הנפילות הגדולות של מכבי עם זרים בעשור האחרון

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הנפילות הגדולות של מכבי עם זרים בעשור האחרון

הודעהעל ידי yarinsaky » 29 נובמבר 2011, 20:31

לדעתי אתם עושים כאן קצת סלט - שחקנים כמו לאזמה הם לא נפילה, בטח לא נפילה גדולה. נפילה גדולה זה שחקנים שהגיעו עם רזומה ושם ואיכזבו בגדול. שחקנים בינוניים
שנתנו פחות או יותר מה שציפו מהם זה לא בהכרח נפילות. זה אולי אכזבה קצת.( אני ממש לא התאכזתי מלאזמה כי לא היו לי ציפיות גדולות ממנו, כולם ידעו שזה בעיקר שחקן הגנה ).

שאייר, בינתיים, הוא בהחלט נפילה.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי aribari24 » 29 נובמבר 2011, 20:37

זוכרים את ווילי אנדרסון?

1998, המאמן יורם חרוש.. מגיע אנדרסון עם רזומה בנ.ב.א, נפצע בברך ומשוחרר אחרי שניים וחצי משחקים
aribari24

הודעהעל ידי aribari24 » 29 נובמבר 2011, 20:38

ומהחליף היה אפילו שם יותר גדול... דיוויד בנואה... עוד כשלון

ומה עם זדרבקו רדולוביץ? קלעי בחסד שהגיע באותה עונה ושבר תטבעות
aribari24

הודעהעל ידי מקאדו » 29 נובמבר 2011, 20:39

לאזמה הוא 2.03 בלחץ שבגלל שלאמפה היתגלה כשחקן שהקשר היחיד שלו לעמדה 5 זה העובדה שהוא 2.11 מ' , הוא נאלץ להיתמודד עם ענקיי היורוליג בנחיתות גובה מכריעה.
מקאדו

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 נובמבר 2011, 20:59

אני חושב שצ'יימברס לא היה כזה פלופ.
סה"כ, הוא עמיד ממוצעים יפים (לרבות משחק של 30 נקודות) בקבוצה שלא היתה כ"כ רחוקה מלהעפיל לפיינל-פור.

פלופים יותר רציניים היו ווילפרד קינג ודיויד אנקראם או בעצם, יעקב אדלר.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 29 נובמבר 2011, 21:42

שחף כתב:חביב, לא חושב שפליקס קיבל 800 אלף. אולי ברוטו. אבל הוא דוגמא קלאסית לשחקן שאף אחד לא ציפה ממנו לתרום ואני לא חושב שגם וויליאמס שווה שם מקום. הסיכוי ששניהם ישתלבו בהצלחה ביורוליג נראה היה נמוך מלכתכילה. פליקס אולי שווה מקום כי חוץ מוויט אין אף שחקן שהרוויח כל כך הרבה ושיחק כל כך מעט. סטפון לאזמה לא היה שחקן כל כך רע ואף אחד לא ציפה שייתן תרומה התקפית נכבדת.

מה זה? איפה פליקס עובד בשביל משכורת כזאת??? גם אני רוצה. :D
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 29 נובמבר 2011, 21:49

yarinsaky כתב:לדעתי אתם עושים כאן קצת סלט - שחקנים כמו לאזמה הם לא נפילה, בטח לא נפילה גדולה. נפילה גדולה זה שחקנים שהגיעו עם רזומה ושם ואיכזבו בגדול. שחקנים בינוניים
שנתנו פחות או יותר מה שציפו מהם זה לא בהכרח נפילות. זה אולי אכזבה קצת.( אני ממש לא התאכזתי מלאזמה כי לא היו לי ציפיות גדולות ממנו, כולם ידעו שזה בעיקר שחקן הגנה ).

שאייר, בינתיים, הוא בהחלט נפילה.

לא חובה.
אפשר לעשות רשימה של הזרים הכי גרועים ששיחקו כאן בעשור האחרון.

ד"א, כמות כזאת מטורפת של זרים כושלים, וזרים למקצוע, כמו שאומר קופמן, היא תוצאה ישירה של השינוי הגדול שחל בכדורסל האירופאי
בכל מה שקשור בזרים.
זה עוד סימן לכך שיש להעדיף איכות על כמות, ולא להשתולל עם בחירות הזויות של שחקנים.

באופן כזה, גם אם הנדריקס, הוא לא הסנטר הכי טוב בשוק, הוא עדיין טוב ועדיף על כמעט כל מועמד אחר, שיהיה בבחינת חתול בשק.

לגבי לאזמה - חביב ידוע כ"חובב" גדול של לאזמה. אין שום קשר בינו לבין הרשימה הזאת, לא בשיטת הציפיות-אכזבות, לא בשיטת היכולת הגרועה, ולא באף שיטה
אחרת שאפשר לחשוב עליה.
היו עשרות זרים פחות טובים ממנו במכבי בעשור האחרון. רק בעונה של אפי, היו איזה עשרה כאלה.... :happy2
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 29 נובמבר 2011, 22:39

בחרתי שלא להכניס את חלק מהזרים המצחיקים מעונת אפי-גרשון, בגלל שרובם הגיע רק באמצע העונה, הם שיחקו כאן רק כמה חודשים, וגם ככה הם נועדו להיות שחקנים משלימים ולא היו מהם הרבה צפיות (מאותה סיבה גם לא ציינתי את ירטין).

את לאמפה לא הכנסתי בגלל שאני לא חושב שמדובר בנפילה, אלא פשוט בחוסר התאמה.
לאמפה לא היה שחקן כ"כ גרוע, אלא פשוט לא התאים לסגל של מכבי באותה עונה ולא הצליח להתחבר.
לאמפה חזר להוכיח את עצמו לאחר שנזרק ממכבי, הוא נתן עונות מצויינות ביורוקאפ, ורק בעונה שעברה זכה ביורוקאפ וגם נבחר לשחקן המצטיין בליגה הרוסית.
אגב, לאמפה הוא היחיד מכל השמות שהועלו כאן שהוא עדיין שחקן יורוליג (למרות שאינו פעיל כרגע).

כאשר מורידים את כל החבורה הזאת, אז אין מנוס מלהכניס את לאזמה לרשימת 10 הפלופים הגדולים של העשור.
שחקן נטול יסודות בסיסיים בכדורסל, מאוד לא קבוצתי (שמא נאמר אנוכי), רבאונדר די בינוני ביחס לתפקידו, בור ענקי בהתקפה ואינו מסוגל לחפות על אותו החסרון בהתקפה בצדו השני של המגרש, במיוחד כאשר מולו עמד גבוה חזק (ובמקרים כאלו, הוא היה בור משני צדי המגרש).
אין ספק שמדובר באחד הגובהים הזרים הפחות טובים ששיחקו במכבי עונה שלמה. אני די בטוח שעל כך כמעט כולנו נסכים.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 30 נובמבר 2011, 05:31

אין ספק ששתי הנפילות הגדולות של מכבי בעשור האחרון ואולי בכל הזמנים הם רודני ווייט , שחקן ששבועיים לפני שחתם הרביץ לשחקן יריב עם מקל של מטאטא....ורודני ביופורד שהכריז על עצמו ביום שנחת שהוא יותר טוב מפארקר.....
אגב הייתי בקלות מכניס לרשימה גם זרים כמו קירק פני , פוט , סימונס , וויליאמס , גיינס , פליקס , קאמינגס ולאמפה , יחד עם ווייט וביופורד משלימים רשימה של כשלונות הרבה יותר גדולים מלאזמה (שדווקא היה לא רע בכלל ) וויז שהיה לא יציב אבל לא נגר מוחלט...
שייר עוד לא נפילה כי הוא פשוט לא משחק וגם הוא לא זר ולא יקר...כשהוא יסיים את הקדנציה שלו במכבי אז נוכל לשפוט אותו...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי ni4ni » 30 נובמבר 2011, 13:05

אם מדברים על שנות התשעים, רדולוביץ' ודיוויד בנואה אז תזכירו גם את ניקולה לונצ'אר. עוד שחקן (יחד עם חוסיין בשוק) שהובא כפוטנציאל גדול והעונה במכבי גמרה לו את הקריירה.
ni4ni

הודעהעל ידי jol9 » 30 נובמבר 2011, 17:12

חביב אורנג'ד כתב:בחרתי שלא להכניס את חלק מהזרים המצחיקים מעונת אפי-גרשון, בגלל שרובם הגיע רק באמצע העונה, הם שיחקו כאן רק כמה חודשים, וגם ככה הם נועדו להיות שחקנים משלימים ולא היו מהם הרבה צפיות (מאותה סיבה גם לא ציינתי את ירטין).

לאמפה לא היה שחקן כ"כ גרוע, אלא פשוט לא התאים לסגל של מכבי באותה עונה ולא הצליח להתחבר.
לאמפה חזר להוכיח את עצמו לאחר שנזרק ממכבי, הוא נתן עונות מצויינות ביורוקאפ, ורק בעונה שעברה זכה ביורוקאפ וגם נבחר לשחקן המצטיין בליגה הרוסית.
אגב, לאמפה הוא היחיד מכל השמות שהועלו כאן שהוא עדיין שחקן יורוליג (למרות שאינו פעיל כרגע).

כאשר מורידים את כל החבורה הזאת, אז אין מנוס מלהכניס את לאזמה לרשימת 10 הפלופים הגדולים של העשור.
שחקן נטול יסודות בסיסיים בכדורסל, מאוד לא קבוצתי (שמא נאמר אנוכי), רבאונדר די בינוני ביחס לתפקידו, בור ענקי בהתקפה ואינו מסוגל לחפות על אותו החסרון בהתקפה בצדו השני של המגרש, במיוחד כאשר מולו עמד גבוה חזק (ובמקרים כאלו, הוא היה בור משני צדי המגרש).
אין ספק שמדובר באחד הגובהים הזרים הפחות טובים ששיחקו במכבי עונה שלמה. אני די בטוח שעל כך כמעט כולנו נסכים.

לא לא. לאזמה אולי לא בין עשרת הזרים הכי טובים ששיחקו כאן, אבל הוא בטח לא בין עשרת הפחות טובים, כי אם כן אז צריך להכניס לשם גם את סמית', את ג'יימס, את לאנגפורד וכו'.
הוא היה זר סולידי ששיחק בסדר גמור. לא מבריק, אבל בטח ובטח שלא נזק כמו השמות האחרים ברשימה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 30 נובמבר 2011, 18:35

איזה ת'רד טוב (:
מהסתכלות על העשור הזה, יש למעשה שנה אחת בולטת במיוחד מעל כולם - שנת 08/09 של אפי ופיני. רכבת זרים כזו מעולם לא נחתה במועדון. ורכבת זרים כ"כ כושלת ולא איכותית. בניית הקבוצה ע"י אפי הייתה פשוט כשלון חרוץ ורכבת הזרים הבינוניים שבאו בעקבות הבנייה הלקוייה, בתקופת פיני שלאחר מכן, היו בינוניים להחריד.
היו כאן זרים שהגיעו ולא שיחקו, היו זרים ששיחקו ולא פגעו ומסיבה כלשהי המשיכו לקבל קרדיט.

בדירוג שלי, התחשבתי גם בענייני דקות משחק ומשך הפעילות בקבוצה באותה העונה:

11-10-9-8) ארבעת המקומות האחרונים ברשימה המפוקפקת הזו ניתנת לאלו שלמעשה לא ממש שיחקו ועשו את הנזק בדרכם הם:
* מוריליו דה רוסה (07-08) - בקיץ 07 הוחתם לחוזה תלת שנתי בקבוצה, אך לא הצליח להשתלב בקבוצה והושאל לאקדמיק סופיה. ב-08 הוחזר לקבוצה לאחר פציעתו של פייזר, אך גם אז לא הצליח להשתלב. שחקן שחתם כסנטר צעיר ומבטיח וסיים 3 עונות מחוץ למכבי ת"א והאמת בהצלחה טובה למדיי מצידו. מבחינת הציפיות של מכבי, הפוטנציאל פשוט לא התממש במקום הנכון ולרמה הנכונה.
* אלטון בראון (08-09) - עונת אפיני. פיני רוצה להוסיף קצת מסה בצבע ומחליט להנחית את אלטון בראון המוכר, בעיקר מעונת חולוניה וצלחת האליפות.
בראון, השלישי שבבראונים באותה עונה, כרגיל, עם הצהרות בשמיים ודיבורים אינסוף, מגיע לכאן שמן בהרבה מהנורמה לשחקן כדורסל ומשוחרר מפה דיי מהר. עפ"י הפרסומים דאז, מכבי נאלצה לשלם לו לא מעט. רשלנות נטו של ההנהלה והצוות המקצועי, שחשבו שהנחיתו כאן שחקן מוכר, אך למעשה קיבלו חתול מאוד מאוד שמן בשק.
* ג'ף פוט (10-11) - שחקן צעיר שאמור היה להיות, לתפיסת הקבוצה, סנטר מבטיח מאוד לעתיד. מגיע לכאן ממכללה אנונימית, כנראה בראשות ההנהלה ובלאט. יש הזוקפים את 'נקודות הזכות' למזרחי, יש לשלף ויש לבלאט. בכל אופן, הגיע לכאן שחקן שכנראה לא היה רשום בפנקס של אף סקאוט, או מאמן ברחבי הגלובוס ואיכשהו התגלגל למכבי ת"א וגזר קופון שמן של מליון דולר ל-4 שנים.
* רודני ווייט (08-09) - הראשון לאוסף של אפי מ-09\08 (more to come...) - אחד שבא לפה עם עבר מאוד מפוקפק וממוצעים מרשימים מהליגה הסינית הנידחת. אפי הביא אותו לפה כשחקן מרכזי וחשב שהוא עצמו (אפי) יהיה המברג שיכניס את הברגים חזרה לראש של האיש הזה... רק לא הבין שהברגים כבר נפלו ממזמן. קופון פשוט ענק הוא גזר פה ע"ח הצהובים ולא שיחק ולו דקה אחת ביורוליג.
היה מדורג אצלי מעלה מעלה ברשימה השחורה, אבל מאחר ולא שיחק כאן כמעט, הוא זוכה למקום המפוקפק והמכובד יותר.

7) קירק פני (05-06) - הובא בעונה טובה מאוד של הצהובים, אבל אחרי האופוריה של השנתיים הקודמות להן. בא לכאן על תקן קלעי שקט וטוב מבחוץ. התגלה כשחקן אנמי וחסר תזזיתיות וכנראה שעל כך לא קיבל קרדיט. מחפשים בכל זאת נקודות זכות נוספות ? אולי היה בקבוצה טובה מדיי, מכדי להתבלט. בכל אופן, שורה תחתונה - 3.3 נק' ב-7 דק'.

6) רודני ביופורד (06-07) - מובא ע"י ספאחיה, שכמו אפי, חשב שאולי הוא יהיה המברג של ברגי הרודני. ביופורד בא לכאן עם פאסון של NBA אולסטאר והצהיר שהוא טוב מפארקר. גמר בחוץ אחרי 5 משחקי יורוליג עם 4.5 נקודות ו-0 השתלבות. מילה טובה ? לא ממש. כמו רודני ההוא, היה צריך להיות מדורג הרבה יותר 'גבוה', אבל עקב השחרור המוקדם, הוא נמצא בחציה התחתון של הרשימה.

5) חוסיין בשוק (01-02) - בלאט מביא למכבי 2 סנטרים שאמורים להיות דור ההמשך לנייט האפמן שעשה שמות באירופה ב-2 העונות הקודמות ויודע שייצטרך לוותר על אחד מהם, לצורך התבשלות. האחד, טורקי מבטיח ועולה בשמי הכדורסל והשני קרואטי צעיר מאוד והבטחה ענקית ביבשת.
יורוליג, משחק מספר 1 - מכבי פוגשת את אלבא ברלין ביד אליהו. בשוק עולה לרבע שעה של משחק ומחזיר ב-13 נקודות, 9 ריבאונדים ומקבל בתגובה שיר מהקהל לכבוד חברינו הטורקי: "אוי אוי אוי אוי אוי אוי אוי אוי אוי.... חוסיין בשוק"... יש לציין כי אז גם טורקיה -ישראל היה ממש סיפור אהבה.
ניקו מצידו עולה ל-9 דקות ביישניות עם 1 מ-1 מהשדה ומוצא את עצמו מתגלגל לצרפת בדרך לעונה מופלאה של אליפות וטופ 16 ביורוליג.
חוסיין מצידו הסתפק במשחק השיא הראשון ואולי עוד איזה 2 הבלחות בהמשך. שורה תחתונה - אכזבה גדולה של 6 נקודות עם פחות מ-50% מהשדה ב-13 דקות משחק. מכבי מודחת באותה שנה בחצי גמר הפיינל פור ע"י פאו. בדיעבד, אולי אותו ניקו צעיר היה מוביל אותה לזכייה נוספת במפעל.
למרות הכל (מחדל לא קטן שהוא אחת מהסיבות המרכזיות לדירוגו הגבוה במצעד), הוא מקבל קרדיט לעונה נוספת ומעמיד ממוצעים דומים, כאשר הקרואטי ששב 'הביתה' לצהוב משיב ב-18 נקודות למשחק !

4) ג'ייסון וויליאמס (08-09) - על אפי והבנייה כבר דיברנו ? שחקן אהוב על אפי שהובא ממש מתחת לפנס. היה אמור להיות דבק קבוצתי ולוחם הגנתי. עם זאת, תמיד היה נגר וניגוריו בלטו במיוחד במשחקים המועטים ששותף ביורוליג - 17 דק', 3.3 נקודות, 21% בצבע. לא נגענו.

3) טריי סימונס (08-09) - עוד רכש מהליגה של אפי והפעם קלעי 'מדופלם', היישר מהאלופה החולונאית. קיבל יותר מדיי קרדיט וסיים עונה שלמה ונוראית בצהוב עם 4.3 נק' יורוליג, 35% ל-2 ו-0 אנרגיה על הפרקט.

2) וונטיגו קאמינגס (07-08) - הובא בעונת קטשרף הידועה לשימצה, כגיבוי וניהול משחק אחראי, בוגר ומנוסה יותר משל שותפו לקו האחורי - וויל ביינום. אחד מהזרים שהיו אמורים להיות מהמשמעותיים ביותר, אך סיים מהמאכזבים ביותר שידעה מכבי בעשור הזה. סיים את העונה בחסד ולא בזכות, אך בזכותה של קבוצה בעלת סגל מרשים, שכלל בין היתר את ניקו וטרנס מוריס.
שורה תחתונה - קרדיט מוגדל ביותר כמעט לאורך כל העונה, ללא הצדקה של ממש וסטטיסטיקה ענייה של 5.4 נקודות עם 46% ל-2 ו-26% ל-3.
כאחד שהיה מנוי בעונה הזו וצפה בו מקרוב, לא היה שחקן אנמי יותר מקאמינגס על המגרש. לא אחריות ולא ניהול משחק. לא הבליח ולו במשחק יורוליג אחד ! מילה טובה ? המכות עם באזילה (שגם שם היה פאסיבי) בשלב ההצלבה בהיכל.

1) נואל פליקס (06-07) - שוב ספאחיה. נואל פליקס מובא לכאן על תקן היורש של מייסאו באסטון, אחרי שהאחרון מסכם על חוזה שמן במכבי, אך מקבל רגליים קרות עם פרוץ מלחמת לבנון השנייה וחותם על חוזה מינימום וחיסול הקריירה באינדיאנה פייסרס. המלפפון הנצחי מרכוס הייסליפ מבוקש ע"י ספאחיה, אך מעדיף לבלות בקלאבים הטורקיים שנה נוספת.
פליקס, שחקן שסופר עליו שהוא בעיקר קפיץ ושחקן הגנה טוב, מתגלה כשחקן עם כשרון מוגבל מאוד שלא הצליח לתת תפוקה אפילו לא בליגה הישראלית וכנגד הקבוצות החלשות בה. שורה תחתונה ועלובה של 7 דק', 2.8 נק' ו-1.1 ריב.
המחדל הגדול - איך לעזאזל שחקן כמוהו סיים כאן עונה. מילה טובה ? למל"מ - לא מועיל, לא מזיק.

שמות בולטים ברשימה: אפי בירנבויים ונבן ספאחיה. מילה טובה לאפי? אין. מילה טובה לספאחיה? הנחה על קיץ של מלחמה.

סופ"ש נעים !
נערך לאחרונה על ידי קובי בתאריך 30 נובמבר 2011, 22:05, נערך 9 פעמים בסך הכל.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי מקאדו » 30 נובמבר 2011, 18:56

הרביעי אתה מתכוון לרודני ווייט מין הסתם ולא רודני ביופורד שלא שיחק אצל אפי.
מקאדו

הודעהעל ידי קובי » 30 נובמבר 2011, 19:04

אכן. שני הרודנים 'מככבים' אצלי...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 נובמבר 2011, 20:40

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:בחרתי שלא להכניס את חלק מהזרים המצחיקים מעונת אפי-גרשון, בגלל שרובם הגיע רק באמצע העונה, הם שיחקו כאן רק כמה חודשים, וגם ככה הם נועדו להיות שחקנים משלימים ולא היו מהם הרבה צפיות (מאותה סיבה גם לא ציינתי את ירטין).

לא לא. לאזמה אולי לא בין עשרת הזרים הכי טובים ששיחקו כאן, אבל הוא בטח לא בין עשרת הפחות טובים, כי אם כן אז צריך להכניס לשם גם את סמית', את ג'יימס, את לאנגפורד וכו'.
הוא היה זר סולידי ששיחק בסדר גמור. לא מבריק, אבל בטח ובטח שלא נזק כמו השמות האחרים ברשימה הזאת.

סמית' נכנס לרשימה שלי וג'יימס שחקן הרבה יותר טוב מלאזמה .
אני גם די בטוח שאם לאזמה היה היום במכבי הוא היה פחות או יותר על אותו תקן של שאייר ותורם הרבה פחות מלנגפורד.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 נובמבר 2011, 20:51

אני חושב שקצת מחמירים כאן עם חוסיין בשוק.
סה"כ, הוא הגיע למכבי כסנטר מחליף (ועוד לשחקנים שבקושי ירד מהפרקט), לא שיחק יותר מדי דקות וכל זאת בקבוצות די חזקות של מכבי.
העובדה שמכבי בחרה להשאיר אותו לעוד עונה, גם מראה שסה"כ היה מרוצים ממנו.

לא שחקן גדול וממש לא כשרוני, אבל לדעתי, לא כזה פלופ ענק.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קובי » 30 נובמבר 2011, 21:20

חביב, הוא בהחלט איכזב. המטרה של מכבי הייתה שהוא יהיה סנטר העתיד של המועדון. בפועל, בעונה האחרונה של נייט, הוא פשוט לא לקח את המושכות וכששיחק לא פגע. בעונה השנייה, וויצ'יץ' שחזר פשוט הותיר לו אבק ובשוק המשיך לא לפגוע עם אחוזים דלים בצבע ורכות מתחת לסלים.
למעשה, שתי העונות במכבי היו החלשות בקריירה שלו, אחרי עלייה רציפה שהייתה לו באפס פילזן וגם בנבחרת טורקיה.

בשוק היה כדורסלן מבוקש מאוד ביבשת בזמנו. האמונה של המועדון בו, הייתה מציפייה לשידרוג, אחרי התאקלמות בעונתו הראשונה וזה פשוט לא קרה. בשוק המשיך בבינוניות שאיפיינה אותו בתקופתו במכבי והוא פשוט לא נסק.
האמת היא שאחת מהסיבות לדירוגו במצעד המאכזבים שלי במקום החמישי הוא מעצם היותו שחקן פעיל, שיועד לו תפקיד משמעותי בקבוצה, במשך שתי עונות רצופות ושבפועל ממש לא ענה על הציפיות.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 נובמבר 2011, 21:30

קובי כתב:חביב, הוא בהחלט איכזב. המטרה של מכבי הייתה שהוא יהיה סנטר העתיד של המועדון. בפועל, בעונה האחרונה של נייט, הוא פשוט לא לקח את המושכות וכששיחק לא פגע. בעונה השנייה, וויצ'יץ' שחזר פשוט הותיר לו אבק ובשוק המשיך לא לפגוע עם אחוזים דלים בצבע ורכות מתחת לסלים.
למעשה, שתי העונות שלו במכבי היו החלשות בקריירה שלו, אחרי עלייה רציפה שהייתה לו באפס פילזן וגם בנבחרת טורקיה.

בשוק היה כדורסלן מבוקש מאוד ביבשת בזמנו. האמונה של המועדון בו, הייתה מציפייה לשידרוג, אחרי התאקלמות בעונתו הראשונה וזה פשוט לא קרה. בשוק המשיך בבינוניות שאיפיינה אותו בתקופתו במכבי והוא פשוט לא נסק.
האמת היא שאחת מהסיבות לדירוגו במצעד המאכזבים שלי במקום החמישי הוא מעצם היותו שחקן פעיל, שיועד לו תפקיד משמעותי בקבוצה, במשך שתי עונות רצופות ושבפועל ממש לא ענה על הציפיות.

כל מה שאתה כותב נכון, אבל אני חושב שביחס לאטלרנטיבות שהיו אז בשוּק ובשילוב העובדה שמכבי היתה קבוצה חזקה ועמוקה, הוא היה החתמה די סבירה, שלבסוף גם לא הזיקה יותר מדי.
מכבי חיפשה שני סנטרים שיחליפו את האפמן והחתימה אותו ואת וויצ'יץ'. לבסוף, האפמן חזר (ונשאר שחקן מאוד דומיננטי) ובאמת השאיר הרבה אבק לבשוק.
בסופו של יום מכבי באמת לא היתה תלויה בסנטר התורכי, במיוחד לאור הדומיננטיות של האפמן וויצ'יץ' שבא אחריו.

הוא מאד איכזב מבחינת העובדה שהוא לא הצליח להתקדם והוא ממש לא היה שווה את הכסף הרב ששילמו לו. אבל לדעתי, הוא לא הזיק יותר מדי.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי קובי » 30 נובמבר 2011, 21:49

אני זוכר את ההחתמה הזו של בשוק כהחתמה גדולה, החתמה חמה.
בשוק היה אז שחקן צעיר, שחקן בעלייה. מה גם שיחסי החום בין טורקיה לישראל והאמפתיה המיידית שהוא קיבל מקהל האוהדים הצהוב כאן, גרם לזו להיות החתמה מאוד אהודה בארץ.
בדיעבד זה נשמע ממש הזוי, אבל זה לא היה ברור מראש שוויצ'יץ' יהיה טוב במכבי מבשוק. אומנם ניקו היה נראה כשחקן מבטיח יותר, בעל פוטנציאל גדול יותר וגם כסקורר טוב בהרבה, אבל בכל זאת, הנסיון שלו לפני מכבי ווילרבאן היה בספליט ושל בשוק באפס פילזן, שהיה אחד מהמועדונים המצליחים באירופה דאז.

זה שהוא לא הזיק, זה מבחינתי לא משחק כאן תפקיד משמעותי. גם נואל פליקס לא היה ממש מזיק והוא זכה אצלי למקום הראשון ברשימת הפלופים.
כשאני דירגתי את רשימת האכזבות שלי, דווקא התקופה בה שיחק השחקן היה דבר משמעותי בעיניי. 2 עונות של ממוצעים דלים, כאשר הציפייה הייתה גבוהה בהרבה, היא נפילה מבחינת המועדון, שגם שילם לא מעט (בסכומים של אז) על בשוק המבוקש.
למכבי היה שכל ואולי גם מזל שדווקא בתקופתו של בשוק, האפמן חזר והוביל את מכבי לעוד עונת פיינל פור ובעונה שלאחר מכן, שהייתה פחות מוצלחת (טופ16 בלבד), אבל את הטענות האחרונות היו יכולים להפנות לקו הפנים של מכבי שכלל את וויצ'יץ' בעונה פשוט מדהימה ואת גורי הסולידי לצידו.
בנוגע לעונת האפמן, כפי שכתבתי גם בפוסט הקודם, אני סבור שעם ניקולה היינו יכולים ללכת רחוק יותר מאשר לגמור בהפסד בחצי הגמר כנגד פאו.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 30 נובמבר 2011, 22:09

בגדול אני מסכים. כנראה שהאכזבה נבעה בעיקר מהבאז שעשו סביבו ומכך שמיהרו להכתיר אותו לסנטר האירופי הטוב ביותר של אותה תקופה.
לזכותו יאמר שבניגוד לשמות אחרים שמככבים בת'רד הזה, הוא הצליח לחזור ליורוליג לאחר הרומן עם מכבי ואפילו נתן עונה טובה למדי בוילרבאן.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־20 אורחים