סרטים 2

כאן מדברים על הכל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: סרטים 2

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 יולי 2016, 02:17

MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:יום יבוא, כשנפסיק להיות בטטות כורסה, אנחנו צריכים לעשות מפגש פורומי בהיקף פסיכי ולדבר על כל החפירות האלו

אתה מוזמן להצטרף למפגש הבא שלי ושל כרמל

עלינו מבוססת הסידרה ''הפרלמנט''
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 13 יולי 2016, 02:18

MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:יום יבוא, כשנפסיק להיות בטטות כורסה, אנחנו צריכים לעשות מפגש פורומי בהיקף פסיכי ולדבר על כל החפירות האלו

אתה משלם עליי?

בטח אתם שכנים, גרים בשתי ווילות צמודות
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי my man » 13 יולי 2016, 02:19

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אין לך ספק שיש אלוהים, נכון? גם לי אין ספק שאין, ואני מאוד נחרצת בעניין (כמו שאתה רואה)

אבל היה לי ספק ואפילו די גדול והייתי ממש על סף לחצות את הכביש..אבל לא הייתי נחרץ לפה או לשם וזה מה שנתן לי להגיע למקום הבירור שאליו הגעתי וזה גם מה שאמרתי לך בתחילת הדיון - שאשתי מזמינה אותך לשיחה על כל הדברים האלה שאני לא יכול לדון איתך עליהם - טאבולה ראסה- זה החלק הכי חשוב שמתחילים לדבר בשיח כזה אם אתה מגיע בנחרצות וכמו קיר אז שום דבר לא יצא מזה..

אני לעולם לא אאמין במשהו שלא כולל 100% הרגשה, מחשבה וידיעה שאין אלוהים

אוף אני מת מעייפות..
זהעוד דבר שאני לא מבין למה זה כל כך חשוב לך? ואם תבררי ותגלי שטעית?
בסופו של דבר רק מכוחו אנחנו מי שאנחנו..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי MTA2311 » 13 יולי 2016, 02:20

yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:

אתה משלם עליי?

ידעתי שאתה חבר שלי רק בשביל הכסף.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 יולי 2016, 02:20

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:אין לך ספק שיש אלוהים, נכון? גם לי אין ספק שאין, ואני מאוד נחרצת בעניין (כמו שאתה רואה)

אבל היה לי ספק ואפילו די גדול והייתי ממש על סף לחצות את הכביש..אבל לא הייתי נחרץ לפה או לשם וזה מה שנתן לי להגיע למקום הבירור שאליו הגעתי וזה גם מה שאמרתי לך בתחילת הדיון - שאשתי מזמינה אותך לשיחה על כל הדברים האלה שאני לא יכול לדון איתך עליהם - טאבולה ראסה- זה החלק הכי חשוב שמתחילים לדבר בשיח כזה אם אתה מגיע בנחרצות וכמו קיר אז שום דבר לא יצא מזה..

אוף אני מת מעייפות..

אני לא אברר ואגלה שטעיתי כי אני לא טועה
אנחנו לא מכוח של אף אחד, אלא אם כן אתה מדבר על המפץ הגדול, הטבע ואבולוציה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 13 יולי 2016, 02:21

MTA2311 כתב:
yanay21 כתב:
MTA2311 כתב:

אתה משלם עליי?

ידעתי שאתה חבר שלי רק בשביל הכסף.

לא נכון, זה גם בשביל הקוקאין והזונות.

סתם, אתה חיים בלב :heart אני דווקא שונא עשירים בד"כ
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי my man » 13 יולי 2016, 02:22

Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
my man כתב:

אוף אני מת מעייפות..

אני לא אברר ואגלה שטעיתי כי אני לא טועה
אנחנו לא מכוח של אף אחד, אלא אם כן אתה מדבר על המפץ הגדול, הטבע ואבולוציה

מחר...
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי yanay21 » 13 יולי 2016, 02:22

ותקשיבו, להתווכח על אלוהים זה יותר עקר מלהתווכח על דת. דת זו מערכת של ערכים ואמונה, עוד יש מקום לדיון. על אלוהים אין שום מקום לדיון, כי אין מנצחים בדיון כזה. כל אחד בא ממקום אחר לגמרי
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 יולי 2016, 02:23

my man כתב:מחר...

לא
אני מוכנה להתווכח על פרשנויות וחוקים, אני לא מוכנה להתווכח על עובדות ועל מדע
ואני לא מוכנה להתווכח על איזה פיתרון פייסני שאומר שהמדע ואלוהים לא סותרים אחד את השני
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 13 יולי 2016, 02:25

Holiday_Armadillo כתב:

לא
ואני לא מוכנה להתווכח על איזה פיתרון פייסני שאומר שהמדע ואלוהים לא סותרים אחד את השני

כי את כל כך בקיאה בהכל? די נו...יש מקום לשאלות אבל את לא מוכנה לקבל את זה שיש מצב שבצד השני ממך יש גם תשובות..
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 יולי 2016, 02:26

my man כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

לא

כי את כל כך בקיאה בהכל? די נו...יש מקום לשאלות אבל את לא מוכנה לקבל את זה שיש מצב שבצד השני ממך יש גם תשובות..

שום תשובה שכוללת את אלוהים לא מקובלת עליי ולעולם לא תהיה מקובלת עליי
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 13 יולי 2016, 02:35

Holiday_Armadillo כתב:

לא

רק כשאת אומרת "אני לא מוכנה להתווכח על עובדות ועל מדע" אל תתבלבלי בין עובדות לבין תיאוריות, כי תיאוריות הן משש לא עובדות.

תיאוריית האבולוציה של דארווין היא תיאוריה שכנראה נכונה, אבל זאת לא עובדה.

תיאוריית המפץ הגדול גם היא רק תיאוריה, שאין שום אפשרות להוכיח אותה. מה גם שהתיאוריה הזאת תמשיך להיות פופולארית בדיוק עד לרגע שתיאוריה אופנתית אחרת תופיע.

גם המדע הוא לא קדוש. בכל שנה מגלים דברים חדשים ולא פעם קורה, שמה שהיה נחשב לנכון לפני 10 שנים, היום כבר נחשב למוטעה לחלוטין.

יש הרבה מדענים שמאמינים באלוהים או באיזשהו כח עליון. מוזר, אבל זה שכיח.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 יולי 2016, 02:36

זה לא שכיח, מעל 90% מהמדענים הנחשבים בעולם הם אתאיסטים
רק בגלל שרוצים שזה יהיה נכון מוצאים כל מיני ''מדענים'' שמאמינים גם באלוהים, הדעות שלהן הן כקליפת השום בקהילה המדעית
ותאוריות בשפת המדע הן מוסכמות נרחבות, כמעט עובדות
תזות הן ''תאוריות'' של העולם הפשוט, תאוריות הן משהו שרוב קהילת המדע מסכימות עליו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 13 יולי 2016, 02:58

Holiday_Armadillo כתב:זה לא שכיח, מעל 90% מהמדענים הנחשבים בעולם הם אתאיסטים
רק בגלל שרוצים שזה יהיה נכון מוצאים כל מיני ''מדענים'' שמאמינים גם באלוהים, הדעות שלהן הן כקליפת השום בקהילה המדעית

את אומרת את זה בתור מדענית שמסתובבת בחוגים של מדענים?

Holiday_Armadillo כתב:ותאוריות בשפת המדע הן מוסכמות נרחבות, כמעט עובדות
תזות הן ''תאוריות'' של העולם הפשוט, תאוריות הן משהו שרוב קהילת המדע מסכימות עליו

מוסכמות או לא, הן עדיין לא עובדות, וסביר להניח שלעולם לא יצליחו להוכיח את רובן. סביר גם להניח שבעוד 10-20 שנה ימציאו תיאוריות חדשות, שיגידו משהו אחר לחלוטין ממה שרוב המדענים מאמינים בו עכשיו.

מבחינתי תיאוריית המפץ הגדול סבירה בדיוק באותה המידה כמו הסבירות לקיומו של אלוהים (וזה למרות שאני אתאיסט). כי פשוט אין שום סיכוי שאיזשהו מדען יודע מה קרה לפני 100 מיליארד שנה במרחק של מיליארד שנות אור מהמקום שהמדען הזה נמצא.

אולי בעתיד הרחוק מאוד, כאשר האנושות תתפזר בגלאקסיה, ותלמד דברים שלא חלמה עליהם בימינו, אולי רק אז המדענים יהיו מסוגלים להתקרב לאמת בקשר לדרך בה נוצר היקום. ועד אז כל התיאוריות כמו תיאוריית המפץ הגדול, הן לא יותר מסיפורי סבתא
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 יולי 2016, 03:03

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:זה לא שכיח, מעל 90% מהמדענים הנחשבים בעולם הם אתאיסטים

את אומרת את זה בתור מדענית שמסתובבת בחוגים של מדענים?

Holiday_Armadillo כתב:ותאוריות בשפת המדע הן מוסכמות נרחבות, כמעט עובדות

מוסכמות או לא, הן עדיין לא עובדות, וסביר להניח שלעולם לא יצליחו להוכיח את רובן. סביר גם להניח שבעוד 10-20 שנה ימציאו תיאוריות חדשות, שיגידו משהו אחר לחלוטין ממה שרוב המדענים מאמינים בו עכשיו.

מבחינתי תיאוריית המפץ הגדול סבירה בדיוק באותה המידה כמו הסבירות לקיומו של אלוהים (וזה למרות שאני אתאיסט). כי פשוט אין שום סיכוי שאיזשהו מדען יודע מה קרה לפני 100 מיליארד שנה במרחק של מיליארד שנות אור מהמקום שהמדען הזה נמצא.

אולי בעתיד הרחוק מאוד, כאשר האנושות תתפזר בגלאקסיה, ותלמד דברים שלא חלמה עליהם בימינו, אולי רק אז המדענים יהיו מסוגלים להתקרב לאמת בקשר לדרך בה נוצר היקום.

אני אומרת את זה בתור מישהי שחלק גדול מהזמן החופשי שלה (והלא כל כך חופשי) הולך לטובת דברים שקשורים בעולם הזה
וכן, יש תוכניות/ספיישלים מעניינים מאוד על שילוב דת ומדע או מה קהילת המדע חושבת על הדת ובאף אחד מהדברים האלה ה''מדענים הדתיים'' לא היו שום דבר חוץ מפשרנים הזויים שניסו לשלב בין דת ואיזשהו כוח שלא קיים
הדעות שלהם נשמעו מוזרות במקרה הטוב וטיפשיות במקרה הרע

בקהילות המדעיות, תאוריה נחשבת הכי קרוב לעובדה שיש
כשבן אדם שרוצה להפריך משהו מעולם המדע ואומר ''אבל אתם קוראים לזה תאוריה'', כל מדען מתחיל יסביר לו שתאוריה לא אומרת את אותו הדבר בחוגים המדעיים כמו שהיא משומשת בעולם האזרחי

כשאומרים תאוריה מתכוונים שיש מספיק בסיס ומספיק ניסויים בשביל להסכים עליה כעל הדבר הכי נכון ומדויק
זה לא הסוף, לעולם לא יפסיקו ללמוד ולגלות דברים חדשים, אבל זה לא אומר ש-e=mc2 לא יהיה תקף בעוד 100 שנה, כמו שזה שאיינשטיין חזה את גלי הכבידה לפני פחות או יותר אותו הזמן, אושר רק עכשיו
למדע יש בסיס חזק ולומדים ממנו, לא מחליפים אותו
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 13 יולי 2016, 03:14

כדאי לך לקרוא על אמונותיו של אלברט איינשטיין. הוא לא האמין באלוהים, אבל גם לא היה אתאיסט

https://en.wikipedia.org/wiki/Religious ... t_Einstein
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 יולי 2016, 03:15

הוא מתקופה אחרת
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 13 יולי 2016, 03:45

Holiday_Armadillo כתב:הוא מתקופה אחרת

איינשטיין חי בתקופה אחרת? הוא חי בתקופה המודרנית. מת ב 1955. זה לא שהוא חי בימי הביניים.

לגבי התיאוריות השונות. את חייבת להבין, שתיאוריות נקראות תיאוריות כי הן מבוססות על הנחות כאלה או אחרות. לא רק על עובדות.

הבעיה עם התיאוריות האלה היא בכך, שחלק העובדתי בהן הוא קטן יחסית, ואילו חלק ההנחות בהן הוא גדול הרבה יותר. ככל שהנושא של התיאוריה כלשהי רחוק יותר מאיתנו במרחק ו/או בזמן, ככה קטן יותר החלק העובדתי והחלק ההנחות גדול יותר.

בואי אני אתן לך דוגמא. תארי לעצמך שאת נמלה קטנה, שחייה לה בקן של נמלים באמצע המדבר. לילה אחד את ישנה בתוך הקן שלך עם שאר הנמלים, ופתאום את שומעת רעש נורא שמרעיד את כל הקן. כשאת קמה בבוקר ומנסה לצאת מהקן את מגלה שכמות אינסופית (יחסית לגודל שלך) של חול מכסה את הקן. אלו היו 10 משאיות שבאו בלילה ושפכו שם חול לבנית כביש חוצה מדבר. את הנמלה הכי חכמה בעולם, אבל את לא מודעת לקיומו של בן אדם, ולא לקיומן של משאיות חול. את יודעת רק שהיה רעש נורא ופתאום יש רק חול אינסופי. אלה העובדות היחידות שאת יודעת: א) היה רעש נורא, ב) יש כמות אינוספית של חול מעל הקן שלך... מה ההסבר שאת יכולה לתת למה שקרה? העובדות שלך הן מוגבלות ביותר. רעש וחול שהופיע כתוצאה מהרעש. ההסבר היחיד שאת יכולה להמציא הוא תיאוריית המפץ הגדול. מהתחלה הכל היה ריק. אחר כך בא הרעש (המפץ) שיצר את כל החול האינסופי :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 יולי 2016, 03:55

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:הוא מתקופה אחרת

איינשטיין חי בתקופה אחרת? הוא חי בתקופה המודרנית. מת ב 1955. זה לא שהוא חי בימי הביניים.

לגבי התיאוריות השונות. את חייבת להבין, שתיאוריות נקראות תיאוריות כי הן מבוססות על הנחות כאלה או אחרות. לא רק על עובדות.

הבעיה עם התיאוריות האלה היא בכך, שחלק העובדתי בהן הוא קטן יחסית, ואילו חלק ההנחות בהן הוא גדול הרבה יותר. ככל שהנושא של התיאוריה כלשהי רחוק יותר מאיתנו במרחק ו/או בזמן, ככה קטן יותר החלק העובדתי והחלק ההנחות גדול יותר.

בואי אני אתן לך דוגמא. תארי לעצמך שאת נמלה קטנה, שחייה לה בקן של נמלים באמצע המדבר. לילה אחד את ישנה בתוך הקן שלך עם שאר הנמלים, ופתאום את שומעת רעש נורא שמרעיד את כל הקן. כשאת קמה בבוקר ומנסה לצאת מהקן את מגלה שכמות אינסופית (יחסית לגודל שלך) של חול מכסה את הקן. אלו היו 10 משאיות שבאו בלילה ושפכו שם חול לבנית כביש חוצה מדבר. את הנמלה הכי חכמה בעולם, אבל את לא מודעת לקיומו של בן אדם, ולא לקיומן של משאיות חול. את יודעת רק שהיה רעש נורא ופתאום יש רק חול אינסופי. אלה העובדות היחידות שאת יודעת: א) היה רעש נורא, ב) יש כמות אינוספית של חול מעל הקן שלך... מה ההסבר שאת יכולה לתת למה שקרה? העובדות שלך הן מוגבלות ביותר. רעש וחול שהופיע כתוצאה מהרעש. ההסבר היחיד שאת יכולה להמציא הוא תיאוריית המפץ הגדול. מהתחלה הכל היה ריק. אחר כך בא הרעש (המפץ) שיצר את כל החול האינסופי :)

התקופה שבה הוא חי הייתה שונה לחלוטין מבחינת אתאיזם

ועם כל הכבוד לתאוריית הנמלה, עם כמה שאנחנו קטנים (ואנחנו פצפונים במידות שאין לתאר) יכולות המחקר שלנו ויכולת הסקת המסקנות קצת יותר מתקדמת משלהן

בגלל זה כל יום שומעים על דרך חדשה לגלות דברים, כי אנחנו מפתחים את ההבנה שלנו ביקום ובכוכב שלנו
זה לא אומר שההנחה הכוללת משתנה, זה אומר שמוצאים דרכים לאשר ולחזק אותה

תאוריית המפץ הגדול קיימת כבר משנות ה-20 ורוב מוחלט בקהילת המדע מסתכל עליה כעל ההסבר לאיך היקום התחיל, זאת לא תאוריה יפה וחסרת ביסוס
לא השיגו את כל הפרטים וההוכחות, אבל מדענים מסביב לעולם מקבלים את הנתונים הקיימים כמפתח ליצירת היקום
כנ''ל לאבולוציה
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yanay21 » 13 יולי 2016, 11:40

מזל שזה לא דיון על תקרת שכר בNBA, רק תארו לכם מה היה קורה אם אחד שיודע היה מצטרףXD
סמל אישי של המשתמש
yanay21

הקודםהבא

חזור אל פורום שכונה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־0 אורחים