דיון אחר לחלוטין, ואני גם לא חושב שאפשר לקרוא למה שאנחנו עוברים הנאה, בטח לא בשנה שאחרונה, שלא שיחקנו משחק אחד יפה לעין, לפני שנתיים עוד היו כמה.
בסופו של דבר, זה פשוט בעיניי: אם אנחנו מסכימים שיש מחדל בקבוצה, וזה משהו שקשור לאנשים שמנהלים אותה, לשבת ולחכות שהם ימותו זו פשוט כניעה. וזה בסדר, זו בחירה, אבל זה די לוקח לכל מי שמחדש מנוי את הלגיטימציה להיות מתוסכל, לפחות לעונה הקרובה, כי אחרי שנתיים, זו כבר לא הפתעה אם נעוף בחצי גמר ליגה, אם לא נעשה הצלבה, אם נושפל מול ירושלים כל העונה.