המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
קובי כתב:אני לא מבין על מה הוויכוח כאן - זה נבלה וזה טרפה. פרצופה של המדינה.
יוני - אנשים מצביעים ישראל ביתנו וליברמן, כי הם מחפשים אג'נדה מדינית ימנית יותר מהאמצע שהליכוד מציג, על שלל מנהיגיו בשנים האחרונות, כולל אריק שרון, שהיה שייך למטרס הימני יותר בליכוד, אך כראש ממשלה, הפך להיות יותר "מרכזני".
בעיניי, בכלל, הליכוד תמיד מצייר במצע הבחירות שלו איזושהי אג'נדה מדינית ימנית יותר ממה שבסופו של דבר קורה על פני השטח.
אז אלו שנמאס להם לקבל מצע בחירות X ובפועל Y, חושבים שאם ליברמן יהיה בממשלה (או ראש ממשלה), זה יהיה שונה.
בעיניי, זו פשוט אחיזת עיניים. לליברמן קל לנפנף באג'נדה שלו, כל עוד הוא לא נמצא על "כס המלכות". כראש ממשלה, הדברים משתנים. יש מציאות, יש תכתיבים, יש נשיא ארה"ב והאחריות בראש ובראשונה היא עליך.
מי היה מאמין על אריאל שרון, שועדת החקירה בסברה ושתילה קבעה שתיק הבטחון לא יופקד עוד בידיו ושהיה אחד מהסממנים הימניים המובהקים יותר במפלגת הליכוד, יוביל את תוכנית ההתנתקות ויצעד לעבר שלום ודרך פוליטית חדשה ?
רוצים דוגמאות נוספות ? דיי בעיון קל ברשימת הח"כים של קדימה, יוצאי הליכוד לשעבר, כדי להבין את העניין. אפרופו מי היה מאמין: צחי הנגבי (ע"ע חרצופים - הכלבלב של ביבי) בקדימה החתרנית לשלום ? הזייה, אם הייתם מספרים את זה למישהו, לפני כהונתו של אריק שרון.
MTA2311 כתב:yiffy כתב:מה הקשר לזה שהוא ערבי? לא זכור לי שהיא הרשתה לעצמה לשפוך מים על ח"כ יהודי. צריך להיות נאיבי בצורה די צינית כדי להאמין שאישה עם השקפת עולם ותרבות דיון כמו שלה מרשה לעצמה "להגזים" כלשמולה ערבי במקרה.
למה בדיוק מג'אדלה בוגד? בו תסביר לי במה הוא זכה שאתה מקנה לו תואר מרנין זה?
ראלב מג'אדלה הוא אולי הח"כ הערבי הפרגמטי ביותר שהיה בכנסת ישראל. הוא לא נוסע למדינות ערביות עוינות, לא עולה על משטים ולא מפקפק בלגיטימיות של מדינת ישראל. הוא משתייך למפלגה ציונית גדולה, כך שמבחינה פוליטית-מפלגתית הוא "בוגד" בדיוק כמו שלי יחימוביץ' או בוז'י הרצוג. הוא מעודד השתתפות של אוכלוסייה ערבית בשוק העבודה הישראלי ובשירות לאומי - דבר שרובנו היינו חולמים שח"כים חרדים היו עושים עם צאן מרעתם. בעיני אחוז ניכר מהאוכלוסייה הערבית בישראל הוא נחשב "ערבי מחמד" ו"חותמת גומי" לפעולות שלדעתם אינן לגיטימיות. אם יש מישהו שיש לו איזשהי לגיטימציה לכתור לו זרי קוצים כאלה, הם כנראה הערבים הישראלים.
ובכל זאת, הוא סחט ממך את התואר בוגד ואיבד את הלגיטימיות של הבחירה שלו.
לא זכור לי שחבר כנסת יהודי דיבר אליה בצורה כזאת.. צריך להיות גם נאיבי בצורה צינית כדי להאמין שאדון מג'אדלה היה מרשה לעצמו לדבר ככה אל חנין זועבי, אבל זה פחות חשוב..
התקשורת אמורה להציג את החדשות בצורה אובייקטיבית ולפי השקפת עולם אובייקטיבית מדובר בחברת כנסת ישראלית ששפכה מים על חבר כנסת ישראלי, לנו מותר לפרש את זה איך שאנחנו רוצים, אם אתה בוחר לחשוב שזה היה על רקע גזעני, זכותך. אני חושב שאנסטסיה מיכאלי, שידועה בהתנהגותה הפרובוקטיבית הייתה שופכת כוס מים גם בוז'י הרצוג(לצורך הדיון), עכשיו תנסה לאמוד את הסיכויים שבוז'י הרצוג יפנה ככה לחברת כנסת ואולי תבין טוב יותר את עמדתי.
בקשר לעניין "הבוגד", בשירותי הצבאי אני נחשף לעובדות ולמידע שלא מגיעים לתקשורת ותהיה בטוח שאם השתמשתי בכינוי בוגד יש לכך סיבה. אז נכון, הוא לא עולה על משטי "שלום" למינהם, אבל הוא עשה מספיק בחייו בשביל להיחשב כבוגד..
בנוגע לישראל ביתנו, מעניין אותי לדעת אם קראת את המצע שלהם, או שדבריך מבוססים על מצג שווא של התקשורת..
אבי כתב:בנוגע למיכאלי- מג'אדלה-
פשוט עצוב לראות עד כמה נמוך הפרלמנט הישראלי מתדרדר. נותר לנו לקנא בתרבות הדיון האמריקאית והאירופאית- שם אפשר להגיד אחד על השני במהלך ויכוח דברים איומים ונוראים מבלי לחטוף כוס מים לפרצוף (אפילו לא יקטעו אותך באמצע הדברים). את מיכאלי חייבים להרחיק לתקופה ארוכה מהמליאה. אפשר להגיד במהלך דיון הכל, אבל לתקוף אנשים (גם אם מדובר על מג'אדרה הבלתי נסבל) אסור.
חביב אורנג'ד כתב:חבל שבמקום לגנות את התנהגותה של ח"כ מיכאלי או את הצטרפותו של אדם שנכשל בהשגת תעודת בגרות למירוץ לראשות הממשלה, בוחרים לגנות כאן דוקא אדם כמו נועם שליט.
jol9 כתב:אתה צודק מאוד שהרבה יותר קל לצעוק מעמדות החברה בקואליציה או מעמדת השר, מאשר מעמדת ראש הממשלה - שם הכל משתנה.
מבחינתי ההצלחה של ישראל ביתנו תהיה לא בכך שישראל תצליח לבצע טרנספר או להכריח את כל ערביי ישראל לשיר את התקווה (וזה כמובן גם לא מה שהם מנסים
לעשות, אבל זה כן מוצג כך בתקשורת), אלא אם תצליח להעביר חוקים שיישפרו את חייהם של מעמד הביניים במדינה (שהם מרבית המצביעים שלהם)
קובי כתב:אבי כתב:בנוגע למיכאלי- מג'אדלה-
פשוט עצוב לראות עד כמה נמוך הפרלמנט הישראלי מתדרדר. נותר לנו לקנא בתרבות הדיון האמריקאית והאירופאית- שם אפשר להגיד אחד על השני במהלך ויכוח דברים איומים ונוראים מבלי לחטוף כוס מים לפרצוף (אפילו לא יקטעו אותך באמצע הדברים). את מיכאלי חייבים להרחיק לתקופה ארוכה מהמליאה. אפשר להגיד במהלך דיון הכל, אבל לתקוף אנשים (גם אם מדובר על מג'אדרה הבלתי נסבל) אסור.
שלום ותודה לקול השפוי.חביב אורנג'ד כתב:חבל שבמקום לגנות את התנהגותה של ח"כ מיכאלי או את הצטרפותו של אדם שנכשל בהשגת תעודת בגרות למירוץ לראשות הממשלה, בוחרים לגנות כאן דוקא אדם כמו נועם שליט.
חביב, אנשים פשוט ממאנים להבחין בין מקרה למקרה. הם תקועים במערבולת רגשית של - אני ימני, או אני שמאלני ולא משנה מה המקרה והם פשוט מצדדים בצד "שלהם".
אם נועם שליט היה מצטרף לביבי בליכוד, הרי ברור כשמש ששחף לא היה פותח את האשכול ותגובות תלושות נוספות פה לא היו נכתבות.
MTA2311 כתב: שמעת איך הוא דיבר אליה? אז נכון התגובה הייתה מוגזמת, אבל היא בטח לא צריכה לעורר כזה הד. העיקר אדון מג'אדלה אמר בסוף "התנהגות פאשיסטית" אם מישהו פה יכול להסביר לי מה הקשר אני אשמח. אבל נכון, לתקשורת אין אג'נדה שמאלנית..
קובי כתב:MTA2311 כתב: שמעת איך הוא דיבר אליה? אז נכון התגובה הייתה מוגזמת, אבל היא בטח לא צריכה לעורר כזה הד. העיקר אדון מג'אדלה אמר בסוף "התנהגות פאשיסטית" אם מישהו פה יכול להסביר לי מה הקשר אני אשמח. אבל נכון, לתקשורת אין אג'נדה שמאלנית..
כנראה שגם לכנסת יש "אג'נדה שמאלנית".
"מופע האימים של ח"כ אנסטסיה מיכאלי הביא את ועדת האתיקה של הכנסת להשעות אותה מדיוני הכנסת לחודש הקרוב. עם זאת, היא תוכל להצביע במליאה ובוועדות."
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4173570,00.html
קובי כתב:יש כאן חברים שההודעות שלהם הן סיסטמטיות. שנים של היכרות וירטואלית. אתה לא חייב להאמין, או לתת לי קרדיט על זה, אבל אם זה מעניין אותך, אתה יכול להמשיך לעקוב ולגלות את העניין בעצמך. זה לא יהיה קשה, מבטיח.
בנוגע לועדת האתיקה - הכנסת הענישה את מיכאלי עונש חמור מאוד. משמע, בעיניי הכנסת, כמו גם בתקשורת ולטעמי, בעיניי כל בר דעת, היא עשתה מעשה אסור.
בנוגע למצביעי הלכוד וחוסר עמוד השדרה - פירות הדמיון שלך כנראה מיוצרים שעות נוספות, כי דבר כזה לא אמרתי פה.
בנוגע לנועם שליט- נועם שליט לא החליט על הצטרפות למפלגה (הוא כבר חבר בה), הוא החליט לרוץ לכנסת מטעם העבודה. מאד מוזר שאיש כזה, שעושה רושם של אדם תרבותי, נבון ונעים הליכות בוחר להכנס לפוליטיקה. הוא ממש לא מתאים לדור בכפיפה אחת עם כל השקרנים, גנבים ורודפי פרסום וכותרות שמאכלסים את הפוליטיקה הישראלית בכלל ואת מפלגת העבודה בפרט. אני מקווה שהדבר לא יחזק את העבודה, שחו"ח לא נראה את יחימוביץ' כראש ממשלה...
בנוגע לנועם שליט- נועם שליט לא החליט על הצטרפות למפלגה (הוא כבר חבר בה), הוא החליט לרוץ לכנסת מטעם העבודה. מאד מוזר שאיש כזה, שעושה רושם של אדם תרבותי, נבון ונעים הליכות בוחר להכנס לפוליטיקה. הוא ממש לא מתאים לדור בכפיפה אחת עם כל השקרנים, גנבים ורודפי פרסום וכותרות שמאכלסים את הפוליטיקה הישראלית בכלל ואת מפלגת העבודה בפרט. אני מקווה שהדבר לא יחזק את העבודה, שחו"ח לא נראה את יחימוביץ' כראש ממשלה...
Ido_Maccabi כתב:אה, והוא גם רוצה להיות ראש ממשלה. אבסורד. נראה לי ניצול ציני של הפרסום שהוא זכה לו בגלל מה שקרה. הוא משתמש בבן שלו כתעמולה. ממש מגעיל אותי.
חביב אורנג'ד כתב:Ido_Maccabi כתב:אה, והוא גם רוצה להיות ראש ממשלה. אבסורד. נראה לי ניצול ציני של הפרסום שהוא זכה לו בגלל מה שקרה. הוא משתמש בבן שלו כתעמולה. ממש מגעיל אותי.
איפה ראית שהוא רוצה להיות ראש ממשלה? כיצד הוא עשה שימוש ציני בבן שלו?
לא ראיתי אותו ולו פעם אחת מצהיר שהוא רוצה להיות ראש ממשלה (להפך, הוא הביע את תמיכתו בשלי יחימוביץ' והוא לא מתכוון להתחרות בה) והוא כלל לא הזכיר את בנו כשיקול לכניסתו לחיים הפוליטיים.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־3 אורחים